Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiflica
    06. Siječanj 2021. 15:03

Osim naravno ako imamo bolove i krvarenja, onda mislim da nenamo sto cekati nego zvati dr.ili otici na hitnu... bolje otici uzalud, nego ostati doma i ne sprijeciti nesto lose...

Kiflica
    06. Siječanj 2021. 15:11

Mislim da Šveđani nisu bedasti, imaju jako malo pregleda u trudnoci, a među najboljim ishodima trudnoce... Nemaju malo pregleda jer su siromasna zemlja koja si to ne moze priustiti nego je mozda bolje tako. 
    Evo dijrlim jedan od clanaka o stetnosti precestog i dugog utz:
    https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=mame&id=873488

Dominique_i_bebita
    06. Siječanj 2021. 15:26

Slazem se, ne treba previse bebu ometat, nek se razvija i raste na sigurnom, a sve sto emitira neke valove, zvukove, zrake mora na neki nacin utjecat i na objekt promatranja. Nema straha za bebu, sve to ide svojim prirodnim tokom, a ako nesto veliko pođe po zlu to nikom vjerojatno nece promaknut. Btw jedna ruzna prica, al da podjelim gledala sam prije nekoliko godina svjedocanstvo neke cure na youtubeu koja je rodila mrtvo dijete ono vec u 9 mjesecu trudnoce, a fascninatno je kak je s bebom bilo sve savrseno u redu samo se ona cijelo vrijeme panicno bojala (stalno je gledala s tim osobnim dopplerom, isla na ultrazvuk itd) da ce se bebi pupcana vrpca omotat oko vrata i na kraju se to i dogodilo :(  cilj ovog primjera je samo da se rijesimo iracionalnih strahova jer i to sigurno lose utjece, i ja sam ih imala al sam se toga rijesila, nadam se da nikog ovo nece uznemirit 

👱‍♀️25 👱‍♂️26 👰🤵 10.10.2020.

Kiflica
    06. Siječanj 2021. 15:39

Slazem se, mozemo samo privuc zlo ako o zlu stalno mislimo... isto tako i dobro, ako mastas o dobrome i smiren si, nekako dobro sve i bude...  Iracionalni strahovi ne stite ni nas ni bebu, samo nas opterecuju, a posljedicno tome i bebu. Gledanne svami dan na doppleru kuca li srce ti ne moze pomoci. Ako ne kuca, ne mozes spasiti dijete, vec je otislo. Neces ni sebi pomoci jer bi ionako kroz koji sat prokrvarila i saznala isto. Sve sto mozes je biti prestrasena svaki dan, uzurpirati razvoj stanica bebe sa valovima koji im stete i dobiti na kraju dijete puno tjeskobe prenesene od majke s manjim mogucnostima no sto je moglo imati da ga nije zracila svaki dan.... Oprostite ako sam nekoga prestrasila s ovim opisima, samo mislim da je vazno docarati koliko je bitno kontrolirati vlastitu psihu, smiriti se, biti sretne i pozitivne... u najboljoj namjeri pisem da zaista osvijesti koga muce strahovi da si ne cini dobro i da poradi na kontroli svog uma... samo mi sami mozemo kontrolirati vlastiti um i emocije, zapravo to je jedino u zivotu i jedino na svoojetu sto uopce mozemo kontrolirati. 

matea1989
    06. Siječanj 2021. 16:01

Dominique_i_bebita

Kad smo kod bolova, mene cesto zna boliti onak blago maternica kao da imam mengu al nisam se nesto zabrinula oko tog jer je blaga bol i uvijek je brzo prošla..slazem se da je bolje pitat i provjerit, posebno nama koje smo prvi put u svemu ovom.

Hvala za sve savjete kadicu, oblacenje, kolica, za Lidl robicu, nisam imala ppjma, nisam nikad zivjela blizu lidla pa mi nije poznato to bilo. Inace za kolica sam cula preporuku za maclaren koja mogu ic od 0+ pa cu to razmotrit jer mislim da je pametno cut misljenje nekih koji su to vec prosli i realno mogu reci sto je bilo potrebno a sto visak..

Sta se tice hrane koju jedem, nisam relevantna haha al da mi nije mucno i da mi ne smeta mislim da bih jela ako znam da je iz provjerenih izvora, mislis zbog onih savjeta da se ne jede neprerađeno ili?

O McLaren kolicima koje idu od 0+ sam također razmišljala, ali koliko god sam gledala po netu nisam dokučila je li iu m se mogu ručke okretati obzirom na smjer vožnje ili su fiksne, a to ipak ne bih htjela. Po trgovinama još nisam gledala, ali za koji dan kad se malo sve smiri mogla bih lagano baciti djir.  

A što se tiče uzv i ja sam čula da nije dobro često, onoliko koliko mi doktorica kaže ću i napraviti, mimo toga ću izbjegavati iako sam razmišljala kako bi bilo lijepo otići na 4D oko 20 TT, ali kad sve ovo pročitam mislim da bi mogla preskočiti.

miska
    06. Siječanj 2021. 16:23

Slazem se za te strahove i lose misli. Ja sam u pocetku bila malo uplasena, oko 5.,6. tjedna. Imala sam malo bolova a ja prvi put trudna, pa se bojala jer nisam znala sta je normalno. I onda me muz skoro izgrdio, da ne smijem googlat te lose simptome, bojat se, itd. Moramo si sloziti u glavi da ce biti sve ok, piti vode, setnja lagana, vitamini, odmor. Na to mozemo utjecati. 

Ako su bolovi, krvarenje u pitanju, ja bi otisla na hitnu. Bolje provjeriti pa da nije nista nego da se stvarno nesto lose dogodi. 

Ja imam doslovno po 2 dana malo bolove u misicima na stomaku, sad iznad i oko pupka, i onda odjednom skuzim ujutro da se stomak povecao 🙂 Ja sam sad 16. tjedan. 

Dominique_i_bebita
    06. Siječanj 2021. 16:36

matea1989

Dominique_i_bebita

Kad smo kod bolova, mene cesto zna boliti onak blago maternica kao da imam mengu al nisam se nesto zabrinula oko tog jer je blaga bol i uvijek je brzo prošla..slazem se da je bolje pitat i provjerit, posebno nama koje smo prvi put u svemu ovom.

Hvala za sve savjete kadicu, oblacenje, kolica, za Lidl robicu, nisam imala ppjma, nisam nikad zivjela blizu lidla pa mi nije poznato to bilo. Inace za kolica sam cula preporuku za maclaren koja mogu ic od 0+ pa cu to razmotrit jer mislim da je pametno cut misljenje nekih koji su to vec prosli i realno mogu reci sto je bilo potrebno a sto visak..

Sta se tice hrane koju jedem, nisam relevantna haha al da mi nije mucno i da mi ne smeta mislim da bih jela ako znam da je iz provjerenih izvora, mislis zbog onih savjeta da se ne jede neprerađeno ili?

O McLaren kolicima koje idu od 0+ sam također razmišljala, ali koliko god sam gledala po netu nisam dokučila je li iu m se mogu ručke okretati obzirom na smjer vožnje ili su fiksne, a to ipak ne bih htjela. Po trgovinama još nisam gledala, ali za koji dan kad se malo sve smiri mogla bih lagano baciti djir.

A što se tiče uzv i ja sam čula da nije dobro često, onoliko koliko mi doktorica kaže ću i napraviti, mimo toga ću izbjegavati iako sam razmišljala kako bi bilo lijepo otići na 4D oko 20 TT, ali kad sve ovo pročitam mislim da bi mogla preskočiti.

Nisam ni ja jos isla uživo gledati pa ne znam tocno sta se sve moze, ali sam vidjela na slikama na internetu da košara za novorođenče koja se moze na neke modele staviti (kad su kolica u nultom položaju onda se kkosara na neki nacin tamo pricvrsti) i tada je dijete okrenuto prema ruckama, a za kasnije nekak mislim da se ne mogu ruckke okrenut al to mi osobno nije problem jer mislim da je za dijete svakako bolje da gleda naprijed i okolo nego unazad, u onog tko vozi cijelo vrijeme. Kolko god bih i ja bila sretnija gledat bebu cijelo vrijeme haha imam iskustva u cuvanju beba/djece pa nekak isto mii je bilo na pocetku cudno da ne vidim cijelo vrijeme dijete al mislim da je djeci to zapravo bolje. 

Dominique_i_bebita
    06. Siječanj 2021. 16:42

Joj kak slatko citat da vam vec rastu trbuscici  inace jedna trudnica mi je znala govorit kak ju jako svrbi koza na trbuhu, nisam sigurna zasto, valjda radi rastezanja, ali znam da nije bila zabrinuta, samo ju je zivciralo i mazala je s kokosovim uljem jer se jako brzo upija i lagano je i to joj je puno pomoglo! 

Kiflica
    06. Siječanj 2021. 17:27

Tweetica, mene je dr.narucila s 11+1 na mini anomaly, pa ga na kraju tada nije mogla provesti, nije se jos dobro vidjelo da iumjeri nuhalni nabor, nosnu kost, nego mi je rekla da opet dođem sljedeci tjedan, s 12+1 i tada je sve lijepo vidjela i izmjerila i bilo je sve super. Ne znam ovisi li to o tehnologiji koju ima ili o tome ksko se bebica brzo razvija, ali eto to je moje iskustvo. :) 

Rio
    06. Siječanj 2021. 17:40

Sto se tiče tog “starinskog” računanja godina - Nemam 33 godine do 27.10. u 10:10 🤣🤣 
    Sutra pregled, imam tremu tjera me na wc 🤣🤣 
    Kako djeluju prenatalne na vas? Ja počela s Almageom međutim kako su došle mučnine počelo mi smetati to riblje ulje iz njih. Prebacila se na Elevit, kontam da od njih imam malo problem s probavom. Teško mi padnu na želudac, stolica tvrda. 
    Bas sam u banani 🤣

👩🏻 32 god.
    🧔🏻 32 god.
    1/2020 missed ab 10tt
    11/2020 plusić 💫
    27.07.2021. Ante 🤎

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.