Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🌸TiKiDi🌸
    27. Siječanj 2021. 12:36

Ja cu roditi kod Podobnika pa se nadam da ce mi tamo sve detaljno objasniti. Sve te videice sam pogledala u prvoj trudnoci, ali iskreno, mislim da je sve drugacije kad beba dođe u ruke. Nesto dođe instinktivno, nesto s iskustvom, a drugo nam pomogne okolina i struka. Bit ce to sve ok mamice, samo da nam bebice budu zive i zdrave ❤️

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

• Tonka55
    27. Siječanj 2021. 12:59

Ja još nisam ništa čitala, osim vas ❤️ 
    Mislim da imamo dovoljno vremena za sve i da su to sve slatki strahovi... Planiram u 3 mj krenuti sa kupnjom stvari. I jeeedva čekam da prestanem radit 😂😂
    To što kaže Tiki, ne možemo se na to sve pripremit... Imam osjećaj da nas ti članci ukalupe, a svi smo različiti..  kako kaže moja frendica, mislila je da će dojit pa nije, a toliko je članaka pročitala i pripremala se... Kaže za drugo neće tako.. Super je što imamo forum i možemo rješavati problem po problem. 🥰

👨‍💼30 💓 👩‍💼28
    Naše malo čudo je napokon na putu 🤰🥰

🌸TiKiDi🌸
    27. Siječanj 2021. 13:31

tweetyca, Luckyy također. Bar u prvih mjesec dana. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

mara5
    27. Siječanj 2021. 13:52

Jos nisam pocela istrazivati, sogiricine bebe sam brzo jako uzela i persvlacila.. nemam strah od toga kak cu.

Imam od prijateljica popise za bolnicu,  i jos cu se s njima posavjetovati jer cu roditi na istom mjestu.
    Da bit ce rezanja kod mene sigurno i pucanja 😏 nisam proucila szo mogu poslije koristit.

Kozmetika za bebu prvih 6 mj ce se svoditi na par kapi maslinovog ulja u kadici, i pavloviceva mast iz ljekarne.
    Ako beba bude imala izrazito suhu kozu onda cu sr dalje posavjetovati, a mozda mi izbor ostane na a-dermi.
    I da mislim da su sve informacije korisne, ali da nikad nisi pripremljen na sve.

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

ana0310
    27. Siječanj 2021. 14:02

ana.b.

Ja već imam lagane napade panike i milion pitanja u glavi tipa: sad će beba ubrzo a ja nista ne znam, ne znam ni sta mi sve treba od ovih manjih stvari kremica, nadohrane ovog onog, kakve opcije imam u bolnici na porodu (značenje raznoraznih stvari), šta mi sve treba u bolnici, kako ću se snaći sa malom bebom doma kad dođem 😅😅😅
    Dobre su mi one mucnine bile bar nisam imala vremena o ovim razmišljanjima 🤣🤣
    Kako se vi nosite s tim? Pogotovo kojima je prva beba kao nama

Moja frendica je isto trudna, pa zajedno istrazujemo 😅 nedavno je jedna rodila, tako da se dosta s njom konzultiram, uzela si par knjiga, jutub i google kak me koja tema zanima. Kroz dan ni ne razmisljam o ničemu vise/manje, navecer me panika ulovi 🤣🤣🤣

2021. M 💗

Aneee
    27. Siječanj 2021. 14:04

ana0310

ana.b.

Ja već imam lagane napade panike i milion pitanja u glavi tipa: sad će beba ubrzo a ja nista ne znam, ne znam ni sta mi sve treba od ovih manjih stvari kremica, nadohrane ovog onog, kakve opcije imam u bolnici na porodu (značenje raznoraznih stvari), šta mi sve treba u bolnici, kako ću se snaći sa malom bebom doma kad dođem 😅😅😅

Moja frendica je isto trudna, pa zajedno istrazujemo 😅 nedavno je jedna rodila, tako da se dosta s njom konzultiram, uzela si par knjiga, jutub i google kak me koja tema zanima. Kroz dan ni ne razmisljam o ničemu vise/manje, navecer me panika ulovi 🤣🤣🤣

E to too najviše, ono kad legnes u krevet na spavanje počnu misli 🤣🤣

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

ana0310
    27. Siječanj 2021. 14:23

ana.b.

ana0310

ana.b.

E to too najviše, ono kad legnes u krevet na spavanje počnu misli 🤣🤣

Pa bas, nikakav stres, super chill i onda legnem u krevet i gotovo je 🤣🤣🤣🤣🤣

2021. M 💗

miska
    27. Siječanj 2021. 14:55

Ja polako sve to istrazujem na internetu, a imam i sogoricu blizu koja je to prosla dvaput, pa cu nju pitati i patronaznu.
    Kupovanje stvari i opremanje - cekam proljece 🤣 
    Kremice i slicno - najbolje je u pocetku gaza i topla voda, sto manje mackanja. Ja kupujem prirodnu kozmetiku - alverde, weleda, lavera, pa cu tako i za bebu. Od pelena su dobre hippove i dm-ove, nikako pampersice jer su pune plastike i mirisa, od njih bebe dobiju alergiju i upalu. Od dohrane ako zatreba hippova bio hrana. Vlazne maramice na bazi vode, mislim da pise tipa 90% voda ili tako nesto, ne one sa mirisima. 

Bojana2017
    27. Siječanj 2021. 15:51

tweetyca

E imam i ja pitanje, cisto znatizeljno. Vidim da su sad jako popularne stvarcice za zene nakon poroda za slucaj da popucamo/budemo sivane dolje. Sta vi mislite o tome? Znam da zene u mojoj familiji vecinom jesu bile sivane ali nitko nije koristio nista posebno za to nakon. Sto se tice ulozaka nakon poroda uvijek su bili oni Vir ulosci.

Ja sam rodila i dobila 2 šava, rezana, ništa strašno, sasvim normalno, ali rana 🤷🏼‍♀️. 
    U bolnici su mi rekli da ničim ne mažem, samo ispiranje i da pustim malo da bude otkriveno, golo. Da ne kažem da je to bilo nemoguće jer je bio 12.mjesec,zima,krvarim,dojim.
    Uglavnom jedna medicinska sestra mi je preporučila sprej za rane Octenisept i kad sam ga uzela preporodila sam se, tako da ću ga sad pripremiti odmah 😀🤣
    Ulošci u bolnici su oni baš veliki, ne sjećam se imena, i kod kuće najbolje tako nastaviti, ili neka vata, nešto deblje, da dobro upija, često mijenjanje i pranje, detinfekcija. Računajte na krvarenje mjesec dana pa i više (kod mene je trajalo oko 40 dana)
    Ako nekom trebaju info za komplikacije za porodiljni ja sam slala mail na hzzo i poslali su mi sve šta trebamo i zahtjev koji trebamo popuniti, pa se javite 😘

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Mallla
    27. Siječanj 2021. 16:04

Hmmm dakle normalno je brinuti i istraživati!
    Trrba istraživati, što više znate lakše ćete se prilagoditi. Poanta je da ne treba sve shvaćati zdravo za gotovo već istraživački slobodoumno.
    Sve stavove što sad imate mijenjat ćete kako bebi paše. Posebno m8slim na pelene i kreme ako ćete koristiti kednokratne pelene. Bez obzira na sastav svakoj bebi paše ili ne paše nešto što možda i nismo očekivali, pa čak u različitim fazama razvoja različite pelene, kreme i slično. Pavlovićeva mast i JGL su mojoj maloj pasale, a od pelena smo prošli pamprrs, violetu, baby love, lupilu i milerove...tako se krug zavrtio nekoliko puta. Kupka nam se naj naj pokazala mixa, al ne garantiram da ce tako biti opet. Dakle savjet je pocmite s onim sto vjerujete da je ok, a kasnije cete mjenjat po potrebi.
    Torba za rodiliste, jos je daleko tamo oko 30tt valja o tome, al da Vir ulošci su the best, Chicco odmah iza njih, jer dole pipi boli a jedino oni su baš pamuk tj. Vata. Octenisept se može špricat na rez i mazat riblja mast, to dvoje olakša oporavak pa čak i čista voda olakša onako trkneš u wc i brzinski se plahneš. Mrežaste jednokratne gaćice ne stišću pa su i one super...al o tome ćemo tamo oko 30tt.
    Pa čak i dojenje ide po bebinom ritmu, vaša je odluka jel će bit na zahtjev ili na sat....a sve drugo bebin ritam.
    Babyhandling odlična stvar, lako ide i pomaže bebi u razvoju...mislim da je važno znati što je bolje al ne znači to da apsolutno nikad nećemo napravit ono što je manje dobro ili se gristi zbog toga.
    Super je ako odlučite koristiti samo vodu i vatu za brisanje guze al za slučaj da to ne bude dovoljno budite slobodne uzeti kremicu...ono što je poanta budite što mirnije same sa sobom bez opterećenja pretjeranog što i kako mora biti i što je zdravije itd...to valja imat na umu ali nikako ne tupit po tome jer ćete same sebe umarati....sloboda uma. Našim bebama smo najbolje na svijetu, one će sve narasti, hodati, samostalno jesti, kontrolirati stolicu i mokraću tako da uživajmo u vremenu kad smo im mi centar svijeta!

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.