Snje, thnx! 😊 bodiji ce posluzit onda makar kao potkusuljice. Ja sam imala 50 cm kad sam se rodila, a muz je bio malo veca beba.
Malo me brine sad ova vreca za spavanje od 6-18 mjeseci, za kasnije ce svakako biti dobra, to ne sumnjam, samo ne znam jesam li trebala nabaviti manju, 0-6, kao MarieLove? Sta mislis Snje?
Amber, ja pijem Bio-Kult kapsule, pise da su za trudnice. :)
Ja ti baš nisam pobornik vreća za spavanje, još još za bebe do 6 mj, ali kad se počnu okretati i vrtiti po svuda, nekako mi je vreća sputavajuća i moja bi neman sigurno pošandrcala u njoj jer je putovala po cijelom kindaću :-) ja sam ti njoj oblačila bodi i dole one hlačice sa stopalima (jer mi je najlakše noću bilo skinuti hlačke, otkopčati bodi i presvući pelenu) i dekicu preko i super. Ionako sam spavala s 1 okom otvorenim pa bih je vratila ne sredinu i pokrila :-) Mislim da ti kod vreće to što je malo veća ne bi trebao biti problem, ali neka kažu iskustva mame poklonice vreća.
Mara, možda bude još ponuda u Lidlu do ljeta.
.
Što mislite o swaddlingu? Hoćete li primjenjivati u početku? Je li neka od vas prakticirala?
Čuh i ja da mirnije spavaju, a opet moja curka se noću kao protezala i glasala kao neka zvjerka, oduzela sam se kad sam je prvi put čula pa zaključila da joj je bilo preskučeno. S druge strane, nisam je mogla spustiti na spavanje, iste sekunde bi krenuo plač i to mi je bio ogroman stres pa sam je odmah sljedeći dan utrpala u jastučić da ne osjeti da je odvajam od sebe...Mozda i pokušam s drugim odmah swaddling, ne znam. Znam samo da smo s prvim djetetom išli metodom pokušaja i pogreške, nema univerzalnog pravila, svako dijete je drugačije, ako nešto ne funkcionira probaš s nečim drugim i tako dok nešto ne upali :-)
Kako obuć bebu, vodim se ovakvim nekim sličicama, pun ih je Internet
https://ibb.co/Pw907pW
.
Zanima me koliko je tetrica je dovoljno za bebu? (s tim da sam dosta osjetljiva na prljavo i bacam sve na pranje odmah po uporabi 🙈)
I preporuke molim za peri-deri tetrice! Gledam po Amazonu pakiranja od tipa 10 komada, klasične bijele za bljuckanje super. Gdje ste kupovala?
Ja isto gledam te bijele na Amazonu, ima i nekih na zgodne uzorke po skroz okej cijenama. Frendica kaze 25-30 komada, koristi sve, pere ves 3 puta tjedno (to je bogami dvaput vise nego ja sad, tak da ja mozda uzmem i vise da ne moram misliti). Mali joj je 4 mjeseca...
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Cure jesu ta bebi jaja/jastuci sigurni? Meni su sedamsto puta babice rekle tu da to nikako ne, da ne bi one ni da ja to imam doma uopce, da slucajno ne bih bebu ostavila da spava u tome jer je kao premekano i povecava rizik od SIDS-a ako se okrenu i ne mogu disati valjda? Mama mi je rekla da misli da je za preko dana okej, i tak si stalno u blizini, da ona mozda ne bi po noci, ali sad vidim da mame veteranke koristite i po noci...
Inace Kiflica - moja seka je beba kao tvoja, mozda koji dan ranije se rodila. Ona ti je prije zimske vrece spavala u onim pidzamicama u jednom komadu (znala je i preko dana biti u takvima) s nogama. Imali smo malo deblje, frotir i mozda plis, u tome je spavala do studenog prosinca. Dekicu svoju nije imala do puno kasnije, jedino kad bi poslijepodne spavala s mamom ili sa mnom/bratom, ali i onda smo gledali da ne bude pokrivena nego da bas lezi pri glavi kreveta u tom svom kompleticu.
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Amber, hvala! To kako je tvoja sekica spavala mi zapravo zvuci i kao najbolja opcija.
Nisam sigurna jesu li jastuci za bebe sigurni. Znam da gnijezda za bebe nisu sigurna, a isto tako i oni jastuci za bocno spavanje. U svakom clanku pedijatri ponavljaju da u krevceticu treba biti samo beba, bez jastuka, igracaka, popluna, zastitnih ogradica... zato da su vrece za spavanje dobre, to smiju... e sad, ja danas prvi put vidim taj jastuk za novorođence, to izgleda ko da je beba u tortilji upakirana...cemu to sluzi i je li to za prenosit bebu ili za spavanje, te je li sigurno ne znam...
Amber, jesi li mislila na takav jastuk, kao tortilja? Ako babice kazu da je opasan, ja cu poslusati 🤷♀️
Amber, jesi li mislila na takav jastuk, kao tortilja? Ako babice kazu da je opasan, ja cu poslusati 🤷♀️
Aha ne ne ne, nisam, mislila sam na gnijezda! Znam na sto mislis s ovom tortilja referencom :) nisam to pitala, raspitam se, ali znam da je prijateljica u Zagrebu koristila (doduse, zalila se da mali isklizne kroz rupu dolje ), ali njena patronazna nije s tim imala problem, tako da pretpostavljam da je to u redu!
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Ja se isto bojim tih gnijezda, jastuka. Mislim da necu bebu pokrivati s poplunom i dekom po noci uopce 🙄.
Vise sam za te vrece za spavanje nekako... Ali to sam ja, svega se bojim. Mozda se s vremenom opustim. Sviđa mi se onaj cocoonababy madrac mali u koji se stavi beba. Nisam sigurna da cu ga kupiti, ali izgleda mi sigurno.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Kako obuć bebu, vodim se ovakvim nekim sličicama, pun ih je Internet
https://ibb.co/Pw907pW
.
Zanima me koliko je tetrica je dovoljno za bebu? (s tim da sam dosta osjetljiva na prljavo i bacam sve na pranje odmah po uporabi 🙈)
I preporuke molim za peri-deri tetrice! Gledam po Amazonu pakiranja od tipa 10 komada, klasične bijele za bljuckanje super. Gdje ste kupovala?
Ja isto gledam te bijele na Amazonu, ima i nekih na zgodne uzorke po skroz okej cijenama. Frendica kaze 25-30 komada, koristi sve, pere ves 3 puta tjedno (to je bogami dvaput vise nego ja sad, tak da ja mozda uzmem i vise da ne moram misliti). Mali joj je 4 mjeseca…
Da, ima baš slatkih, a jako su hvaljene dm-ove tetrice, baby love🙂 Jesu iste ko müllerove? Iskustva?
.
Ovo što sam čitala, svi pedijatri su složni oko toga da krevetić treba plahtu i vreću za spavanje. Spavanje na leđima, s ručnikom ispod madraca s blagom kosinom. Možda razjasnimo na trudničkom tečaju te stvari 😊
Ja se isto bojim tih gnijezda, jastuka. Mislim da necu bebu pokrivati s poplunom i dekom po noci uopce 🙄.
Vise sam za te vrece za spavanje nekako… Ali to sam ja, svega se bojim. Mozda se s vremenom opustim. Sviđa mi se onaj cocoonababy madrac mali u koji se stavi beba. Nisam sigurna da cu ga kupiti, ali izgleda mi sigurno.
Meni je frendica obećala posuditi coccoona madrac. Ali ona bebu nije stavljala spavati u njega, nego samo preko dana. Rekla je da je odličan, da nigdje nisu bez njega išli jer je beba jako lijepo preko dana spavala u njemu i jako brzo se smirila kad su ju stavili i nju. I ja sam više za vreće za spavanje i plahtu, sigurnije mi izgleda. Naježim se kad vidim bebu do grla pokrivenu sa poplunom ili debelom dekom.
Sortiraj odgovore
Najstariji