Mirjam, ovisi kakva si prije bila s tlakom. Dokle je isao taj niski tlak. Nije mi jos bio toliko nizak da sam mislila da cu se skljokati, ali sam osjetila jednom da mi bas i nije najbolje, uzela nesto jestivo sto je bilo prvo pri ruci i odmah mi je bolje bilo, ali to je bilo na pocetku trudnoce kad sam i povracala stalno. Jel bilo zbog tlaka ili zbog povracanja ko ce znati
➕4.11.2020.
It's a boy 💙
Termin poroda 09.07.
Rođenje 20.07.2021.
[url=https://lilypie.com [/url
Evo curke i mene da se javim sa pregleda. Doktorica mi je potvrdila da je cura, mada je nisam ni pitala jer sam radila Panoramu i otad nisam ni pitala za pol. Uglavnom nije mi rekla koliko je teška ali je rekla da je sve OK, normalnih mjera za tt i okrenula mi fino da vidim glavicu, nogice, ruke, srce kako kuca, tijelo, želudac.
Beba je okrenuta guzom prema dole, ali je rekla da se još stigne okrenuti, pa ćemo vidjeti.
Sad trebam na UZV u bolnicu, onaj što se radi između 28 i 32 tt, pa čekam kad će me zvati za termin.
Dobila sam zadatak da mjerim bebine pokrete u sat vremena, 3 puta dnevno u sat vremena koliko pokreta, za to vrijeme ležim na lijevom boku.
Od zadnjeg pregleda nisam dobila ništa kg i iznenadila sam se jer mi je stomak narastao
Uglavnom, od početka sam na +4 kg i zadovoljna sam.
Više ne znam ko je pisao o mjerama stomaka, bebe, uglavnom nemojte se sikirati, i moj stomak je mali, ali me to ne brine ni najmanje, i da se rodi mala beba, sitna, narašće. Samo da sve bude OK i i ne brinite za to, teško je procijeniti.
Super za pregled 🥰🥰🥰
Koliko sad ima beba?
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Pozdrav cure! Evo da se i ja malo javim. Mi smo u 31.tt (punih 30.+4 dana). Sad sam polagano krenula sa pregledavanjem robice i stvari koje imam. Kupila sam i sve za bolnicu, samo trebam složiti torbu, no to još odgađam 😅 Kolica, kinderbet i ostale potrepštine imam od prije, kupila sam samo ono što mi je stvarno potrebno. Imam pregled idući tjedan, na prošlom je bilo sve u redu, cerviks, bebica... Jedino što me doktor preplašio jer kao nisam dobila na kilaži u mjesec dana ništa, pa je išao mjeriti sve što se moglo, da provjeri je li sve ok. Naravno da je bilo, eto, beba si uzme sve što joj treba za rast, neovisno o nama. Mene su sad počela leđa zezati kad dulje stojim, bole me, također, mokraća mi često bježi 🤣 Ali inače se osjećam dobro, čekam pregled idući tjedan da vidim što doktor kaže 😀
👨👩👧👧👭
Evo curke i mene da se javim sa pregleda. Doktorica mi je potvrdila da je cura, mada je nisam ni pitala jer sam radila Panoramu i otad nisam ni pitala za pol. Uglavnom nije mi rekla koliko je teška ali je rekla da je sve OK, normalnih mjera za tt i okrenula mi fino da vidim glavicu, nogice, ruke, srce kako kuca, tijelo, želudac.
Beba je okrenuta guzom prema dole, ali je rekla da se još stigne okrenuti, pa ćemo vidjeti.
Sad trebam na UZV u bolnicu, onaj što se radi između 28 i 32 tt, pa čekam kad će me zvati za termin.
Dobila sam zadatak da mjerim bebine pokrete u sat vremena, 3 puta dnevno u sat vremena koliko pokreta, za to vrijeme ležim na lijevom boku.
Od zadnjeg pregleda nisam dobila ništa kg i iznenadila sam se jer mi je stomak narastao
Uglavnom, od početka sam na +4 kg i zadovoljna sam.
Više ne znam ko je pisao o mjerama stomaka, bebe, uglavnom nemojte se sikirati, i moj stomak je mali, ali me to ne brine ni najmanje, i da se rodi mala beba, sitna, narašće. Samo da sve bude OK i i ne brinite za to, teško je procijeniti.
Super za pregled 🥰🥰🥰
Koliko sad ima beba?
Nemam pojma, nije mi rekla, a ja pitala i ona rekla da mjeri i nakon toga mi rekla da je sve normalno u skladu sa trudnoćom i okrenula mi ekran da je vidim i poslije sam zaboravila pitati
Mada bitno da je sve OK, prošli put su se doktor zeznuo u pola kg tako da to ne uzimam kao neko mjerilo. Bitnije mi je da je sve OK.
Upravo su me i zvali i z bolnice i zakazali mi UZV za 04.05. tako da ću tad ispitati sve
Magdalena2002 nisam ni ja dobila ništa u 6 tjedana pa je sve OK, beba sebi stvarno uzme sve što joj treba.
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Malo sam se zapetljala u pisanju, pod prošli put mislim u prvoj trudnoći da su doktori fulali za pola kg
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Mirjam, ovisi kakva si prije bila s tlakom. Dokle je isao taj niski tlak. Nije mi jos bio toliko nizak da sam mislila da cu se skljokati, ali sam osjetila jednom da mi bas i nije najbolje, uzela nesto jestivo sto je bilo prvo pri ruci i odmah mi je bolje bilo, ali to je bilo na pocetku trudnoce kad sam i povracala stalno. Jel bilo zbog tlaka ili zbog povracanja ko ce znati
Meni najviše to crnilo pred očima kad se moram držati za nešto da ne padnem i da dođem sebi. Npr kod naglog ustajanja. A sad više nemrem naglo ustat pa ne znam 🤣🤣
Cure DE a možda i drugdje, izbacio mi hm preslatke ljetne setiće za 8€ na akciji. I malo sam gledala šta još imaju i vidim bodiće na zipp što sam sigurna da ih nije bilo prije par mjeseci kad sam istraživala. Il nisam vidjela dobro...
Termin 18.06
Meni dr.nikad jos nije rekla tezinu bebe. Samo kaze da je sve super i kako treba biti.
Koliko sam skuzila mjeri velicinu glavice i tijela i napise tu mjeru, ali nema nekog mjerenja tezine...to oni valjda procjenjuju po velicini jer ne mozes izvagat. Vidjet cemo danas na pregledu jesam li napokon dogurala s -5 kg na 0. Mislim da bi mogla, malo mi se pojacao apetit, pa dobijem cca 1.5 kg mjesecno.
Ta prosivena dekica s vocem mi je isto u kosarici za narudzbu - meni je jako slatka. Nekako kombiniram slatke sarene uzorke i njezne pastelne (i meni su ljepsi uzorci Baobaby nego Etheral), u spavacoj mi pase sve pastelno uz dekor, a dnevnom boravku sareno i veselo. I za bebicu je dobro sareno ako ce puzat po njoj. 😊
Za rucnike s kapuljacom citam da su super Ikeini, pa cu i njih narucit- a i duplo su jeftiniji od onih po baby centrima i jos k tome su pamucni, a ne kombinacija s poliesterom.
Ja imam od Ikee rucnike za nas, neke debele pamucne i predobri su, iz susilice mi uvijek izađu mekani (a ja ne koristim omeksivac) i ne zguzvani.
Thnx za link sa super iskustvom s poroda! Pocet ce lagano vec te teme uskoro 😊.
Tinchy drago mi je da si se javila dr i da je prevenirano stanje. Samo se cuvaj i pazi pa ce sve bit ok!
Sto se tice velicine bebe i trbuha sve +-2tj se tolerira tako da opusteno!
url=https://lilypie.com]
Pozdrav cure, ubrzale ste s pisanjem pa dok sve pohvatam... 😆😆
Uglavnom, maloprije sam bila s mamom u Kauflanda i baš su me uhvatile kontrakcije, trbuh mi se stvrdnio par puta, nije bilo bolno, ali mi je bilo nelagodno, baš me nekako strah uhvatio.... Znalo mi se zadnjih par dana povremeno stvrdnuti trbuh nakon duže šetnje ali ovo je prvi put da je bilo tako nekoliko puta za redom... Doduše od jutros sam bila aktivna po kući, ručak i kućanski poslovi....
Odmah sam išla u ljekarnu po magnezij jer ga posljednja dva tri tjedna nisam uopće pila i direkt doma na kauč u ležeći položaj.
Pregled mi je u sljedeći utorak redovno, odlučila sam mirovati maksimalno i čekati, a ukoliko se ponove kontrakcije zvati odmah doktoricu... Nadam se da je sve ok i da ćemo izdržati sljedećih nekoliko tjedana... Bar do 37.t
Sortiraj odgovore
Najstariji