Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • snje
    28. Siječanj 2021. 11:22

I općenito, s kojih web shopova si naručujete trudničku odjeću i odjeću za bebe te kakvi su s troškovima dostave, povrata, kako ste zadovoljne odjećom...preporučite :-)
    Hvala!

• boobaboo
    28. Siječanj 2021. 11:47

snje, ja sam narucivala, da free delivery mi je bio jer je bilo vise od tih 39 eura. Nista se vise ne placa, mislim da je iz Njemačke stiglo, a na robu iz EU ne placas nikakve carine/pdv dodatno. Doslo u velikoj C&A kutiji , mislim DHL-om ako ne Hrv. Pošta. Lora i ja sam rh-, muz pozitivan, ne zna on tocnu krvnu grupu, a ja O-. Isto me bila panika u prvoj t, ali nakon poroda se dobije to neko cjepivo: rogo nesto. Ono je bitno radi buducih trudnoca, ako ti je partner rh+. Meni je prva beba rh +, zato sam odmah i dobila to cjepivo. Mislim da sam citala da traje cca 8 godina. Druga beba je 0-, nisam onda nista dobila. Kroz obje prosle trudnoce sam samo cesce trebala ta antitijela provjeravati i to je to, ali uvijek je bilo sve u redu. Tako sam i sad dobila, ponovna kontrola u 28. tj.

• boobaboo
    28. Siječanj 2021. 11:50

Ovih dana se pisalo o tome koliko se pripremiti ili ne za porod: istina je da se ne mozes pripremiti. Znam samo da sam na forumu u prosloj t naletila na dosta cura koje su eto na kraju zavrsile na carskom, pa ih je dosta zbog toga bilo depresivno malo. Jer nisu se nadale, a i okolina je takva da se stvarno neki pojedinci znaju postaviti kao ako rodis na carski, ko da nisi rodio "zapravo". Tako da nemojte imati neka velika ocekivanja tj planove, jer se stvarno lako izjalove. Ako vas dopadne carski, nije bed, nekome je oporavak od vaginalnog poroda gori neko nakon carskog , nekom obrnuto. Samo treba slusati doktore, ali i svoje tijelo.

sassy
    28. Siječanj 2021. 11:54

Moja drugarica je rh -, rodila je zdravog djecaka i sad ceka jos jednog, sve je ok proslo samo eto kao sto su djevojke vec napisale, ima vise pretraga za obavit i stalno kontrolirat, nemojte se brinuti, medicina je uznapredovala ❤️

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

• boobaboo
    28. Siječanj 2021. 11:58

Osobno, za prvi porod sam bila totalno nepripremljena. Znala sam za epiziotomiju ( taj rez koji vam naprave). Nisam znala da se treba napinjati kao da kakas 🤦 dok sam skuzila, crknula sam vise, iskreno. Najbolji savjet koji sam cula do poroda je bio: kad mislis da ces vise umrijeti - rodit ces 😅 i tako i jest. U Hrv je praksa da ce prvorotkinja dobiti epiziotomiju, i ko sto je Bojana pisala, nema tu neke mudrosti, Octanisept tu i tamo na ranu/savove, pojacana briga o higijeni i kroz 2 tj savovi ispadnu sami. S tim da je prvi porod bio nakon puknuca vodenjaka sa 36 tj. Drugi porod sa 41 tj, izludila od hodanja po ctg-ovima, amnioskopija i svega. Rodila dijete 1200 grama vece/teze od prethodnog, popucala od- do. Sivana u anesteziji , jer mi je i posteljica zaostala ( nakon oba poroda). Receno mi da imam srece sto sam sivana u anesteziji, jer da bi umrla od bolova, tu nema sto nije popucalo. 

Amber
    28. Siječanj 2021. 12:51

Kiflica

Ucenje stranog jezika je super ideja, samo bojim se da ce me kratko drzati entuzijazam i da cu brzo odustati. Isto se s vjezbanjem mucim, jedan dan mi se da malo, pa 5 dana ne da 😂. Uvijek sam mislila da cu kad budem trudna upisati neki tecaj sivanja, ali sada nema toga, a sama pojma nemam ni otkud poceti. Mislim da nas svih najvise muci ova izolacija zbog korone i dosada, samoca… dobro, i hormoni. Mene ne smeta sto smo muz i ja doma stalno, sto se nas dvoje tice, on me uopce ne zivcira, no on ima svoj ured doma zasebno, pa ga vecinu dana ni ne vidim nego sam sama i jedva cekam da on dođe pa da zajedno gledamo filmove, secemo ili cavrljamo… Nije meni njega viska, nego mi je manjka drugih aktivnosti, hobija i prijatelja, sto smo sve ukinuli radi korone i opreza…vec sam jednom izgubila bebu, pa sam mozda i preoprezna… koliko se vi pazite od druzenja? Idete li normalno među ljude?

Ajme ja sam se ludjacki pazila i ipak dobila ovu novu varijantu. Ne znam sta da ti kazem, mislim da cu se paziti i dalje bezobzira sto sam sad imuna... tesko je biti trudna i bolesna istovremeno, sve te zabrine. Ali organiziram si setnje po vani koliko god mogu s prijateljicama da ih vidim i da malo budem na zraku. Ne idem unutra s drugim ljudima koji se paze manje od nas (a to su gotovo svi, mi se bas jako pazimo). 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

miska
    28. Siječanj 2021. 13:14

Jel neka od vas imala iznenadno trnce, osjecaj hladnoce i drhtavicu? Nemam temperaturu, ne boli me grlo, bas nikakve druge simptome prehlade/gripe. I to mi jucer pocelo. Ne znam sta da radim. Razmisljam mozda je zbog stitnjace jer pijem terapiju.

Lora27621
    28. Siječanj 2021. 13:32

Procitala sam na par mjesta da je u prvoj trudnoci bezopasno, dok se druga mora nalo vise pripaziti....malo me umirilo.
    Ima li koja iz os? Otisla bih negdje na ultrazvuk gdje mogu i supruga povesti, slika koju sam dobila je ocajna, samo se glavica vidi kako se beba prevrtala🤣

👩 26
    🧑31
    ➡️🤰 9/2020
    ➕ 17.11.2020.

mara5
    28. Siječanj 2021. 13:37

Lora27621

Procitala sam na par mjesta da je u prvoj trudnoci bezopasno, dok se druga mora nalo vise pripaziti….malo me umirilo.
    Ima li koja iz os? Otisla bih negdje na ultrazvuk gdje mogu i supruga povesti, slika koju sam dobila je ocajna, samo se glavica vidi kako se beba prevrtala🤣

Mozda kod Rose? Ja se jos nisam raspitala.. budem sacekala do 20tt pa cu onda pitat kad muz moze doci.. ako ne bude mogao onda cu traziti gdje privatno mozemo mozda na neki 3d 4d 🤷‍♀️ cisto da i ona malo dobije dozivljaj svega 🤭

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Olivera
    28. Siječanj 2021. 13:42

Ja sam također rh negativna trudnica, a partner je pozitivan. Rekao mi je ginekolog da ćemo u 28 tt ponoviti krvnu grupu zbog antitijela, te da ću nakon poroda dobiti injekciju kako bi se spriječili problemi u eventualnoj sljedećoj trudnoći.

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.