Lovely koja kolica ste uzeli?mislim da će i nama to bit prva stvar koju ćemo kupit ali tamo kroz mjesec dana..
Uzeli smo Peg Perego Veloce Lounge 3u1 kolica. Evo stavim sliku kako izgledaju sa košarom. Dezen je graphic gold.
https://ibb.co/wWqc3DZ
Lijepa su 😊
Ja svakako moram gledati da mi nisu teška jer živimo na prvom katu bez lifta,malo stepenica ima ali opet ima..kako odlučiti koja,meni je to sve ko neka viša matematika ☹️☹️
E cure dali ste u početku koristile nosiljke ili one marame samo,razmišljam da će mi bit puno jednostvamije u početku kad imam nešto za obavit u kvartu,bebicu stavit u to a ne u kolica za 10 minuta.
Na šta trebam obratiti pozornosti ako ima neka iskustva?
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Jutro cure 😊
Baš mi je žao da vas još muče mučnine..
Ja sam mislila da sam par dana osjetila bebicu a sad zadnjih par dana ništa ne osjetim,počinje panika pred pregled 10dana ranije 😓
Demetria je u istom tjednu ko ja i već osjetiš lupanje?
A ja još ništa,dobro tebi je druga trudnoća pa kažu da se prije osjeti u drugoj ali ja bi baš volila nešto osjetiti i da je to to ❤️
Lovely koja kolica ste uzeli?mislim da će i nama to bit prva stvar koju ćemo kupit ali tamo kroz mjesec dana..
Ja sam gnijezdo nasljediča od prijateljice,njoj je služilo dok je bebica imala 3mj poslije je prerasla..tako da neznam dal' bi to kupovala da nisam dobila..
Atina uživati ćete na snijegu :) baš je divno i ima ga dosta,a danas bi trebali još padati..
Da da njega bas osjećam puno ranije i mjehuriće i sada ove udarce.
Doduše on je ispočetka kao bio manji za par dana a na zadnjem pregledu je rekla da je veci za par dana
Blago ti se 😊😊
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Visibaba čisto usporedbe radi, ja sam svoju prvi put osjetila tek sa 17+1 i to tako neki mali i lagani pokret da sam čekala još par dana da vidim oce li se ponavljat da se uvjerim da li je to uopće to. I onda bi je nekad osjetila a nekim danima uopće nebi. To je bas sve normalno. Negdje sam pročitala da su trenutno u ovim našim tjednima bebe budne maksimalno 6 sati dnevno a da ostatak čvrsto spavaju tako da uzmi i to u obzir. Ja sam svoju tek prije 10ak dana počela jave osjećat 🥰 Vidim da si ti 17+4 tako da samo polako.
Hvala ti Niki,ma znam i ja da je možda rano još za prave pokrete ali baš kako si gore napisala jedva čekam taj dan da se konačno opustim do kraja a ne da strepim od pregleda do pregleda dali srce kuca,mislim da će mi bit ipak puno lakše kad ju budem osjetila ❤️
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Ja jedva cekam da prode 20tt i da krenem trazit kolica i sve. Nama je jako bitno da su kotaci veliki i da nisu plasticni jer zivim blizu rijeke i planiram puno setat s tim kolicima. A i zivim na brdu pa da lakse odem nazad uzbrdo 😂
Sto se tice krevetica, negdje sam vidjela neki koji se moze povecat. U pocetku bude mali ali ima nastavke pa se moze razvuc sve do onog pravog kinderbeta koji je i dubok. Tako da mi se i to svida posto zelim da bebac bide s nama u sobi unpocezku a isto nemam bas puno mjesta. (Ogroman krevet jer je suprug visok)
Kad vidim kako ste sve angažirane oko planiranja i skupljanja stvari za bebu odmah me lovi lagana panika 😂
Mi smo u stanu od 43 m2 i u spavaću nam ne stane više ni igla, sad muku mučim s tim što ćemo uopće i kako ćemo reorganizirati stan.
Planirali smo kupovati nešto novo svakako, ali s obzirom da sam ja od sutra na komplikacijama i neću ni biti kreditno sposobna, a cijene su nenormalne, to nekako pada u vodu. 😩
Ja sam dosta skupila od tete i rodice a ostalo gledam na face marketu ili njuskalu, ima svega i lijepo ljudi Cuvaju. Al evo roditelji izrazili zelju da kupe ove tri kriomice nam pa se veselim i nekoj novoj novoj stvari :)
29/ZD
13.05. 2022. Beba Mario ❤️
26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)
Pozdrav cure, trebala bih vas savjet. Roditelji su izrazili zelju da zele kupiti sobicu za bebu i kolica. Pod sobicu misle na prematalicu i krevetic.
Kopam zadnjih dana kolica i namjestaj Al nisam sigurna sto valja, izbor je bas velik.
Ako moze savjet koja kolica bi bila najbolja( Max vodi,prego, Nesto trece) Meni htjela da su preko 5,6 tisuca cca, i koji i kakvi krevetici, madraci, di kupiti, di ste vi? I kakva komoda se pokazala prakticnom, okrenuti podlogu bocno ili bebu prema sebi ? Nisam naišla na nijednu tako duboku, sve budu ili iza s rupom ili prematalica viri naprijed.
Ja sam jos mislila neovisno o djecjoj sobi za prvih par mjeseci da beba bude s nama u sobi pa uzet neki krevetic next to me, ima na njuskalu freeon i chicco pa gledam koji je bolji plus imam krevet box bez ruba, ima li netko takav i moze li se zakaciti krevetic nekako uz to ?
Uff sad sam vas zasula pitanjima ❤️
Za kolica bi ti opet savjetovala Stollericu prođe s tobom par pitanja sto ti tocno treba odgovara.
Ja bi rekla 1000 kuna vise jer se kolica dosta nađu na akcijama.
I obavezno otici uživo vidjeti par izbora mi smo tako per perego izbacili i kupili cybex.
Isto smo i AS probali prije kupnje montirati u autu neki auti imaju kratke pojasne, neki auti sjedišta kao i mi pod prevelikim kutom za bazu i bez mogućnosti isofixa
Prematalicu imamo onu iz ikee sto poslije bude stol.
Nisam se htjela lupati od zid a i ova moja cim se krenula okretati je bjezala po prematalici
Sto bi bilo da je prematalicu bila uska ufff
Na prematalici sam imala zdjelicu s vodom, blaznice, papirnate maramice, sve za saniranje pupka.
Ponekad bi ju i okupali na prematalici. Jos ju koristimo
Krevetić s jednom stranom koja se da spustiti na par razina mi je sada super jer mi od puše nekada tesko ju staviti u krevetić a uskoro Ce biti i nemoguće pa mi super sto mogu spustiti stranicu
Uglavnom ono sto ti i muz zelite to kupi.
Odi malo prošetaj po centrima gdje su stvari koje trazite da znade i vizualno sto bi ti vise odgovaralo
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Kad vidim kako ste sve angažirane oko planiranja i skupljanja stvari za bebu odmah me lovi lagana panika 😂
Mi smo u stanu od 43 m2 i u spavaću nam ne stane više ni igla, sad muku mučim s tim što ćemo uopće i kako ćemo reorganizirati stan.
Planirali smo kupovati nešto novo svakako, ali s obzirom da sam ja od sutra na komplikacijama i neću ni biti kreditno sposobna, a cijene su nenormalne, to nekako pada u vodu. 😩
Imas preko marketplace ili cak nekih stranica po Facebooku gdje mame prodaju svašta. Pod tim mislim i staro i ofucano ali nade se i novih stvari cak i markiranih poput dada i Roko itd
*
Teab Isti krevetić je imala moja kuma s prvim malim i sad s malom,evo njeno iskustvo oni su u malom stanu i rekla je da njoj bilo super,znači dok je bebica bila mala stane naravno sve plus kupila si je u Ikei one posudice za zaliti i tu drzala svu kozmetiku i stavila si je gore samo onu gumenu prostirku. Naravno kad beba naraste malo tesko je prematati skoro pa nemoguće al ona je to onda na krevetu radila na podlozi ili na Tetra peleni i njoj je to bilo čist Ok. Npr s obzirom da naša zauzme pola sobe ja sam na našoj prematalici iz Ikee radila njemu vježbice,baby handling koja je jedina mozda čak pogodna za to. Meni je bila odlična jer je bas velika prostrana ali naravno da nemam mjesta ne bi je kupila nikako. Ono sta je sigurno dobro je da je ona podloga na ravno ne bočno jer je to jako tesko. Čak znam ekipu koja bi si podlogu stavljala na mašinu jer nema prostora i to je isto ok. Ljudi se snađu.
https://www.ikea.com/hr/hr/p/oensklig-kosara-stol-za-previjanje-4-kom-bijela-30199283/
Ovo su vam te posudice,za vodu za blazinice za guzu i jos kremice i kanta za pelene vidite na slici kako se zakače pa se dobije extra prostor. Nama to nije trebalo al nekome mozda dobro dođe.
Marijana Ja uvijek kazem da to ima toliko izbora najbolje sam vidjet i odlučiti koja su kolica najbolja i koliko će netko ulozit u njih,znam ekipu koja je bila zadovoljna s onima od 2 soma a i one koji su dali preko 10 pa dijete je provelo niti mu dana u njima. Tako da sve to varira. Moj favorit kad sam ja gledala su bila Joie kolica 3 u 1 radi praktičnosti cijene i visoko ocijenjene AS. Na kraju smo uzeli Maxi Cosi Adorra radi manje težine i lakše sklopivosti.
Mi smo krevetić uzeli u Ikei također čist zadovoljni,madrac smo kupili neki posebni u Italiji,rade sam odvojila malo više novca za to ti krevetić su tak ionako svi isti. Frendice su koristile neke svoje kad su one bile bebe 😁 to mi je isto bilo kul
Potpisujem sve navedeno
Imamo i mi te posude.
Na ovoj široj prematalici smo radili vjezbe iz KBC-a bobath a onda kad je bila beba na stolu ili podu
Nama su bake kupile krevetić pa smo mi u bubamare kupili neki madrac zaboravila sam koji. Mislim da je bio kombinacija pjene i opruga
*
Uzeli smo Peg Perego Veloce Lounge 3u1 kolica. Evo stavim sliku kako izgledaju sa košarom. Dezen je graphic gold.
https://ibb.co/wWqc3DZ
Lijepa su 😊
Ja svakako moram gledati da mi nisu teška jer živimo na prvom katu bez lifta,malo stepenica ima ali opet ima..kako odlučiti koja,meni je to sve ko neka viša matematika ☹️☹️
E cure dali ste u početku koristile nosiljke ili one marame samo,razmišljam da će mi bit puno jednostvamije u početku kad imam nešto za obavit u kvartu,bebicu stavit u to a ne u kolica za 10 minuta.
Na šta trebam obratiti pozornosti ako ima neka iskustva?
Ja sam dobila od kolegice ergo 360 i fizijatrica nam zabranila nosiljke ali treci kat bez lifta pa sam povremeno nju u nosiljke i do trgovine ne bi duze od pola sata (trgovina nam 100m dalje).
Sad cu maramu i potražiti cu savjet u grupi
https://www.facebook.com/groups/babywearing.hr/?ref=share
Ovdje možete kupiti nosiljke polovne i nove. Tu sam kupila cover za zimu za 100 kuna
https://www.facebook.com/groups/oglasnik.bebologija/?ref=share
*
Ja jedva cekam da prode 20tt i da krenem trazit kolica i sve. Nama je jako bitno da su kotaci veliki i da nisu plasticni jer zivim blizu rijeke i planiram puno setat s tim kolicima. A i zivim na brdu pa da lakse odem nazad uzbrdo 😂
Sto se tice krevetica, negdje sam vidjela neki koji se moze povecat. U pocetku bude mali ali ima nastavke pa se moze razvuc sve do onog pravog kinderbeta koji je i dubok. Tako da mi se i to svida posto zelim da bebac bide s nama u sobi unpocezku a isto nemam bas puno mjesta. (Ogroman krevet jer je suprug visok)
Meni frendica ima ovaj https://youtu.be/re8WJN2cSwo
Živcira ju sada sto ne može zastititi te bocne strane i sto ne može jednu pustiti.
Meni je bas lijep ali preskup.
Malenoj bi sada kupila krevet iz ikee na produljivanje a braco ide u njen samo smisljam di njoj staviti krevet
*
Sortiraj odgovore
Najstariji