Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Burito
    14. Srpanj 2022. 07:54

Kaj se vrtoglavica tice to je vjerojatno do zeljeza. Vrtoglavice i jace lupanje srce kod napora. Meni je to zbog niske razine hemoglobina i dobila sam terapiju zeljezom 3 mjeseca i nakon toga uputu da ponovo izvadim krvnu sliku. 

• Mrvica722
    14. Srpanj 2022. 09:36

Kad je otvoren porodiljni onda se samo na početku nose papiri na hzzo i u firmu? Kasnije ne treba nista tek kad beba napuni 5 mj onda opet jel da? 

• principesax2
    14. Srpanj 2022. 10:11

Mrvica722

Kad je otvoren porodiljni onda se samo na početku nose papiri na hzzo i u firmu? Kasnije ne treba nista tek kad beba napuni 5 mj onda opet jel da?

Tako je, sad si mirna 5 mjeseci sto se toga tice 

• Eden
    14. Srpanj 2022. 21:48

Mi smo bili privatno kod neonatologa u Sabolu prosli tjedan (maleni je imao 6 dana) zbog nekih drugih stvari i medju ostalim nam je bas napomenuo da bi trebalo davati vitamin K od 8. dana do 12. tjedna zivota, i jos dodatno Omegu 3, on je rekao cak do 3. godine zivota i bas je rekao da to jos nije rasprostranjeno po nasim rodilistima da preporucaju i da se ni nemoze nabaviti u svim ljekarnama ali da je to po najnovijim preporukama.
    Zasad dajemo Babytol (K1+D3), kao i prvom sinu, on nije imao grceve, a ni ovaj nema zasad...

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

• Eden
    14. Srpanj 2022. 21:53

Eden

Mi smo bili privatno kod neonatologa u Sabolu prosli tjedan (maleni je imao 6 dana) zbog nekih drugih stvari i medju ostalim nam je bas napomenuo da bi trebalo davati vitamin K od 8. dana do 12. tjedna zivota, i jos dodatno Omegu 3, on je rekao cak do 3. godine zivota i bas je rekao da to jos nije rasprostranjeno po nasim rodilistima da preporucaju i da se ni nemoze nabaviti u svim ljekarnama ali da je to po najnovijim preporukama.
    Zasad dajemo Babytol (K1+D3), kao i prvom sinu, on nije imao grceve, a ni ovaj nema zasad…

U nalazu pise: "Zapoceti od 8. dana zivota i Babytol DHA Omega 1x1 a 100mg kroz 3 godine."

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

• sunchica555
    15. Srpanj 2022. 11:58

Burito

Zvjezdana, meni isto u otpusnom pise K1+D3, omega se ne spominje. Frendica rodila na sv Duhu prije 5 mjeseci, njoj pak pise da uzima i omegu. Ne znam s cim ima veze kom je stave na otpusno, kom ne… Ja sam vec u bolnici rekla da je ne hrane jer imam puno mlijeka, frendici je trebalo malo duze za to, nez ak je moguce povezano s tim… Niti ja nisam cula za omegu dosad, ovo mi je drugo dijete. No K vitamin je bio aktualan i kod mog prvog sina iako tada sam jos bila prezbunjena i nismo mu nista davali do prvog pregleda. Tada nas je pedica pitala jesmo li mu davali vec te vitamine i na kraju mu ipak prepisala samo D. Sada bebici dajem taj babytol K1+D3 i cini se da ok to podnosi, zasad nema grceva. Dok je malac koji to nije pio bas jako patio od grcica.

Meni je patronazna savjetovala da ne trebam to ništa, da se u zadnje vrijeme propagira baš taj marketing za svakakve dodatke, a prije toga uopće nije bilo, kaze bolje pričekat pedijatricu pa ako ona veli da bi bilo dobro nesto dodatno uzimati tek onda da uzmem. Kaze nema boljeg od majčinog mlijeka i da je to najbitnije, da u ovom svemu ima farmaceutike i marketinga za bebe a da njoj isto baš nije logično novorođenče već s vitaminima trpat. Ja se trudim jesti dosta ribe da mi kroz mlijeko dobije omegu, vitamina d svakako dobije preko sunca.  Eto, ja neću ništa ako pedijatrica ne veli da moram. A svatko će drugacije reći i savjetovati 🤷

Bachata
    15. Srpanj 2022. 14:34

Pozdrav ekipa... Evo nas u 34.tom tjednu uskoro za koji dan, međutim kako svaka 3tjedna idem na 24h hospitalizaciju zbog gestacijskog šećera, vidim sada na otpusno pismu da mi piše da u urinu je PRO: +2 pa predpostavljam da su mi u urinu našli proteina ta 2 iako mi dr nije ništa to spominjat. Interesira me jel to normalno u 33.tjednu zapravo skoro pred kraj i jeli opasno? Ima li tko više saznanja o tome ili da je dobio to u kasnoj trudnoći?
    Hvalaa 

👩‍❤️‍👨33g.,mm 35g.😍
    1 Spontani 5. /2020. 😔
    Eutirox - 1tabl od 50mg dnevno
    Andol 100-1tabl dnevno( 3 mutirajuća gena) folacin 400- 1 tabl dnevno
    Beta ➕ 20.12.2021.g.🤩🙏😇
    Trudnoća termin- 08.08.2022.g.😇🙏👶

• Burito
    15. Srpanj 2022. 16:57

Ma da, evo veli mi bas frendica da je i njoj dr rekao da je omega nesto novo sto se propagira i da se dosta osjeti farmaceutski lobi. No vitamin D se svakako preporuca vec godinama i nebi ga trebalo izostavljati. Ja nekak sumnjam da ga moji klinci dobivaju dovoljno iz sunca. No svako naravno odlucuje za sebe :) 

• Burito
    15. Srpanj 2022. 17:14

Bachata, ja sam valjda na svakom drugom pregledu  imala te proteine. Ni jednom mi dr nije to iskomentirao osim sto bi rekao da pijem puno vise vode. Cak sam ga i pitala pa bi iskomentirao u smislu da ne znaci to nista. Inace nije neki sarlatan vec cjenjeni doktor

Samoja6
    15. Srpanj 2022. 18:30

Evo da se i ja javim...
    Meni na otpusnom ne piše apsolutno ništa da uzimamo! I tako je i bilo do prvog pregleda pedijatrice... Onda nam je ona rekla da počnemo uzimati D3, i uzeli smo Biogaiu sa D3... I vitamin c, izmrvim u žličicu sa malo vode i to mu dam...
    Hvala Bogu jako dobro napreduje mrvuljak! 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.