Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ariel
    29. Ožujak 2022. 12:47

EnaEna bit ce sve ok i sve ces moc sa tim bebicama. 
    Ja sam jako sretna i zahvalna na svojoj malenoj ali tu i tamo mi proleti kroz glavu kako su bile 2 i jedna se nije razvila. Pa iako zapravo nikad nismo vidjeli i culi tu drugu bebicu, znam se zamislit kako bi bilo lijepo da je i ona tu.
    Ali kao sto sam rekla, ovoj svojoj malenoj sam zahvalna i veselim joj se jako. 

Atina25
    29. Ožujak 2022. 13:13

MissR Evo ja sam frendicu upregnula da mi ide po navlake 🤦😅 inače trebaju nam 24 za kolijevku inače su 24 kn a na sajmu će biti preko 20% javila sam se direkt njima pa su mi napisali da ako ne možemo na sajam da će od 4.4 sve biti online na 15% sniženo pa eto bolje i to nego nista 🥰🥰 čisto da javim info tako da mislim da ću tu uzeti to. A sta si ti sa posteljinom za kolijevku? Ja sam nasla neku u lesnini ali nisam nigdje vidjela pa me malo ažuriraj ako znaš više 😅
    EnaEna moći ćeš naravno s 2 bebe tebi će u početku biti teže jer to je dupli posao ali uspjet ćeš sigurno izgurati sve i kasnije kad se krenu igrat malo milina nitko ih ne treba čuvati pazit ne traže ni tebe ni tvoju pažnju toliko moći će ih bilo tko čuvati:) 

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

Atina25
    29. Ožujak 2022. 13:14

Meni je danas točno 31 tjedan i lagano sam u šoku 🥴🥴🥴🥴

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

ljubičica
    29. Ožujak 2022. 13:25

Anushka

Jutro cure, sretno svima na pregledima i drago mi je da su svima prošli dobro. EnaEna znam kako ti je, al možemo mi to🙂💪mene već sve boli od ležanja, vrat, bedra, ko će me kasnije pokrenuti?ali tako mora biti, nema predaje🙂ja se borim sa bakterijama u urinu i na cerviksu (za koje se nadam da su pod kontrolom nakon 2 antibiotika), skraćenjem cerviksa i posteljicom koja mi je preko ušća i zbog koje sam već dvaput krvarila. O svakom stresu odlaska na wc mislim da ne moram niti pričati a btw.to mi je jedini izlazak-wc😅 ja to štucanje neznam prepoznati, nisam niti u prvoj trudnoći znala, iako kad ne lupa znam dolje osjetiti neke mjehuriće, možda je to to?jer glavica joj je bila dolje u subotu na kontroli.

Ajoj ti sad ležiš kako sam ja prva 3 mjeseca preležala..😔 zaboli jedan kul pa se prevrnem na drugi, pa malo ma leđa i sve opet ispočetka..😅 stres odlazak na wc, brojanje munuta i sati da i taj dan prođe.. 
    Ali ne brini, sve to prođe, to je najveća utjeha 😊😊😘

1x 👶 prirodna trudnoća
    4/21 blighted ovum
    7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
    16/11/21 ➕✅☺️
    22/11/21 beta 5207 🥳🥳
    23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
    30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
    21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
    ***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
    17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
    15/2/22 5.pregled...

Samoja6
    29. Ožujak 2022. 13:27

Evo nas ispod 100 dana!! 🙂🙂🙂🙂
    Zadnjih par dana se budim jako kasno, krepana! Zašto? Bio je jedan period kad sam se budila ranije nego ikad, a sad da mogu do 14 spavala bi! 
    Ja također osjetim kako maleni zadnjih par dana štuca, odmah sam znala da štuca jer je baš onako u pravilnim razmacima i baš mi je slatko to, ne želim se plašiti čitanjem po internetu... 
    Ja sam većinu posteljine kupila, uglavnom sam naručila da mi se sašije i puuuuno jeftinije me izašlo... A birala sam kako ja hoću... Bodiće, benkice sam uglavnom uzimala 56,62 broj lagani dugi rukav, nadam se da nisam pogriješila... Bilo je preslatko! Pa nadam se da će moći to nositi... Predivnu dekicu sam našla u lesnine i baby centru (lagane), a deblju za zimu je mama sačuvala moju predivnu! 🙂🙂 Sretna sam što će iako je muško i iako je prošlo toliko godina otkad sam se ja rodila, moći imati i koristiti što sam i ja... 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

ljubičica
    29. Ožujak 2022. 13:34

EnaEna

Ariel

EnaEna jesi li dobila ista za cervix?
    Meni je bio skracen i imala sam bolove zbog toga, osjecala sam grceve u cervixu. Dali su mi vaginalno 200 mg progeseterona svaku vecer i u roku 5 dana se skroz oporavio. Koristim sad to vec 4 tjedna i jos 4 bi trebala (do pregleda drugog) i onda ce opet prekontrolirat. Od kad to koristim niam ni jednom osjetila nikakvu bol u cervixu.

Pijem roidacal 1*1, presla sam sa utrogestana na duphaston2*1. Zbog pritiska mi je dala i metildopu 2*1. Juce mi bio 130/90 a par dana prije pregleda me glava bolila pa je bio isto toliki. Pa od danas pijem i pratim.
    Osjetim bol u cerviksu kad me beba lupi.
    I da, sad sam se cula i sa dr hematologom i ona mi je povecala dozu fragmina.
    Ogtt i kks je super.
    Kod mene je cervix trenutno 36 mm a bio je prije 3 sedmice 41mm. I smeksan je. Ja se od pocetka vodim kao rizicna, em blizanacka,ivf, 40 godina…..
    Ma izdrzacu 😊 kad se porodim i kad izadjem iz babina onda cu na remont 😂😂 masaza,frizura,kozmeticar….
    Tjesim se, lazite me i vi da cu sve to moci uz dve bebe😂😂😂
    Ne mogu se puno zaliti da mi ovo sve tesko pada, za to sam se borila. Imam i ja momenata kad se isplacem,kad mi nije do mene, ali imam svoj cilj i guram. Bilo je i gorih momenata pa su prosli. Cak na pocetku sam mislila da cu morati citavu trudnocu prelezati. Tako da se lagano spremam za bolnicu za 4 nedelje,kad udjem u 32 tt.

Saljem ti veliki zagrljaj i puno srca da izdržiš još malooo 🥰🥰🥰😘😘💜❤️💜❤️🤣❤️💜

1x 👶 prirodna trudnoća
    4/21 blighted ovum
    7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
    16/11/21 ➕✅☺️
    22/11/21 beta 5207 🥳🥳
    23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
    30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
    21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
    ***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
    17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
    15/2/22 5.pregled...

Visibaba07
    29. Ožujak 2022. 14:49

Evo mene cure,ajme koje jutro...na pregledu sa bebicom sve super,plodna voda,posteljica sve kako treba bit,ima 1400grama,veća je i dalje za tjedan dana,ja kg i pol više,od početka sve skupa 5.5više.Ali moj tlak opet bio povišen😒 te me zbog tooga i srednje povišene vrijednosti(10.1) na OGTT moja dr šalje da  me se dalje prati u bolnici..dobila uputnicu za endokrinologa i trudničku obradu...
    Endokrinologa obavila odmah danas,malo sam izašla zabrinuta jer sam samo zapamtila riječi prijevremeni porod,veća beba,oticanje nakon trudnoće itd...
    Moram jest 6 puta na dan i mjerit šećer i za 5 tjedana imam kontrolu kod njega..
    Inače jedem 4 puta na dan i šećer mi je u granicama,ali evo uvest ću zbog bebice još nekako dva obroka,tj jednu voćku i noćni obrok..
    Sutra ujutro idem na kompletnu trudničku obradu,ginekološki pregled i dogovor za dalje ...uglavnom neznam šta da mislim..
    Ja sam u trudnoću krenula sa viškom kg i moja dr kaže kao i endokrinolog da je taj šećer vjerovatno zbog toga,ali opet da je potrebno pratiti..jer kad se spoje šećer i tlak može doći nedaj bože do određenih komplikacija...
    Bebica je veća za tjedan dana ali to znam da nije od šećera jer je tako od prvog ultrazvuka.
    Sutra imam znači opet pregled pa ću vidjet šta dalje..najbitnije mi je da je beba dobro ❤️

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

• EnaEna
    29. Ožujak 2022. 14:55

ljubičica

EnaEna

Ariel

EnaEna jesi li dobila ista za cervix?
    Meni je bio skracen i imala sam bolove zbog toga, osjecala sam grceve u cervixu. Dali su mi vaginalno 200 mg progeseterona svaku vecer i u roku 5 dana se skroz oporavio. Koristim sad to vec 4 tjedna i jos 4 bi trebala (do pregleda drugog) i onda ce opet prekontrolirat. Od kad to koristim niam ni jednom osjetila nikakvu bol u cervixu.

Pijem roidacal 1*1, presla sam sa utrogestana na duphaston2*1. Zbog pritiska mi je dala i metildopu 2*1. Juce mi bio 130/90 a par dana prije pregleda me glava bolila pa je bio isto toliki. Pa od danas pijem i pratim.
    Osjetim bol u cerviksu kad me beba lupi.
    I da, sad sam se cula i sa dr hematologom i ona mi je povecala dozu fragmina.
    Ogtt i kks je super.
    Kod mene je cervix trenutno 36 mm a bio je prije 3 sedmice 41mm. I smeksan je. Ja se od pocetka vodim kao rizicna, em blizanacka,ivf, 40 godina…..
    Ma izdrzacu 😊 kad se porodim i kad izadjem iz babina onda cu na remont 😂😂 masaza,frizura,kozmeticar….
    Tjesim se, lazite me i vi da cu sve to moci uz dve bebe😂😂😂
    Ne mogu se puno zaliti da mi ovo sve tesko pada, za to sam se borila. Imam i ja momenata kad se isplacem,kad mi nije do mene, ali imam svoj cilj i guram. Bilo je i gorih momenata pa su prosli. Cak na pocetku sam mislila da cu morati citavu trudnocu prelezati. Tako da se lagano spremam za bolnicu za 4 nedelje,kad udjem u 32 tt.

Saljem ti veliki zagrljaj i puno srca da izdržiš još malooo 🥰🥰🥰😘😘💜❤️💜❤️🤣❤️💜

Hvala ♥️🍀🥰😍
    Ma izdrzacu ja to.💪
    ♥️♥️ 

• EnaEna
    29. Ožujak 2022. 15:14

Visibaba07

Evo mene cure,ajme koje jutro…na pregledu sa bebicom sve super,plodna voda,posteljica sve kako treba bit,ima 1400grama,veća je i dalje za tjedan dana,ja kg i pol više,od početka sve skupa 5.5više.Ali moj tlak opet bio povišen😒 te me zbog tooga i srednje povišene vrijednosti(10.1) na OGTT moja dr šalje da me se dalje prati u bolnici..dobila uputnicu za endokrinologa i trudničku obradu…
    Endokrinologa obavila odmah danas,malo sam izašla zabrinuta jer sam samo zapamtila riječi prijevremeni porod,veća beba,oticanje nakon trudnoće itd…
    Moram jest 6 puta na dan i mjerit šećer i za 5 tjedana imam kontrolu kod njega..
    Inače jedem 4 puta na dan i šećer mi je u granicama,ali evo uvest ću zbog bebice još nekako dva obroka,tj jednu voćku i noćni obrok..
    Sutra ujutro idem na kompletnu trudničku obradu,ginekološki pregled i dogovor za dalje …uglavnom neznam šta da mislim..
    Ja sam u trudnoću krenula sa viškom kg i moja dr kaže kao i endokrinolog da je taj šećer vjerovatno zbog toga,ali opet da je potrebno pratiti..jer kad se spoje šećer i tlak može doći nedaj bože do određenih komplikacija…
    Bebica je veća za tjedan dana ali to znam da nije od šećera jer je tako od prvog ultrazvuka.
    Sutra imam znači opet pregled pa ću vidjet šta dalje..najbitnije mi je da je beba dobro ❤️

I kod mene su bebe vece po UZ nego po ciklusu. Tako da ne brini zbog toga. Bolje da su vece nego manje. Super sto je sve u redu. Ja sam za tlak dobila terapiju. A za divno cudo ogtt mi je sad bolji nego kad nisam bila trudna i kad sam pila glukofaz. A isto sam imala visak kg kad sam ostala trudna. Nema tu pravila. Super sto si dobila samo 5,5 kg.  Ja sam puno vise u plusu 🤭🤦

Sretno sutra, bolje da te oni detaljno pregledaju🍀♥️
    Gledaj to sa pozitivne strane 😊 da se moze na vrijeme odreagovati ako bude potrebe za tim.

• EnaEna
    29. Ožujak 2022. 15:26

Ariel

EnaEna bit ce sve ok i sve ces moc sa tim bebicama.
    Ja sam jako sretna i zahvalna na svojoj malenoj ali tu i tamo mi proleti kroz glavu kako su bile 2 i jedna se nije razvila. Pa iako zapravo nikad nismo vidjeli i culi tu drugu bebicu, znam se zamislit kako bi bilo lijepo da je i ona tu.
    Ali kao sto sam rekla, ovoj svojoj malenoj sam zahvalna i veselim joj se jako.

♥️♥️😘 Ja sam sretna sto su dve bebice i naravno da sam od pocetka svjesna veceg rizika.

Atina25 ♥️♥️cestitke na 31 tt. Slazem se, dok bebice malo porastu bice lakse. 

Sad sam se malo rastuzila, jer jedna kolegica koja je isto isla na ivf mora na kiretazu jer se beba prestala razvijati, u 8-9 tt. sad mi se ovo moje mukice cine tako male,u  poredjenju kroz sta ona sad prolazi.....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.