Dijelim clanak o bocnom spavanju i zasto nije preporucljivo:
https://www.healthline.com/health/baby-sleeping-on-side
Sto se tetrica tice, koje preporucate?
Jao zene, jeste aktivne. Pola sata citam zaostatke 😂
Uzv (srce) znaci ovo je za uokvirit, predivno!! 😍
Netko je pitao za aplikaciju - ja koristim Pregnancy+.
Jastuk za bebu za nosit bebu kuci iz bolnice. Ja se jezim kad vidim na slikama da u autu drze bebu u tome na putu kuci. U DE ne mozete van iz bolnice dok ne stavite bebu u jaje (autosjedalicu). Ne znam kako ljudi ne razmisljaju da su odrasli vezani pojasom u autu a bebu bi tako nosili nezasticenu u nekom jastuku?!
Gnijezdo - citala sam da se u nekim zemljama zabranjuje prodaja jer postoji opasnost od gusenja. Ja sam definitivno odustala od toga, cini mi se bacanje novca jer smo u garsonijeri pa cu pokusavati sto vise stavljati bebu u krevetic jer mi je sve na dohvat ruke.
Lezanje na boku/ledjima - to ne znam ni ja sta bi mislila 😂 Kazu najsigurnije je na ledjima, uz malo podignuti madrac. Postoje jastuci za glavu koji su od rodjenja a sprijecavaju ulegnutu glavu. To cu pitati patronaznu i u bolnici a i malo jos istraziti na netu.
Umatanje bebe - meni to izgleda kao kiflica 😂 Mislim da vrece za spavanje imaju smisla definitivno, ali to bas umatanje jako od glave do pete ne. Izgleda mi sputano u tome. Mislim da nije bas kao u stomaku, gdje ima i puno vode okolo i ipak moze micati rukice i nogice.
Dijelim clanak o bocnom spavanju i zasto nije preporucljivo:
https://www.healthline.com/health/baby-sleeping-on-side
Sto se tetrica tice, koje preporucate?
Odlican clanak, hvala! 😊
Bas sam pricala sa prijateljicama koje imaju djecu i iskustva, neke koriste plahte u kreveticu, neke vrece, neke ih stave na trbuh jer odma zaspu, neke jastuke za bocno spavanje, pa jastuk sa rupom za glavu… 🙆🙈 I na kraju kad mi je mozak izgorio od svih tih opcija najbolji savjet koji sam dobila i koji me umirio: ti si majka i znat ćeš najbolje, sve ćeš osjetiti. Pa se tjesim time da cu sama brzo prepoznati jel hladno, vruce, koja poza odgovara i sl. Vjerujem da ćemo sve tako :)
Točno tako, bebe su različite, mi smo različiti, probaš pa što bude odgovaralo tebi i tvojoj bebi s tim nastavljaš :-)
…još kad beba prvi put tresne na pod….e mislim da nema one kojoj se to nije dogodilo…ako ima e svaka čast! Moja je frcnila s 4mj…na sekund sam okrenula glavu i ode ona….Nemajka level pro!
:-) svima se to dogodilo :-) moja je spavala u kolicima na moru, naravno nevezana, samo sam joj zaštitu od komaraca nataknula preko kolica i probudila se ustala, primila za prečku i iskatapultirala ispod prečke :-) malo je mreža ublažila pad, sreća bila je na travi, ali se maznula od prednji kotač pa joj je ćubica naotekla...imala je 7 mjeseci :-) a ništa, sve ok, ona malo plakala, brzo se umirila, mi zaključili da se to moralo dogoditi kad tad i idemo dalje :-)
…još kad beba prvi put tresne na pod….e mislim da nema one kojoj se to nije dogodilo…ako ima e svaka čast! Moja je frcnila s 4mj…na sekund sam okrenula glavu i ode ona….Nemajka level pro!
:-) svima se to dogodilo :-) moja je spavala u kolicima na moru, naravno nevezana, samo sam joj zaštitu od komaraca nataknula preko kolica i probudila se ustala, primila za prečku i iskatapultirala ispod prečke :-) malo je mreža ublažila pad, sreća bila je na travi, ali se maznula od prednji kotač pa joj je ćubica naotekla…imala je 7 mjeseci :-) a ništa, sve ok, ona malo plakala, brzo se umirila, mi zaključili da se to moralo dogoditi kad tad i idemo dalje :-)
Točno to, kad tad mora bit! 😊
url=https://lilypie.com]
A postoje i tvrdnje da bilo koji jastuk ispod glave nije preporučljiv pa sad ti budi pametan.
Netko je gore napisao i to potpisujem, procjenit cemo rizik sami, a sve upute i upozorenja su zastita od tuzbi. Kao npr. Vecina igracaka koja su razvojno za bebe do 3 godine pisu obavezno 3+ i slicno....kao i lijekovi i sve drugo!
Nego jel tko od vas vec radio secer pod ipterecenjem? 1 put sam to radila u 5mj T a sad jos nisam pa ne znam jel cu tek radit ili ne treba? 😉
url=https://lilypie.com]
Ja sam isto isto bila u paranoji oko spavanja pa smo podigli madrac, netko je napisao ručnik, mi stavili jastuk na podnicu tako da je madrac bio malo nakošen od uzglavlja prema nožnom dijelu. Stavljala sam je prvih par dana polubočno, u tom jastuku, rukice su bile slobodne jer je nisam mogla spustit sa sebe, a da se ne probudi i rasplače, to mi je bio najveći stres tih prvih par dana i mislila sam si koje to bebe "spavaju kao bebe"?!?! Ugl, preko dana sam je znala staviti da spava na trbuščić jer sam bila u blizini, znalo se dogoditi da je s nekih 2 mj sama promijenila položaj glavice u spavanju, a i stavila bih je malo dok je bila budna na trbuščić, bilo je zgodno gledati kako pokušava glavicu prebaciti prema meni jer bih je namjerno okrenula prema naslonu kutne :-) i onda zapne s čelom i nosićem pa ja navijam ajde bubi možeš ti to, snažna mamina curo :-) kad ne uspije, ja pomognem :-) ali nakon par puta išla je ta glavica kao od šale na lijevu ili desnu stranu :-)
A postoje i tvrdnje da bilo koji jastuk ispod glave nije preporučljiv pa sad ti budi pametan.
Netko je gore napisao i to potpisujem, procjenit cemo rizik sami, a sve upute i upozorenja su zastita od tuzbi. Kao npr. Vecina igracaka koja su razvojno za bebe do 3 godine pisu obavezno 3+ i slicno….kao i lijekovi i sve drugo!
Nego jel tko od vas vec radio secer pod ipterecenjem? 1 put sam to radila u 5mj T a sad jos nisam pa ne znam jel cu tek radit ili ne treba? 😉
Jastuk nisam koristila dugo, mislim da smo joj tek s godinu i nešto stavili onaj ikein tanjušnji za bebe, a poplonom sam je pokrila jednom i skužila da joj je prevruće i od tad samo deka i dan danas zimi debela deka i to je to, a stopala joj stalno vani na luftanju kao i meni :-)
Ja sam ogtt u 1. trudnoći radila u 25 tt.
Netko je gore napisao i to potpisujem, procjenit cemo rizik sami, a sve upute i upozorenja su zastita od tuzbi. Kao npr. Vecina igracaka koja su razvojno za bebe do 3 godine pisu obavezno 3+ i slicno….kao i lijekovi i sve drugo!
Meni je rečeno da se ogtt radi između 24 i 28tt. Ja ga planiram napraviti sa 25tt, taman dan prije sljedećeg pregleda. Već se sad grozim tih muka po šećeru
🧔42 👱♀️39
MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙
Sortiraj odgovore
Najstariji