Cestitam curama koje su već na pola trudnoce.
Ja prehlađena, malena isto.
Jucer mi iza treninga bilo bolje u leđima ali otkako sam se ustala opet boli kao da se uklještilo
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Dobro jutro curke!
Ariel - drago mi je da sve prošlo u redu na pregledu, i ostalim curkama koje imaju nešto danas želim isto.🙏
Super su mi info o ovim aktualnim sniženjima, nisam kupila još ništa od tih većih stvari. Gledam krevetić od Dada&Rocco (onaj 4u1, za prvu ruku imam Next2Me), zatim BabyBjorn njihaljku, i htjela bi Stokke Tripp Trapp hranilicu (s onim svim dodacima za novorođenče, zatim kako beba raste i ostalo). Ima li ju netko? Super mi je što doslovno raste s djetetom, praktična je, i lijepo izgleda (jesam ja jedina koja uz praktičnost gleda i kako će se nešto estetski uklopiti u prostor?🙈). Sve je tako skupo. Al mislim si, ako kupim jednu stvar svaki mjesec, bit će okej. Robicu sam već nakupovala.
Također ne znam koju bi komodu za presvlačenje uzela. Ne bi uzimala isključivo komodu za bebe, mogu uzeti bilo koju "običnu", samo opet gledam da mi se uklopi u prostor. A kako se uskoro selimo, ne znam još gdje i koliko mjesta ću imati.
Kolica, auto sjedalicu, vrtić, i još neke stvari sam nasljedila od frendice.
Ja si planiram kupiti za drugo dijete tu slicnu trip trap ali jeftiniju verziju od kinderkrafta ili od koga vec.
Njoj smo kupili onu sto se pretvara u stolicu ali tek s njenih punih 10 mjeseci jer ju nisam posjedala a poslije je hranilica kasnila.
Uglavnom mrzim velike glomazne hranilice s milijun rupa koje moram deset dana cistiti.
Imamo kod bake i onu sto stavis na stolicu super je jer ju samo otuširas i vola
Hvala ti ❤️
Demetria Našem to za noge nije bas smetalo vidjet ćemo sad sta će biti s curicom,kako god imamo obe ali ova mi je bas brdo lakša za održavati, a ta BLW metoda mene iskreno plaši tako da to svako napravi kako misli da je najbolje. Mi smo samo miksano jeli do 8 - 9 mj onda kosano i s godinu je bilo u vecim komadićima.
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Mame s drugim i vise trudnoca, gdje ste radale, koja bolnica, kakvo vam je bilo iskustvo? Hocete li ponoviti istu bolnicu ili idete drugdje ovaj put? :)
Prvo sam rodila u Petrovoj bolnici prije gotovo 9godina.Radi zdravstvenih problema moja svaka trudnoca mora zavrsiti CR.
Ugl.nikad to vise ne bi ponovila tamo, ostalo mi je u sjecanju poput neke traume .Pocevsi od same bolnice koja je tad (prije 9g)na odjelu CR bila u polurusevnom stanju.Doslovno se zbuka sa zidova kidala…bas grozno,poput najgore vlazne tamnice. Da ne pricam o osoblju,pregledi u trudnickoj gdje su uredovno izbijali sale na temelju toga sto imam 17g ,a dijete se zacelo preko ljeta.Pa su me zezali da sam sigurno s puno njih spavala,jer preko ljeta tako svi mladi rade i pjevali mi 'Moja ljetna avantura' …a ja sam tad kao i sad bila sa svojim suprugom.Jednom kad sam u 34tt zavrsila tamo na hitnoj ,sestra ili babica 🤷♀️me napala da se drogiram ,jer mi je na nalazu pisalo da imam antitjela na hepatitis B,ona je to protumacila da sam pozitivna. Samo me napala iz cista mira dok joj druga nije pojasnila. Naravno ispriku nisam dobila.
I kao secer za kraj ,najveca stvar svega toga je bio sami CR.Ljudi ne mogu vam opisati koja je to bol bila neizdrzljiva,uzasna…nikada nesto tako nisam osjetila.Nesto prestrasno. Pisem ovo jer sam drugi CR obavila u KB Merkur,doslovno sam ustala za 1h nakon reza,bolovi nikakvi…sve sam mogla. Razlika nebo i zemlja. Takoder da ne pricam kako mi CR iz petrove izgleda, preko citavog donjeg djela trbuha ,doslovno cik cak oblika,a iz merkura mala crtica koja je nakon 1g postala gotovo neprimjetna.Bas su me izmasakrirali tamo.Jedno grozno iskustvo. I babice tamo,grozne,hladne ,derale su se na svaku zenu koja nije iz prve sama znala poloziti dijete da doji.Kad se samo sjetim koliko sam tamo suza isplakala…nikad vise.
Merkur je odlican bio,tamo cu i sad. Osoblje, ma svi su onakvi kakvi bi i trebali biti.Sve objasne ,tu su uvijek za svaku zenu.Bolnica je cista i uredna .
Anita23, hvala ti sto si podjelila s nama ovo iskustvo. Vec duze razmisljam o Merkuru, cula sam samo lijepe stvari o njemu, a sad si mi jos vise ucvrstila odluku da idem tamo. Zao mi je zbog svega sto si dozivjela i prozivjela u Petrovoj.
Dosao mi suprug danas i rekao vrijeme je da sastavljamo listu stavri koje zelimo kupit. Preko amazona ili u ducanu, a ja pojmanemam sto nam sve treba. Mislim znam i imamo popis ali mi je glava u kaosu skroz. Volim bit spremna na sve ali isto tako najbolje funkcionirma pod pritiskom a ne da radim popis. Kad radim popis onda mi se neda
Probudila sma se danas u pola 6 da bi isla na pregled u bolnicu, evo radim od kuce i planiram napravit pauzu za spavanje. Jedva gledam
Dobro jutro cureePrvi puta pisem u ovoj grupi i temi, neke od vas me znaju s neke druge teme, s nekima se susrecem prvi puta, uglavnom, sretna sam sto sam tu. Iako ste sve u poodmaklim tjednima, ja sam tek u 8, ali pripadam ljetnim bebicama
Termin doktor jos nije odredio, ali po mom izracunu je otprilike kraj augusta mjeseca
Bila sam na dva pregleda, jucer smo imali otkucaje i odlucila sam se prikljuciti malo kod vas. Zbog loseg iskustva iz prosle trudnoce, osjecam strah i brigu, ali trudim se dati si do znanja da ce sada sve biti kako treba. Zbog toga bih trebala uraditi prenatalni test, pa me interesuje koje ste vi radile? Ja sam iz BiH, ponudili su mi Veritas, ali sam vidjela da imaju jos neki u opticaju. Pa ako moze info, dobro bi mi dosla
Svima neka vam bude sretno, neka trudnoca bude kao iz snova.
Mama_anđela, pozdrav i dobro nam dosla! Urednu, skolsku trudnocu ti zelim 💜
Ja sam radila Nifty, to su mi ponudili tamo gdje vodim trudnocu. Veritas je isto dosta cest, a koliko me sjecanje sluzi, dosta su ga spominjale/radile su cure i ovdje.
Ima li netko preporuku za kadicu za kupanje? Pošto imamo samo tuš kabine, ja sam nekako mislila uzeti neku koja dolazi sa stalkom, da se može namjestiti na neku normalnu visinu kako ne bi kadicu morala nositi recimo u kuhinju ili se saginjati. Vidim da stokke ima tako nešto, vjerujem i drugi proizvođači.
Demetria ja sam danas trebala ići po drugu dozu, ali mi je rekla pošto sam prehlađena, iako nije strašno da ipak do kraja ozdravim i kad se budem osjećala bolje da ju nazovem da se dogovorimo za termin..
E sad, pošto mi je prva trudnoća i nemam nekih iskustava iz bliže obitelji zanima me da li ste ranije kupovale izdajalice ili ste čekale da vidite kako ćee to sve skupa funkcionirati s dojenjem?
Naime, razmišljam da kupim medela dvostruku izdajalicu u slučaju da mi bude trebalo jer ipak je to investicija od 2000kn pa nije da mogu baš iskeširati to u zadnji tren kad mi bude trebala još hrpa stvari.
Ja sam kupila u prvoj trudnoći Avent ručnu, svi su mi govorili da šta će mi, na kraju sam ju iskoristila jer sam se 3 tjedna izdajala dok je malena bila u inkubatoru i hvala Bogu uspjela održati mlijeko uz puno muke, dojila ju godinu i pol, bočicu nije nikad htjela (iako sam joj nudila)kolko joj je cicka bila draga😊platila sam ju oko 400 tinjak kuna.
url=https://lilypie.com]
Cestitam curama koje su saznale spol.
Ako je odnos neugodan promijeniti položaj ili odgoditi.
Bolje spriječiti nego liječiti.
U prvoj trudnoći nismo bas imali odnose sto zbog zabrane sto zbog straha zbog proslih propalih trudnoća.
Ovu smo na početku bili jako opusteni sad se to opet mrvicu smanjilo jer sam opet skupila prehladu i suhi kašalj bolno grlo pa sam ne raspoložena a i moram vaginalete koristiti
*
Odradila prvi trening u klubu trudnica. Najmlađa po tjednima ali jedina s bebicom doma (druga trudnoća) svima je prva pa su me s treninga pitale milijun pitanja.
Sutra cu zvati mog doktora da vidim sto mi preporučuje za cijepljenje za covid jer sam opet šmrkava i grlo kasalj pa možda odgodi
Demetria, jesi li ti već cijepljena?
Nisam
Pogledaj komentar iznad ovog nije mi povukao tvoj citat
Hvala. :)
Ja još nisam.sigurna sti da radim. Cijepila sam se prvom dozom još u rujnu i oko datuma druge doze saznam da sam trudna. Epidemiolog mi je rekao da pričekam makar prva tri mjeseca pa ćemo vidjeti. Kroz to vrijeme sam pitala doktore za mišljenja i ono najgore- podijeljeni su. Jedni mi govore da se cijepila, drugi nikako. Zadnji privatni ginekolog mi je rekao da jedna doza i preboljenje koja sam već odradila prije godinu danas, su i više nego dovoljna zaštita. Ja isto to smatram ali na osnovu toga nemam potvrdu koja mi treba za sve živo.
Nije mi ni svejedno kada čitam novinske naslove za trudnice u vrijeme korone...a jako se bojim da cjepivo ne bi loše utjecalo na bebu sada ili kasnije...
Ostale cure, kako stojite sa cijepljenjem?
Cestitam curama koje su saznale spol.
Ako je odnos neugodan promijeniti položaj ili odgoditi.
Bolje spriječiti nego liječiti.
U prvoj trudnoći nismo bas imali odnose sto zbog zabrane sto zbog straha zbog proslih propalih trudnoća.
Ovu smo na početku bili jako opusteni sad se to opet mrvicu smanjilo jer sam opet skupila prehladu i suhi kašalj bolno grlo pa sam ne raspoložena a i moram vaginalete koristiti
*
Odradila prvi trening u klubu trudnica. Najmlađa po tjednima ali jedina s bebicom doma (druga trudnoća) svima je prva pa su me s treninga pitale milijun pitanja.
Sutra cu zvati mog doktora da vidim sto mi preporučuje za cijepljenje za covid jer sam opet šmrkava i grlo kasalj pa možda odgodi
Demetria, jesi li ti već cijepljena?
Nisam
Pogledaj komentar iznad ovog nije mi povukao tvoj citat
Hvala. :)
Ja još nisam.sigurna sti da radim. Cijepila sam se prvom dozom još u rujnu i oko datuma druge doze saznam da sam trudna. Epidemiolog mi je rekao da pričekam makar prva tri mjeseca pa ćemo vidjeti. Kroz to vrijeme sam pitala doktore za mišljenja i ono najgore- podijeljeni su. Jedni mi govore da se cijepila, drugi nikako. Zadnji privatni ginekolog mi je rekao da jedna doza i preboljenje koja sam već odradila prije godinu danas, su i više nego dovoljna zaštita. Ja isto to smatram ali na osnovu toga nemam potvrdu koja mi treba za sve živo.
Nije mi ni svejedno kada čitam novinske naslove za trudnice u vrijeme korone…a jako se bojim da cjepivo ne bi loše utjecalo na bebu sada ili kasnije…
Ostale cure, kako stojite sa cijepljenjem?
Iskreno meni nije niko preporučio, imam dosta medicinske struke u obitelji i zapravo se ne zamaram s tim ni najmanje. Nemam potvrdu ni o preboljenju tako da izbjegavam ići tamo gdje ju traže. Moj iskren savjet je manje gledanja vijesti, jer bas mi je med sestra u obitelji rekla za slučaj gdje je beba umrla, dogodilo se jedno, u medije su dali nesto drugo.
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji