Evo ga nismo primljeni u jaslice. Imamo uvjete ali nema mjesta. Sljedeći korak žalba
Od omiljenih stvari na forumu volim ono kad mi obrise komentar i vrati me na prethodnu stranicu 🤦🏼♀️
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Drugi put, dakle vi pisete o muzevima i ostajanju s djecom a nama se juce desava ta situacija.
Nevjerovali ili da ali juce u ranim jutarnjim satima sam imala termin za manikir i pedikir, i to DO prvog spavanja jer je gospon tata ne moze usoavati a btw nije pokusao od njenog treceg mjeseca. Dolazim sva sretna ushicena i docekuje me konstatacija da dramim i da je nasa kcer zlatno dijete. Ja ono wtf, o cemu se radi. Kao super bila, igrali se, jela, pila, ma sve. Gledam i ne vjerujem i dobro je sto nisam povjerovala. Rekoh sta je jela, kaze kupovnu kasicu i to iz one kesice na pipu da se ne bi uprljala i bez kasike jer valja i to oprat. Nase dijete od pocetka dobrane jede blw metodom gdje imas iza nje prat i cistit sat vremena. Ali ajde ok posegnem i ja nekad za kasicom ali vani. Sljedece kvecsn jesil ti pio kafu, da da, jesam. Bas mu se pila iz friza starbucks ledena. Gospon se nije usudio ni napravit sebi kafu. Jesil jeo, eh kaze nisam stigao cekao sam tebe pa cemo zajedno (sav ponovan sa pogledom punim ljubavlju, trep trep). Ja u fazonu okej , nisi nista radio, nisi joj nista pravio da jede, nisi cistio za njoj, nisi sebi nista pravio da jedes i pijes ok, pa sta si radio. E pa igrali smo sve vrijeme. A ono dnevna soba lopatom za snijeg razgrces da prodjes… E rekoh bas super kad je vec tako divna, krasna, poslusna i mila mama sebi vec sutra dogovara termin i za friziranje, pa kad je bal nek se i princeza je*e.
U Z A S ! Ja jednom rukom drzim nju i igracku, drugom serpu/tavu, nogama zatvaram otvaram ladice ali ja DRAMIM POBOGU MILI… E sad ces da izdramis kad odem za vrijeme njenog spavanja.
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
I jos jedno kvescn za vas ima ki jos neka lijena beba (mada kazu da takve ne postoje) koja jos ne puze na sve 4 ka naprijed ? Imamo neku vrstu ljenjivca koja cetvoronoske ide nazad, a vojniciki kratko naprijed. Dize se na vrhove prstiju i dlanove ruku pa radi kao plenk sa guzom visoko u vazduh, ljulja se na sve 4 ali krenut naprijed teska fizika, gravitacija je vuce nazad 🤣🤣🤣
Posjela se sama, iako ide malo teze, nekad uspije nekad glavom mlatne od pod, ali ne drami puno, ipak je mama najveca drama Queen 👸 he he.
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Drugi put, dakle vi pisete o muzevima i ostajanju s djecom a nama se juce desava ta situacija.
Nevjerovali ili da ali juce u ranim jutarnjim satima sam imala termin za manikir i pedikir, i to DO prvog spavanja jer je gospon tata ne moze usoavati a btw nije pokusao od njenog treceg mjeseca. Dolazim sva sretna ushicena i docekuje me konstatacija da dramim i da je nasa kcer zlatno dijete. Ja ono wtf, o cemu se radi. Kao super bila, igrali se, jela, pila, ma sve. Gledam i ne vjerujem i dobro je sto nisam povjerovala. Rekoh sta je jela, kaze kupovnu kasicu i to iz one kesice na pipu da se ne bi uprljala i bez kasike jer valja i to oprat. Nase dijete od pocetka dobrane jede blw metodom gdje imas iza nje prat i cistit sat vremena. Ali ajde ok posegnem i ja nekad za kasicom ali vani. Sljedece kvecsn jesil ti pio kafu, da da, jesam. Bas mu se pila iz friza starbucks ledena. Gospon se nije usudio ni napravit sebi kafu. Jesil jeo, eh kaze nisam stigao cekao sam tebe pa cemo zajedno (sav ponovan sa pogledom punim ljubavlju, trep trep). Ja u fazonu okej , nisi nista radio, nisi joj nista pravio da jede, nisi cistio za njoj, nisi sebi nista pravio da jedes i pijes ok, pa sta si radio. E pa igrali smo sve vrijeme. A ono dnevna soba lopatom za snijeg razgrces da prodjes… E rekoh bas super kad je vec tako divna, krasna, poslusna i mila mama sebi vec sutra dogovara termin i za friziranje, pa kad je bal nek se i princeza je*e.
U Z A S ! Ja jednom rukom drzim nju i igracku, drugom serpu/tavu, nogama zatvaram otvaram ladice ali ja DRAMIM POBOGU MILI… E sad ces da izdramis kad odem za vrijeme njenog spavanja.
Ja od svog nemam neke vece koristi. Zna tu i tamo stavit i skinit ves. Ne kuha. Najveci domet mu je narezat pancetu. I onda vikendom kad je kuci kad mala spava i on odmara, mala se probudi on se sjeti neceg vrlo važnog za obaviti, tipa napumpat gume na bicikli, prebrojat alat.... I onda na kraju opet ja kuham s njom pod nogama.
Da mene nema cijeli dan bilo bi kupovna kašica za nju i dostava za njega. A kad mi kaže da kmeci ja probijem. Glumi klauna kao ja citav dan, zabavljaj ju pa nece. Svi su isti
Al smo sve u ostom sosu to je nevjerovatno.
Inace u kolicima bude dobra prvih pila sata a nako toga drama. Das igracku, zafrljači i baci, i tako po 100 x.
Isli su njih dvoje u obliznji market pjeske dok sam ja bila na treningu, pitam kakva je bila , kaze super nije se javila. Drzala se za precku od kolica i razgledala i gugutala. Rejo super.. i sutra idete u nabavku.
Da me pogresno ne shvatite stvarno pomaze mi muz bas, cim dodje sa posla( i obavi wc) preuzme nju ali ja ni tad ne odmaram nego postavi rucak, nama njoj… skloni, raskloni.. zato sad iscekujem tu pomoc u kuci bas bas.
Isto sebi on tempura vrijeme tia ako je utakmica na tv gleda da se iz setnje vratimo do tad ili da se uspavljivanje do tad zavrsi…
Ja osim treninga, i pokojeg izlaska sa drugaricama i kumom ni nemam. Njima se zivot nije puno promijenio sem malenog bica koje ih doceka oprano sito i cisto.. zato i misle da dramimo .. 🤷♀️
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Haha kad čitam, svi su nam muževi slični 😆 meni moj isto pomaže, a najdraže mi je kad nekad radi od doma pa može uskočit dok skuham ručak. Ali ovo za igranje je takoooo istina, stoje s njima i drndaju s igračkama i to je to, nek vrijeme prođe, kad se jede, kad spava nema pojma, kad dođe mama 😅 dobije smoki ili jogurt s njim 😅 ali evo popodne iza posla je skoro svaki dan odvede vani pa onda imam pola sata za sebe, iako to najcesce bude pola sata pospremanja i slično.
Puzanje, moja isto ne puže (8 mjeseci i tjedan), ide unatrag i nekad i ja mislim da je lijena jer se digne, pogleda me i počne plakat. Najdraže joj se kotrljat okolo. Nije se posjela.
Temu naručila sam baš nedavno, došlo za tjedan dana, dosta brzo i zadovoljna sam. Neke igračkice sam naručila i stvarno su ok, a puno jeftinije nego ovdje u nasim ducanima. Naručila sam si i kostim 😅 ostala sam iznenađena kvalitetom, ima čak i podstavu tako da se ne prozire. Vidit ćemo kakvi je mokar.
Isto nemajka 💁♀️odem na wc 10 min s mobitelom kad je on s njom, ili stavim nju na tapetic u wc da se igra s mojom kozmetikom da ne žurim 😅
Isprike na još jednom postu, sjetila sam se jednog pitanja. Kad morate ici negdje u točno određen sat, a nikako vam se to ne poklapa s ww, kako to hendlate? Je li isplanirate dan prije drugačije, npr. ustajanje ranije pa da se to poklopi, ili se ne zamarate pa kako bude? Imam baš jednu obavezu koju moram ići s njom, i baš je najgluplja ura, taman kad ide na prvo spavanje. Strah me da će usred svega bit pregrintava jer će joj se previše spavat 🫠 a otkad sam okrenila sportsko sjedalo put naprijed u šetnji mi više ne spava, valjda joj je zanimljivo glwdat, i bude dobra dok smo u pokretu iako joj se spava. Prije sam mogla računati na to da ću izaći iz kuće prije obaveze pa da će odspavat u kolicima, sad mi je to sve nesigurno.
Sortiraj odgovore
Najstariji