Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Orhideja1
    20. Travanj 2021. 12:55

Orhideja1

Tinchy_07

Cure ja ipak isla na pregled i dobro da jesam, ctg ocitava kontrakcije, cerviks se smanjio na 25mm,te sam od sad na dalje na mirovanju.
    Kaze dokica da je beban glavom dolje i da radi pritisak i da bolje ne sjedit, stajat, maksimalno lezanje na lijevom boku da spriječimo da se krenem otvarat. Napravila briseve, urinokulturu pa kroz koji dan budem imala nalaze. Misli da imam koju bestiju obzirom na bol, pa da vidimo sta je u pitanju i krenemo ljecit.
    Vezano za mjere ima 1,300kg,al po mjerama trbuscic je za 28 tjedana, ne za 30. Ima koja iskustva s time, dali me to mora brinut ili stigne to doc kako treba?
    Tweetyca meni je bila bol u zdjelici, pubicnoj kosti, ma svakakva bol. I kao sto su mi cure rekle moze bit od sirenja, a i ne mora. Eto kod mene ispalo da nije do sirenja, ali nadam se da kod tebe nije nista slicno, ali ne skodi napomenut doktoru.
    Orhideja1 ja sam uzela posteljinu imaju sad u Lidlu za 59kn preslatkih, uzela 2 seta, a donje plahte s lastikom i podlogu nepremocivu cu uzet u Ikei.
    Sta se dekica tice uzela sam 2 komada jedna nek se nađe za kolica, druga za krevetic. Njih volim opipat, pa nisam preko neta.

Čuvaj se i samo polako, bude to sve ok. Mislim da se mjerama ne moramo zamarat, šro su bebice veće, teže je izmjerit, zbilja često se čuje kriva procjena (kao i sa spolom u zadnje vrijeme 🙈)
    I ja volim opipat sve i isto planiram dvije dekice , jednu tanju jednu deblju.

https://ibb.co/tBrWvx9

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Principessa🌺
    20. Travanj 2021. 12:59

Bok curke☺️ Upadam ko padobranac sa proljetnica😅 Jel ima koja problem sa jaako suhom kozom? Pa samim time i da vas koza nekad i svrbii? Kaj koristite,a da vam je okej?
    Vise ne znam kaj bi kupila a da pomaze..ovo vrijeme i suhi zrak ce me izluditi🥴🥴

Popis termina i rodenih beba str. 1652💕
    .

Tinchy_07
    20. Travanj 2021. 13:07

Principessa🌺

Bok curke☺️ Upadam ko padobranac sa proljetnica😅 Jel ima koja problem sa jaako suhom kozom? Pa samim time i da vas koza nekad i svrbii? Kaj koristite,a da vam je okej?
    Vise ne znam kaj bi kupila a da pomaze..ovo vrijeme i suhi zrak ce me izluditi🥴🥴

Ja sam se trackala uljima, biobazom mama i cime sve ne, krenulo me svrbit gadno, prestrasila se kolestaze i cim sam prestala sa svime dala svojoj kozi odmora krenulo na bolje, sad mazem niveinim mlijekom ili pavlovicevom masti i stanje je dosta dobro

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32
    🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙

Lullaby
    20. Travanj 2021. 13:08

Na ovu sam mislila
    https://www.ikea.com/hr/hr/p/roerande-prosivena-deka-voce-tocke-plava-90462567/

• Mimica2
    20. Travanj 2021. 13:12

Tinchy, dobro da si otišla 🙏 Jel znaš što je moglo potaknuti kontrakcije, tj dal si radila do sada ili se puno kretala?
    Ana. B, čim sam te pitala gdje si naručila sam se počela smijat, reko a gdje nego preko Amazona 🤣 Obavezno staviš fotkicu da vidim kakve su uživo i ja si želim takve nekakve svijetle boje.
    Bela23, fora je da su recenzije za perilice/sušilice svugdje takve podijeljene. Imam mjesta ali imam i top ladera trenutno pa moram još razmisliti. 
    Cure s niskim tlakom, kako je? Ja oduvijek znam da je nizak, iako na pregledu naberem uvijek 120/70 što je super. Simptome nikakve nemam, u početku trudnoće je bilo katastrofa, ali čisto iz znatiželje mjerim već 3 dana i bude 100/60. 

Termin 18.06

Tinchy_07
    20. Travanj 2021. 13:12

Hvala cure, budem jos tih dva mjeseca izdrzala mirovanje.
    Meni jos nista nije propisano, s tim da od prije uzimam magnezij zbog kontrakcija. Jedino kad dođu nalazi briseva i urinokulture mozda tad bude.
    Orhideja1 hvala na linku, bome je lijepo procitat da su krivo procijenili i da je sve ispalo dobro, da je to vec velika bebica
    Ana.b ja ne primjetim da teze disem, ali meni je bebica dosta nisko pa mozda do toga. Jel imas inace zgravicu? Osjetis da je visoko? 

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32

• Mimica2
    20. Travanj 2021. 13:16

Principessa, ja sam se vjerno mazala bademovim uljem prvih par mjeseci i tad me svrbilo i mislila sam da je to normalno, koža se rasteže. Pa sam se malo ulijenila i skužila da u tom periodu kad ne mažem ni koža ne svrbi. I već se sigurno mjesec dana nisam ničim mazala po trbuhu. 

Termin 18.06

• Tonks6
    20. Travanj 2021. 13:22

Mimica2 ja imam oduvijek niski tlak, a sad pogotovo. Jedan dan sam bila sva neka lelujava i vidim da mi nije bas, a kad ono tlak 92/50🤦‍♀️🤦‍♀️ najvisi tlak na pregledu mi je bio 110/70 i to mi je bilo onak wooohooo🤣🤣🤣 neznam kaj napravit po tom pitanju🤷‍♀️

Tinchy_07
    20. Travanj 2021. 13:24

Mimica2 kontrakcije nije potaklo nista određeno, ja ih imam odavno, od negdje ulaska u 2.tromjesjecje,ali nisu bile bolne i na pregledu sa 26 tjedana je cerviks bio 40mm sta je super. Tako da sta se promijenilo da su postale bolne i da se krenulo skracivat neznam ni sama, valjda je i do toga sta je beba jako nisko, a do sad nisam mirovala. Na komplikacijama sam skoro od pocetka, al ne mirujem, radim po doma koliko mi kondicija (i nedostatak iste) dopusta.

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32

Principessa🌺
    20. Travanj 2021. 13:29

Tinchy_07

Principessa🌺

Ja sam se trackala uljima, biobazom mama i cime sve ne, krenulo me svrbit gadno, prestrasila se kolestaze i cim sam prestala sa svime dala svojoj kozi odmora krenulo na bolje, sad mazem niveinim mlijekom ili pavlovicevom masti i stanje je dosta dobro

E vidis,pokusat cu sa Niveinim mlijekom.. cak mi je doktorica rekla rijeđe se tusirati da se koza ne isusuje dodatno..
    .
    Koristila sam Bademovo ulje,al sam imala osjecaj da mi samo žari kozu jos vise.. pa neko ulje za mame iz dma, Jonhnsons baby ulje, Nevenovu kremu i Nevenovu mast..ma cuda koliko sam novaca dala na to i uvijek isto..
    Isto sam isla na vadenje krvi za kolestazu prije cca mjesec i pol, i nema je..
    Ali koza mi je takva i inace ne svrbi,ali sad od hormona valjda sve jos vise..
    Kaze muz, to ti je vec i u psihi.. pa i je🥴🤣
    Iducu srijedu sam u TA u Vinogradskoj pa cu i tamo spomenuti da me to zna muciti..
    Nekad je supeer,ali nekad svrbiii ko ludo🥴 Vjerujem da ce se stabilizirat dok se hormoni vrate u normalu..
    Pratim ako tko ima jos kakav savjet🥰🥰

Popis termina i rodenih beba str. 1652💕
    .

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.