Ja mislim da cu probati. Ima dosta literature da to pomaze mini bebama da se manje bude, a to mi je cilj :) kupit cu pamucne lagane swadles sa cickom, premda kazu ljudi da jednom kad naucis mozes u bilo cemu. Nasa bolnica ima tecaj swaddlinga prije poroda cak!
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Što se tiče dužine i težine bebe sve je to individualno. Moja cura je rođena sa 49 cm i 3.050 gr ali je super napredovala i uvijek je išla u dužinu jako brzo. I dan danas je dosta visoka, od svojih vršnjaka uglavnom malo viša. I nije mršavica, a rođena je kao sitna beba.
Nadam se da će i druga biti na seku, ja sam radije za to da rodim sitniju bebu, narašće vani
Ja nisam koristila vreću za spavanje sa prvom, a ni sa drugom nemam u planu.
Bojana, kako preporucas obuci bebu u perodu od sredine 7.mjeseca, kroz ljeto, pa jesen, hoce li biti dosta neki bodi na duge rukave za po noci? Mi obicno ukljucimo ljeti klimu na 27 stupnjeva, cisto da ne umremo... vreca za spavanje mi je od 6 mjeseci, sto dođe na sijecanj, tako da treba i studeni i prosinac nekako ubundati, a tad nam obicno bude grijanje na oko 19 stupnjeva dok spavamo. Onda bi trebalo ubundati bebu... kako si ti bez vrece, ste pod poplonom? Jel i tako malu bebicu od cca 4 mjeseca sigurno stavit pod pokrivac ili to tek kasnije moze?
Swaddling mi zvuci super, a sad gledam i te jastuke za bebe, da su za od 0-4 mjeseca, taman bi mi to moglo biti do perioda vrece za spavanje! Odlicno. Nasla sam predivne jastuke za novorođence s raznim divnim dezenima na Mali anđeo baby butik, a jucer sam narucila od njih i jastuk za trudnice, dodatnu presvlaku za jastuk i neke preslatke tetrice. Jedva cekam da stigne! Pregledala sam sveee stranice za jastuke za trudnice, sve sastave, punjenja, recenzije...Etheral, Minigreeny i Mali anđeo su mi bili u tip izboru, a Mali anđeo je pobijedio zbog predivnih dizajna, jer ima vezice i jer se moze prati cijeli na 30 stupnjeva ako se beba zabljucka i na 60 jastucnica.
Jos kanim naruciti od Etherala bambus tetrice, isto ih jako hvale (ali bas bambus, ne pamucne).
Joj sad vidim da sam preskocila neke divne vrece za spavanje Aladin s nogavicama i rukavima koji se mogu staviti i skinuti u Mali anđeo, a vec kupila u Lidlu vrecu... jest da sam prosla jeftinije puno, ali mozda treba imati 2 vrece ako se beba pokaka? 😊🙈🤗😂 shopping manija me obuzela...
Minigreeny ima akciju na neke stvarcice sada, ukljucujuci i jastuke za trudnice i dojenje, pa si skicnite. Mislim da su i njihovi perivi cijeli, kao i iz Malog anđela, pa je to super. Njihovi su malo manji dimenzijama i nemaju trakicu. Meni osobno su ljepsi dezeni kod Malog anđela, ali to je stvar osobnog ukusa!
Pozdrav drage mame!
Evo, da se i ja prijavim u ovu grupu/temu.😀 Očekujemo djevojčicu, termin mi je 25.06.2021. Ovo mi je druga trudnoća, imam jednu djevojčicu od uskoro 3 godine.
Inače je trudnoća ok, no iskreno malo teže pada nego prva, zbog brige oko djeteta, posla na koji moram putovati autom 2 h dnevno itd...
Sad sam kod kuće, koristim godišnji i malo se pazim jer mi je cerviks u 4 tjedna skratio se za 5 mm (u 16.tt bio je 41 mm, u 20.tt 36 mm), nadam se da će biti ok...
Puno vas pozdravljam sve, kao i vaše bebice i želim vam svima lijepu trudnoću i što ljepši porod 🥰💗
👨👩👧👧👭
Što se tiče dužine i težine bebe sve je to individualno. Moja cura je rođena sa 49 cm i 3.050 gr ali je super napredovala i uvijek je išla u dužinu jako brzo. I dan danas je dosta visoka, od svojih vršnjaka uglavnom malo viša. I nije mršavica, a rođena je kao sitna beba.
Nadam se da će i druga biti na seku, ja sam radije za to da rodim sitniju bebu, narašće vani
Ja nisam koristila vreću za spavanje sa prvom, a ni sa drugom nemam u planu.
Bojana, kako preporucas obuci bebu u perodu od sredine 7.mjeseca, kroz ljeto, pa jesen, hoce li biti dosta neki bodi na duge rukave za po noci? Mi obicno ukljucimo ljeti klimu na 27 stupnjeva, cisto da ne umremo… vreca za spavanje mi je od 6 mjeseci, sto dođe na sijecanj, tako da treba i studeni i prosinac nekako ubundati, a tad nam obicno bude grijanje na oko 19 stupnjeva dok spavamo. Onda bi trebalo ubundati bebu… kako si ti bez vrece, ste pod poplonom? Jel i tako malu bebicu od cca 4 mjeseca sigurno stavit pod pokrivac ili to tek kasnije moze?
Moja cura je imala 7 mjeseci u sedmom mjesecu i oblačila sam je kao sebe, kratki rukav, tregerčići.
Dirnem nogice da vidim trebaju li čarapice i tako.
Budući da je sad ljeti novorođenče u početku mislim dugi rukav pa polako pratiti da li treba manje ili više oblačiti.
Zimi je bila u dugom bodiću i pidžamici i pokrivena.
Kad se sami krenu or+tkrivati to je ustvari plus jer se otkriju ako im je vruće, plakaće ako im je hladno i doći ćete i pokriti bebu
Sve zavisi i od uslova, nekom je kuća hladnija, nekom toplija, istraživaćemo zajedno
Čim zahladi duge pidžamice i super
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Haj cure! Dobro došle nove.
Bila i ja u Lidlu, ugrabila jedne farmerice i dvoje hulahopke ali nisam uhvatila potkošulje. Uglavnom to k9d nas nestane u tren.
Za bebu nisam kupovala, racunam za zimu cu na zimu kupovat, a buduci da cu rodit kraj 6mj ne trebam ni vreću a neću ni motati bebu, previše me strah pregrijavanja...al to mi je zanimljiva zimska opcija!
Što se brojeva tiče ovisi o bebi, mnoge bebe dobivaju brzo na kilaži pa stanu odmah u 62, a lidlovi krojevi su malo veći, tako da ako ih ne iskoristite na ljeto hoćete na jesen i zimu. Moja mrva se rodila s 50cm pa smo 56 nosili skoro 2mj, a nije brzo rasla dobivala je 2 do 4cm mjesečno!
url=https://lilypie.com]
Kako obuć bebu, vodim se ovakvim nekim sličicama, pun ih je Internet
https://ibb.co/Pw907pW
.
Zanima me koliko je tetrica je dovoljno za bebu? (s tim da sam dosta osjetljiva na prljavo i bacam sve na pranje odmah po uporabi 🙈)
I preporuke molim za peri-deri tetrice! Gledam po Amazonu pakiranja od tipa 10 komada, klasične bijele za bljuckanje super. Gdje ste kupovala?
Kako obuć bebu, vodim se ovakvim nekim sličicama, pun ih je Internet
https://ibb.co/Pw907pW
.
Zanima me koliko je tetrica je dovoljno za bebu? (s tim da sam dosta osjetljiva na prljavo i bacam sve na pranje odmah po uporabi 🙈)
I preporuke molim za peri-deri tetrice! Gledam po Amazonu pakiranja od tipa 10 komada, klasične bijele za bljuckanje super. Gdje ste kupovala?
I naravno oblačenje po osjećaju. To s vremenom. Al radije imat sve spremno. Nisu me oduševila ljeta u DE tako da 😑
Sortiraj odgovore
Najstariji