Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Visibaba07
    30. Prosinac 2021. 11:56

Niki777

Visibaba naravno, evo ga 😊 iza njega imaš još dva koliko sam ja vidila, o porođaju i o dojenju. Ovaj prvi je o trudnoći. Ako još sto zanimljivo naletiš, šalji ode link 🥳
    https://youtu.be/V3M5U7Du_04

Hvaaala 😘

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

Ariel
    30. Prosinac 2021. 12:24

Je li se itko nasao u mojoj situaciji?
    Rekao mi doktor da vidi nesto sto mu izgleda ko jos jedna GV ali da izgleda prazna. Da je mozda bila jos jedna trudnoca koja se ne razvija. Znam da ako je tako to ce se absorbirat i nikom nista.
    Ali znam za slucajeve gdje su cure imale jos ovulacija iako su bile trudne pa su zacele jos jednom pa su bebe bile 4 tjedna razlike starosti. Ja sam totalno zbunjena sad. 😶🙄 trebala bi kod svog doktora ic jos jednom na pregled u austriji.
    Ali bitno mi je da je bebac koji je tu ziv i dobro! 

AnnieP
    30. Prosinac 2021. 12:49

Pozdrav. Imam problem, moram predati papire za komplikacije do 5.1. (komplikacije otvorene 1.12.), a dobila sam 2 puta krive R1 obrasce, imam 5 zadnjih plaća kod jednog poslodavca i jednu placu kod drugog poslodavca, to je 6 placa. Jedan poslodavac mi je poslao za jednu placu krivi obrazac, a drugi mi nije obuhvatio zadnju placu za 11.mjesec. 
    Što ako ne dobijem nove obrasce na vrijeme i ne stignem ih predati do 5.1.?

🩷 7/2022

Visibaba07
    30. Prosinac 2021. 12:56

Ariel nažalost nemogu ti pomoć,stvarno nemam iskustva sa tim.Mislim da je bitno da je sa ovom bebicom sve dobro❤️
    Ja iskreno nisam čula za slučajeve da su bebe 4 tt razlike,mislim da je to svakako mali postotak.
    Odi odmah kad se vratiš svom doktoru tamo i neka te pregleda još jednom.Sretno 🍀

AnnieP meni su rekli da ako do 5og u mjesecu ne predam sve potrebno da gubim naknadu za taj mjesec,e sad dali je to svakako tako ili oni toleriraju dan dva,neznam..možda da pošalješ to šta imaš čisto da te zaprime u sustav,pa će onda netko preuzet tvoj slučaj i onda možeš vidjet šta i kako dalje ako ne stigneš do 5-og to ispraviti.

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

Visibaba07
    30. Prosinac 2021. 12:58

I ako se ne varam,ako otvaraš komplikacije u 12mjescu zadnja plaća koja ti se gleda je ona za 10 mjesec ne za 11,tako da mislim da ti je poslodavac dobro obuhvatio.

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

Visibaba07
    30. Prosinac 2021. 13:02

Evo baš sam sada pogledala,ja kada sam otvarala komplikacije u 7mjesecu zadnja plaća na R1 obrascu mi je za 5mjesec..tako da dobro je onda ovako kako sam ti gore napisala..zadnji mjesec prije otvaranja komplikacija se ne gleda..nekako mislim da je to zbog mogućih namještanja za prosjek 🙄

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

Atina25
    30. Prosinac 2021. 13:23

AnnieP Obavezno predaj do 5.1 jer ako je dan kasnije propada taj mj, to je jako bitno, oni ne toleriraju nista,ako slučajno pada vikend uvijek ranije!!! I ovo šta Visibaba kaže mj prije se ne gledajer se računa zapravo zadnji mjesec u kojem si dobila plaću sta znači da ako si primila plaću u 11.mjesecu to je plača od 10 mj i to je zadnji mjesec koji se gleda.
    Martina Baš mi je žao za pesa  nadam se da će mu biti bolje,koliko je star? Koja pasmina?
    Ariel Uf to baš nisam čula,nadam se da će biti sve ok s ovom bebicom,a to sta je da će se stabilizirati,možda je dr samo krivo vidio,možda je i hematom..Tko će znati

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

AnnieP
    30. Prosinac 2021. 13:34

Sad je to veliki problem jer sam se baš raspitivala za to i svugdje mi je rečeno da mi ulazi i 11. mjesec, sad sam zvala knjgovodstvo zadnjeg poslodavca i objasnili su mi da ne. Sad moram kontaktirati prvog poslodavca da mi moraju poslati ipak i R1 od plaće za 5.mj, za 6.mj sam im vec rekla. Problem je i što je to velika firma i što nigdje nema kontakta knjigovodstva nego sam slala mail na info firme i još sam se jednom javila šefici koja je bila na našem području. Nema šanse da mi to pošalju do srijede, sve će mi propasti.

🩷 7/2022

• Tinkica27
    30. Prosinac 2021. 13:35

Hvala na odgovorima za just. Mene toliko u zadnjih 2 mj boli glava, vrat i gornji dio kičme da često znam povraćati zbog toga.. Od bolova.. A ne vrijedi mi ići doktorici jer svakako ne mogu ići na neka snimanja.. Inače imam migrene, lagano iskrivljenu kralježnicu i sužene vrate žile Pa bih pokušala nešto prirodno da si malo olakšam... Malo mi pomogne grijanje leđa jastučićem sa višnjinim košticama... Ima netko slične probleme? 

Marijanaaa12345
    30. Prosinac 2021. 13:41

Meni knjigovoda od novog poslodavca rekao da mu posaljem R1 od starog i da Ce on poslati sve hzzou? Ima li itko takvih iskustava? 
    Ja zadnja dva dana imala jaku virozu, temperatura 38, glavobolja, uhobolja, grlobolja,misici,umor,prsa ma sve zivo. Nedavno se preselili u Zadar iz Zagreba i nisam kod prebacila doktore pa isli na hitnu. Tamo me nisu niti pregledali, niti pluca ni grlo ma nista i rekla mi dali ja imam mater i sta sam dolazila i da mogu uzet sta me volja od tableta. Srecom teta u ljekarni bila super pa mi rekla isključivo samo paracetamol i fiziolosku. Radila test na covid, negativno. Bogu hvala danas konačno temperatura spala. Caj, vitamin c, sprej za nos, Lekadol. Kod uvijek imam pritisak u olucima, zacepljen nos, misici i glavobolje Al nadam se da Ce i to na bolje.
    Mirna sam jer taj dan kad me uhvatilo ujutro bila na pregledu i sve je bilo savrseno s bebicom cak dobila i slikicu lica :) 
    Moj termin do 10tjedna su svi rekli drugačije. Jedan privatni gin 28.5. drugi 25.5. a soc je 27.5. Tako da ja planiram biti spremna s 1.5. pa sta bude. 
    Nama je cijela obitelj u Zagrebu, sami smo u Zadru tako da se osjecam da bi dosta cijenila pomoc majke i svekrve u pocetku bar oko rucka Al eto snaci cemo se sami. 

29/ZD
    13.05. 2022. Beba Mario ❤️
    26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.