Svakako cu pratiti, ako bude bas bolilo ili krv da se pojavi odma cu do doktora. Samo me jutros to u lijevom jajniku presjeklo i od tad nista
Cao cure,
Da se i ja malo javim, vidim vi vec uveliko pricate o robici i slicno a ja nikako da se switch u svojoj glavi na te teme. Jos uvijek se borim s mucninama, morala sam otvoriti bolovanje do sljedece kontrole jer su bas intenzivne. Isto nos mi stalno radi od kako sam trudna, ne znam jel se i kod vas to desavalo?
👩🦰 - 31
👨- 40
Baby girl <3
Mene je jutros kad sam se isla ustat tako presjeklo dolje, iza toga vise nisam osjetila bol.. bas me strah, u 9tt sam. Vec sam prosla jedan spontani prije 3 god i toliko dugo mi je trebalo do ove trudnoce da me svega strah. Na pregled sam tek narucena 1.2 u Petrovoj na kombinirani probir, to je taako daleko
Zasto ti je pregled tako daleko? Ja bi otisla privatno u međuvremenu.
Mene jucer strasno presjeklo prilikom kihanja, najjace ikad. Inace kad kisem bude u rukav ili u maramice otvoreno, ne zadrzavam i onda je ok.
Cure koje ste negdje ko ja ili jos naprednije, osjecate li sta u trbuhu? Meni crijeva stalno rade, i konstantno osjecam ko kruljenje u trbuhu a nisam gladna 🙈
Jutro svima! Neovisno o opremi, trebala bi koji savjet. Jučer tokom dana su počeli bolovi u maternici, doslovno ju osjećam, bolovi nisu jaki niti oštri ali su konstantno prisutni i praćeni pulsiranjem, nemam osjećaj da se maternica širi, bol je svijetla-bojama mi je najlajse opisati, najgori dio je pritisak u donjem dijelu, npr kada idem mokriti imam osjećaj da će sve izaći iz menejasno mi je da se sve namješta, no počelo je iznenada nakon što sam nosila teži vrećicu… Kako prepoznati radi li se o tipičnim promjenama ili nešto nije u redu sa plodom? :/ imate li kakav savjet?
Bol u trudnoci je normalna ako nije jaka, grcevita, konstantna i ne prestaje promjenom polozaja i mirovanjem. Nazalost, kod mene je bila takva, mislila sam da su bh kontrakcije, a na kraju sam imala abrupciju posteljice. Znaci...bol mora stati. Bol kod nagle promjene polozaja-normalna, bol kod kihanja i kasljanja-normalna, pritisak u donjem dijelu trbuha-normalno. Stalna bol i konstantni grcevi koji ne prolaze- pravac ginekolog.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Slično je i kod mene, nije bol ali osjećaj da je nesta tu i isto mi se čini da pulsira. Dole lijevo, desno ne osjećam ništa, jel moguće da je beba s te strane?
Hvala curama na savjetima 🥰
E sad, dečko i ja imamo apartmane na moru i preko ljeta smo cijeli 7. I 8.mj tamo. Moj termin je 5.7, inače živimo u Slavoniji. Zanima me koliko obaveza ja imam tu, kad bih mogla najranije otići i hoću li vidjeti plaze ovo ljeto? 😅
Moci ces kad produ lohije. Ja sam ih imala mjesec i pol. Ostatak ovisi o tvojoj volji i energiji. Ja zivim 10 min od plaze i bila sam mozda 5x cijelo ljeto. Muz mi radi cijeli dan pa nemam njegovu pomoc, a nisam htjela tako malu bebu ostavljati mami ili svekrvi. Da jesam, bilo bi puno lakse no one su imale ideje o davanju vode/caja dojenoj bebi 😄. Otisli smo nekoliko puta na plazu kad je on bio slobodan na nacin da bi on bio sa malim u kaficu u hladovini dok se ja okupam/ osuncam. Meni je to bio dodatan umor jer bi slabo spavala noc pa jos kad bi me udarilo sunce 😅 Kad su tako mali, osim sto stalno jedu, znaju plakati/ceniti pa pola dana provedes noseci ih 😅
Tiki tek sad skuzila da si na ovoj temi, jos sad kad si ovo sve napisala, dosle su mi suze na oci jer se sjecam kada se to dogadalo...cestitam na trudnoci, neopisivo mi je drago 😘♥️
Cure slažem se sa svime! Hvala vam na savjetima i pomoći, slažem se da je možda bolje ponekad puhati i na hladno, nego zanemariti neke signale koje nam tijelo šalje. Meni definitivno šalje da legnem i mirujem i to ću i napraviti, ako se bol pojaca idem kod Dr.
Nažalost često se osjećamo glupo zvati, pitati, misliš si da pretjeruješ i slično, a ponekad to može spasiti situaciju.
Super ste sve!
It's a boy! 💙
Mene je jutros kad sam se isla ustat tako presjeklo dolje, iza toga vise nisam osjetila bol.. bas me strah, u 9tt sam. Vec sam prosla jedan spontani prije 3 god i toliko dugo mi je trebalo do ove trudnoce da me svega strah. Na pregled sam tek narucena 1.2 u Petrovoj na kombinirani probir, to je taako daleko
Zasto ti je pregled tako daleko? Ja bi otisla privatno u međuvremenu.
U 7tt sam bila na prvom pregledu , sve je bilo ok. Rekla mi da se narucim na kombinirani u Petrovu ( izmedju 11-13 tt ) i oni me naruce 1.2 ( tad cu bit trudna 12+2 ).
Jel se smije u medjuvremenu otici na pregled na svoju ruku? Pitam jer sam uvik cula da govore da je bolje da se sto manje dolje cacka pa zato me strah
Ima li koja mamica problema sa šećerom u trudnoći? Meni je u 8 tj šećer bio 5.6 i ginićka digla frku, odmah sam išla na OGTT koji je bio u granicama normale al mi je jutarnji šećer na tašte 5.0-5.3 (trudnicama ne smije iznad 5.0). Za tjedan dana opet idem na OGTT 😒 a ak ne bude ok spominjala mi je i ostanak u bolnici 😲. Inače se skroz dobro osjećam... Osim mučnina 🙃
Sortiraj odgovore
Najstariji