Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nefertiti
    22. Prosinac 2021. 23:24

Marijanaaa12345

Cure, ima li koja od vas da je pocela trudnocu sa 80ak kg? Ja sam imala 85, u pocetku gubila sad vratila ali imam dojam u zadnja dva tjedna da mi je trbuh ful napuhan, cijeli i iznad pupka. Idem na vjezbe za trudnice i tamo su cure s ispod 60ak kg i njima se nista jos ne vidi od trbuha a koji tjedan veci od mene. Zanima me ako koja slicna meni kakvi su vaši trbusi? :)

Joj, draga moja, nisam 80, već 72, ali jako puno trbuha mi je ostalo od prve trudnoće... Tak da stalno izgledam kao da sam trudna zapravo 🙈 još mi je i dijastaza ostala nakon 1.trudnoće i nisam je riješila sad prije ove...

Termin: 4.7.
    Stiže curica ❤️

Mallla
    22. Prosinac 2021. 23:29

Nefertiti

nina_

Nefertiti

Evo da i ja napišem o današnjem pregledu. Srce kuca! Jedino je bebica manja za tjedan dana tj. po veličini je 6+1, a po mengi 7+0. Rekao je se ne zabrinjavam previše, ali me baš muči, s obzirom da sam prije tjedan dana bila na hitnoj i tamo su mi procijenili 5+5, pa ispada da je u tjedan dana narasla samo kao za 3 dana?!
    Imam očito neku infekciju, dao mi je i kapsule za piti i vaginalete. Uzeo je i briseve, koje sutra nosim skupa s urinokulturom u DZ tamo u baruna Filipovića.
    Prehlada mi u dalje ne posustaje, ali sam danas ispekla 4 vrste kolača. 😉
    Baš mi je drago da su svima bili dobri pregledi danas i sretno curama koje su sutra.
    Podrška svima čiji se netko bori s koronom, a i s ostalim bolestima.🙏
    I sretan put Ariel 😊

Zašto si bila na Hitnom prijemu? Meni nalaz krvi i urina uredan iako imam povremene bolove u leđima i povremeno svrbuckanje te nakon pražnjenja mjehura imam osjećaj da bih ponovo mogla piškiti.

A to je bilo prošli utorak navečer, imala sam neko lagano krvarenje i bolove, pa sam otišla na hitnu. Bilo je sve okej, valjda kao pukla neka žilica. I tamo mi je ta doktorica radila ultrazvuk i procijenila bebu na 5+5, što je i odgovaralo po zadnjoj men., ali srce još nije kucalo. A danas eto srce kuca, ali je beba manja 🤷‍♀️😥

Zapravo ti je najbitnije da je prokucalo srce. Svaki uzv i svaka ruka mjeri drugačije, a zato se i ne rade mjerenja svaki tjedan jer je onda greška puno veća. To +1-2 tjedna ili -1-2 tjedna je apsolutno normalno. Realno rijetkima su ovulacije točno 14 dan ciklusa, a trajanje trudnoće i veličinu ploda uzv uspoređuje a tim. Evo ponavljam kod mene su dvije trudnoće bile -2 tjedna i na kraju praćena po terminu ultrazvuka da bi me u rodilištu naribali da se trudnoća vodi po mengi a ne po uzv i onda se beba rodi i oni zaključe da je ultrazvuk bio u pravu. Oko toga stvarno ne brini, opet ponavljam puno je toga do aparata i do ruke dr koji tamo klika od crte do crte da izvuče mjere.

url=https://lilypie.com]

Mallla
    22. Prosinac 2021. 23:31

Maajaa12344

Vidim sve pisete kako srceko kuca, a meni na pregledu nije nista rekao. Jesam li trebala pitati ili? Je to kako prikazano na slicicama od ultrazvuka? Kad one kratice tamo nista ne kuzim 🥴

Ako si dobila kojim slucajem dio slike s onim cik cak crtama to bi bilo srce. I na rubu piše broj i mbp to je broj otkucaja. Al vjerujem da ne kuca da bi ti dr. Rekao.

Mallla
    22. Prosinac 2021. 23:34

Marijanaaa12345

Cure, ima li koja od vas da je pocela trudnocu sa 80ak kg? Ja sam imala 85, u pocetku gubila sad vratila ali imam dojam u zadnja dva tjedna da mi je trbuh ful napuhan, cijeli i iznad pupka. Idem na vjezbe za trudnice i tamo su cure s ispod 60ak kg i njima se nista jos ne vidi od trbuha a koji tjedan veci od mene. Zanima me ako koja slicna meni kakvi su vaši trbusi? :)

Što da ti kažem idem s trudnoće na trudnoću poprilično velila, jadna i.kolika ću bit do kraja. Sad sam tek na početku a trbuh mi je garant veći pd tvog 😃 nemoj se opterećivati, nismo svi isto veliki ni teški niti iste tjelesne građe. Nekima trbuh do kraja bude mini a nekima se "raskvasa". Samo misli na svoje zdravlje i zdravlje bebice.

Maajaa12344
    23. Prosinac 2021. 00:56

Hvala vam svima na odgovoru, stvarno znate smiriti misli i situaciju! Sto bih bez vas ❤️🥰  jako mi je drago sto sam naletila "slucajno" na ovu grupu 😊😊
    Svaka od nas je zaista posebna i jedinstvena i mislim da ne postoje dvije iste trudnoce, ali svakako tu smo si da si olakšamo i umirimo ❤️
    Meni zbog svega odredeno bolovanje i mirovanje i ja nemam pojma sto mi je dozvoljeno posto nisam nikako miran tip i tip za lezanje i krevet. Trudit cu se maksimalno mirovati i dragi mi niti ne dozvoljava ista raditi, ali setnje, kuhanje, lagano čišćenje i tako valjda ne predstavlja problem? 😊

petra_pan
    23. Prosinac 2021. 05:45

Nefertiti to su divne vijesti. Bila si mi na pameti od jutra da trebaš na pregled. Ne brini oko mjera, nisu uvijek najtočnije. U prvoj trudnoći meni je uvijek po mjerama bebač bio manji 5, 6 dana. Ja sam se uvijek vodila po datumu zadnje mjesečnice a doktor po mjerama. Rodila sam točno na termin koji je bio po mjesečnici tako da ne brini ništa. Uživaj samo ❤️

Demetria
    23. Prosinac 2021. 05:59

Marijanaaa12345

82 kg ...stomak imam od sjedalackog posla.
    Ali evo ima tjedan dana da je malo iskočio
    https://ibb.co/G06zWHJ

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    23. Prosinac 2021. 06:01

Nefertiti

Joj, draga moja, nisam 80, već 72, ali jako puno trbuha mi je ostalo od prve trudnoće… Tak da stalno izgledam kao da sam trudna zapravo 🙈 još mi je i dijastaza ostala nakon 1.trudnoće i nisam je riješila sad prije ove…

Ni ja :( dijastazu mislim 
    upisala sam opet vjezbe u klubu trudnica i krecemo od 4.1

*

Demetria
    23. Prosinac 2021. 06:04

Maajaa12344

Hvala vam svima na odgovoru, stvarno znate smiriti misli i situaciju! Sto bih bez vas ❤️🥰 jako mi je drago sto sam naletila "slucajno" na ovu grupu 😊😊
    Svaka od nas je zaista posebna i jedinstvena i mislim da ne postoje dvije iste trudnoce, ali svakako tu smo si da si olakšamo i umirimo ❤️
    Meni zbog svega odredeno bolovanje i mirovanje i ja nemam pojma sto mi je dozvoljeno posto nisam nikako miran tip i tip za lezanje i krevet. Trudit cu se maksimalno mirovati i dragi mi niti ne dozvoljava ista raditi, ali setnje, kuhanje, lagano čišćenje i tako valjda ne predstavlja problem? 😊

Ako imas određeno mirovanje nemoj čistiti.
    Pa ni to lagano.
    Slušaj doktore i čuvaj se

*

Demetria
    23. Prosinac 2021. 06:08

Nefertiti meni se uvijek vodila dva termina u prvoj trudnoći i mala je bila vise po uzv nego dva tjedna manje po mjesecnici.
    Procjena u petak je bila preko 3.5kg, rodila se u ponedjeljak s 3kg ravno i onda su rekli da je po vodi trebala ostati bar jos tjedan u pupi jer mi ovulacija bila skoro tri tjedna kasnije (imam jako nepravilne cikluse 35-40 dana)
    A sestricni procjena slicna i rodi malu od 5 kg.
    Tako da doktori griješe

*

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.