Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Visibaba07
    30. Prosinac 2021. 13:45

AnnieP

Sad je to veliki problem jer sam se baš raspitivala za to i svugdje mi je rečeno da mi ulazi i 11. mjesec, sad sam zvala knjgovodstvo zadnjeg poslodavca i objasnili su mi da ne. Sad moram kontaktirati prvog poslodavca da mi moraju poslati ipak i R1 od plaće za 5.mj, za 6.mj sam im vec rekla. Problem je i što je to velika firma i što nigdje nema kontakta knjigovodstva nego sam slala mail na info firme i još sam se jednom javila šefici koja je bila na našem području. Nema šanse da mi to pošalju do srijede, sve će mi propasti.

Ne ulazi 😓 sigurno ne ulazi..nemoj odustati, mislim sigurno postoji neki način da dođeš do knjigovodstva, mora postojati..sretno 🍀

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

Visibaba07
    30. Prosinac 2021. 13:47

Marijanaaa12345

Meni knjigovoda od novog poslodavca rekao da mu posaljem R1 od starog i da Ce on poslati sve hzzou? Ima li itko takvih iskustava?
    Ja zadnja dva dana imala jaku virozu, temperatura 38, glavobolja, uhobolja, grlobolja,misici,umor,prsa ma sve zivo. Nedavno se preselili u Zadar iz Zagreba i nisam kod prebacila doktore pa isli na hitnu. Tamo me nisu niti pregledali, niti pluca ni grlo ma nista i rekla mi dali ja imam mater i sta sam dolazila i da mogu uzet sta me volja od tableta. Srecom teta u ljekarni bila super pa mi rekla isključivo samo paracetamol i fiziolosku. Radila test na covid, negativno. Bogu hvala danas konačno temperatura spala. Caj, vitamin c, sprej za nos, Lekadol. Kod uvijek imam pritisak u olucima, zacepljen nos, misici i glavobolje Al nadam se da Ce i to na bolje.
    Mirna sam jer taj dan kad me uhvatilo ujutro bila na pregledu i sve je bilo savrseno s bebicom cak dobila i slikicu lica :)
    Moj termin do 10tjedna su svi rekli drugačije. Jedan privatni gin 28.5. drugi 25.5. a soc je 27.5. Tako da ja planiram biti spremna s 1.5. pa sta bude.
    Nama je cijela obitelj u Zagrebu, sami smo u Zadru tako da se osjecam da bi dosta cijenila pomoc majke i svekrve u pocetku bar oko rucka Al eto snaci cemo se sami.

Ali na HZZO moraš poslat zahtjev njihov,doznake,kopiju osobne,IBAN,zar će sve to knjigovodstvo umjesto tebe? Ja bi provjerila svakako na vrijeme..
    Za doktore nemam komentara 🙄🙄

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

AnnieP
    30. Prosinac 2021. 13:57

Ma ovo sve ostalo od papira imam, u ponedjeljak cu otici u HZZO i objasniti ću im situaciju. Nadam se još da ću dobiti taj zadnji obrazac do srijede

🩷 7/2022

Atina25
    30. Prosinac 2021. 13:58

AnnieP Odmah ih kontaktiraj i reci da je Hitno ili zovi HZZO područni i pitaj ih sta da napravis da je došlo do nesporazuma,mozda mogu oni njima direkt poslati ili tako nesto?
    ----
    Evo cure ako je koja u sličnoj situaciji kao ja, čula sam se s našom pravnicom u firmi i HR-om i objasnili su mi ovako. Pošto vidim da nas dosta ima termin kraj 5 mj početak 6 mj, ne znam koja je od vas jos u radnom odnosu i planira se vraćati na posao nakon isteka porodiljnog tamo 2023 godine isto 5 ili 6 mjesec. Ja sam si planirala cijeli GO iz 2022 godine iskoristiti kad se vratim s porodiljnom (imam 21 dan). Ali objasnili su mi da ako slučajno kojim slučajem rodim npr 10.06 i tada se vratim na posao mogu iskoristit GO samo do 30.06.2023 znači pravilo da se može iskoristiti do 31.12.2023 vrijedi samo za one koji se ne vrate do 30.06 tako da si pripazite na to ili pitajte točno na poslu inače vam može propasti. Znači ako imam cijeli GO trebala bi roditi do 31.05.2023 da bi mogla iskoristiti cijeli do 30.06. :)  To pišem za sve cure koje imatu termin tako prije 30.06 i vraćaju se tako negdje na posao. Ove druge koje budu imale povratak nakon njima vrijedi sve do 31.12.2023 godine

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

missR
    30. Prosinac 2021. 14:00

Martina razumijem te u potpunosti. Imamo maltezera starog 5 godina koji otkad smo ga uzeli ima gastritis.. 
    Te epizode su nam jako poznate i znaju potrajati danima tako da ne spavamo nocima ni ja ni decko. Za poludit je to..
    Isto ga vodimo na inekcije koje suzbijaju tu kiselinu i reflux i doma peptoran ali nas umori jer se ne moze umiriti nikako 🙄

Trudimo se od 8/2020
    Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
    PCOS
    13.9.2021.➕ 🌈 🐥
    05/2022. 🥰🧸❤️

Ninnek
    30. Prosinac 2021. 14:02

Pozdrav cure. Redovito vas citam, ali ne javljam se. Konstantno sam bolesna, vec mj dana kašljem i začepljen nos 😖
    K tome mi je curka vec 2x na antibiotiku i trenutno muku mucimo s time da ga ne želi popiti. Toliki mi je odvratan okus da ga ne mogu zamaskirat ni u jedno piće ili hranu. Čak ni u malim dozma 😡😡😡😡
    Ajd sad malo o ljepšim stvarima. Bila na pregledu 23. I potvrdila doktorica da nosim dečkića 🤗🤗🤗🤗🤗
    Sledeci pregled 20.1. ❤
    Čestitke curkama na lijepim pregledima. Puuuuno nas je na popisu, bit će vesela 2022 dok krenemo pisati da su nas trudovi uhvatili 😍

Hana 1.7.2020. ❤
    Lukas 12.6.2022. 💙

Princess_Mimi
    30. Prosinac 2021. 14:28

Mrvica72

Pitanje za cure danas sam 10 tt i je li normalno da 2 dana ne osjevam nikakvo boluckanje u maternici. Do sada sam bas osjecala svaki dan nesto, i dosta me zavezala nemoć za krevet sa mučninama. Vec dva dana se smirilo odem i proštetat, grudi me i dalje bole jako… Jel to sad kao postepeno sta pricaju da bi se trebala osjecat bolje sta se bliži kraj prvog tromjesječja. Jel ok kad budu pauze od tih senzacija u trbuhu?

Bez brige, normalno je.
    Moguće da neke dane osjecas, neke dane nista...
    Važno je da nema velikih bolova niti krvarenja, sve drugo spada pod normalno 
    ☺️

MfrauM
    30. Prosinac 2021. 14:32

Mrvica72 identicno je i meni tak, a isti smo dan. Nikakvo zatezanje, a grudi bole i svrbe za poludit. Mučnina me prati a zatezanje kao da je prestalo. Sad mi je lakše kad sam pročitala da je i kod tebe tako... vodim se za tim dok nema jakih bolova i krvarenja ok sam 😄

Laparaskopija i histeroskopija
    Nizak amh 4,5
    15.11 . ➕❣
    15.11. Betahcg ✅
    24.11. Betahcg - ✅
    14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
    16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
    -------------
    Termin 26.7.
    🕯💙 23.4. Beba K. 27tt

Demetria
    30. Prosinac 2021. 14:35

Ariel

Je li se itko nasao u mojoj situaciji?
    Rekao mi doktor da vidi nesto sto mu izgleda ko jos jedna GV ali da izgleda prazna. Da je mozda bila jos jedna trudnoca koja se ne razvija. Znam da ako je tako to ce se absorbirat i nikom nista.
    Ali znam za slucajeve gdje su cure imale jos ovulacija iako su bile trudne pa su zacele jos jednom pa su bebe bile 4 tjedna razlike starosti. Ja sam totalno zbunjena sad. 😶🙄 trebala bi kod svog doktora ic jos jednom na pregled u austriji.
    Ali bitno mi je da je bebac koji je tu ziv i dobro!

Meni je isto bilo nesto na početku ove trudnoce ali kako je naručila s 9-10 tjedana tako se to i zanemarilo

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    30. Prosinac 2021. 14:36

Ali meni nije bilo preveliko sad tko Ce znati sto je bilo. 
    A sklona sam cistama hematomuma

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.