Nove cure dobrodošle i želim urednu trudnoću 🤗
Cure dobih nalaze urina i krvi evo plačem, urin užas leukocitna esteraza 3+ pozitivno, leukociti 10-20 u urinu, eritrociti 2-5, stanice pločastih epitela 2-5 , sluzi malo, bakterija dosta…. Eee sada krv hematokrit 0.348 ( 0.356-0.470 normalno), MPV 10.7 (6.8-10.4), kreatinin 45 (49-90), ALT 38 ( 10-36), Natrij 135 ( 137-146 ) TSH 3.60
Evo plačem već pola sata ne znam šta da radim i mislim. Prvi put u životu imam ovakve nalaze a ginekolog mi je na godišnjem a pregled tek 20.1. Je itko imao sličnu situaciju??
Nemoj se unaprijed stresirati. Vjerojatno imaš neku bakteriju i to će se riješiti terapijom. Ja svakako ne bi čekala pregled tako dugo, javi se u hitnu ginekološku ordinaciju, moraju te primiti te će napraviti dodatne pretrage da se vidi šta je u pitanju i kako bi ti dali terapiju. Bit će sve okej ❤️
Van sebe sam, nadam se da će mi se netko javiti od ginekologa danas tko je na zamjeni, pojest ću se živa sada preko vikenda 🥺🥺 ako me ne budu htjeli primiti ubrzo.. Hvala ti na brzom odgovoru ❤️♥️❤️♥️
Zašto si van sebe? Meni ovo uopće ne izgleda loša krvna slika sve je blizu granica.
Jer mi je prije sve bilo po špagu bez povećanih i sniženih stvari u krvnoj slici i urinu pa mi je to veliki šok sada.
Mrvica72 upravo se javila ginekologu na zamjeni i otkantao me po kratkom postupku. Zvati ću privatno za urinokulturu jer izgleda ipak što se tiče njih moram čekati svoju Ginekologice do 20.1
Hvala Vam svima na velikoj podršci i savjetima ❤️❤️❤️
Nove cure dobrodošle i želim urednu trudnoću 🤗
Cure dobih nalaze urina i krvi evo plačem, urin užas leukocitna esteraza 3+ pozitivno, leukociti 10-20 u urinu, eritrociti 2-5, stanice pločastih epitela 2-5 , sluzi malo, bakterija dosta…. Eee sada krv hematokrit 0.348 ( 0.356-0.470 normalno), MPV 10.7 (6.8-10.4), kreatinin 45 (49-90), ALT 38 ( 10-36), Natrij 135 ( 137-146 ) TSH 3.60
Evo plačem već pola sata ne znam šta da radim i mislim. Prvi put u životu imam ovakve nalaze a ginekolog mi je na godišnjem a pregled tek 20.1. Je itko imao sličnu situaciju??
Nemoj se unaprijed stresirati. Vjerojatno imaš neku bakteriju i to će se riješiti terapijom. Ja svakako ne bi čekala pregled tako dugo, javi se u hitnu ginekološku ordinaciju, moraju te primiti te će napraviti dodatne pretrage da se vidi šta je u pitanju i kako bi ti dali terapiju. Bit će sve okej ❤️
Van sebe sam, nadam se da će mi se netko javiti od ginekologa danas tko je na zamjeni, pojest ću se živa sada preko vikenda 🥺🥺 ako me ne budu htjeli primiti ubrzo.. Hvala ti na brzom odgovoru ❤️♥️❤️♥️
Zašto si van sebe? Meni ovo uopće ne izgleda loša krvna slika sve je blizu granica.
Jer mi je prije sve bilo po špagu bez povećanih i sniženih stvari u krvnoj slici i urinu pa mi je to veliki šok sada.
Mrvica72 upravo se javila ginekologu na zamjeni i otkantao me po kratkom postupku. Zvati ću privatno za urinokulturu jer izgleda ipak što se tiče njih moram čekati svoju Ginekologice do 20.1
Hvala Vam svima na velikoj podršci i savjetima ❤️❤️❤️
Normalno da te otkanta ttibala sam ti rec da odes tamo i glumis da te boli mjehur tad bi te triba primit bez pogovora…. Nažalost tako funkcionira kod nas
Katastrofa, ali ipak sam uspjela dobit privatno svoju Ginekologice iz Croatia Poliklinike dobila sam polyginex 12 dana, a poslije ćemo sve riješavat i vidjet šta i kako idem 7.1 kod nje na kontrolu 🥰🥰
Cure moje, tako je to, stalno neke brige i strahovi. Jeste li vi pile folnu ili vitamine za trudnice odmah od početka trudnoće? Ja nisam i sad me to brine za poludit.
Što se tiče nalaza, meni je isto nešto malo sniženo, nešto malo povišeno, ali tješim se da je o.k. ako nisu velika odstupanja.
nisam...ne brini se jedi samo raznoliko i zdravije i to ti je to....
Je sjedi ima čak podmetač kao za noge dok je jos malena da moze prstićima dodirivat dno. Njima je to zanimljivo al to tek moze naravno kad beba smije sjedit, tad se ona u tom vrti, igra, osluškuje zvukove zvečkica, dira sve a i vidi sve oko sebe
premda u pravilu bi to trebalo izbjegavati kao i hodalice i jumpere, jer opet dodiruje dno a time slabi mišiće trupa koji su jako bitni za posturu tijela....znam jer maloj je bila loša postura jer su joj mišići slabi pa tek kad je to ojačala se uspijela i dići u vertikalu samostalno i prohodati
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
kao mama curice koja je na prvi pogled zdrava vesela ali s dijagnozom hiper distonog sindroma i tortikolisa ću se kratko osvrnuti na hodalice i ostala čudesa.
svatko će kupiti svom djetetu ono što smatra da mu treba.
nama nije palo napamet kupovati tako što i prije nego smo krenuli na vježbice s njena 2 mjeseca života jer smo dosta čuli o tome i fizičkom i motoričkom razvoju ili ne razvoju.
Uglavnom malena ima 15 mjeseci i i dalje idemo na vježbice i ispravljamo krive obrasce u koje ju vuće njen hiper tonus a koje bi bilo još teže ispravljati da smo odlučili zanemariti preporuke fizijatra o korištenju navedenih sprava/igrački.
par tisuća kuna koje smo potrošila na vježbice nam napokon pokazuju odlične rezultate i ako sve dobro prođe od siječnja bi trebali biti gotovi s time....
osobno me mama stavila s 4mjeseca u hodalicu jer sam bila preživahno dijete.Ista takva je od rođenja bila i moja kći.
i ne zamjeram joj to jer nije znala jer nije bila educirana niti je imala izvore informacija koje mi sada imamo. kakve ja probleme ima s kralježnicom bolje ni spominjati.
*
uglavnom svatko će kupiti svom djetetu ono što smatra da mu treba. I to je uredu
zato postoje pedijatri koji će vas upozoriti ako primjete kakvo odstupanje kod djece
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Coming drago mi je da si uspjela riješiti. Al cisto da te primirim isto tako negdje oko 12 tjedna i ja vadila urin i krv i rezultati kriticni. Panika, poslije na urinokulturi sve sterilno a krv da je to normalno jer trudne, a TSH ponavljala sa 16 popravilo se. Taman je sada tebi na vrhuncu rada dok posteljica ne preuzme. Mozda nije moja situacija primjenjiva kod tebe i svakako super za dodatne preglede i ja sam Isla sl cisto da te smirim. :)
Nina, nisam ni ja od početka, meznam u kojem si tjednu jer ne vidim traku ali cim sam saznala, tako negdje oko 4 ili 5tt sam pocela piti Folnu i Novalac prenatalne ( ovo je po mom izboru bilo) i sve je ok s bebom.
29/ZD
13.05. 2022. Beba Mario ❤️
26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)
Mame, imate li koja Nuna Leaf ili 4moms MamaRoo? Od starijeg sina imam neku ležaljke nihaljku Chicco, nije bio dugo u njoj, povremeno u danu, ima opciju više položaja i vibriraju na baterije. Ona je bila oko 500kn, ove su znatno skuplje pa me zanima razlika i isplate li se?
Coming drago mi je da si uspjela riješiti. Al cisto da te primirim isto tako negdje oko 12 tjedna i ja vadila urin i krv i rezultati kriticni. Panika, poslije na urinokulturi sve sterilno a krv da je to normalno jer trudne, a TSH ponavljala sa 16 popravilo se. Taman je sada tebi na vrhuncu rada dok posteljica ne preuzme. Mozda nije moja situacija primjenjiva kod tebe i svakako super za dodatne preglede i ja sam Isla sl cisto da te smirim. :)
Nina, nisam ni ja od početka, meznam u kojem si tjednu jer ne vidim traku ali cim sam saznala, tako negdje oko 4 ili 5tt sam pocela piti Folnu i Novalac prenatalne ( ovo je po mom izboru bilo) i sve je ok s bebom.
Hvala ti puuuno 🥰 da naglasila mi je i tsh da mi je malo visok za prvo tromjesečje, ali da bi sačekala još malo prije nego bi mi dala terapiju. Vidjet ćemo još malo imamo do pregleda pa se nadam da će sve biti okej sa bebom, a da će vaginalete pomoći 🤗🤗
Demetria Ja se slažem s tobom sa svime sta si napisala jer i moj mali je imao tortikolis i svasta smo prošli i tada sam sprječavala sve sta moze pogoršati stanje. Sada smo pametniji s nekim stvarima,usavršila sam baby handling vježbice i to im puno znači ali to ne znači da dijete neću vozit u jajetu i slično neko vrijeme u danu. Isto tako se dijelom slažem s Mrvica jer sad pretjeruju za sve baš,ništa nije dobro previše,ni crtići svaki dan,ni hodalica,aktivni gym po 10 sati dnevno, ni samo organska hrana da dijete ne smije pojesti 1 kupovnu kašicu i slično. Ono šta sam ja htijela reć je da osobno ne bi to kupila jer nije bas jeftino a stvarno na kraju budu najviše na podu sta je je 🤣
Mallla to bi i ja rekla na kraju svaka beba je za sebe moj bi doslovno dan preležao u gymu,čim bi zaplakao znali smo da je ili gladan ili mu se spava 🤣 mrzio se nosit,čim bi ga stavila u klokanicu ili čim bi ga netko uzeo odmah dreka i vrisak da ga je pola grada čulo. Ko zna sta će sad bit mozda sve obrnuto 🤦
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Nadam se da lijepo provodite popodne,mi se prenajedamo🤣🐷
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Sada sam 8+2, a folnu sam počela piti prije tjedan dana. Čitala sam na internetu šta sve može biti zbog nedostatka folne u trudnoći i sad sam baš u strahu.
Sortiraj odgovore
Najstariji