Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Maajaa12344
    05. Siječanj 2022. 15:10

Evo mene s pregleda, nije bilo nikoga prije, a ja ranije dosla... Srce kuca, bebaca se razvija, hematom i tekucina se smanjuju. Ma divne vijesti, ovo glupo vrijeme vani mi tocno daje da skacem po kisi od srece 🥰🥰🥰🥰😊😊😊😊
    Za dva tjedna radim VeritasTest i imam kontrolu usput. Znaci 20.01.
    Ariel koji tocno kalcij uzimas? Iz ljekarne bas ili ovako u dm sto imaju i slicno? Sad cu preko interneta naruciti Novalac jer je na akciji pa za par mjeseci pa bi usput uzela i kalcij, mozda u kapsulama bolje? 

Ajme cure sta sam ja gladna, je li od tableta apetit skocio ili sto ja ne znam, ali glad ne staje. Po noci me probudi 😅😅 a onda ujutro mucnina 😅😂 sta su nam ti muzevi napravili...ma nek su 🥰

principessa007
    05. Siječanj 2022. 15:25

MMMartinaaa

Novim curkama također želim veliku dobrodošlicu🥰💕
    Skratila sam listu, makla sam cure koje se dugo nisu javljale, pa u slučaju da nas netko i dalje prati, a ja sam ga maknula s liste - prije svega isprike, ali javite se kako bi vas ponovno dopisala.😘

Ja vas pratim i dalje, ali sam lijena pisati. :-)
    Meni je termin 04.07. i idem na preglede i u Petrovu svojoj mpo doktorici i privatno svaki mjesec.
    Prije tjedan dana sam radila Panoramu i sad čekam nalaze. Na ultrazvuku prije vađenja krvi je dr. skužila da je dečko. 
    Imala sam neki hematom koji mi nije stvarao probleme, ali je srećom i nestao, sada se pojavila placenta previa pa se nadam da će i ona nestati. 

👩🏻 39 - sve ok, al godine 👨🏻 38 - sve ok
    Petrova
    1.IVF - 02/2020 (Gonal 225 + Cetrotide+ Ovitrelle) -8 js,2 blastice - hiper (bolnica), vraćena 1 blastica - prokrvarila 11.dan
    07/2020 - FET 1 blastica - biokemijska
    2.IVF 04/2021(Ovaleap225+Cetrotide+ Ovitrelle)-8js, 4 blastice, vraćena 1 -prokrvarila 9. dan
    09/2021 histeroskopija
    12.10. FET -1 blastica 🙏, 13dnt - beta 1269, 15dnt 2602, 5+1 ❤️
    29.12.(13+2) panorama-sve ok, dečkić 💙
    https://lbdf.lilypie.com/Mvrep1.png

• EnaEna
    05. Siječanj 2022. 15:28

Comming072022

Par dana me nema i jeeedva sam ušla u tok s novim porukama 😂
    Nove cure urednu trudnoću želim :)
    Ja sam vadila hormone štitnjače i visok je 3.60 pa sam od sutra na terapiji, nadam se da dosada to ništa nije naštetilo bebi, javim se naravno nakon pregleda, ali nadam se da će sve biti u redu sa bebačem :)
    Cure sretno na pregledima i javljate se ❤️❤️

Ne brini za tsh, on skoci na pocetku trudnoce. Moj endokrinolog trazi samo  tsh i ft3 za kontrolu.
    Meni je na pocetku trudnoce bio preko 6. Ali mi je malo korigovao terapiju i brzo je spao ispod 2 (takav je i bio prije ivf-a). Ali u svakom slucaju mjesecno prati ako si na terapiji. Ja sam hipo-hasimoto ali ga sad drzim pod kontrolom i u granicama. 

• Tasm
    05. Siječanj 2022. 15:54

MMMartinaaa

Visibaba07

Ja sam baš htjela postaviti isto pitanje kao i Martinaza kadicu,mi imamo tuš i kupaona je dosta mala pa isto razmišljam od toj na nogicama 🤔
    Kod mene se čak nebi morala ni sklapati jer imamo mjesta u sobici za cijelo vrijeme držati je.
    Primam savjete :) hvala :)

Čula sam baš za tu stokke da je hvale mame pa mi je nekako zapela za oko.
    Mislim da cu naposljetku nju uzeti ☺️

Ja imam stokke za starije dijete, toliko je prakticna i lagana, ne zauzima puno mjesta, nastavak za novorođence smo jako kratko koristili, jednostavno je stavimo na stol u kuhinji kasnije kad je dijete vece u tuš kabinu.

Ariel
    05. Siječanj 2022. 16:05

Mrvica72

Ariel

Ja si moram naci patronaznu sestru. Mi u austriji ne dobijemo patronaznu sestru nakon poroda, vec si sami moramo nac privatnojednu koja ce nam tjedan kad smo u bolnici dolazit i pokazivat stvari, te ju mozemo platit da nam dode doma i doma pokaze neke stvari. Kako da dojimo, kako kupati bebu, kako cistit pupak, premotavat i slicno. Glupo je da nam to nitko ne pokaze ako nemamo svoju patronaznu sestru koju placamo.

Ja ću im reć da mi ne dokaze, jos da mi koronu donesu. Toliko sam sve naučila od nećakinja, u bolnici cu opet sve to proć. Bas mi netriba niko dammi se mota po kući. Uzet cu digitalnu vagu i vagat dite i bok

Da bar ja tako mogu. Ja imam necake ali nisam nista radila s njima osim ih drzala. Jednostavno nista ne znam. Do 8mj nadam se da ce i ta korona doc pod kontorlu. Jednostavno cu se osjecat sigurnije ako ce mi netko pomoc. Nemam roditelje u blizini, ni jednu prijateljicu koaj ima djecu da je blizu..
    **
    Ovo je kalcij i magnezij koji ja uzimam: https://www.bipa.at/doppelherz-magnesium-plus-calcium-plus-d3/B3-637764.html
    U austriji ga ima za kupit u Bipi, ja ne podnosim one kapsule pa sma uzela radije prah. Isto tako ako ti je draze mozes uzet i sumece tablete. 

Demetria
    05. Siječanj 2022. 16:15

Atina25

Demetria Našem to za noge nije bas smetalo vidjet ćemo sad sta će biti s curicom,kako god imamo obe ali ova mi je bas brdo lakša za održavati, a ta BLW metoda mene iskreno plaši tako da to svako napravi kako misli da je najbolje. Mi smo samo miksano jeli do 8 - 9 mj onda kosano i s godinu je bilo u vecim komadićima.

Bez obzira na bwl ili ne zbog posture tijela kojom se spriječava gušenje je preporuka da hranilica ima cvrsti stabilan oslon za noge (ne vezanu maramu ili slicno)

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    05. Siječanj 2022. 16:18

Anushka

Tinkica27

Demetria ja sam danas trebala ići po drugu dozu, ali mi je rekla pošto sam prehlađena, iako nije strašno da ipak do kraja ozdravim i kad se budem osjećala bolje da ju nazovem da se dogovorimo za termin..
    E sad, pošto mi je prva trudnoća i nemam nekih iskustava iz bliže obitelji zanima me da li ste ranije kupovale izdajalice ili ste čekale da vidite kako ćee to sve skupa funkcionirati s dojenjem?
    Naime, razmišljam da kupim medela dvostruku izdajalicu u slučaju da mi bude trebalo jer ipak je to investicija od 2000kn pa nije da mogu baš iskeširati to u zadnji tren kad mi bude trebala još hrpa stvari.

Ja sam kupila u prvoj trudnoći Avent ručnu, svi su mi govorili da šta će mi, na kraju sam ju iskoristila jer sam se 3 tjedna izdajala dok je malena bila u inkubatoru i hvala Bogu uspjela održati mlijeko uz puno muke, dojila ju godinu i pol, bočicu nije nikad htjela (iako sam joj nudila)kolko joj je cicka bila draga😊platila sam ju oko 400 tinjak kuna.

Meni je isto rucna pomogla u bolnici prvi tjedan jer smo bile duže zbog žutice 
    Premda sam ih molila da mi posude bolnicke i nisu htjeli

*

Demetria
    05. Siječanj 2022. 16:21

nana6

Demetria

nana6

Demetria

Cestitam curama koje su saznale spol.
    Ako je odnos neugodan promijeniti položaj ili odgoditi.
    Bolje spriječiti nego liječiti.
    U prvoj trudnoći nismo bas imali odnose sto zbog zabrane sto zbog straha zbog proslih propalih trudnoća.
    Ovu smo na početku bili jako opusteni sad se to opet mrvicu smanjilo jer sam opet skupila prehladu i suhi kašalj bolno grlo pa sam ne raspoložena a i moram vaginalete koristiti
    *
    Odradila prvi trening u klubu trudnica. Najmlađa po tjednima ali jedina s bebicom doma (druga trudnoća) svima je prva pa su me s treninga pitale milijun pitanja.
    Sutra cu zvati mog doktora da vidim sto mi preporučuje za cijepljenje za covid jer sam opet šmrkava i grlo kasalj pa možda odgodi

Demetria, jesi li ti već cijepljena?

Nisam
    Pogledaj komentar iznad ovog nije mi povukao tvoj citat

Hvala. :)

Ja još nisam.sigurna sti da radim. Cijepila sam se prvom dozom još u rujnu i oko datuma druge doze saznam da sam trudna. Epidemiolog mi je rekao da pričekam makar prva tri mjeseca pa ćemo vidjeti. Kroz to vrijeme sam pitala doktore za mišljenja i ono najgore- podijeljeni su. Jedni mi govore da se cijepila, drugi nikako. Zadnji privatni ginekolog mi je rekao da jedna doza i preboljenje koja sam već odradila prije godinu danas, su i više nego dovoljna zaštita. Ja isto to smatram ali na osnovu toga nemam potvrdu koja mi treba za sve živo.
    Nije mi ni svejedno kada čitam novinske naslove za trudnice u vrijeme korone…a jako se bojim da cjepivo ne bi loše utjecalo na bebu sada ili kasnije…

Ostale cure, kako stojite sa cijepljenjem?

Nitko od nas ne može odlučiti za drugog.
    Ja se tri godine nisam cijepila.
    Ali ako planiram raditi do kraja morala bi bar zbog posla.
    Jer sam državni službenik i radim s ljudima. 
    Ali cijepiti cu se zbog drugih razloga.
    Sad cu pričekati da ozdravim prvo.

*

Demetria
    05. Siječanj 2022. 16:25

Ariel

Ja si moram naci patronaznu sestru. Mi u austriji ne dobijemo patronaznu sestru nakon poroda, vec si sami moramo nac privatnojednu koja ce nam tjedan kad smo u bolnici dolazit i pokazivat stvari, te ju mozemo platit da nam dode doma i doma pokaze neke stvari. Kako da dojimo, kako kupati bebu, kako cistit pupak, premotavat i slicno. Glupo je da nam to nitko ne pokaze ako nemamo svoju patronaznu sestru koju placamo.

Evo ja bi i platila samo da mi dode.
    Moja je bila dva puta i to drugi puta jer sam ju molila zbog vage jer mala nije dobivala na kilazi.
    Poslije sam kupila vagu a od patronazne ni traga ni glasa. 
    Nadam se da Ce u ovom novom kvartu biti bolja

*

• Tinkica27
    05. Siječanj 2022. 16:47

Hvala vam cure na odgovorima za izdajalicu. Pričekat ću onda do zadnjeg pa ću tada kupiti. Što se kadice tiče, ja sam mislila kupiti aqua scale 3u1.. Ali još ću razmisliti. Dvoumim se između nje i one twistshake sklopive kadice. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.