Evo mene cure,ajme koje jutro…na pregledu sa bebicom sve super,plodna voda,posteljica sve kako treba bit,ima 1400grama,veća je i dalje za tjedan dana,ja kg i pol više,od početka sve skupa 5.5više.Ali moj tlak opet bio povišen😒 te me zbog tooga i srednje povišene vrijednosti(10.1) na OGTT moja dr šalje da me se dalje prati u bolnici..dobila uputnicu za endokrinologa i trudničku obradu…
Endokrinologa obavila odmah danas,malo sam izašla zabrinuta jer sam samo zapamtila riječi prijevremeni porod,veća beba,oticanje nakon trudnoće itd…
Moram jest 6 puta na dan i mjerit šećer i za 5 tjedana imam kontrolu kod njega..
Inače jedem 4 puta na dan i šećer mi je u granicama,ali evo uvest ću zbog bebice još nekako dva obroka,tj jednu voćku i noćni obrok..
Sutra ujutro idem na kompletnu trudničku obradu,ginekološki pregled i dogovor za dalje …uglavnom neznam šta da mislim..
Ja sam u trudnoću krenula sa viškom kg i moja dr kaže kao i endokrinolog da je taj šećer vjerovatno zbog toga,ali opet da je potrebno pratiti..jer kad se spoje šećer i tlak može doći nedaj bože do određenih komplikacija…
Bebica je veća za tjedan dana ali to znam da nije od šećera jer je tako od prvog ultrazvuka.
Sutra imam znači opet pregled pa ću vidjet šta dalje..najbitnije mi je da je beba dobro ❤️
I kod mene su bebe vece po UZ nego po ciklusu. Tako da ne brini zbog toga. Bolje da su vece nego manje. Super sto je sve u redu. Ja sam za tlak dobila terapiju. A za divno cudo ogtt mi je sad bolji nego kad nisam bila trudna i kad sam pila glukofaz. A isto sam imala visak kg kad sam ostala trudna. Nema tu pravila. Super sto si dobila samo 5,5 kg. Ja sam puno vise u plusu 🤭🤦
Sretno sutra, bolje da te oni detaljno pregledaju🍀♥️
Gledaj to sa pozitivne strane 😊 da se moze na vrijeme odreagovati ako bude potrebe za tim.

EnaEna bit ce sve ok i sve ces moc sa tim bebicama.
Ja sam jako sretna i zahvalna na svojoj malenoj ali tu i tamo mi proleti kroz glavu kako su bile 2 i jedna se nije razvila. Pa iako zapravo nikad nismo vidjeli i culi tu drugu bebicu, znam se zamislit kako bi bilo lijepo da je i ona tu.
Ali kao sto sam rekla, ovoj svojoj malenoj sam zahvalna i veselim joj se jako.
♥️♥️😘 Ja sam sretna sto su dve bebice i naravno da sam od pocetka svjesna veceg rizika.
Atina25 ♥️♥️cestitke na 31 tt. Slazem se, dok bebice malo porastu bice lakse.
Sad sam se malo rastuzila, jer jedna kolegica koja je isto isla na ivf mora na kiretazu jer se beba prestala razvijati, u 8-9 tt. sad mi se ovo moje mukice cine tako male,u poredjenju kroz sta ona sad prolazi.....

Meni je danas točno 31 tjedan i lagano sam u šoku 🥴🥴🥴🥴
Hahahha i meniiiii! 🤣 Imala sam napad panike i onda išla u dm kupiti pelene, i one male travel size kreme, sampone za u rodiliste. I vlazne maramice jer su na akciji. Kao, sad mi je lakše 😅🤦🤦🤦

Evo mene cure sa vanrednog pregleda, posteljica se digla gore i sve je u redu, znači nema mirovanja i sve je kako treba biti. Bebač odlično napreduje, ima cca 500g i onda šok i nevjerica. Pitam doktoricu i je li dečko da potvrdim i kod nje 4 put spol i ona me blijedo pogleda i kaže mi da ona tu ne vidi ni D od dečka 😳😳. Znači sada ne znamo šta je moramo čekat do Uskrsa 😂 do sljedećeg pregleda. I rekla mi je da ona je uvjerena da je curica, ali da ćemo još sve vidjeti 🤣🤣. I kada je htjela mi uslikati da nema pišuline i detaljnije pogledati beba se skroz spustila dolje i imala Party 🙈🙈
Presretna sam kad pročitam da se nekome digla posteljica. Olakšanje!!!Nadam se da će i meni tako, sutra imam pregled.
Koliko ti je bila udaljena od ušća prije nego se digla, ako znaš? Ja mirujem i nadam se da posteljica migrira da mogu napokon malo u šetnje. Mi smo tek nedavno doznali spol jer se bebica stalno okretala, skrivala i pokazivala guzu.
Ne znam koliko je bila nažalost to mi nitko nije rekao samo su na nalazu napisali posteljica sprijeda nisko blizu ušća, drugi nalaz je bio dalje od ušća, a sada je 3.5 ili 4 cm dalje od njega i rekla mi je da se dignula gore i da nema potrebe za nikakvim mirovanjem više i cervix mi je 4.8cm dug tak i još je rekla da se ne bojim da ja neću sigurno imati prijevremeni porod 😂,. Koliko si tjedana ti sada? 🤗
@Ariel mi se pratimo u dan :D ma hoće ne brini se :) 😘
Odlično!!! Cervix ti je vrh. Meni je posteljica straga, nisko, zadnji put je bila 2 cm od ušća, stvarno se nadam da se podigla. Sutra punih 27 tt. Lijepo je vrijeme, malo bih lajsala.Nisam još baš ništa kupila za bebu, a vidim da tjedni nekako lete.
Kažem ti meni je rekla da je 3.5 ili 4 cm dalje i da je to super i da je to podignuta posteljica. Držim fige da i tebi bude tako 😁😁. Ja sam krenula kao uzimati bodije, ali sada sam stala jer više ne znamo je li cura ili dečko 😂😂, a ove velike stvari čekamo obiteljski sastanak pa da se bake i didovi i teta i ujko dogovore tko će šta 🤗

Meni je danas točno 31 tjedan i lagano sam u šoku 🥴🥴🥴🥴
Hahahha i meniiiii! 🤣 Imala sam napad panike i onda išla u dm kupiti pelene, i one male travel size kreme, sampone za u rodiliste. I vlazne maramice jer su na akciji. Kao, sad mi je lakše 😅🤦🤦🤦
hahaha najjaca si mi ovako isto i ja razmisljam 😂😂

Hm... pa ne znam,ja uvijek imam tlak visok kad dođem na pregled,meni se ni ne čini tak drastičan 150/90,zadnji puta 130/90. Al ja se ne mogu smiriti,srce mi lupa 100 na sat. I sad kad pomislim na mjerenje tlaka već mi je loše :D šećer me nikad nije poslao dr. vaditi,a za tlak uvijek kaže da sam ja u panici pa je to normalno... dobila sam 12 kila od početka a još je 10 tjedana ispred mene :D
Visibaba ajme bas te zaj* taj tlak.. bitno da je s bebom sve dobro. A kila si bas malo dobila, svaka cast. Meni je sutra pregled i vec znam da sam na +10 ako ne i jace 😩
Atina mozda onda iskoristim bar taj web popust, hvala sto si javila🥰 i cestitkee na velikom 31. Tjednu 🎉🎉🎉
Sto se posteljine tice ne znam sto cu i nisam bas nesto pretjerano trazila. Mozda uzmem cak od dada & rocco onu dekicu samo, a za malenog kupim vrecu za spavanje onu ljetnu. Navlaku za poplun i jastucnicu sam kupila kod baby natur, prekrasna od muslina posteljina ali to ce mi trebati tek na zimu kad prosirimo taj krevetic i kad bude hladnije.
Posalji i ti meni posteljinu neku ako nesto vidis zanimljivo
Trudimo se od 8/2020
Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
PCOS
13.9.2021.➕ 🌈 🐥
05/2022. 🥰🧸❤️
Evo nas s pregleda! Sve je super! (Osim sto ja i dalje, vec 4 mjeseca, imam gljivice)
Mali se okrenuo glavom dolje 🥳 nije vise nisko, cerviks zatvoren.
Ima kilu i 120 g, sto meni zvuci puno 😅
Ja sam na +1.5 😆😄
I opet nis od slike, mali se fakat ne voli slikat, muz ga nije vec 2 mjeseca vidio.
Iduci pregled 26.4.

👩33 👦39
Pokusavamo od 10/19 (PCOS, anovulacija)
01/21 iui ➖, 02/21 iui ➖, 04/21 IVF stim.➖
09/21 IVF stimulirani - hospitalizacija OHSS
4.11. kuca ❤ (6+3)
14.12. 54 mm, Nifty (12+1) - uredan, stize deckic 💙
Termin - 27.6.2022. 🌞
@Comming072022
Bila sam danas na pregledu i posteljica se podignula na 3.4 cm, to je za mene veliki napredak, zatvorena sam i bebica je prešla kilu. Ne mogu i dalje baš lajsati, ali barem malo češće na zrak što mi puno znači jer u principu ležim već 2 mjeseca i sva sam se pokočila, jedva se popnem na 3. kat. Inače nisam neki trut, dapače. Vidjela sam na sajtovima da ima i unisex opcija.
Mi isto računamo na obitelj (treba iskoristiti tu širokogrudnost dok traje
), a i frendovi se nude da proslijede kolica i te neke veće stvari od svoje djece, što mi je isto super opcija.
💖 06/22 rođena naša ljubav, curica
🙍♀️ (41) - amh katastrofa, ostalo sve ok
🙎♂️ (38) - sve ok
MissR a si našla kao onu malu posteljinu tj plahtu s gumicom za najmanji madrac za kolijevku? Jer ja ne znam di to mogu kupit 😅
Martina e ja sam danas očistila extra ormare za malenu i maloga i napravila reda pobacala pola robe i njemu spremila proljetno,njoj njen dio u sobici i sad je robica bar po veličinama čeka da se pere 😅 a ove male travel site kupke,sampone sapune sve to imam u uvijek doma jer kad idemo na put lakse mi to nama nositi da ustedim mjesta u koferu za njegove stvari🤣🤣 tako da sam s tim mirna i to mi je spremno, ostalo ću ubrzo kupit ahhaha.

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji