Pa da, o tome se radi. Svako će napraviti kako misli da je najbolje za dijete. I uopće ne mislim da je mama koja kupi gnijezdo nemajka. U mojoj obitelji ima i gnijezda i spavanje s dekicama i ne dojenje. Tko voli nek izvoli.
Tako je! Ništa nije ni apsolutno ispravno ni apsolutno neispravno. Sve smo mi ili ćemo biti nemajke u određenim levelima 🤣
url=https://lilypie.com]
...još kad beba prvi put tresne na pod....e mislim da nema one kojoj se to nije dogodilo...ako ima e svaka čast! Moja je frcnila s 4mj...na sekund sam okrenula glavu i ode ona....Nemajka level pro!
Moji nećaci su stalno spavali na boku, a rođeni su 2 mjeseca ranije, u 31.tjednu. I u inkubatoru su ih stavljali na bok. Ne znam, meni se čini najispravnije i najsigurnije. Vidjeti ćemo kad bude vrijeme za to 😊
…još kad beba prvi put tresne na pod….e mislim da nema one kojoj se to nije dogodilo…ako ima e svaka čast! Moja je frcnila s 4mj…na sekund sam okrenula glavu i ode ona….Nemajka level pro!
E ako me nečeg strah onda je to ovo. Svima koga znam beba je uspjela frcnut sa kreveta ili sofe na pod. Pa kako?!
Zato što (pretpostavka) do otprilike 3mj je beba slabo pokretna i okretna a onda se doslovno iz dana u dan događa turbo razvoj, nešto što beba u jutro nije mogla izvesti popodne već može, nama to bude nevjerojatno i onako oči u oči gledaš tu čaroliju i nikako nisi svijestan da to već može biti slijedeći trenutak. Ono što je super kod beba je to da su prilično fleksibilne i takvi padovi su najčešće bezazleni. Meni nije bilo jasno kako je uspjela pasti i kako nije udarila glavom...umrla sam u tom trenu, al je s njom bilo sve ok. Pratila sam je cijeli dan i bila pod šokom. Naravno umirile su me druge mame koje su me uvjerile da se to svakoj prije ili kasnije dogodi....preživile smo!
Malo zeza ovaj forum izgleda 😒 ulazim cijeli dan i nitko ništa ne piše. I oko 21h otvorim opet kad ono 5 stranica imam za citati 😒 sve sam pročitala sad, ali bas me nekad ljuti ovaj forum stalno neki virusi, uzas...
Nego vidim danas ste skoro sve bile u kupnji u lidlu, bas super 😁
I sviđa mi se sve što ste kupile, ja sam prošli tjedan odmah prvi dan isla, ali to je brzinom svjetlosti sve nestalo tako da ja nisam bila te sreće kao vi 😅
A što se tiče opasnosti za bebu, hmm...sve je opasno, ali to moraju kao opasno navesti zbog zaštite na tužbe. Tako da nekad moraš sam pogledati i odlučiti sta bi po osjećaju trebalo biti dobro i sigurno za tvoju bebu. Mislim da ćemo najviše stvari u hodu uciti 😄
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Ajme koliko informacija 😅 Ja imam osjećaj ko da ništa ne valja i sve je nesigurno i kritično. Nemam pojma više što je ok što ne 😂 Ovaj jastuk što spominjete, ne bočni nego drugi, što nije to za iznijeti bebu iz bolnice i maksimalno za prvih par tjedana? Meni je termin u 8.mj al čak mi i to djeluje prevruće za stavljati bebu u taj jastuk..super je jer je lakše bebu nosati u tome, da je ne lomiš po rukama, al mi djeluje vruće? Ne kužim kako je opasan taj bočni iskreno. Najsigurnije mi djeluje bebu na bok, pa treba imati nešto da je fiksiram.
Ja sam ušla u Lidl jutros i poludila, pokupovala sve živo 😂 Tajice su S bile samo jedne, uzela sam i M al to je baš veliko pa ću ostaviti jedne za doma, a druge vratiti. Traperice su mi neudobne nekako i to vraćam. Probat ću s H&M. Čarape M ok..ionako ću ih nositi samo mjesec dana, a već imam neke, pa ću si samo jedne ostaviti. Potkošulje su mi ko Kiflici jako uske ispod grudi, S veličina. Nekako mi baš ne pašu. Kupila sam neku spavaćicu ljetnu, računam nositi po doma, sada je velika, ali bit će poslije ok. Inače je kod mene slab izbor za trudnice pa sam htjela što više toga kupiti. Meni je još rano i nisam planirala ništa kupovati bebi prije uskrsa definitivno, ali sam danas poludila i kupila 2 plahte donje za kod bake kad dodemo i uzela sam 62/68 kompletiće hlačica i bodija. U tom ludilu nisam shvatila da su dosta čak i tanke te hlačice..mislim da će to bebi biti tek s neka 2,3 mj...znači 10,11 mj. A žao mi vratiti, baš su povoljne bile. Ostavit ću, bit će bar po doma u zagrijanom.
Hvala sto je netko stavio sliku, nisam imala pojma o cem pricamo za ovo bocno spavanje. Nisam to nikad vidjela, a cini se zgodno. I logicno mi je ovo za bljuckanje. Ne znam jesu li i zasto ta nesigurna, ovo za gnijezda po noci mi ima smisla pa okej. Ali realno svi su ti rizici jaaaako mali, tako da kako god beba bude htjjela spavati, nek spava :)
Za tetre, broj od 25-30 je od prijateljice koja ih koristi doslovce za sve - podloge za presvlacenje, za bljuckanje, za swaddling, ispod kolica, preko kolica, u autosjedalici, ne znam gdje ih nema sve. Prilagodite sebi, to se lako dokupi.
Prijavljujem da su mi danas dosle trapke iz hm-a, super skinny mama mislim da se zovu? Dobre su, super gore. Ja sam niska pa su mi mrvicu dugacke a tu ne rade krojacice zbog lockdowna ali potfrknu se fino. Jako su mekane i dobar kroj za moje tijelo
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Ovo u cem je trbuh je od nekog pamucnog materijala s puno elastina, dupla tkanina. Ne znam kakve ce bit za ljeto ali za zimu mi se cine super jer fino griju 😊 javim kak se sire kak ih pocnem redovito nositi.
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Sortiraj odgovore
Najstariji