Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Hanagi
    13. Svibanj 2024. 22:40

Slažem se s ovim što je netko rekao da bi neke mame dale sve da im djeca bolje jedu. Ja sam jedna od tih. Moja od rođenja ne jede baš, jedva smo sad s 8 mjeseci uduplali težinu. A moji pokušaji forsiranja doveli su samo do toga da je jedno vrijeme skroz razvila averziju.  Na kraju, po riječima dr, jer nije pronađen nikakav uzrok, je to genetski (svi s muževe strane su bili sitne bebe, koje bi s godinu dana uhvatili jedva 8,9 kg). 
    Mi smo na doručku i ručku, i više manje slično vrtimo hranu kao što ste napisale, jaja, namazi, avokado, nekad muffini ili neke banana palačinkr, kaše.
    Ručak najčešće isto kuham što i nama pa odvojim. A kad mi se ne da kuhat ili komplicirat, onda samo za nju skuham, npr neki komad mesa i povrće, mužu kažem da jede na poslu ili da doma naručimo.
    Za zatvor je netko pitao, nas isto svako malo uhvati i ja mislim da moju zatvori kad jede bananu često. Onda joj dam kašice od šljiva, vodu i čaj od komorača. 
    Mene isto zanima što jedete za večeru :)

• Petrica_92
    14. Svibanj 2024. 06:57

Ja sam isto primjetila da mu ne pasu bas teske vecere, pa mi za veceru ugl uvijek isto vrtimo:
    Grcki jogurt, neki od orasastih namaza, neko voce, i jedna vrsta sjemenki (lan, konoplja ili chia). I onda ga ja hranim na zlicu jer nemam zivaca za 3. blw obrok u danu i ciscenje svega 😂

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Ally007
    14. Svibanj 2024. 08:22

Tonkica - moj se stalno penje na mene i daje mi ruke, ja mu ih pružim pa tako hoda. Ili ispružim svoju podlakticu da se za nju primi i onda hoda. Ja sam za to vrijeme pored njega na podu. Čestitke za zubic! 
    Runolist - mi smo isti problem imali, doslovno sam mislila da će hemoroide dobiti. Spasila nas je voda iz čaše sa slamom, iz klhunasice je ocito jako malo pio. A od ostale hrane (osim šljiva i sl) su mu pomogli avokado i jaja (masnija hrana) + čini mi se palenta (makar neki kažu da ih zatvara). Probaj u povrće obavezno par kapi maslinovog nakapati. Mi nikakve suplemente nismo koristili, na kraju se samo od sebe korigirali, sad ima praktički svaki dan normalnu stolicu. 
    Obroci - uvela sam mu večeru zadnjih cca 2 tj, dotad mi se činio da neće. Raspored nam je hektican jer je buđenje između 6:30 i 8:30,varira od dana do dana. Obično jede oko 5,6 ujutro bocicu i dobije ostatak bočice kad se probudi (par gutljaja). Doručak je oko 9,9 i 30. Po novom uglavnom kruh i neki namaz ili jaja. Ručak nekad izmedju 14:30 i 16:30. Večera obično oko 18, 18:30, a to mu dam ili gotovu ili kući skuhanu slatku kašicu. Flasice su ujutro oko 5-6, oko 12-13 i prije spavanja. Po noći oko ponoći - 1 ujutro i ova u 5.ugl u 24h su 3 do max 4 i mislim da jedva na vučemo 600 ml mlijeka, ako i toliko. Znam mu davati skroz rascjepkano da bar nešto popije. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Petrica_92
    14. Svibanj 2024. 09:40

Nas trenutni okvirni raspored (9 mj 3tj):
    - budenje 06-06:20
    - bocica 06:45 (150-170 ml ukupni volumen)
    - dorucak 08:00 (palacinke, zobene, muffini + orasasti namaz)
    - spavanje 09:30/10:00 - 11:30/12:00
    - bocica 12:15 (130 ml ukupni volumen)
    - rucak 13:30 (povrce i izvor proteina)
    - spavanje 15:00 - 16:30
    - bocica 16:45 (130 ml ukupni volumen)
    - vecera 18:00 (grcki jogurt + voce + sjemenke)
    - kupanje 19:30
    - bocica 19:45 (200 ml ukupni volumen)
    - spavanje 20:00
    - bocica izmedu 01:30 i 03:00 (100 ml ukupni volumen)

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• cordis00
    14. Svibanj 2024. 12:46

Hvala cure utjesile ste me❤️. Sad smo na 3 obroka, 4 dojenja dan, kao ujutro i navecer sta ce joj ostat, a druga dva izmedu obroka sta cu zamijenit meduobrocima kad bude imala oko godinu dana. Sta mislim da je ok. Jedino nas noc ubije jer se puno budi i doji i zato mislim da je nabila toliko mase jer je il bolesna il su zubi, a imamo 2 zubica, izbija nam treci i naravno da trazi sisu kao utjehu. Pokusala sam nocno prorijedit pa cemo vidjeti.
    Veceru smo uveli sa 9 mj na preporuku pedijatrice, osobno bi ju tek s 10 uvela, ali zato je skroz lagana, da ju zasiti, a lako probavljiva pa mislim da je to ok. Iskoristila sam je za uvodenje formule jer cu prestat dojit kad tad pa nek se navikne na okus. Napravim 60 ml mlijeka u to stavim hipp pahuljice koje nabubre i uz to skuham neko povrce tipa brokula koju usitnim i umijesam. Luda je za tim. Znam da to nije neka sreca, kako bi se reklo “prava hrana”, al za pocetak sam htjela nesto lagano i lako probavljivo i da prihvati taj okus mlijeka🤷‍♀️. Uvodimo jaje trenutno pa cu iza toga jogurt pa cu joj onda nudit mozda grcki jogurt sa sjemenkama i malo povrca uz to, eventualno malo palente umijesam da ju zasiti, vidit cu.
    Apsolutno nemam iskustva nikakvog ni sa mlijecnim ni sa jajetom pa se sad ucim😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• trudilica55
    14. Svibanj 2024. 13:35

pozdrav! da li se koja od vas susrela da beba odbija kasice nakon dva mjeseca prihvacanja kasica. sve bilo super, nije odbijala nista i sad nema sanse, nit domace nit kupovne. zube jos nema al nit mi se cini da nesto krece. ima 7 i pol mj. 

• Tonkica1509
    14. Svibanj 2024. 14:30

Pojeo mi je frajer mini kamečić u parku 🙄🙄 kaj, čekam da izađe? Kolko da čekam?

• Tonkica1509
    14. Svibanj 2024. 15:00

Ok rekla pedica da može i par dana proći dok se to ne pokaka 😅 uglavnom ako se nekome desi da znate haha

• Tonkica1509
    14. Svibanj 2024. 16:52

Thinkpurple ma nije veći, isto baš sitni mali. Ipak mi nije bilo svejedno 🫨 mama paničar, izgleda. Mislila sam da nisam 😂
    Trudilica ni moj neće kašasto, odnosno ne dopušta da ga se hrani. Mora sve sam

• trudilica55
    14. Svibanj 2024. 19:17

thinkpurple/tonkica - ma do sad sve super s kasastim, i odjednom odbija, strah me malo uvodit komade jer nema nijedan zub nit sjedi kak spada, tako da je hranilica samo dok papamo. ja nekako opce ne vidim da kuzi da se moze najest od krute hrane... bas me to rastuzuje

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.