Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Unname13
    10. Svibanj 2024. 20:01

Hanagi

Isprike na još jednom postu, sjetila sam se jednog pitanja. Kad morate ici negdje u točno određen sat, a nikako vam se to ne poklapa s ww, kako to hendlate? Je li isplanirate dan prije drugačije, npr. ustajanje ranije pa da se to poklopi, ili se ne zamarate pa kako bude? Imam baš jednu obavezu koju moram ići s njom, i baš je najgluplja ura, taman kad ide na prvo spavanje. Strah me da će usred svega bit pregrintava jer će joj se previše spavat 🫠 a otkad sam okrenila sportsko sjedalo put naprijed u šetnji mi više ne spava, valjda joj je zanimljivo glwdat, i bude dobra dok smo u pokretu iako joj se spava. Prije sam mogla računati na to da ću izaći iz kuće prije obaveze pa da će odspavat u kolicima, sad mi je to sve nesigurno.

Ne zamaram se, pa kako bude.
    Vise manje uvijek ispadne bolje od ocekivanog🤣

Pahuljka
    10. Svibanj 2024. 20:11

Hanagi

Isprike na još jednom postu, sjetila sam se jednog pitanja. Kad morate ici negdje u točno određen sat, a nikako vam se to ne poklapa s ww, kako to hendlate? Je li isplanirate dan prije drugačije, npr. ustajanje ranije pa da se to poklopi, ili se ne zamarate pa kako bude? Imam baš jednu obavezu koju moram ići s njom, i baš je najgluplja ura, taman kad ide na prvo spavanje. Strah me da će usred svega bit pregrintava jer će joj se previše spavat 🫠 a otkad sam okrenila sportsko sjedalo put naprijed u šetnji mi više ne spava, valjda joj je zanimljivo glwdat, i bude dobra dok smo u pokretu iako joj se spava. Prije sam mogla računati na to da ću izaći iz kuće prije obaveze pa da će odspavat u kolicima, sad mi je to sve nesigurno.

Nama je pravilo uvijek prvo spavanje u kuci, hotelu, vikendici gdje god se zadesili ali da imaju uslovi kao i kod kuce ALI ako to nije moguce, zbog termina i sl onda je ranije probudim i nastimam joj bukvalno sljedece spavanje, jer je D programirana na 3h, htjela ne htjela moram je tad uspavat. Tako da ako ti sta znaci onda je ranije probudi 😊

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Jelušićkaa
    10. Svibanj 2024. 20:36

Žene da li koja ima " problema" sa hranjenjem u smislu da dijete sve živo jede. Ljudi moji pojede pun tanjir graha, pun tanjir corbe juhe pite kad ugleda hranu poludi.  Nekad jede dok joj do grla ne dođe hrana 🤦🏻 ako uzmem ranije ili stavim manje da jede dreka traži jos. Bojim se da želudac ne razvali a vodu i dalje guram na silu....

Ally007
    10. Svibanj 2024. 20:49

Pahuljka - evo ako te tjesi moj muž isto od 3 mj nije dijete uspavao (tj od onda od kad ga je postalo potrebno uspavati, a ne da dojenče samo zaspi). Ok, bebač je uvijek bio kompliciran za uspavati al svejedno. Muža zeza kičma dosta, a kao kirurg puno stoji pa reko da ga poštedim. Ugl, same sebi zabijemo autogol. Dobra stvar je što za večernji spavanac malom ne treba uspavljivanje pa mogu iza 5 otići kud trebam, a njega ostaviti s tatom. Doduse, kako je krenulo, sve mi se čini da ćemo bit na 1 spavanju na dan tako da će sve lakše bit dogovorit odlazak iz kuće.
    Hanagi - s obzirom na to da moj puuuno teže zaspi otkad smo u sportskim gledam ako mogu da 1.spavanje bude u kući. Ako ne (kao danas) odem van pa ga vani uspavam kako znam (u najgorem slučaju računam da ću se uz urlanje vratit doma). Evo, prije par tjedana sam ga morala izvući iz kolica i na rukama uspavati u botaničkom (ispod nekog drveta di je bilo tamno), a danas sam uspjela isto u nekom šumarku u gradu i tako da ga nisam vozila nego s kolicima u nekom momentu stala na mjestu i doslovno isla naprijed-nazad (a krov skroz spustila i još gazu prebacila preko da ne zuji okolo). Iz meni nepoznatog razloga ne želi zaspat dok se vozi. Ugl, dosad su mi se rizici isplatili jer sam uglavnom lijepo iskoristila dane u gradu. Ne budim ga ranije jer po noći i dalje koma spava pa mi je svaki trenutak bitan. Ne znam jel bi ti to pomoglo, al moj uglavnom zaspi vrlo brzo kad uđemo u auto (čak i ako je malo prije kraja ww). Pa ako moraš ići autom ne znam je li opcija da krenes pol sata ranije pa se s njim provozas 😁.
    Temu - naručivala sam anti - slip carapice, ljetne kombinezone i kapicu, neke igračke. Sve je došlo super. Samo kad naručujes pogledaj da je 100% pamuk, jer dosta toga zna biti poliester (tako sam se kod 1.narucivanja zeznula jer nisam pročitala opis). Ovo što piše da je pamuk mi je sve super došlo, oprala sam i u mašini, nije pustilo boju niti se skupilo.
    Recept - ja sam konačno uspjela kupiti avokado koji je zreo kako treba, pa sam danas malome na kruh umjesto sirnog namaza stavila avokado koji sam izgnjecila i malo limuna nakapala u njega. Cca 1/4 avokada na 1 kruh + posula gore ranije prepečenim sezamom. (mama mi ga je bila poslala). Reko da uvedemo sezam. Ugl, jednostavno i dopalo mu se (manje od zdenke sira, ali boze moj.) ostatak avokada sam u foliju stavila, sutra će isti doručak imat.

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• cordis00
    10. Svibanj 2024. 21:06

Buhaca pozdrav od gornje desne jedinice. Koliko mi starija zube nije osjetila, ova iz zato osjeti 10x gore. Trenutno budenje svakih 30 min cijelu noc, nadam se da ce izbit kroz 3,4 dana. Zao mi je zbog vrtica, imate li sanse na zalbi?
    Wc nije ni meni jasno, govorim i ja da svoje da ce si usrat tako cilu probavu. Nit je normalno sjedit na zahodu 30 min. Ja se neki dan tusirala tako da je starija sjedila na onoj povisenoj stepenici za ruke prat, a mala u praznoj kadici sa igrackama. Skroz normalna situacija za mene. Njemu cure nisu nikad u kupaoni kad se tusira. Mala spava horor, prvo regresija koja prolazi, al evo imali smo opet bronhitis, prije toga zube i sad opet izbija gornja jedinica, cijelu noc se dizem i onda on meni kaze da se nije naspavao jer nas je cuo???! Za poludit. Iako stvarno sve skupa radimo i povuce i on, al brate mili i ja bi volila lezat i “cut”. Moja ima 12+kg, leda me ubijaju.
    Sistematski sve super, 76.5 cm i 12.6 kg. Puze turbo brzinom i kleci, zeli se dizat, odize se na stopalo, al je valjda joj teska. Interaktivna dosta, vesela. Sama se dosta igra (valjda prokletstvo drugog djeteta, nekad mi bude i zao, al starija je dosta kuci, jako je zahtjevna i stalno “ja bi mamu😩”.
    Thinkpurple joj i meni se piklerov trokut cinio odlican, isto ne znam di bi s njim. Sta mislis do koje dobi je to zanimljivo? Ako bi nesto veliko, htjela bi da i starija koristi.
    Kako si ti inace, tvoje zdravlje?
    Bambi sretno, zelim veliki odmor iza obrane!
    —-
    E da muz i djeca, da ja ne ostavim upute, nitko ne bi jeo😂. Napravio bi starijoj bocicu i to je to. Planiranje izlaska pa uvijek se trudim izbjec te krizne ure kad je spavanac, al kad se potrefi potrefi se tipa sad u ponedjeljak taman termin kod endokrinologice kad treba spavat. A nista sta je tu je, ne moze ic ranije nikako, bit ce kenjkava i trudit cu se da prikunja bar u povratku kuci u autu, ako ne uspije, da zaspe kuci odma na koji god nacin, mozda bude taj dan 3 puta legla na krace, sta je tu je, visa sila. 

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    10. Svibanj 2024. 21:16

Hrana moja i nije neki jedac, seka je bolje papala, jede dorucak i rucak, dorucak kasice, rucak komadice, radila sam neke muffine koji mi bas nisu ispali dobri, ako tko ima recept bez jaja i mlijeka, molim tocne mjere! Uvest cu joj jaje iduci tjedan pa cu njoj pravit normalni koji ce uspjeti, ali radi starije bi voljela neki fini recept da im radim isti obrok. Po preporuci pedijatrice smo uveli sad i veceru iako sam htjela pricekat do 10.mj da malo vise i bolje papa, al znala je nekad sa sekom papat pa valjda joj je to ok.
    Novalac kupila sam jucer, danas sam joj pravila kasicu s tim, dodala pahuljice i malo sljive pa joj dala, cak je nelose pojela. Cilj mi je da se navikne na okus pa da joj mogu davat pit na bocicu iza 1.godine da malo dojim, malo bocicu. Jer bi htjela kad prestanem dojiti da nastavi piti bar 2 bocice cca 300 ml dnevno. Pitanje- ako joj je novalac ok, a od kravljeg je mlijeka, jel se smatra da je mlijeko uvedeno ili da joj ipak dajem sir malo po malo vrhnje i tako? Sad me ceka jaje svakako pa onda mlijeko iako nije reagirala na adaptirano evo🤷‍♀️.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    10. Svibanj 2024. 21:18

Sutra konacno idem frizeru. Radim sve, nisam bila jos od prije trudnoce, nece me bit sigurno 4 sata. Ostavila sam pisane upute za obroke kad sta itd i izdojila sam 190 ml mlijeka. Pa nek se snadu. Moja mama je dosla posebno za tu priliku😂.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Pahuljka
    10. Svibanj 2024. 21:21

Ally
    Budi muz-doktor i postedjen si svega, na isto se izvlaci i moj. Doduse prvobitno na to da je on ne moze smirit a druga stvar je kicma. I jos sta me nervira je tusiranje kad dodje s posla, jer pobogu dolazi iz bolnice i moraju se odma oprat bakterije, virusi itd. A zapravo osigura sebi pola sata mira u kupaonici… 
    Budi zena-doktor nema veze, ionako te sve ceka. 
    -
    Temu ja cu izbrisati tu aplikaciju jel stalno neke gluposti narucujem, najcesce maloj igracke ali i bezze stvari za kucu. Tipa sjecko za luk koji je top, ili u kabini ono gdje stoje samponi a da se ne mora busiti zid, tako te (ne)potrebne stvari. Narucila sam i experimenta radi jednu majicu za do parka i pisalo je 100% pamuk i bas takva i dosla, odlicna. Uglavnom kao sto Ally kaze samo gledat sastav, ili usteda vremena odmah u filter staviti 100% pamuk i samo ce to izbacivati. E da neko je spomenuo kupaci, vrrrh vrhova. Kvalitet u rangu sa H&M cijena presmijesna. Neki zeleni i to najprodavaniji tipa 8€, narucila 3 i sva 3 top. Ako koga zanima mogu slikati. Cak sam i kanticu narucila maloj za plazu sa svim onim cudesima 7€…

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Hanagi
    10. Svibanj 2024. 23:18

Imam dva puta sljedeći tjedan poremetit raspored, pa ću se jedan dan po vašim savjetima ustat ranije, a drugi je pokušat uspavat vani 😄 pa eto da isprobamo. Vjerojatno će i jedno i drugo bit koma, al možda iznenadi.
    Nije neki spavač, toliko da se više uopće ne nadamo kad će prespavat noć. Sad smo na - ajde da bar odspava 2 ipo, 3 sata u komadu. Ja sretna. Sad je trenutno baš loše, ali mislim da cak izlaze dvojke. Malo je natečeno, a sve jedinice su nam već izašle.
    Ally  ja sam svojoj dala kruva i sirka. Obožava! Vidila od tebe. Nije bila oduševljena mojim inicijalnim doručkom pa sam rekla ajde evo probaj, i pojela. Voli i avokado :)
    Recept za muffine ovo je iz mamine blw kuharice
    1 banana, zlicica praska za pecivo ili sode, po želji zlicica maslaca od kikirikija, ljevenih lješnjaka, mljevenih oraha ili što ste uveli, 70 ml jogurta (ali možee i bez, radila sam), 20 ml maslinovog ulja, 60 g pirovog brašna, šaka borovnica (probala sam i s jagodama).  Sve izmjesat, peći 25 min na 180. Ja radim u silikonskim kalupima jer mi je najlakse da se ne lijepi. 
    Imaju još jedni sa zobenim, jako jednostavni, ali mi nije sad pri ruci pa ne znam na pamet mjere. I u beba za stolom imaju jako fini s jabukom i mrkvom.

• Buhaca
    11. Svibanj 2024. 07:49

cordis00

Sutra konacno idem frizeru. Radim sve, nisam bila jos od prije trudnoce, nece me bit sigurno 4 sata. Ostavila sam pisane upute za obroke kad sta itd i izdojila sam 190 ml mlijeka. Pa nek se snadu. Moja mama je dosla posebno za tu priliku😂.

Uživaj u frizera. 
    Šta se jaslica tiće gradonačelnik kaže da će svi jasličari sa 2zaposelana roditelja biti upisana. Žalit ću se svakako. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.