Kod mene se radi bas o onoj gustoj tamnoj krvi. Bilo se smanjilo i bojom i intenzitetom i onda velim zadnja 2 dana opet obilnija tamna gusta krv. Izludjuje me. Znam da moze bit povezano sa povecanom laktacijom, al mi je svejedno cudno.
.
Kaj se tice sv. Duha, za bebu trebaju vlazne maramice, pelene, krema za guzu. Robica je njihova, a u vrijeme kad sam ja bila prije cca tjedan dana cak su ispred vrata od soba ostavljali i robicu za presvuc ako beba zamaze, i dodatne pelene za one koji ih slucajno nemaju.
Za mamu ulosci, mrezaste gace, spavacice, papuce. Wc papira je bilo mada se sjecam da kad sam prvi put rodila nije. Ovo pisem sto bas moras imati, a ostalo je na izbor (hrana, higijena itd), to si spakiras kao da ides na kraci put. Ja kupila sva ona putna mala pakiranja.
Curke, kakva su vasa iskustva s krvarenjem nakon poroda? Meni je prva 2,3 dana bilo jace, potom se gotovo u potpunosti smirilo, i evo sad sam 9 dan nakon poroda, jucer i danas sve neki izljevi, non stop moram uloske mjenjati. Ne znam bi li se trebala brinuti ili ne. Kakvo je stanje s tim kod vas? Uopce se ne sjecam kako mi je tocno bilo u prvoj trudnoci osim da je bas dugo trajalo
Nakon prvog poroda su mi bas dugo trajale lohije (skoro 8tj, pred kraj naravno skroz lagano), ali isto se sjecam da se u nekom trenu smirilo pa opet pojacalo.
E sad ovaj put je proslo tek tjedan dana i negdje nakon 5 dana mi je odjednom toliko malo islo da mi je bio dovoljan dnevni ulozak, da bi me jucer i danas opet ulovilo tako kao sto kazes sluzavo i tamnocrveno. Jutros mi je bila patronazna pa kaze da je to okej, jucer sam imala i par grceva i moguce da su zaostali neki plodovi ovoji pa to sad maternica izbacuje...
2019 💙
2022 💙
2024 ❤️
Cure mi trebamo početi sa D3 vitaminom…
Pa smo uzeli Biogaiu sa D3, ali nigdje ne piše kako se uzima?
I c vitamin… Muž je išao s malim na prvi pregled, a to je njemu bilo previše za zapamtiti! 😂
Koliko sam ga shvatila C vitamin izmrviti, staviti u žličicu s vodom i u usta? Nemam pojma…5 kapi ukapat izravno u usta ili u žlicu pa u usta, može se stavit i malo mlika. Piše u uputama primjena, trebalo bi pisati. Najčešće se da kao dio jutarnje rutine.
Za vitamin C ne znam, to nisam nikad davala, pretpostavljam da se otopi pa na žlicu ili kapaljku se da.
Zbog toga su meno waya d3 bile praktičnije nego Biogaia radi te kapaljke.Ništa ne piše u uputama, al sam jučer našla na internetu… Može tako na žličicu ili umiješati u mlijeko… Mada mi to i nije baš opcija jer neki put pojede sve, neki put ne…
Tebi beba pije AD jel da?
U AD je već vitamin D a i ljeto je, baš me čudi da su odmah dali vitamin D! Najlakše ti je na žlicu ili kapaljku dati, tako da npr. U 2 kapi mlijeka nakapaš 5 kapi biogaie i onda to uzmeš kapaljkom i nakapaš u usta. Ili ako nemaš kapaljku to nakapaš u žlicu i izliješ bebi u usta....
url=https://lilypie.com]
Curke, kakva su vasa iskustva s krvarenjem nakon poroda? Meni je prva 2,3 dana bilo jace, potom se gotovo u potpunosti smirilo, i evo sad sam 9 dan nakon poroda, jucer i danas sve neki izljevi, non stop moram uloske mjenjati. Ne znam bi li se trebala brinuti ili ne. Kakvo je stanje s tim kod vas? Uopce se ne sjecam kako mi je tocno bilo u prvoj trudnoci osim da je bas dugo trajalo
I meni ti je tako, evo 11. Dan od poroda tamo crvena krv i kao taman prijedjem na manje uloske i sve mi probije preko, vratim se na veće opet. Kazu da i ako si taj dan aktivniji više krvi bude.
Pozz nova sam
Uglavnom vec dva tri dana imam grceve u trbuhu , 33 tjedan trudnoće bila sam na svetom duhu na hitnom prijemu na ctg pokazalo manje trudove , dali se iko susretao s time
Termin 31.8
I c vitamin… Muž je išao s malim na prvi pregled, a to je njemu bilo previše za zapamtiti! 😂
Koliko sam ga shvatila C vitamin izmrviti, staviti u žličicu s vodom i u usta? Nemam pojma…5 kapi ukapat izravno u usta ili u žlicu pa u usta, može se stavit i malo mlika. Piše u uputama primjena, trebalo bi pisati. Najčešće se da kao dio jutarnje rutine.
Za vitamin C ne znam, to nisam nikad davala, pretpostavljam da se otopi pa na žlicu ili kapaljku se da.
Zbog toga su meno waya d3 bile praktičnije nego Biogaia radi te kapaljke.Ništa ne piše u uputama, al sam jučer našla na internetu… Može tako na žličicu ili umiješati u mlijeko… Mada mi to i nije baš opcija jer neki put pojede sve, neki put ne…Tebi beba pije AD jel da?
U AD je već vitamin D a i ljeto je, baš me čudi da su odmah dali vitamin D! Najlakše ti je na žlicu ili kapaljku dati, tako da npr. U 2 kapi mlijeka nakapaš 5 kapi biogaie i onda to uzmeš kapaljkom i nakapaš u usta. Ili ako nemaš kapaljku to nakapaš u žlicu i izliješ bebi u usta….
Da, od prvog dana pije AD... A to je valjda rutinski da daju... Čak mi je patronažna rekla i prije, ali nisam tila prije prvog pregleda... I c vitamin mu moram davati, ali to ajde ok, jer mi je još neonatologica u bolnici rekla da djeca koja su rođena ranije znaju biti anemičan, pa ono, neće mu ništa biti od c vitamina...
Ali isto kad promislim, oni to tako kažu, davaj, bez ikakve indikacije, pretrage, onako bezveze...
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Zbog toga su meno waya d3 bile praktičnije nego Biogaia radi te kapaljke.Ništa ne piše u uputama, al sam jučer našla na internetu… Može tako na žličicu ili umiješati u mlijeko… Mada mi to i nije baš opcija jer neki put pojede sve, neki put ne…Tebi beba pije AD jel da?
U AD je već vitamin D a i ljeto je, baš me čudi da su odmah dali vitamin D! Najlakše ti je na žlicu ili kapaljku dati, tako da npr. U 2 kapi mlijeka nakapaš 5 kapi biogaie i onda to uzmeš kapaljkom i nakapaš u usta. Ili ako nemaš kapaljku to nakapaš u žlicu i izliješ bebi u usta….Da, od prvog dana pije AD… A to je valjda rutinski da daju… Čak mi je patronažna rekla i prije, ali nisam tila prije prvog pregleda… I c vitamin mu moram davati, ali to ajde ok, jer mi je još neonatologica u bolnici rekla da djeca koja su rođena ranije znaju biti anemičan, pa ono, neće mu ništa biti od c vitamina…
Ali isto kad promislim, oni to tako kažu, davaj, bez ikakve indikacije, pretrage, onako bezveze…
Kapaljku mozes kupiti u bilo kojoj ljekarni
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Curke, kakva su vasa iskustva s krvarenjem nakon poroda? Meni je prva 2,3 dana bilo jace, potom se gotovo u potpunosti smirilo, i evo sad sam 9 dan nakon poroda, jucer i danas sve neki izljevi, non stop moram uloske mjenjati. Ne znam bi li se trebala brinuti ili ne. Kakvo je stanje s tim kod vas? Uopce se ne sjecam kako mi je tocno bilo u prvoj trudnoci osim da je bas dugo trajaloI meni ti je tako, evo 11. Dan od poroda tamo crvena krv i kao taman prijedjem na manje uloske i sve mi probije preko, vratim se na veće opet. Kazu da i ako si taj dan aktivniji više krvi bude.
Meni dva tjedna nakon poroda ide manje, ali i dalje kao neka menstrualna krv srednjeg intenziteta. I dalje koristim velike chicco uloške. Hemoroidi skoro pa nestali, šavove još malo osjećam.
💖 06/22 rođena naša ljubav, curica
🙍♀️ (41) - amh katastrofa, ostalo sve ok
🙎♂️ (38) - sve ok
Curke, kakva su vasa iskustva s krvarenjem nakon poroda? Meni je prva 2,3 dana bilo jace, potom se gotovo u potpunosti smirilo, i evo sad sam 9 dan nakon poroda, jucer i danas sve neki izljevi, non stop moram uloske mjenjati. Ne znam bi li se trebala brinuti ili ne. Kakvo je stanje s tim kod vas? Uopce se ne sjecam kako mi je tocno bilo u prvoj trudnoci osim da je bas dugo trajaloI meni ti je tako, evo 11. Dan od poroda tamo crvena krv i kao taman prijedjem na manje uloske i sve mi probije preko, vratim se na veće opet. Kazu da i ako si taj dan aktivniji više krvi bude.Meni dva tjedna nakon poroda ide manje, ali i dalje kao neka menstrualna krv srednjeg intenziteta. I dalje koristim velike chicco uloške. Hemoroidi skoro pa nestali, šavove još malo osjećam.
Meni je oporavak super, ja skoro drugi dan sjedila, stvarno sto se toga tiče sam dobro prosla, jedino osjećam taj pritisak u donjem djelu od curenja i malo mi se zna mantat, valjda zbog gubitka tolke krvi, pa si popijem čašicu aronije svaki dan.
po vasim iskustvima mi se cini da onda to jace krvarenje i nije tolko cudno. Mene je jedan dan uhvatila i visoka temperatura pa sam se bojala da je povezano, al na srecu trajala je kratko. Ja isto nosim. jos uvijek mrezaste gace i chicco uloske, i tako cu mislim do kraja. Meni su oni i zbilja ugodniji sad kad mi je dolje sve osjetljivo.
sunchica, meni bude lose cim krenem da cu odradit nesto sto nije lezanje :D Dobila sam terapiju zeljezom 3 mjeseca pa pijem te tablete.
Sortiraj odgovore
Najstariji