Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TheTina
    07. Svibanj 2022. 10:40

Dijana221

Mame koje ste vec prosle porod, osjecate li se sad opustenije jer "znate sto vas ceka" ili sad jos vecu paniku osjecate? 😅

Jedan dan sam super i vjerujem kak bu puno brzi porod, a vec drugi dan sam u panici 😅😅😅

• Dijana221
    07. Svibanj 2022. 10:49

Tako i meni. Na prvi porod isla bezbrizno jer nisam imala strah od nepoznatog, ali opet nekako jedva cekam rijesiti se, meni bome trudnoca nije bila nikakvo blazeno stanje tako da sam bas nestrprljiva sad do poroda
    Peppito meni je malena bila oko 1100g iako moja doktorica uvijek govori da se ne drzimo tiu grama vec mjera u centimetrima i ako sve odgovara po tjednu u kojem smo u redu je. Ionako oni nikad sa sigurnoscu ne mogu reci koliko beba ima grama, nekad to cak budu prevelika odstupanja

• Dijana221
    07. Svibanj 2022. 10:49

nestrpljiva*
    tih*
    Isprike, rano mi je jos pa ne vidim sto tipkam 😂

• Tasm
    07. Svibanj 2022. 11:05

Dijana221

Mame koje ste vec prosle porod, osjecate li se sad opustenije jer "znate sto vas ceka" ili sad jos vecu paniku osjecate? 😅

Pa nisam opustenija, prvi put sam bila puno mirnija... Nakon svih komplikacija u prvom porodu, sad se vise trudim savladat tu paniku koja se javlja na pomisao poroda. Ma zapravo se ne bojim samog poroda, vise me strah "krivog doktora", lose poslozenog tajminga i ostalo...

MarVel
    07. Svibanj 2022. 11:29

peppito, moja curka je sa 26+5 imala 1050 g, mislim da je to neki prosjek. Ali ne treba se previše hvatati za te kg jer to varira i uostalom samo su procjene, a mi se samo izbezumimo. Na jednom pregledu mi beba bude 4 dana naprednija pa drugi put skroz odgovara terminu... i tako.
    Netko je spomenuo odnose. Šta je to? Mi nismo imali odnose otkako sam saznala da sam trudna. Sad i da mi dr. kaže da mogu, mislim da muž od straha ne bi mogao ništa. Zato imam nekada lude snove, valjda mozak nadoknađuje. 

💖 06/22 rođena naša ljubav, curica
    🙍‍♀️ (41) - amh katastrofa, ostalo sve ok
    🙎‍♂️ (38) - sve ok

• Eden
    07. Svibanj 2022. 11:34

Ja sam u prvoj trudnoci pila caj od lista maline od cini mi se 34tt, sad cu isto tako, tj po ovim uputama od Una.bridged, nju na Insta pratim.

Porod je bio super za prvorotku, neznam jel pomogao caj ili opustenost ili se samo tako pogodilo ali nadam se i drugi put tako i zapravo sam nekako opustenija i vjerujem da ce opet biti sve ok.

I prvi put sam odradila trudnicki tecaj (sa muzem) ali i neke dodatne tecajeve (bili su besplatni u domu zdravlja - dojenje, baby handling...) a sad ponovno slusam ali online (trenutno zavrsavam Radosnicu iz Banja Luke a nadam se ovaj tjedan krenuti i Fitizdravamama iz Beograda, a kad stignem odslusat cu i Rodine) jer sam najmirnija kada znam sto me ceka. Trenutno ima bas puno tih besplatnih tecajeva i steta je ne iskoristiti.

Mislim da je bitno spremiti se ne samo za porod nego jos vaznije za postpartum jer toliko krivih ili zbunjujucih informacija znamo dobiti iz okoline a hormoni stvarno luduju i puno je lakse kada si samopouzdan. I partner isto, da zna sto ga ocekuje i da bude podrska.

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

• Eden
    07. Svibanj 2022. 11:39

E da i odnosi su navodno najbolji nacin za potaknuti porod, jer sperma sadrzi prostaglandin sto je zapravo ista tvar na kojoj se (umjetno) bazira gel za otvaranje, tako da ako stvarno zelite potaknuti porod nista ne kosta pokusati 😁

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

• limica
    07. Svibanj 2022. 12:09

mi od pocetka trudnoce imamo normalne odnose al ova beba izgleda zeli da predje termin, dobro joj je unutra i nikako da se nakani izaci, a kao sto je neka vec napisala meni trudnoca nije nikakvo blazeno stanje i jedva cekam da se porodim 

• Bambina1
    07. Svibanj 2022. 12:33

Mi isto nismo imali odnose od kad sam bila na potpomognutoj.  Muža strah  I ja imam često "snove"
    A šta se tiče izraza "blazeno stanje", garant je to muški izmislio.. Ja idem kod hematologa za 10tak dana jer imam početnu, blagu trombofiliju. Malo me strah, al bude se sve to riješilo.  Glavno da bude sve ok 

• Tasm
    07. Svibanj 2022. 12:34

Mi smo imali odnose normalno nakon 16 tt, doduse ne istim intezitetom niti jednako cesto...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.