Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sunchica555
    13. Srpanj 2022. 09:14

Burito

po vasim iskustvima mi se cini da onda to jace krvarenje i nije tolko cudno. Mene je jedan dan uhvatila i visoka temperatura pa sam se bojala da je povezano, al na srecu trajala je kratko. Ja isto nosim. jos uvijek mrezaste gace i chicco uloske, i tako cu mislim do kraja. Meni su oni i zbilja ugodniji sad kad mi je dolje sve osjetljivo.
    sunchica, meni bude lose cim krenem da cu odradit nesto sto nije lezanje :D Dobila sam terapiju zeljezom 3 mjeseca pa pijem te tablete.

Pa da, mislim da svi imamo tako oscilacije u krvarenju i ugrušcima, ja sam bas primjetila ako više hodam taj dan da bude i više krvi.
    I meni su najbolji ti Chicco, stvarno si zastićen s njima, ja sam sad na vir i mrežastim gaćama, Chicco sam cijeli paket potrosila. Zao mi je sto nemaju neka manja pakiranja, nego samo to veliko pakiranje, a mislim da mi je previše uzeti sad taj paket opet.  
    Ja ću morati vaditi željezo da vidim kakvo je stanje. Jos su mi u bolnici komentirali jel sam i inaće tako blijeda😅😅.

TheTina
    13. Srpanj 2022. 09:28

Sveti Duh - kaj se tice potrebnih stvari, nema neki odredeni popis vec ono kaj se svuda nosi, kak su cure i napisale… Kaj se tice dojmova, ja imam samo rijeci hvale za sve, od doktora, babice do sestri na odjelu babinjaca. Svaki dan su sestre dolazile pitati jel nam treba pomoc pri dojenju ili presvlacenju, treba dohrana mozda, cista posteljina svaki jutro itd. I doktor koji je hio na porodu me je dosao vidjeti i pitat kak sam 🤗
    .
    Krvarenje - kod mene isto ko i kod ostalih, jedan dan slabije krvarenje, drugi dan nesto jace, ali meni je uvijek dosta obican ulozak…dosta mi je oskudno to krvarenje. Jako je bilo samo prva dva dana i ostalo nis…
    .

nina92

Pozz nova sam
    Uglavnom vec dva tri dana imam grceve u trbuhu , 33 tjedan trudnoće bila sam na svetom duhu na hitnom prijemu na ctg pokazalo manje trudove , dali se iko susretao s time
  • Tasm
    13. Srpanj 2022. 13:31

Meni je krvarenje stalo nakon 10-12 dana ali mi se evo i nakon 3 tjedna zna dogodit tu i tamo mali trag na gacicama... Onako kao zadnji dan menstruacije, povezujem to sa povecanim aktivnosti, npr kad jako dugo setam. 

• Eden
    13. Srpanj 2022. 13:38

Ja sam cim sam dosla doma presla na platnene menstrualne uloske (imam bambus, cini mi se 28 i 30cm, znaci kao nocni) i preporodila se, toliko su mekani i udobni, ne smetaju za savove ni nista.
     Tako da sam samo potrosila pola paketa Chicco u bolnici, a kupila jos i Vir i Lola lady za doma, mislila sam da cu duze bit na jednokratnima.

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

• zvjezdanaph
    13. Srpanj 2022. 14:40

Pozdrav svima  Pratim forum odkad sam ostala trudna ali se nisam javljala jer sve sto me zanimalo sam uspjela saznati iz vasih postova. Ali sada sam u dilemi pa me zanima misljenje vas na forumu. Rodila sam 3.7. (David, 3470g, 51cm) bez ikakvih komplikacija. Momcic skroz zdrav. Pusteni iz bolnice 5.7. Iskljucivo ga dojim iako je u bolnici dvaput na moju molbu dobio AD kad mi je mlijeko nadoslo i dojke se stvrdnule toliko da ga nisam mogla dojiti. U otpusnom pismu nam pise uputa da iskljucivo dojenoj djeci od 8.dana zivota treba davati 25mcg K1 vitamina zbog prevencije kasne hemoraske bolesti prva tri mjeseca, 100mg dokozaheksaenske omega-3 masne kiseline prve dvije godine zbog poticanja neuroloskog i psihomotornog razvoja te 400 do 1000 jedinica D3 vitamina zbog prevencije rahitisa. Ok, za D3 sam znala, s obzirom da je ljeto i sunce i D3 se moze dobiti od pedijatra na recept sam odlucila pricekati prvi pregled da ne moram kupovati. Za K1 sam cula slucajno koji dan prije poroda i nisam bas uvjerena u njegovu potrebu. Uzima se kao Babytol D3+K1 i prema iskustvima drugih majki izaziva jake grceve kod djece (ne sve) i vecina ih, na savjet pedijatra, kako bi zaustavili grceve prelazi na sam D3 bez K1. Pokusala sam naci neki relevantan izvor o koristi K1 vitamina za novorodjencad i iskreno nisam nasla nigdje nikakave podatke koje bi me uvjerile da ga dajem svojem djetetu. Jedino pedijatrijsko misljenje koje sam nasla je dr. Jovancevica gdje 2012. tvrdi da je dovoljan K1 koji se dobije u bolnici, eventualno da se jos daje jednom mjesecno, dok pak 2016. kaze da je i kod nas poceo trend davanja tog vitamina svakodnevno bebama i da nema mogucnosti predoziranja i da nisu imali  nuspojave. I to je to. Kao sto rekoh, nisam uvjerena. Za omegu mi prvi glas sada u otpusnom pismu. Cak se i patronazna iznenadila. Prijateljica rodila u istoj bolnici (Sv.Duh) prije 6mj i nije joj nista pisalo za omegu. Ne znam niti koju bi to omegu trebala dati. Koje je vase misljenje po tom pitanju? Jeste li poceli svojim bebama davati te vitamine? Ja planiram za sve pricekati pregled pedijatra i sve preispitati jer nekako mi sve to nema smisla. Potice se dojenje jer je majcino mlijeko najbolja i nazdravija prehrana za novorodjence a onda vas iz bolnice puste s uputom da ako iskljucivo dojite morate dijete jos pumpati trima razlicitim kemikalijama. (Isprika na duljem postu)

MarVel
    13. Srpanj 2022. 15:17

sunchica555

Burito

po vasim iskustvima mi se cini da onda to jace krvarenje i nije tolko cudno. Mene je jedan dan uhvatila i visoka temperatura pa sam se bojala da je povezano, al na srecu trajala je kratko. Ja isto nosim. jos uvijek mrezaste gace i chicco uloske, i tako cu mislim do kraja. Meni su oni i zbilja ugodniji sad kad mi je dolje sve osjetljivo.
    sunchica, meni bude lose cim krenem da cu odradit nesto sto nije lezanje :D Dobila sam terapiju zeljezom 3 mjeseca pa pijem te tablete.
    Pa da, mislim da svi imamo tako oscilacije u krvarenju i ugrušcima, ja sam bas primjetila ako više hodam taj dan da bude i više krvi.
    I meni su najbolji ti Chicco, stvarno si zastićen s njima, ja sam sad na vir i mrežastim gaćama, Chicco sam cijeli paket potrosila. Zao mi je sto nemaju neka manja pakiranja, nego samo to veliko pakiranje, a mislim da mi je previše uzeti sad taj paket opet.
    Ja ću morati vaditi željezo da vidim kakvo je stanje. Jos su mi u bolnici komentirali jel sam i inaće tako blijeda😅😅.

Sunchice, I ja sam bila  baš blijeda i imala vrtoglavice nakon poroda. Sad mi se vratila boja u licu i vrtoglavice su prestale. Ne znam ima li to veze sa željezom ili generalno naporom tj. porodom. Skuplji su ti chicco od bebinih pelena, ali s njima nema da ništa procuri. 😆

💖 06/22 rođena naša ljubav, curica
    🙍‍♀️ (41) - amh katastrofa, ostalo sve ok
    🙎‍♂️ (38) - sve ok

• principesax2
    13. Srpanj 2022. 21:17

Imate u mulleru uloske kao chiccovi samo duplo jeftiniji. Ja nisam probala ali cure ih hvale.Meni su isto u bolnici za prvu malu propisali k1+d3 i to sam davala do prvog pregleda. Na pregledu je pedijatrica propisala samo d3, rekla da je to dovoljno tako da cu ovaj put vjerojatno odmah ici samo na d3 bez obzira sto kazu u bolnici jer sam isto cula da taj k1+d3 izaziva grceve

Demetria
    14. Srpanj 2022. 05:15

zvjezdanaph

Pozdrav svimaPratim forum odkad sam ostala trudna ali se nisam javljala jer sve sto me zanimalo sam uspjela saznati iz vasih postova. Ali sada sam u dilemi pa me zanima misljenje vas na forumu. ……….,………………………….
    i nazdravija prehrana za novorodjence a onda vas iz bolnice puste s uputom da ako iskljucivo dojite morate dijete jos pumpati trima razlicitim kemikalijama.(Isprika na duljem postu)

I s prvim i s drugim djetetom koristim babytol D3+K1
    Seka je imala užasne grčeve i kolike, braco za sada ništa.
    Ona je imala problema s kilažom i dojenjem hranjenjem on nema naprotiv dobiva poprilično puno na gramaži.
    Tako da mu nastavljam davati babytol do iduceg tjedna kad nam je prvi pregled.
    Omegu trenutno ne možeš naci u cijeloj županiji. Onu bez k u dodatku, znaci cistu

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

• Burito
    14. Srpanj 2022. 07:50

Zvjezdana, meni isto u otpusnom pise K1+D3, omega se ne spominje. Frendica rodila na sv Duhu prije 5 mjeseci, njoj pak pise da uzima i omegu. Ne znam s cim ima veze kom je stave na otpusno, kom ne... Ja sam vec u bolnici rekla da je ne hrane jer imam puno mlijeka, frendici je trebalo malo duze za to, nez ak je moguce povezano s tim... Niti ja nisam cula za omegu dosad, ovo mi je drugo dijete. No K vitamin je bio aktualan i kod mog prvog sina iako tada sam jos bila prezbunjena i nismo mu nista davali do prvog pregleda. Tada nas je pedica pitala jesmo li mu davali vec te vitamine i na kraju mu ipak prepisala samo D. Sada bebici dajem taj babytol K1+D3 i cini se da ok to podnosi, zasad nema grceva. Dok je malac koji to nije pio bas jako patio od grcica. 

• Burito
    14. Srpanj 2022. 07:52

Kaj se chicco ulozaka tice ja sam vec na stotom pakiranju :D Puno su mi ugodnijibod klasicnih ulozaka. Vir sam koristila prosli put na kratko i kad su mi se spetljali sa savovima rekla sam nikad vise. Ful su mi se trusili. Tog nema kod chicco.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.