Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Buhaca
    11. Svibanj 2024. 07:53

Kruh koji dajete? I kako? Ja jedem neki kukuruzni beskvasni iz lidla ali mi to nije za nju. 

• Buhaca
    11. Svibanj 2024. 07:56

Hanagi

Imam dva puta sljedeći tjedan poremetit raspored, pa ću se jedan dan po vašim savjetima ustat ranije, a drugi je pokušat uspavat vani 😄 pa eto da isprobamo. Vjerojatno će i jedno i drugo bit koma, al možda iznenadi.
    Nije neki spavač, toliko da se više uopće ne nadamo kad će prespavat noć. Sad smo na - ajde da bar odspava 2 ipo, 3 sata u komadu. Ja sretna. Sad je trenutno baš loše, ali mislim da cak izlaze dvojke. Malo je natečeno, a sve jedinice su nam već izašle.
    Allyja sam svojoj dala kruva i sirka. Obožava! Vidila od tebe. Nije bila oduševljena mojim inicijalnim doručkom pa sam rekla ajde evo probaj, i pojela. Voli i avokado :)
    Recept za muffine ovo je iz mamine blw kuharice
    1 banana, zlicica praska za pecivo ili sode, po želji zlicica maslaca od kikirikija, ljevenih lješnjaka, mljevenih oraha ili što ste uveli, 70 ml jogurta (ali možee i bez, radila sam), 20 ml maslinovog ulja, 60 g pirovog brašna, šaka borovnica (probala sam i s jagodama). Sve izmjesat, peći 25 min na 180. Ja radim u silikonskim kalupima jer mi je najlakse da se ne lijepi.
    Imaju još jedni sa zobenim, jako jednostavni, ali mi nije sad pri ruci pa ne znam na pamet mjere. I u beba za stolom imaju jako fini s jabukom i mrkvom.

I mi u pon imamo poremecaj u rasporedu. Pomaklo nam vježbe na 11.30. Stavit cu je malo ranije na spavanac i ako bude potrebe probuditi. Ona svakako kratko zaspe nakon toga pa ne bi trebalo biti problema. 

• Hanagi
    11. Svibanj 2024. 08:43

Kruh kupim u Veronike. Imaju različite s kiselim tijestom. I inače smo kupovali te pa sam samo nastavila. Znam i napraviti brzi na tavi (pirovo brašno, kefir, malo praška za pecivo). Nisam vješta s pečenjem drugog kruha osim focaccie, ali nisam joj to davala još.
    Da, izlaze nam dvojke gornje 🙃 naredali su se ti zubi, otkad je napunila 6 mjeseci, svaki mjesec po dva izađu.

• MamaPa
    11. Svibanj 2024. 12:48

Moram se nadovezati na muževe, moj je vise manje ok. Pomogne kad dođeš s posla, poigra se s njim, sad čak i vise jer mali bas jako interaktivan i jako se voli igrati, smišljati gluspoti pa mu je to zabavno. Ali ono sto ne mogu shvatiti je pitanja: "Šta on sad mora?", onda pola sata nakon buđenja: "Jel sad ide spavati?". Bio je čak par dana po par sati sam s njim jer sam imala neke sastanke vezane za posao, uključivalo je hranjenje i uspavljivanje, i sve je ok prošlo ali doslovno sam mu morala pisati raspored jer je teško zapamtiti da je dijete budno cca 3 sata 15 minuta između dva spavanja. Mene bas izluđuje to svakodnevno ispitivanje koji je malom plan sad. Ili kad me pita zašto se mali toliko budi tokom noci, pa otkud da ja znam. Uglavnom mu odgovrim - pitaj ga 😂
    Napišem kasnije recepte za muffine bez jaja i mlijeka, ovo imam sad pri ruci
    ----
    Palačinke s tikvicama  
    1 manja tikvica
    1 Salica pirova brasna
    3 Elice brasna od slanutka
    1 salica mlijeka po izboru (može ad, može bademovo, zobeno, itd)
    ½ žličice  praska za pecivo
    1 žličica kopra
     malo papra
    maslinovo ulje ili ghee maslac za pečenje 
    Tikvica se nariba i ostavi 15 min pa se procijedi, ostale sastojke pomjesati i dodati tikvice i peci na tavici 
    -----
    Kolacici od batata 
    50g batata, kuhanog
    30g ghee maslaca ili kokosovog ulja, otopljenog 
    150 g pirovog brasna
    Zlicica estrakta vanilje
    Žličica cimeta
    Žličica muškatnog oraščića 
    Zgnječiti batat vilicom i umjesti tijesto. Razvaljati pola centimetra debljine na pobrašnjenoj podlozi i rezati kalupima. Peci na 12 minuta na 180

• Hanagi
    11. Svibanj 2024. 14:42

MamaPa šta on sad mora, hahah isto! 
    Thinkpurpleo  ja sam na carski. Ok je oziljak na dnevnoj bazi, nemam tegoba. Malo je i manje crven/ljubičast ali i dalje dosta izražen, ali nekako ga ne primjecujem vise. Znam ga osjetit na jednoj strani kad se idem malo razgibat ili radit neke vježbe, ali nista strasno. Trbuh je mlitav, zapravo cila sam, iako sam izgubila sve kile (dobila 20). Stvari su mi obilnije i traju duže nego prije. Isto nema onog uvoda nego odmah dođu u velikom stilu. Ali dođu više manje na vrijeme čak, nema nekih odstupanja. 
    Kruh zaboravila sma napisat da joj ja dam onako na manje komade da može uhvatit, malo ga istostiram da kora bude mekša i onda ona to gricka. Voli ga čak, pogotovo sad dok joj idu zubi.

Apple
    11. Svibanj 2024. 19:58

thinkpurple0

Apple sta je malac dobio od poklona za rodendan?
    Pogotovo jer ima vec "sve" od starije seke…
    Nas vec familija pita a ja stvarno imam sve od starije…
    Zapeo mi za oko piklerov trokut ili nesto u tom stilu samo opet neznam kud cu s tim u stanu… to sam htjela i starijoj kupit pa smo odustali zbog mjesta…

Dobio je svakakve igračke i robicu, poklon bonove za baby dućan ili Muller, od mojih osim poklončića i kovertu s novcem.
    Od poklona bih samo istaknula gumenog konjića koji se napumpa pa skaču po njemu, baš je fora.
    Muž i ja isto pričamo da bismo treću spavaću koja nam trenutno služi kao svaštara u koju trpamo sve što nema mjesto, uredili kao nekakvu igraonicu. Stavili bi njihovu podlogu, Pichlerov trokut i neke još gluposti pa nek divljaju 

2019.🦄
    2023.🦁

Apple
    11. Svibanj 2024. 20:03

Pahuljka

Drugi put, dakle vi pisete o muzevima i ostajanju s djecom a nama se juce desava ta situacija.
    Nevjerovali ili da ali juce u ranim jutarnjim satima sam imala termin za manikir i pedikir, i to DO prvog spavanja jer je gospon tata ne moze usoavati a btw nije pokusao od njenog treceg mjeseca. Dolazim sva sretna ushicena i docekuje me konstatacija da dramim i da je nasa kcer zlatno dijete. Ja ono wtf, o cemu se radi. Kao super bila, igrali se, jela, pila, ma sve. Gledam i ne vjerujem i dobro je sto nisam povjerovala. Rekoh sta je jela, kaze kupovnu kasicu i to iz one kesice na pipu da se ne bi uprljala i bez kasike jer valja i to oprat. Nase dijete od pocetka dobrane jede blw metodom gdje imas iza nje prat i cistit sat vremena. Ali ajde ok posegnem i ja nekad za kasicom ali vani. Sljedece kvecsn jesil ti pio kafu, da da, jesam. Bas mu se pila iz friza starbucks ledena. Gospon se nije usudio ni napravit sebi kafu. Jesil jeo, eh kaze nisam stigao cekao sam tebe pa cemo zajedno (sav ponovan sa pogledom punim ljubavlju, trep trep). Ja u fazonu okej , nisi nista radio, nisi joj nista pravio da jede, nisi cistio za njoj, nisi sebi nista pravio da jedes i pijes ok, pa sta si radio. E pa igrali smo sve vrijeme. A ono dnevna soba lopatom za snijeg razgrces da prodjes… E rekoh bas super kad je vec tako divna, krasna, poslusna i mila mama sebi vec sutra dogovara termin i za friziranje, pa kad je bal nek se i princeza je*e.
    U Z A S ! Ja jednom rukom drzim nju i igracku, drugom serpu/tavu, nogama zatvaram otvaram ladice ali ja DRAMIM POBOGU MILI… E sad ces da izdramis kad odem za vrijeme njenog spavanja.

Ajme kako sam se nasmijala 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ali ovaj dio za otvaranje ladica nogama, ISTO kod nas ali isto u slovo.

2019.🦄
    2023.🦁

• Petrica_92
    12. Svibanj 2024. 07:15

Sretan majcin dan, drage majke. Nadam se da uzivate sa svojim malim slatkim zlocama ♥️

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Takica
    12. Svibanj 2024. 11:07

Jagoda moja jede sve do sad sto sam joj davala. 
    Ne znam koliko je stara bebica ali evo za uzrast moje K je preporuka 7-8 supenih kasika po porciji.
    Iskreno ni jednom nisam mjerila, nekad jede normalno nekad previse nekad malo manje.. 
    Ali jutros… takav gag na kajganu… plac.. ja pojma nemam zasto. Samo gleda onu kutijicu u kojoj je grcki jogurt .. ako slucajno ubacim komadic jajeta place otvorenih usta al nisam htjela vaditi iz usta nego sam dodala jogurta i pojede...
    Za mene je to šok jer jos ni jednu namirnicu nije odbila.
    Od mahunarki sam davala samo mladi grasak i proslo super. I to na corbicu komad junetine, malo luka, grasak i baby mrkva. Skuvano u pretisu za 45 min. Rucak za 2 dana nama i njoj. Odusevila se.
    Uvela jagodu evo drugi dan sve ok. Imam domacu na balkonu uzgojenu pa se nisam puno opterecivala pranjem i pesticidima. 

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Ally007
    12. Svibanj 2024. 20:40

Evo i moj danas nista. Ujutro jedva pojeo kruh i sirni namaz i onda sam mu na kraju malo jagoda dala. Znaci doslovno ih obožava, svaki dan ih jede, s tim da sam mu danas izvadila iz usta jer je odgrizao pohlepno komad veličine svojih usta. Uzimam ih na placu i perem u vodi i sodi bikarboni. Za ručak neko povrće i kvinoja, ma nis. 3 žlice i neće više. S mlijekom skroz štrajka, jedva navučemo 500ml i to na konto nocnog hranjenja (kojeg fala bogu ima i to 2 puta, nekako mi se ne čini da će ga skoro izbaciti). Po danu jednostavno neće, ili hoće kruto ili neće nis. Ili mlijeka popije 50 ml i ode dalje puzati/dizati se. Ne znam kako da povećam dnevni unos mlijeka.
    Sretan Majčin dan svima! 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.