Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dijana221
    07. Svibanj 2022. 09:00

Marijana vjerujem da si se jako uplasila kad nisi na prvu cula srcanu reakciju, hvala Bogu pa je sve ok. Sestricni je isto tako malena kasnila u zastoju 3 tjedna non stop, ali je cijelo vrijeme dobivala na kilazi samo malo sporije sto je isto jako bitno. Rodila je u 42. tjednu savrsenu malu zdravu curicu :)

• Dijana221
    07. Svibanj 2022. 09:04

Mame koje ste vec prosle porod, osjecate li se sad opustenije jer "znate sto vas ceka" ili sad jos vecu paniku osjecate? 😅

MamaH
    07. Svibanj 2022. 09:28

Pepi19

MamaH

Crazypeach

Didi hvala na brizi… noga je za sada dobro,imao je u utorak operaciju koja je trajala 9 sati-presađivanje mišića. Boli ga,ali valjda je to i razumljivo… meni je pregled 11.5.Ali ja više nisam ni zanimljiva kad imam pregled svaki tjedan :D valjda zato kaj sam 1.put rodila ranije al sad sam već u 36-om tjednu. Kupila sam danas čaj od lista maline jer sam.negdje pročitala da ga je dobro pit pred kraj trudnoće,jel ima koja curka da ga je pila ili ga pije?

Ja sam ga pila u drugoj trudnoci i nastavila nakon poroda dok nisam potrosila zalihe. Po meni vrijedi ga piti. Spontano pukao vodenjak navecer, rodila 7 sati kasnije. Krvarenje naspram prvog poroda nista, lakse od menstracije. I sad sam ga kupila, pijem jednu salicu dnevno, kad dodem do 36 tj pojacavam doze 🤣

Ja sam išla kupiti čaj u ljekarni i tamo mi žena izričito napomenula neka ga počinjem koristiti sa punih 37 tjedana 😳
    Kak si ga ti koristila? Koliko čaša od recimo 36.tt?

Ja sam u 36 tj pocela dvije dnevno, sa 38 tj 3 dnevno. On ne potice trudove nego jaca tonus maternice da bolje odradi svoj posao.

18.01.2016. 💙
    10.01.2018.💜
    termin 27.06.2022.💙

MamaH
    07. Svibanj 2022. 09:34

Dijana221

Mame koje ste vec prosle porod, osjecate li se sad opustenije jer "znate sto vas ceka" ili sad jos vecu paniku osjecate? 😅

Koliko me sve vec sve tak i tak boli, jedva cekam da rodim hahaha jedini strah koji imam je da ne stignem na epiduralnu i moram roditi bez nje 🤣

18.01.2016. 💙
    10.01.2018.💜
    termin 27.06.2022.💙

• Nara-Nara
    07. Svibanj 2022. 09:38

Marijanaaa12345

Bachata, vjerujem da nije nista strasno, biti umjeren i naci triger poput ovog primjera s graskom..meni npr nisu uopće radili ogtt jer nisu smatrali potrebnim tako da sam se ja prejedala slatkisima, opet nije bilo pametno.
    *
    Creazypeach brz oporavak muzu zelim :)
    *
    Anushka, jos malo, budi hrabra, brzo Ce i ovo proci i imat ces obje curke u rukama :) Bitno da jede izdojeno. Btw probaj na rez stsvljat gazu s cajem od hrastove kore, navodno pomaze
    *
    MfrauM, nemam rijeci, i dalje osobno probavljam Vasu situaciju, molim za vas i djecaka i svaki dan si mi u mislima. Mozda cemo se jednom naci na lignjama u konobi i veseliti se lijepsim vremenima. Držite se! :*
    *
    Ja se nisam javljala par dana, ugl. U bolnici sam hospitalizirana do poroda. Nisam bila osjetila pokrete bebe i otisla na hitnu, prvo nisu ni srceko uspjeli nac a ja sam te iste minute umrla. Nasli su srce poslije, pa da je jako sporo pa sto i jedan pregled, a od subote su mi ustvrdili zastoj u razvoju bebe za tri tjedna. Sada sam na patologiji u Vinogradskoj, u 37tt, cuvaju bebu i mene, mjerimo ctg svaki dan i za tjedan dana bi trebala biti indukcija jer mi beba ne dobiva nesto na težini ta tri tjedna. Eto, tako da vjerovatno na petak 13. Ili pon 16. Kako zasada stvari stoje cu upoznati svog sinčića :)
    *

Cure, baš mi vas je žao... 
    Marijana, ne mogu zamisliti što bi bilo da nisi otišla u ZG nego ostala u ZD 🙄😔 sva sreća pa si odlučila otići.  Držim fige da bude sve ok 🙏
    Anushka draga, šaljem ti zagrljaj i puno snage! Nemam uopće riječi utjehe 😔 još malo i ovaj dio postati će prošlost. 
    MfrauM svaki dan te se sjetim. Ne mogu zamisliti kako vam je. Hvala što si se javila. Ako želiš, javi nam ime, pa da ga imenujemo dok se molimo. Ako ti je to neprihvatljivo, ignoriraj poruku.

Samoja6
    07. Svibanj 2022. 09:51

Ovo nikako ne ulijeva povjerenje nama koji smo ostali u Zadru! 🤯🤯
    Što se tiče seksa pred kraj trudnoće, evo majke mi jedva čekam jer smo u celibatu neznam ni ja koliko već! On pri samoj pomisli umire od straha da se nebi što dogodilo, a sad već ni ja nisam bog zna što pokretna... I nikako objasniti da je sve ok! Al to je valjda kad se jednom opečeš i na hladno pušeš... 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

peppito
    07. Svibanj 2022. 10:08

Cure bila na pregledu 5.5. Sve ok..natukla 11 kila do sad ali i maleni je velik..

Jel može koja s obzirom da ste sve skoro 30+ natipkat otprilike kolika im je bila beba oko 27 tt?

Doktorica je bas lijepu slikicu ulovila i maleni je presladak.

Idući pregled je 03.06.

P.s. ulovila sam negdje da imate grupu na fejsu.. jel mogu možda bit pozvana tamo? Lakše mi je na fejsu nego ovdje 🙈

Ina85
    07. Svibanj 2022. 10:11

missR

Marijana tako me ljuti sto to tu kod nas nisu vidjeli. Srecom si sad u dobrim rukama i pod nadzorom tako da ce biti sve ok 😊
    Lovely kako ide? Ima li kakvih znakova?
    Kod mene stalno te bh kontrakcije i menga bolovi, a malac aktivan sutira me na sve strane 🥴

Dobro je ti si vec 37 tt. Ja malo malo pa me stisne grc, menga bol. A tek sam 31 tt . Jos me sad neka nervoza snasla , bit ce od tog svraba po trbuhu ili jednostavno hormoni podivljali. I fali mi zraka sve sam prozore po kuci otvorila. 

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

ljubičica
    07. Svibanj 2022. 10:19

MfrauM

Drage moje, samo da vam se kratko javim. Mi još skupljamo dijelove sebe. Ali sreća je što imamo jedno drugo pa nekako nalazimo utjehu u tome. Hvala vam svakoj ponaosob i isprike što sam izašla iz grupe, ti dani u bolnici su mi bili najgori u životu i sveg mi je bilo dosta. Uglavnom danas sam bila kod svog dr, misli da je kombinacija trombofilije i tlaka ali kaže da se ne moze sjetiti da je imao nekog s tako graničnim tlakom kojem se dogodila tako nagla abrupcija posteljice (meni se to dogodilo u trenu doslovno u 10min) I da ću ubuduće biti pod strogim nadzorom. Ja sam rekla da na taj odjel više nejdem jer eto i Anushka je prošla svasta. Uglavnom idemo dalje. Sad 3 mjeseca ne smijem sigurno zatrudniti dok pijem lijekove (dobila sam duboku vensku trombozu, a otpustili me eto tak iz bolnice jer su mislili da me noga boli jer sam bila na stolu i rađala 30 sati). Hvala Bogu što je ova jedna dr isforsala prirodni porod iako sam ja preklinjala za carski jer kao radi budućih trudnoca i razmaka bolje je prirodni. Uglavnom te scene neću nikad zaboravit, ali uz naše pouzdanje i Bozju pomoć idemo dalje. Vama hvala za sve. I želim vam puno sreće i lijepih trenutaka, izgurajte još malo i uživajte u svojim bebicama. Pusa svima.💕💖❤

Stvarno ne znam što drugo napisati osim da ti šaljem ogromni zagrljaj!!! ❤️💜❤️💜🌺🌺🌺
    Nitko ne zna što svakog od nas u životu čeka, ali jedino što možemo je uvijek samo gurati naprijed! 
    ❤️❤️❤️💪💪💪💪💪💪💪💪

1x 👶 prirodna trudnoća
    4/21 blighted ovum
    7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
    16/11/21 ➕✅☺️
    22/11/21 beta 5207 🥳🥳
    23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
    30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
    21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
    ***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
    17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
    15/2/22 5.pregled...

ljubičica
    07. Svibanj 2022. 10:27

Bachata

Pozdrav cure….. Evo i ala bi pitanje jedno ko je upoznat s tim. Meni je dns 23+4 i vadila sam prošli petak ogtt i sad me zvala ginićka da mi kaže da ipak odem na dijetu jer da mi je 1.mjerenje na tašte bio šećer 4.9, drugo mjerenje nakon šta sam popila sokić njihov slatki 11 i treće mjerenje da je bilo 7. Dala mi uputnicu da idem opet u Pon vadit šećer da se vidi da li sam u zadnja 3mj imala dijabetes kakav i dala mi ponovno urin da vadim jer mi konstantno doli zna bit nešto bakterija pa kaže da sam možda malo osjetljivija. Ono šta me zanima je taj šećer….. Jel itko ima iskustva s tim i razumi se u to jer sam jako sada preplašena?
    Hvala

Ja sam u 30 tt. Ukupno sam na +8 kg.
    Prošli tjedan na ogtt natašte šećer 4.5, prvo mjerenje 10.3 pa treće 7.
    To drugo mjerenje je max 10 pa zbog tog 0.3 moram jedan dan u bolnicu uz noćenje na dodatna mjerenja.
    Ali proć će i to, znam da je masu žena to prošlo, ništa strašno, kasnije te otpuste i preporuče dijetu ukoliko potrebno.

1x 👶 prirodna trudnoća
    4/21 blighted ovum
    7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
    16/11/21 ➕✅☺️
    22/11/21 beta 5207 🥳🥳
    23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
    30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
    21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
    ***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
    17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
    15/2/22 5.pregled...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.