Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rio
    06. Siječanj 2021. 13:19

Moja gin kaže da je bolje sto manje pregledavati vaginalno UZV-om, optimalno jednom mjesečno... međutim uskoro će se moći pregledavati i preko trbuha. Odnosno ovisno u kojem ste tjednu ☺️
    Kada sam ležala u bolnici prošle godine, pregledavali su me vaginalno svaki dan. Svaki... žena (moja gin) se šokirala kad je čula, posebno jer sam krvarila...
    Imam pitanjce - jedete li kulen, pršut, šunku, slaninu? Tunjevinu? 

👩🏻 32 god.
    🧔🏻 32 god.
    1/2020 missed ab 10tt
    11/2020 plusić 💫
    27.07.2021. Ante 🤎

• Embarasada
    06. Siječanj 2021. 13:22

O Boze. Malo je pretjerala.
    Jesi jela sta vecer prije ovih 5.6? Jesi jela slatko, kruha, voca? 
    Super da ti je ogtt ok, on je puno bitniji jer se vidi kako organizam reagira na secer. 
    Sve i da imas gestacijski dijabetes, nista strasno. Imala sam ja u prvoj trudnoći. Isla sam vadit krv jednom mjesecno i držala se pravilne prehrane (nije cak bila nikakva dijeta nego izbjegavanje šećera i kruha i to je to). Ne znam zašto bi ostajala u bolnici. 
    Pripazi malo sad prehranu do sljedećeg ogtta za svaki slucaj. 

• Embarasada
    06. Siječanj 2021. 13:24

Rio

Moja gin kaže da je bolje sto manje pregledavati vaginalno UZV-om, optimalno jednom mjesečno… međutim uskoro će se moći pregledavati i preko trbuha. Odnosno ovisno u kojem ste tjednu ☺️
    Kada sam ležala u bolnici prošle godine, pregledavali su me vaginalno svaki dan. Svaki… žena (moja gin) se šokirala kad je čula, posebno jer sam krvarila…

Ja jedem domaci špek i suho meso. Ako jedem s jajima onda preprzim ali jedem i nepeceno nekad ali gledam da ne pretjerujem. Tunu isto jedem, pecenu ali rijetko, jednom u 2 mjeseca mozda. 

🌸TiKiDi🌸
    06. Siječanj 2021. 13:25

Mari slobodno odi, da budes mirnija, ja idem svaka dva tjedna zbog anamneze i vjerujem da cu tako do kraja trudnoce, ali mi mozda ne budu radili uzv svaki put.
    Yvette hvala draga. Saljem puse bebici ❤️😘

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

06. Siječanj 2021. 13:26

mari88

Mirjam2

mari88

Mene je jutros kad sam se isla ustat tako presjeklo dolje, iza toga vise nisam osjetila bol.. bas me strah, u 9tt sam. Vec sam prosla jedan spontani prije 3 god i toliko dugo mi je trebalo do ove trudnoce da me svega strah. Na pregled sam tek narucena 1.2 u Petrovoj na kombinirani probir, to je taako daleko

Zasto ti je pregled tako daleko? Ja bi otisla privatno u međuvremenu.

U 7tt sam bila na prvom pregledu , sve je bilo ok. Rekla mi da se narucim na kombinirani u Petrovu ( izmedju 11-13 tt ) i oni me naruce 1.2 ( tad cu bit trudna 12+2 ).
    Jel se smije u medjuvremenu otici na pregled na svoju ruku? Pitam jer sam uvik cula da govore da je bolje da se sto manje dolje cacka pa zato me strah

Nisam popratila tvoju trudnocu, sorry 🙈 Ubiti da, sto manje cackanja to bolje, ali meni je vise od mjesec dana cekanja previse pa bi zbog mog mira ubacila nesto između 😄

Hedwig.Z
    06. Siječanj 2021. 13:26

Mirjam2

Mene jucer strasno presjeklo prilikom kihanja, najjace ikad. Inace kad kisem bude u rukav ili u maramice otvoreno, ne zadrzavam i onda je ok.
    Cure koje ste negdje ko ja ili jos naprednije, osjecate li sta u trbuhu? Meni crijeva stalno rade, i konstantno osjecam ko kruljenje u trbuhu a nisam gladna 🙈

Ja sam bas jučer dok sam sjedila na kauču i ful se opustila, u dva navrata osjetila kao nešto u trbuhu, kao lagano kucanje. Dosta nisko u trbuhu. Sad ne znam da li su crijeva ili nešto drugo! 😅 Rekla mi je frendice da je ona prvi pravi udarac osjetila u 20.tjednu i da ga ne možeš fulati nikako. 😁

🌸TiKiDi🌸
    06. Siječanj 2021. 13:27

vanilla6

Ima li koja mamica problema sa šećerom u trudnoći? Meni je u 8 tj šećer bio 5.6 i ginićka digla frku, odmah sam išla na OGTT koji je bio u granicama normale al mi je jutarnji šećer na tašte 5.0-5.3 (trudnicama ne smije iznad 5.0). Za tjedan dana opet idem na OGTT 😒 a ak ne bude ok spominjala mi je i ostanak u bolnici 😲. Inače se skroz dobro osjećam… Osim mučnina 🙃

Meni, dobila dijetu u prosloj trudnoci, bez slatkog i ugljikohidrata, ne jesti poslije 8 navecer i piti samo vodu. Nisam se skroz pridrzavala jer sam znala imati napadaje gladi, ali pokusavala sam sto vise, iduci OGTT bio uredan. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

06. Siječanj 2021. 13:28

Rio

Moja gin kaže da je bolje sto manje pregledavati vaginalno UZV-om, optimalno jednom mjesečno… međutim uskoro će se moći pregledavati i preko trbuha. Odnosno ovisno u kojem ste tjednu ☺️
    Kada sam ležala u bolnici prošle godine, pregledavali su me vaginalno svaki dan. Svaki… žena (moja gin) se šokirala kad je čula, posebno jer sam krvarila…

Ja sam suhomesnato skroz izbacila, zapravo nisam ni neki ljubitelj prije bila pa mi ne pada tesko.

• Embarasada
    06. Siječanj 2021. 13:30

matea1989

Cure hvala na super savjetima, ja ozbiljno razmatran uzeti babyzen 0+ jer mislim da dijete ionako brzo preraste košaru a bit će odlična za kišobran kolica. Osim toga ne zauzimaju puno mjesta, lagana su, mislim da je to jako važno, barem meni. Za autosjedalicj 0+ sam planirala izabrati neku maxi cosi, svi ih oko mene hvale a i cijena im je pristojna.

A sad kako ćemo se snaći po ljetnim vrućinama vidjeti ćemo 😆 srećom pa živimo na moru pa je utoliko lakše… 😊

Mi imamo maxi cosi pebble plus, super je jedino sto ja nisam obračala pozornost kad sam kupovala da je to jaje do 75cm a to je jako jako malo jer postoje jaja do 89cm ja mislim. Moze ti se dogodit da dijete preraste to prvo jaje sa 6 mj a jos je puno premalo da ide u sjedalicu pa onda praktički moras kupovat novo vece jaje za period od pola godine-godinu. Mi smo nekako zgurali do godine dana jer nije bila nešto velika beba ali da smo bili 100% po pravilima, ne bi se vozila u njoj nakon 9,10 mjeseci...

06. Siječanj 2021. 13:31

Lulu.Lu

Mirjam2

Mene jucer strasno presjeklo prilikom kihanja, najjace ikad. Inace kad kisem bude u rukav ili u maramice otvoreno, ne zadrzavam i onda je ok.
    Cure koje ste negdje ko ja ili jos naprednije, osjecate li sta u trbuhu? Meni crijeva stalno rade, i konstantno osjecam ko kruljenje u trbuhu a nisam gladna 🙈

Ja sam bas jučer dok sam sjedila na kauču i ful se opustila, u dva navrata osjetila kao nešto u trbuhu, kao lagano kucanje. Dosta nisko u trbuhu. Sad ne znam da li su crijeva ili nešto drugo! 😅 Rekla mi je frendice da je ona prvi pravi udarac osjetila u 20.tjednu i da ga ne možeš fulati nikako. 😁

Pa da ja bas sve pripisujem crijevima 😆 Nekak si mislim da je nemoguce jos, mozda neke ribice ko sto su neke cure pisale, ali ja ne primjetim razliku 🤭

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.