Ja cu roditi kod Podobnika pa se nadam da ce mi tamo sve detaljno objasniti. Sve te videice sam pogledala u prvoj trudnoci, ali iskreno, mislim da je sve drugacije kad beba doÄe u ruke. Nesto doÄe instinktivno, nesto s iskustvom, a drugo nam pomogne okolina i struka. Bit ce to sve ok mamice, samo da nam bebice budu zive i zdrave ā¤ļø

šØāš§ '91., bez dijagnoze
š©āāļø' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt š¼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =š¶š
1š§
Ja joÅ” nisam niÅ”ta Äitala, osim vas ā¤ļøĀ
Mislim da imamo dovoljno vremena za sve i da su to sve slatki strahovi... Planiram u 3 mj krenuti sa kupnjom stvari. I jeeedva Äekam da prestanem radit šš
To Å”to kaže Tiki, ne možemo se na to sve pripremit... Imam osjeÄaj da nas ti Älanci ukalupe, a svi smo razliÄiti..Ā kako kaže moja frendica, mislila je da Äe dojit pa nije, a toliko je Älanaka proÄitala i pripremala se... Kaže za drugo neÄe tako.. Super je Å”to imamo forum i možemo rjeÅ”avati problem po problem. š„°

šØāš¼30 š š©āš¼28
NaÅ”e malo Äudo je napokon na putu š¤°š„°
tweetyca, Luckyy takoÄer. Bar u prvih mjesec dana.Ā

šØāš§ '91., bez dijagnoze
š©āāļø' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt š¼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =š¶š
1š§
Jos nisam pocela istrazivati, sogiricine bebe sam brzo jako uzela i persvlacila.. nemam strah od toga kak cu.
Imam od prijateljica popise za bolnicu,Ā i jos cu se s njima posavjetovati jer cu roditi na istom mjestu.
Da bit ce rezanja kod mene sigurno i pucanja š nisam proucila szo mogu poslije koristit.
Kozmetika za bebu prvih 6 mj ce se svoditi na par kapi maslinovog ulja u kadici, i pavloviceva mast iz ljekarne.
Ako beba bude imala izrazito suhu kozu onda cu sr dalje posavjetovati, a mozda mi izbor ostane na a-dermi.
I da mislim da su sve informacije korisne, ali da nikad nisi pripremljen na sve.

š
āāļø30, šāāļø29
Ja veÄ imam lagane napade panike i milion pitanja u glavi tipa: sad Äe beba ubrzo a ja nista ne znam, ne znam ni sta mi sve treba od ovih manjih stvari kremica, nadohrane ovog onog, kakve opcije imam u bolnici na porodu (znaÄenje raznoraznih stvari), Å”ta mi sve treba u bolnici, kako Äu se snaÄi sa malom bebom doma kad doÄem š š š
Dobre su mi one mucnine bile bar nisam imala vremena o ovim razmiÅ”ljanjima š¤£š¤£
Kako se vi nosite s tim? Pogotovo kojima je prva beba kao nama
Moja frendica je isto trudna, pa zajedno istrazujemo š
nedavno je jedna rodila, tako da se dosta s njom konzultiram, uzela si par knjiga, jutub i google kak me koja tema zanima. Kroz dan ni ne razmisljam o niÄemu vise/manje, navecer me panika ulovi š¤£š¤£š¤£

2021. M š
Ja veÄ imam lagane napade panike i milion pitanja u glavi tipa: sad Äe beba ubrzo a ja nista ne znam, ne znam ni sta mi sve treba od ovih manjih stvari kremica, nadohrane ovog onog, kakve opcije imam u bolnici na porodu (znaÄenje raznoraznih stvari), Å”ta mi sve treba u bolnici, kako Äu se snaÄi sa malom bebom doma kad doÄem š š š
Dobre su mi one mucnine bile bar nisam imala vremena o ovim razmiÅ”ljanjima š¤£š¤£
Moja frendica je isto trudna, pa zajedno istrazujemo š nedavno je jedna rodila, tako da se dosta s njom konzultiram, uzela si par knjiga, jutub i google kak me koja tema zanima. Kroz dan ni ne razmisljam o niÄemu vise/manje, navecer me panika ulovi š¤£š¤£š¤£
E to too najviÅ”e, ono kad legnes u krevet na spavanje poÄnu misli š¤£š¤£
š±š¼āāļø 29 god
š§š» 31 god
š¶ š2021š
01.2022. krenuli na bebu br.2 šš¼š¤
Moja frendica je isto trudna, pa zajedno istrazujemo š nedavno je jedna rodila, tako da se dosta s njom konzultiram, uzela si par knjiga, jutub i google kak me koja tema zanima. Kroz dan ni ne razmisljam o niÄemu vise/manje, navecer me panika ulovi š¤£š¤£š¤£
E to too najviÅ”e, ono kad legnes u krevet na spavanje poÄnu misli š¤£š¤£
Pa bas, nikakav stres, super chill i onda legnem u krevet i gotovo je š¤£š¤£š¤£š¤£š¤£

2021. M š
Ja polako sve to istrazujem na internetu, a imam i sogoricu blizu koja je to prosla dvaput, pa cu nju pitati i patronaznu.
Kupovanje stvari i opremanjeĀ - cekam proljece š¤£Ā
Kremice i slicno - najbolje je u pocetku gaza i topla voda, sto manje mackanja. Ja kupujem prirodnu kozmetiku - alverde, weleda, lavera, pa cu tako i za bebu. Od pelena su dobre hippove i dm-ove, nikako pampersice jer su pune plastike i mirisa, od njih bebe dobiju alergiju i upalu. Od dohrane ako zatreba hippova bio hrana. Vlazne maramice na bazi vode, mislim da pise tipa 90% voda ili tako nesto, ne one sa mirisima.Ā

E imam i ja pitanje, cisto znatizeljno. Vidim da su sad jako popularne stvarcice za zene nakon poroda za slucaj da popucamo/budemo sivane dolje. Sta vi mislite o tome? Znam da zene u mojoj familiji vecinom jesu bile sivane ali nitko nije koristio nista posebno za to nakon. Sto se tice ulozaka nakon poroda uvijek su bili oni Vir ulosci.
Ja sam rodila i dobila 2 Å”ava, rezana, niÅ”ta straÅ”no, sasvim normalno, ali rana š¤·š¼āāļø.Ā
U bolnici su mi rekli da niÄim ne mažem, samo ispiranje i da pustim malo da bude otkriveno, golo. Da ne kažem da je to bilo nemoguÄe jer je bio 12.mjesec,zima,krvarim,dojim.
Uglavnom jedna medicinska sestra mi je preporuÄila sprej za rane Octenisept i kad sam ga uzela preporodila sam se, tako da Äu ga sad pripremiti odmah šš¤£
UloÅ”ci u bolnici su oni baÅ” veliki, ne sjeÄam se imena, i kod kuÄe najbolje tako nastaviti, ili neka vata, neÅ”to deblje, da dobro upija, Äesto mijenjanje i pranje, detinfekcija. RaÄunajte na krvarenje mjesec dana pa i viÅ”e (kod mene je trajalo oko 40 dana)
Ako nekom trebaju info za komplikacije za porodiljni ja sam slala mail na hzzo i poslali su mi sve Å”ta trebamo i zahtjev koji trebamo popuniti, pa se javite š

Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Hmmm dakle normalno je brinuti i istraživati!
Trrba istraživati, Å”to viÅ”e znate lakÅ”e Äete se prilagoditi. Poanta je da ne treba sve shvaÄati zdravo za gotovo veÄ istraživaÄki slobodoumno.
Sve stavove Å”to sad imate mijenjat Äete kako bebi paÅ”e. Posebno m8slim na pelene i kreme ako Äete koristiti kednokratne pelene. Bez obzira na sastav svakoj bebi paÅ”e ili ne paÅ”e neÅ”to Å”to možda i nismo oÄekivali, pa Äak u razliÄitim fazama razvoja razliÄite pelene, kreme i sliÄno. PavloviÄeva mast i JGL su mojoj maloj pasale, a od pelena smo proÅ”li pamprrs, violetu, baby love, lupilu i milerove...tako se krug zavrtio nekoliko puta. Kupka nam se naj naj pokazala mixa, al ne garantiram da ce tako biti opet. Dakle savjet je pocmite s onim sto vjerujete da je ok, a kasnije cete mjenjat po potrebi.
Torba za rodiliste, jos je daleko tamo oko 30tt valja o tome, al da Vir uloÅ”ci su the best, Chicco odmah iza njih, jer dole pipi boli a jedino oni su baÅ” pamuk tj. Vata. Octenisept se može Å”pricat na rez i mazat riblja mast, to dvoje olakÅ”a oporavak pa Äak i Äista voda olakÅ”a onako trkneÅ” u wc i brzinski se plahneÅ”. Mrežaste jednokratne gaÄice ne stiÅ”Äu pa su i one super...al o tome Äemo tamo oko 30tt.
Pa Äak i dojenje ide po bebinom ritmu, vaÅ”a je odluka jel Äe bit na zahtjev ili na sat....a sve drugo bebin ritam.
Babyhandling odliÄna stvar, lako ide i pomaže bebi u razvoju...mislim da je važno znati Å”to je bolje al ne znaÄi to da apsolutno nikad neÄemo napravit ono Å”to je manje dobro ili se gristi zbog toga.
Super je ako odluÄite koristiti samo vodu i vatu za brisanje guze al za sluÄaj da to ne bude dovoljno budite slobodne uzeti kremicu...ono Å”to je poanta budite Å”to mirnije same sa sobom bez optereÄenja pretjeranog Å”to i kako mora biti i Å”to je zdravije itd...to valja imat na umu ali nikako ne tupit po tome jer Äete same sebe umarati....sloboda uma. NaÅ”im bebama smo najbolje na svijetu, one Äe sve narasti, hodati, samostalno jesti, kontrolirati stolicu i mokraÄu tako da uživajmo u vremenu kad smo im mi centar svijeta!

url=https://lilypie.com]
ObriŔi komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji