Netko je spomenio uzv zracenje, pa cu ko tipicna zena s muskim mozgom koja je zavrsila tehnicki fakultet napomenit da tehnologija na kojoj je baziran UZV ne zraci.
Mi smo isli privatno na UZV danas da i decko moze vidit bebicu, i bebica je bila izrazito aktivna, bas ludilo! Rastezala se, stavljala prstic u usta, okrecala svukuda po maternici. 🥰Preslatko nesto. Doktorici se cini vec sad da je musko ali je rekla i sama da nije sigurna.
Amber ja ti nemam savjeta jer nisam imala, ali gin je rekao da po iskustvima zasad Covid se lako preboli u ranoj trudnoci bez posljedica na fetus, ali je opasniji u kasnijoj trudnoci kad moze izazvat rani porod.
Ma cura se krivo izrazila, nije da ultrazvuk zraci…nema x-ray zracenje 😂 Haha. Ne, nego ultrazvucni valovi nisu zdravi za razvoj bebe, na stanicnoj razini unistavaju razvoj, osobito cesti i dugotrajni u 3D i 4D, sto je i razlog zasto su od ovog mjeseca zabranjeni u nekim zemljama, tipa Njemacka, osimako je medicinski opravdano. Sve se to da istraziti i provjeriti ako ne vjerujete, samo googkajte i citajte. Bitno je biti informiran prije nego pisemo po forumu da ne dajemo netocne informacije, makar u najboljoj namjeri. 😊
Ja sam zapravo proguglala dosta o tome nakon sto sam procitala tu, i zadnja studija s Harvarda nije poduprla ni te informacije… Par znanstvenih clanaka je napisalo da je moguce da ultrazvuk utjece na to, pogotovo ako je ultrazvuk targetiran i visokog intenzinteta (a ovi nisu jos niti odobreni za uporabu u trudnoci). Vjerujem da je zbilja dokazano da je tako, bilo bi automatiski zabranjeno u svim zemljama i bilo bi nesto sto bi doktori morali navest prije odradjivanja ultrazvuka.
Hm, mozes li staviti clanak koji potvrđuje to sto kazes? Taj s Harvarda? Rado bih procitala, bas volim pratiti recentne clanke. Clanak koji sam ja stavila pred nesto vremena tu na forum navodi neka istrazivanja koja su dokazala da steti. Osim toga, koji bi druhi bio razlog zabrane koristenja 3D i 4D u Njemackoj ako ne zbog zdravlja? To sto sve zemlje ne slijede ove najnaprednije odmah u stopu, e znaci da je Njemacka u krivu.
Ok, to mi ima smisla, jer ke slicno pisalo i u onom mom clanku sta sam podijelila. Ok je 2d onolikk dugo i cesto koliko nam i daju na pregledima i 3d i 34 ako bas treba kratko dr vidjeti npr postoji li zecja usna, ali ne da roditelji kao u kinu sjede sat vremena nad 3d utz i gledaju na koga beba lici 😂. samo pisalo je bas nesto i o neuronima i stanicama, objasnjenje sto se unistava ali to ni ja sad ne znam reci tocno. Vjerojatno pricamo o istome, bitna je umjerenost. 😊
Kakvi su vama trbusi?😊
Sjecam se slike od Malllakak ima slatki zaobljeni trbuh😍 moj nije ni slican, meni ide od stidne kosti do malo iznad pupka, zapbljen je ali iznad toga nista🤷🏼♀️ Beba je nisko ocito💕
Linea negra mi se vidjela i prije trudnoce, ali bas bas slabo pa sad primjetim da tamni😁 ali mi je trbuh podlakavio pomozi Boze😳🥺
Moj je visoko koliko se meni cini i bas veliki 😅
I da to sam I ja primijetila da sam bas podlakavila po stomaku uzas 😱
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Odlicno curke, bas mi je drago zbog vasih pregleda 🥰
Poslije posla cu dopisati cure koje su se javile na popis, miska jel pisemo decka ili jos cekamo 😛🤩
Pa kontam da mozes napisati. 🙂 Ne vjerujem da bi dr govorio da nije poprilicno siguran.
Super na pregledu i na još jednom deckicu u grupi 😊
Ali da tako je i meni rekao da ne želi reći 100% ali da je mišljenja da je muško pa mi je čak i pokazao na uzv jajca i penis haha 😄 ali pošto i ja imam taj jaki osjećaj da je muško onda mislim da je to too 😊
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
A što se tiče uzv tu u njemačkoj su plaćena samo 3 a za svaki dodatni sama plaćaš čak i moraš potpisati papir na kojem piše da je štetno za plod I da ga svjesno zelis
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
Ja sam zene moje, vec bila na 3 uzv pregleda, ne jer zelim, vec jer moram zbog visokorizicne trudnoce. Nastavit cu ici na preglede i uzv svaka tri tjedna jer, ponavljam, moram. Receno mi je da 2D uzv ne steti plodu, a da se 3D/4D preporuca jednom u trudnoci i ne duze od 30min. Kratki pregledi od par minuta, da se vidi da je beba ok i naprave mjere, u 2D ne stete nista.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Ja sam zene moje, vec bila na 3 uzv pregleda, ne jer zelim, vec jer moram zbog visokorizicne trudnoce. Nastavit cu ici na preglede i uzv svaka tri tjedna jer, ponavljam, moram. Receno mi je da 2D uzv ne steti plodu, a da se 3D/4D preporuca jednom u trudnoci i ne duze od 30min. Kratki pregledi od par minuta, da se vidi da je beba ok i naprave mjere, u 2D ne stete nista.
I ja planiram ići na svaki..jer me smiri kad vidim bebu i da je beba dobro...nisam sebicna ali mislim da bi više stetilo bebi kad bi se ja brinula zbog tog jednog uzv što ga nisam napravila a možda sam nešto propustili
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
I ja planiram ići na svaki..jer me smiri kad vidim bebu i da je beba dobro…nisam sebicna ali mislim da bi više stetilo bebi kad bi se ja brinula zbog tog jednog uzv što ga nisam napravila a možda sam nešto propustili
Slazem se! Meni mama iskusnjara stalno napominje da moram stres svesti na minimum i da se ne smijem pretjerano opterecivati ni podsvjesno.
2021. M 💗
Kakvi su vama trbusi?😊
Sjecam se slike od Malllakak ima slatki zaobljeni trbuh😍 moj nije ni slican, meni ide od stidne kosti do malo iznad pupka, zapbljen je ali iznad toga nista🤷🏼♀️ Beba je nisko ocito💕
Linea negra mi se vidjela i prije trudnoce, ali bas bas slabo pa sad primjetim da tamni😁 ali mi je trbuh podlakavio pomozi Boze😳🥺
Moj je visoko koliko se meni cini i bas veliki 😅
I da to sam I ja primijetila da sam bas podlakavila po stomaku uzas 😱
Da i moj je dosta velik i visoko. Nemam lineu negru a dlake su izrazitije...vidim i da su stare strije isto došle na vidjelo...Balon je baš počeo rasti, a počela sam i ja jesti.
url=https://lilypie.com]
Tweety sviđa mi se tvoj način pojašnjavaja, u biti poruka...jer osobno nisam u ovoj T istraživala o štetnosti UZV ali sam prije. Općenito za štetnost je potrebna veća količina, izloženost...kao i u većini drugih stvari. Najpametnije je ne opterećivati mozak nego po malo....nije da smo svaki tjedan na uzv ili da ga imamo doma.
A puls moj je u mirovanju bez trudnoće 80 do 84 često, a vjerujem da je sada veći...i to dok se osjećamo dobro nema panike.
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji