Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ina85
    17. Prosinac 2021. 09:31

Ariel

Ina85

Imamo istu situaciju. Po nalazima nemam trombofiliju. Osim pai 1 heterozigot al kazu da to 80% zena ima. Al mi odobrili heparin zbog tolikih pobacaja. Ja neznam do kad cu se morat bost. Nista mi tocno neznaju rec 🤷‍♀️. Bas mi je muka vise to bockanje. 🥲

Bas to, ali kazu da puno zena to pomogne ako su iamle pobacaje. Da ne znaju sigurno rec zasto, da je jednostavno tako. Za sad su mi rekli sigurno do 12tt a da cemo dalje vidjet.
    Ja sam se nekako navikla na to bockanje, nasli smo nacin di skoro nista ne osjetim, jedino peckanje pri kraju kad se sve usprica. Meni je samo problem sto to mora biti uvijek u isto vrijeme a ja krecem an posao u 6 ujutro pa se i vikendom budimo u pola 6 da to obavimo. Tesko odemo poslije spavat pa smo, iskreno, izmoreni. Sad cemo pokusat polako svaki dan po 15 min kasnije da ovih 10ak dana sto sam na godisnjem barem do 8 odspavam.
    Ali iskreno, radije cu se pikat pa da beba bude super, nego da se nesto lose dogodi.
    **
    Cure kako ste vi sa food cravings? Znaci ja sam danas nakon pregleda otisla i kupila pizzu za rucak. Prosli vikend sam sanjala o kiselom zelju pa sam si ga dinstala. Ubila sam se u tome. Evo sad danima mastam o cevapima iz lokalnog restorana u hrvatskoj. Rekla sam suprugu da kad dodemo, ne zanima me, idemo tamo jest cevape. Zacrtam si nesto i druga hrana me ne zanima, niti me cini sretnom.

Ne desi se nis ako malo zakasnis. Ja sam x puta zakasnila sa bockanjem. Inace se bocnem oko podne. Al kad odem negdje i zaboravim ponjeti sa sobom zakasnim i po 2,3 sata. Dok sam imala crijevnu virozu 1 dan sam skroz preskocila boc boc. Za 1 nije strasno. Jos smo pokrivene s heparinom par sati. Slobodno preskoci na kasnije bockanje. Nemoras se mucit sve po 15 min ... to je moj savjet. Pa naravno kako mislis ti da je najbolje. Sretno

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

Ina85
    17. Prosinac 2021. 09:34

Visibaba07

E cure koje ste u većim tjednima kada su vam počeli radit ultrazvuk preko trbuha?

Meni jucer u 10 tt brzinski zavirio preko trbuha al samo da vidi otkucaje. To sam bila u bolnici po heparin preko hzzo. Nista nije mjerio. Jer 29.12 idem kod moje doktorice pa me nije htjeo vaginalno maltretirat. A meni laknulo jer nisam bila depilirana 😂 amazonska suma vlada od kad sam trudna . Sramoteeee 😂😂😂

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

Princess_Mimi
    17. Prosinac 2021. 09:38

Ina85

Visibaba07

E cure koje ste u većim tjednima kada su vam počeli radit ultrazvuk preko trbuha?

Meni jucer u 10 tt brzinski zavirio preko trbuha al samo da vidi otkucaje. To sam bila u bolnici po heparin preko hzzo. Nista nije mjerio. Jer 29.12 idem kod moje doktorice pa me nije htjeo vaginalno maltretirat. A meni laknulo jer nisam bila depilirana 😂 amazonska suma vlada od kad sam trudna . Sramoteeee 😂😂😂

Hahhahaha bome sam se nasmijala za dobro jutro 😂
    Ne da se ni meni depilirati ali nekako se natjeram s vremena na vrijeme, kad su pregledi obavezno jer "ajme šta ako me vidi dlakavu" (kao da ne gledaju žene svakodnevno) 😂😂😂😂

Visibaba07
    17. Prosinac 2021. 09:41

Hehehe Ina baš si me nasmijala 😆😆
    Onda bi ja mogla pon imat preko trbuha,baš me zanima kako je to ☺️

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

Ariel
    17. Prosinac 2021. 09:44

Meni su na prvom pregledu kod prve trudnoce odmah preko trbuha gledali a bila asm 9+6. Ali kako nije bilo otkucaja isla sam na vaginalno u bolnicu kao po drugo misljenje. 
    Zadnji puta sam bila 6+0 i isto su mi gledali preko trbuha ali se 2 dana kasnije dogodio spontani. Sad su mi sve vaginalno ali koliko sam vidjela da u klinici nisu ni imali taj za preko trbuha. Ja mislim da oni do 8 tjedna gledaju pa onda se prebacujemo ginekolozima. 
    Sto se depilacije tice, ja ne mogu. Mene sve dlake osim obrva, trepavica i kose smetaju. Imam i onaj lumea, ali pise da nije testiran na trudnicama pa sam prestala to koristit kad sam saznala da sam trudna. Tako da ja sam uvijek obirjana, jer mene to smeta i svrbi  Ali ginekolozi se svega nagledaju, tako da njima dlake nis ne znace. A i znaju da je trudnicama tesko brijat se. Ja cu morat polako supruga pripremat da kad skemba dode da on preuzima. 

Princess_Mimi
    17. Prosinac 2021. 09:47

Ariel

Meni su na prvom pregledu kod prve trudnoce odmah preko trbuha gledali a bila asm 9+6. Ali kako nije bilo otkucaja isla sam na vaginalno u bolnicu kao po drugo misljenje.
    Zadnji puta sam bila 6+0 i isto su mi gledali preko trbuha ali se 2 dana kasnije dogodio spontani. Sad su mi sve vaginalno ali koliko sam vidjela da u klinici nisu ni imali taj za preko trbuha. Ja mislim da oni do 8 tjedna gledaju pa onda se prebacujemo ginekolozima.
    Sto se depilacije tice, ja ne mogu. Mene sve dlake osim obrva, trepavica i kose smetaju. Imam i onaj lumea, ali pise da nije testiran na trudnicama pa sam prestala to koristit kad sam saznala da sam trudna. Tako da ja sam uvijek obirjana, jer mene to smeta i svrbiAli ginekolozi se svega nagledaju, tako da njima dlake nis ne znace. A i znaju da je trudnicama tesko brijat se. Ja cu morat polako supruga pripremat da kad skemba dode da on preuzima.

Moj je u prošloj trudnoći ozbiljno shvatio zadatak, pa kad bi me trebao obrijati, sve pripremio, pjenu, ručnike, vodu, sve sve i onda jedno pola sata je on to pomno sve sredivao 😂😂 meni se to nije dalo, tako da sam se dalje sama brijala, naslijepo i čak je dobro ispalo, pohvalile me babice na sv duhu 😂😂😂

marta96
    17. Prosinac 2021. 10:07

Bok cure. Mi gotovi. Sve je super, ali kaže dr da mu se čini da mi je cerviks mekan na dodir iako na oko izgleda super, tako da mi je radio briseve da nebi bila kakva beštija.. Idući pregled 11.01 dosta daleko. Dobila sam kilu i 30dkg😂 i moj osjećaj me nije prevario jer je curica💗 moj mužić je također bio samnom na pregledu i lijepo vidio bebu i sad je sav sretan jer je to prava beba sa svim organima 😁

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

kristinka9
    17. Prosinac 2021. 10:25

Pozdrav svima! Tu pa tamo pročitam no ne stignem baš tipkati. Drago mi je da su nam sve bebe dobro 🥰 pa da se nadovežem na neke od tema..

- spavanje: spavala bih ja, no dragi nenormalno hrče u zadnje vrijeme zbog problema sa sinusima, dodajmo k tome još moja noćna pišanja i ne naspavam se niš..

- hrana/"cravings": vanredni OGTT je dobro prošao, nalaz je uredan pa bi sad sve slatko pojela jer mi baš dođe želja, a i laknulo mi jer nemam šećer.. I dalje mi je sve fino osim luka kojeg mogu na kilometar namirisat pa mi zlo. Jel to prestane ili bi moglo baš do kraja trajati?

- kolači za Božić: nakon dugog razmišljanja, nama pečem raspucance i davit ću se u njima, a familijama ću svakima onaj jedan veliki bor od lisnatog i nutelle i amen. Kremasti budu za Novu godinu.

Nervozna sam radi pregleda i molim Boga i sve svece nek se vidi spol jer ću se inače pojesti ako neću znati još mjesec dana 🙈😁 a jesam se raspisala...budite mi sve dobro 

29 god., dulji ciklusi
    11. 10. - debeli➕
    21. 10. - prvi pregled (7+4 ZM, 6+4 UZV), ❤ kuca, hematom ➡️ Duphaston
    19. 11. drugi pregled: 4,53 cm, sve ok ❤
    26. 11. Nn ✔

Princess_Mimi
    17. Prosinac 2021. 10:33

marta96

Bok cure. Mi gotovi. Sve je super, ali kaže dr da mu se čini da mi je cerviks mekan na dodir iako na oko izgleda super, tako da mi je radio briseve da nebi bila kakva beštija.. Idući pregled 11.01 dosta daleko. Dobila sam kilu i 30dkg😂 i moj osjećaj me nije prevario jer je curica💗 moj mužić je također bio samnom na pregledu i lijepo vidio bebu i sad je sav sretan jer je to prava beba sa svim organima 😁

Čestitam ☺️🥰💓💓💓

Pikapolonka
    17. Prosinac 2021. 10:42

Čestitke svima na dobrim pregledima 🥰 Dok čekam svoj pregled divno mi je čitati vaša iskustva i kada sve bude u redu 🥰🥰

🙋‍♂️32 🙋‍♀️30
    ➕ 14.12.
    4.1. (7+4 tt) Prvi pregled, srce kuca ❤👶
    3.2. (12 tt) Kombinirani, sve u redu 🍀
    8.3. (16+4) Stiže nam curka 💕
    12.4. (21+4) Veliki anomaly, sve u redu 🍀
    Sljedeći pregled 17.5.
    Termin 19.8 👶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.