Ja sam krenula pred spavanje Avenom jer se brze upija, a bio ulje nakon tusa. Ali najradije bih ovo od Snje... ako otvoris ducan javi ;) sve cemo si kupiti to od tebe
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Cure, ja sam se nekako naviknula mazati ujutro i navečer, rutina nakon pranja zubi. Samo za umivaonikom mokrim rukama pređem kožu po trbuhu, donjem dijelu leđa i bedrima pa onda umasiram ulje. Sve zajedno traje 3 minute, a mislim da vrijediZna me zasvrbiti koža po trbuhu, ali stvarno rijetko!
Znate li što o uljima za masiranje međice u zadnjim tjednima trudnoće? Ima li uopće smisla ako doktori npr. rutinski rade epiziotomiju, a ulje je zapravo namijenjeno ublažavanju tegoba u slučaju pucanja. Hvala vam!
Ja bi svakako voljela izbjeći epiziotomiju pa ću uvesti i to masiranje međice pošto pospješuje elastičnost i pomaže pri otvaranju. Iako nekako mislim da nije garancija da neće doć do pucanja, ali ako bar ublaži i to je ok. Mi smo već na trudničkom pričali i tome, postoji weledino ulje za masiranje međice, a rekla je i da je maslinovo u redu.
Također sam se predbilježila za akupunkturu o kojoj sam čitala pozitivna iskustva po njemačkim forumima, ne znam kakva je praksa u Hrv. Ovdje se radi kod patronažne, 1xtjedno, ukupno 4 termina do poroda.
Cure, ja sam se nekako naviknula mazati ujutro i navečer, rutina nakon pranja zubi. Samo za umivaonikom mokrim rukama pređem kožu po trbuhu, donjem dijelu leđa i bedrima pa onda umasiram ulje. Sve zajedno traje 3 minute, a mislim da vrijediZna me zasvrbiti koža po trbuhu, ali stvarno rijetko!
Znate li što o uljima za masiranje međice u zadnjim tjednima trudnoće? Ima li uopće smisla ako doktori npr. rutinski rade epiziotomiju, a ulje je zapravo namijenjeno ublažavanju tegoba u slučaju pucanja. Hvala vam!Možeš reći da ne želiš, osim ako baš ne bude medicinski opravdano (jer nekad je manja šteta od epizio, nego kod prirodnog pucanja). Međicu sam planirala masirati bademovim uljem (slobodno bilo koje prirodno i hladno tiješteno ulje), ali nisam mogla do nje od trbušine :-)
Ovo! Vec sam pisala o tome i prikvacila link na studiju koja pokazuje bespotrebnost epi u nekim (mnogim?) slucajevima. Nema potrebe da se prvorotke rutinski reze. Ako si u Zagrebu navodno stvari idu na bolje i nema rutine nego doktori i babice komuniciraju s tobom tijekom poroda. Isto sam cula da bademovo pomaze i da te masaze medjice nisu ugodne tak da mozda zaposlis muza/decka!
Ja sam 2016. rodila na Merkuru, ušla u rađaonu s izjavom - želim sve prirodno, ne želim epi, ne želim epizio i friško sam izdepilirana. Dalje smo u komunikaciji dogovarali što ćemo jer trudova nije baš bilo, a došla sam im 7 cm otvorena i sugerirali su prokidanje vodenjaka, naravno da sam pristala, kad prokidanje nije urodilo jačim trudovima sugerirali su drip zbog rizika od čekanja prirodnih trudova, pristala sam naravski na drip (od kojeg sam jedinog strahovala) i tražila dajte mi onda i epiduralnu, na što dobih odgovor - nema epiduralne na 7 cm. Rekla sam mužu da sam naje, međutim drip je tako lagano potaknuo trudove i nije bilo ni blizu bolno kako sam očekivala. Rezali me nisu, popucala prirodno, imala 3 šava i šivanje mi je bilo najboljniji dio poroda. Tako da komunicirajte s timom u rađaoni glede svega, oni uvažavaju naše želje, mi trebamo poslušati njihove sugestije, ipak su stručniji od nas :-)
Ja sam krenula pred spavanje Avenom jer se brze upija, a bio ulje nakon tusa. Ali najradije bih ovo od Snje… ako otvoris ducan javi ;) sve cemo si kupiti to od tebe
:-) ako si iz zg mogu ti napraviti :-) ionako sam pri kraju s nekim sastojcima pa ću uskoro u nabavu i raditi novu tranšu maslaca :-)
Očito sam ja jedina koja još ne može redovno 🙈🙈🙈
Kupila si odmah na početku u Mullera neko ulja za trudnice, ali kako su bile počele mucnine tako mi je i to smetalo iako je miris skoro pa neutralan. Jedino poslije tusiranja bih običnom kremom za tijelo se mazala i to bi bilo to 😅
Morat cu početi sa mazanjam, ako popucam nemam se pravo žaliti jer sam bila neodgovorna 😅 ali nadam se da nije kasno 😄
Ima nas još lijenih, ja kad se sjetim strija taj dan se mažem 4-5 puta, nadobudno, a onda 4-5 dana ništa 🤦♀️🤦♀️
Ta sam 😅😅 sad ću morati početi malo redovnije mazati i moliti boga da ne popucam 😅 mene je samo tamo u 12tt malo stomak svrbio, ali nista nije popucalo od tada ništa ne svrbi...ali valjda to nije siguran znak 😄
U dm sam uzela neko ulje za međicu, ali piše tek od 34tt se počne mazati..do tad ima vremena 🥱
Evo i slika da vidite koje je...dobila na dm aplikaciji neki popust na njega pa sam ga onda odmah kupila 😅
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Znate li što o uljima za masiranje međice u zadnjim tjednima trudnoće? Ima li uopće smisla ako doktori npr. rutinski rade epiziotomiju, a ulje je zapravo namijenjeno ublažavanju tegoba u slučaju pucanja. Hvala vam!
Ja bi svakako voljela izbjeći epiziotomiju pa ću uvesti i to masiranje međice pošto pospješuje elastičnost i pomaže pri otvaranju. Iako nekako mislim da nije garancija da neće doć do pucanja, ali ako bar ublaži i to je ok. Mi smo već na trudničkom pričali i tome, postoji weledino ulje za masiranje međice, a rekla je i da je maslinovo u redu.
Također sam se predbilježila za akupunkturu o kojoj sam čitala pozitivna iskustva po njemačkim forumima, ne znam kakva je praksa u Hrv. Ovdje se radi kod patronažne, 1xtjedno, ukupno 4 termina do poroda.
E da to i ja planiram iako do sada nemam nikakvog osobnog iskustva sa akupunkturom, ali stalno čitam da je dobro, pa ću probati zasto ne 😁
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
OKupila sam si trudnicke tajice za vjezbanje u H&Mu i super su, udobne su zadovoljna sam i trudnicke hlace i isto su suuper, bolje stoje nego one obicne, da sam znala kupila bih si i ranije dok nisam bila trudna 😂
Evo jedna slikica iz tajica, a da i pokazem malo svoj stomacic, sad vec mogu rec da je trudnicki jer je slikano ujutro, nije od hrane ☺️
https://ibb.co/J3nwvvz
Odlicne 👌
Mene zanimaju hlace, koji model si uzela... nisam imala volje nista probati jer mi sve djeluje bzvze 🤷♀️
🙅♀️30, 🙋♂️29
OKupila sam si trudnicke tajice za vjezbanje u H&Mu i super su, udobne su zadovoljna sam i trudnicke hlace i isto su suuper, bolje stoje nego one obicne, da sam znala kupila bih si i ranije dok nisam bila trudna 😂
Evo jedna slikica iz tajica, a da i pokazem malo svoj stomacic, sad vec mogu rec da je trudnicki jer je slikano ujutro, nije od hrane ☺️
Slatko 🥰 Ja se ne skidam iz h&m-ovih tajica
Predivna si 🥰🥰🥰
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
Ana, da to ulje i ja pikitam 🙂 Jesi već radila ogtt? Ili kad ćeš?
Sortiraj odgovore
Najstariji