Hehe vec me znate, cure moje... ali iznenadit cu vas! Ja naravno, otkad znam da sam trudna, nisam popila ni kapi alkohola. No, ne bih ja bila Kiflica streberica da svoju tvrdnju ne potkrijepim nekim recentnim clankom. E, tu sam naisla na neocekivani obrat, Harvard 2020, novija istrazivanja pokazuju da nema dokaza da male male i rijetke rijetke kolicine alkohola u ranoj trudnoci stete bebi. No, nema nikakvih benefita, pa ja i dalje necu piti, cemu riskirati, a i rana trudnoca je vec lagano iza nas. :)
Link: https://www.health.harvard.edu/blog/study-no-connection-between-drinking-alcohol-early-in-pregnancy-and-birth-problems-201309106667
Alaa dubioza pred spavanje 😁 Da se razumijemo zakonski u Hrvatskoj su 3 UZV obavezna, ostali nisu. Al mi u RH uvijek želimo više. Jedan 3D ili 4D u trudnoći neće niša naštetiti. Poanta je da ne radimo svaki tjedan UZV ili doma da ga gledamo. Dakle ne preporuča se. Nekada dr. Odvaže da je u nekom slučaju potrebno više UZV i tada je to opravdano...potreban je balans u svemu pa i u tome.
Alkohol, ovisno kada, koliko, koji. Ako ce netko popiti 1dcl vina ili jednu čašu piva ništa se loše neće dogoditi. Naravno možemo ići u rasprave o stavovima, ali stavovi su jedno, realnost drugo.
Potpisujem ovaj dio o opuštanju i osvještavanju sebi da će sve bitj u redu, a kad ne bude za to ćemo znati i s tim se boriti. Opterećivanje i panika nikada nisu donijeli ništa dobro.
Valja istraživati ali naći mjeru u svom životu. Ovo govorim jer sam prvi put isto bila osupnuta raznim imformacijama al onda sam s vremenom shvatila da trebam balans. A strahovi i propitivanja se nagomilaju kada dođete s bebom doma, trudnoća je mala maca. Ja sam se užwsno bojala SIDSA jel tako se zove smrt u koljevci do mjere da sam spavala okrenuta prema bebi pa su me rebra ludo bolila. Imala sam paniku da ne dobiva dovoljno grama i da je premršava....pa stalni neka žurba i natjecanje u razvoju dok se nisam osvijestila i rekla sama sebi stop...ajde ženo živi život...
Voće i povrće nekuhano, suhomesnato...pojedem tu i tamo kad me baš uhvati jaka želja uz veliku nadu da ce sve bit ok. Tunu isto al vrlo malo, možda 1 mjesečno. Sirovo i suhomesnato istinski mogu naštetiti kobno trudnoci al ne zelim da me strah obuzme. Tako da furam neki balans.
Da se razumijemo ne konzumiram alkohol, samo pišem ono što nosim saznanja iz 1T. Tada sam bila ljetna trudnica i par puta sam popila čašu radlera...pitala dr.za to.
url=https://lilypie.com]
E cure, kaj vi mislite o alkoholu u trudnoci? Ne mislim na litru vina neg na casicu-dvije.
Ja sam ostavila odmah cigare i alkohol kada sam saznala. Kad sam istrazivala sam dosla do clanaka i radova koji govore da je opasno i u malim kolicinama, no neki oko mene tvrde da je korisno? Mislim, ja se dalje drzim svojeg, al cis zanima. Kiflica? Ostatak?
What?? Netko misli da je alkohol koristan u trudnoci? Mozda vlasnik Badela. Alkohol je štetan za svakog a kamoli za bebu. Evo sad sam se nazivcirala😆😆
Nist me ne pitaj 😅 obozavam teleci pogled kad odbijem casicu neceg i pametovanje koje uslijedi. Mislim, gutljaj nece skoditi zicer 😉 al nemam ni zelju ni potrebu.
2021. M 💗
Hehe vec me znate, cure moje… ali iznenadit cu vas! Ja naravno, otkad znam da sam trudna, nisam popila ni kapi alkohola. No, ne bih ja bila Kiflica streberica da svoju tvrdnju ne potkrijepim nekim recentnim clankom. E, tu sam naisla na neocekivani obrat, Harvard 2020, novija istrazivanja pokazuju da nema dokaza da male male i rijetke rijetke kolicine alkohola u ranoj trudnoci stete bebi. No, nema nikakvih benefita, pa ja i dalje necu piti, cemu riskirati, a i rana trudnoca je vec lagano iza nas. :)
Link:https://www.health.harvard.edu/blog/study-no-connection-between-drinking-alcohol-early-in-pregnancy-and-birth-problems-201309106667
Hahahaaj samo sam te cekala! Tenks za clanak! 😄
2021. M 💗
Hehe vec me znate, cure moje… ali iznenadit cu vas! Ja naravno, otkad znam da sam trudna, nisam popila ni kapi alkohola. No, ne bih ja bila Kiflica streberica da svoju tvrdnju ne potkrijepim nekim recentnim clankom. E, tu sam naisla na neocekivani obrat, Harvard 2020, novija istrazivanja pokazuju da nema dokaza da male male i rijetke rijetke kolicine alkohola u ranoj trudnoci stete bebi. No, nema nikakvih benefita, pa ja i dalje necu piti, cemu riskirati, a i rana trudnoca je vec lagano iza nas. :)
Link:https://www.health.harvard.edu/blog/study-no-connection-between-drinking-alcohol-early-in-pregnancy-and-birth-problems-201309106667
Hahahaaj samo sam te cekala! Tenks za clanak! 😄
Haha, nema na cemu, ja gustam u ovim mini istragama😊🤣.
Matea Maclaren gledaju naprijed...koliko znam jedina kisobran kolica 0+, a da imas kontakt oci u oci s bebom su Babyzen yoyo i Doona. Za druge ne znam. Babyzen je skuplji, ali ide do 18 kg. Doona ide do 13 kg no s njom rjesis odmah i autosjedalicu jer se autosjedalica stavlja na konstrukciju i to su zapravo kolica
Dobro jutro 😊
Alkohol- ja ga inace ne pijem, vrlo rijetko, tako da niti u trudnoci ne planiram uopce piti i ne pusim. To su moji stavovi, ali realno mislim da alkohol i cigarete nemaju toliko stetni utjecaj na razvoj ploda u ranoj trudnoci (prvih par tjedana kada zene niti ne znaju da su trudne) jer generalno jako puno zena u to vrijeme i pusi i popije pa kasnije bude apsolutno sve u redu, ali taj period je vec iza svih nas. Međutim, kasnije je druga prica, naravno razlika je dal pricamo npr. o casi vina ili jednoj pivi jednom mjesecno ili jednom dnevno. Znam zenu koja je popila casu vina jednom mjesecno nije bebi bilo apsolutno nista i zenu koja je pila jednu pivu skoro svaki dan i zapalila koju cigaru, pa je dijete rođeno s malom porođajnom tezinom, jel uzrok alkohol i cigarete ne moze se tvrditi 100%, al ja ne bi riskirala. Jer niti alkohol niti cigarete sigurno nemaju nikakve benefite, a postoji i niz drugih namirnica kojima se moze nadoknaditi npr. zeljezo umjesto s crnim vinom.
Matea sto se tice kisobran kolica koja idu od 0+ citala sam na drugom forumu o kolicima da takva kolica cesto nisu bas 0+ odnosno kad se spusti sjedalo, da beba i dalje lezi pod određenim kutem, a ne na potpuno ravnoj povrsini. Pa bi ih svakako trebalo pogledati uzivo prije kupnje.
Ja sam u DAK i vidjela sam da imaju neki bonus za trudnice al ovo ne mogu nigdje nac jel se placa uzv ili ne i sta pokriva zapravo, a vitamine i dodatke sam sve ja placala isto🤷🏼♀️
A nisu ti htjeli reci spol a znalo se?😂 boze ne znam ko bi pobacio na temelju spola..😑
Ja sam bila u 14.tt i nije se jos vidjelo, pa se nadam da ce sad suradivati maleni/na😊
Ma sumnjam da se ista vidjelo, al posto sam radila kombinirani i detaljnije je proucavala bebu sam se nadala i banalno pitala kad ono paf 🙄
A na ovom forumu na kojem sam, obuhvaća samo trudnice koje imaju termin u juniju i velik je ko cijeli ovaj nas forum zajedno. I postoji tema "Razocaranje spolom", a komentara ima takvih da mi nista nije cudno. Sjebane se te švabice.
Uopce se ne cudim tome. I ja zivim u DE, i sto ih vise znam, sve su mi gore! 🤣
Ja sam u AOK. Skupljat cu sve racune pa vidjeti pred kraj trudnoce hocu li dobiti sta nazad.
I da, istina je za 3D/4D uzv. Meni je to gin rekao isto na pocetku da ce biti zabranjen. Njegovo misljenje je da je to opravdano i da on ne voli raditi te uzv samo iz zabave. Kaze da su dolazili roditelji pa bi buljili bez veze pola sata, gledali na koga beba lici i takve budalastine.
Meni je na proslom uzv upalio 3D doslovno na 15 sekundi, pogledao, isprintao sliku i gotovo. Ostalo je gledao na obican uzv.
Sa cigaretama sam prestala prije godinu dana. I da nisam ostavila bi ih odmah cim bi saznala da sam trudna. To mi je najgore vidjeti trudnicu sa cigaretom, a bila sam pusac.
Od alkohola sam popila samo 2 gutljaja bijelog vina za Bozic da nazdravim, nista vise.
I ja sam citala da kisobran kolica nisu bas 0+ jer beba mora biti na skroz ravnoj povrsini, a to moze samo u kosari. Mi cemo kupiti kolica 2 u 1, kosara i sportski dio, a jaje posebno.
Za autosjedalice (jaje) savjet da provjerite testove na ADAC stranici. Njihovi testovi su najbolji za sigurnost u autu.
Sortiraj odgovore
Najstariji