Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hedwig.Z
    05. Siječanj 2021. 21:05

Kiflica

Haha da, sjecam se da je frend cija je zena rodila s takvim sjajem u ocima rekao da mu je ovo najljepsi period zivota… zena doji i da bi joj se bradavice oporavile cijeli dan hoda po kuci golih grudi! 😍😂

Hahahah 😂😂
    Btw, mene je više strah dojenja nego poroda! 😅🙈

mara5
    05. Siječanj 2021. 21:07

Mallla

A Matea cestitam na super pregledu i na mozda curici. Vjerujem da je curica cim se u ovim tjednima ne vidi pisulinac.
    Nipt testovi nepresusna tema 😄 al jos malo svi cemo u drugo tromjesecje pa cemo o drugim temama.
    Bojana eee da vidila sam u katalogu da imaju i pamucne bodice. Inace po meni lidllov pamuk je naj naj. I imam pitanje…kako oblaciti bebu ljeti, procitala sam svasta i sigurno cu jos al to mi je ogroman upitnik. Imala sam zimsku bebu i to mi je bilo laganica…al ljeto 🙄

Danas sam to bas pitala kolegicu 😂😂
    Njeni su bili ranije rodjeni pa su po stanu i navecer nosili dugi rukav a vani kratki tako da mislim da ovisi o bebici, ako bude napredna i topla onda bodi i  tanki prekrivac, ionak na pocetku samo jedu i spavaju 🤭 mamice koje vec imate klince koliko vam je trebalo da normalno hodate 😅 da krenete sa bebama.u setnju

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Kiflica
    05. Siječanj 2021. 21:54

Ja na netu vodim lidlov katalog, ima paket od 7 bijelih bodija za bebe s dugom rukavima, vel50-92, za 99 kn. Jeste ns to mislile? Kao ds je netko spominjao i sarene i neke pcelice, a to nikako ne uspijevam naci. Ne kuzim se ni u velicine. Ako se koja mama kuzi koja vec ima dijete molimo za savjet😊.

Bojana2017
    05. Siječanj 2021. 21:55

Mallla

A Matea cestitam na super pregledu i na mozda curici. Vjerujem da je curica cim se u ovim tjednima ne vidi pisulinac.
    Nipt testovi nepresusna tema 😄 al jos malo svi cemo u drugo tromjesecje pa cemo o drugim temama.
    Bojana eee da vidila sam u katalogu da imaju i pamucne bodice. Inace po meni lidllov pamuk je naj naj. I imam pitanje…kako oblaciti bebu ljeti, procitala sam svasta i sigurno cu jos al to mi je ogroman upitnik. Imala sam zimsku bebu i to mi je bilo laganica…al ljeto 🙄

I moja prva je zimska beba, predbožićna, tako da ti nisam od pomoći što se iskustva tiče, ali ja mislim da trebamo ih oblačiti kao sebe, eventualno malo više. Ja recimo planiram bodiće kratki rukav (eventualno par njih da imam i dugih) i dole ništa ili neke prozračne hlačice, u zavisnosti od doba dana, tempersture, podneblja.
    Ja sam na moru, pa ćemo u večernje i jutarnje šetnje 🤣🤣🤣. 
    Što se tiče NIPT trstova mislim i da je velika razlika ako o tome razmišlja žena od 25 ili od 35 godins. Htjele mi to ili ne sa tim godinama i rizikom nas ustraše. U svakom slučaju mislim da svaka od nas najbolje zna šta je najbolje za nju i bebicu.
    I da, što se tiče poroda i oporavka, šetnje. Ja sam recimo nakon prvog poroda u šetnju sa bebom išla nskon 4 sedmice, s tim da jebila zima, snijeg, minus (u Bosni smo još živjeli). Budući da će sad biti ljeto planiram i ranije van.
    A oporavak, nekako je to individualno, ja sam rodila u 11:15 i u 15 sam ustala i primala pisjete, sjedila. Mislim da je bila euforija, adrenalin 🙈🙈🙈
    Raspisah se ja 🤣🤣🤣

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Bojana2017
    05. Siječanj 2021. 21:58

Kiflica

Ja na netu vodim lidlov katalog, ima paket od 7 bijelih bodija za bebe s dugom rukavima, vel50-92, za 99 kn. Jeste ns to mislile? Kao ds je netko spominjao i sarene i neke pcelice, a to nikako ne uspijevam naci. Ne kuzim se ni u velicine. Ako se koja mama kuzi koja vec ima dijete molimo za savjet😊.

Veličine su 50-56 za dijete od 0-2 mjeseca, 62-68 od 2-6 mjeseci 74-80 6-9 mjeseci.
    To su lidlove veličine, oni imaju te duple. Potpisujem da im je pamuk prelijep i cijene odlične.
    Neke bebe kreću odmah sa 62 veličinom, dok neke 56,u zavisnosti sa koliko je beba rođena. 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Lullaby
    05. Siječanj 2021. 22:00

Ja jedva čekam kupovati robicu, ali još mi je rano. Računam da mogu nakon 20. tjedna. Jedva čekam da prođe 12 tjedana da odahnem malo i da mogu reći barem najbližima. Za sada smo samo roditeljima rekli i frendici.
    Koliko sam ja vidjela i ljetne bebe su na samom početku u dugom rukavu, ali tankom. A neki bebama stave rukavice da se ne ogrebu? Nemam pojma. Morat ćemo pred kraj neke popise raditi zajedničke 😅 
    Jela možeš vitamin D piti. Ja imam deficit i pila sam jednu tjedno, sada jednu mjesečno. Dala mi je endokrinologica da vadim i kalcij zbog tog uzimanja vitamina D. Nisam još vadila krv vezano za štitnjaču ovaj mjesec. To ću idući tjedan obaviti. 

yvette
    05. Siječanj 2021. 22:03

Mama sam ljetne bebe pa cu napisati svoje iskustvo ako kome bude od pomoci.
    Radila sam Nifty radije nego kombinirani probir jer nebi na amniocentezu isla samo na racun kombiniranog probira ako ne moram. Ako bi vec imala indikaciju za amniocentezu radije sam htjela da bude pouzdaniji izvor (Nifty) kad sam vec imala financ mogucnost. Na srecu Nifty je bio dobar pa na amnio nisam isla.
    Beba je rodena pocetkom lipnja. Prvih 20 dana sam oblacila duge benkice plus duge hlace i carapice iako mozda nije bilo potrebno toliko dugo oblaciti dugi rukav (zivimo u Dalmaciji). Ostatak ljeta je proveo u bodijima kratkih rukava+ carape, nekad bi samo u njima spavao jer su noci bile prevruce. Imali smo  vrecu za spavanje ljetnu no nije bilo potrebe, kasnije jel. Kratke hlacice sam mu oblacila samo kad bi setali, cisto da nije samo u bodiju. Klima nam je radila na 24 °C nocu u dnevnom, a vrata od soba smo drzali otvorena. Kad bi bili u dnevnom, klimu nismo palili iako sam primjetila da u pedijatra uvijek radi lagano hladenje.

yvette
    05. Siječanj 2021. 22:04

Bodije smo kupovali 56 i 62, mada smo trebali dugi rukav 56, kratki 56 i 62. Bilo mu je u pocetku veliko no za mjesec dana je sve 56 vec bilo na knap, a 62 smo nosili tocno do kraja ljeta. Osim H&M koji je kako mi se cini, veci za pola broja pa je to nosio i duze vremena. Kupili smo musteline proizvode, ali ih nismo dugo koristili jer je imao jako suhu kozu sklonu atopiji pa smo presli na Adermu exomega, a potom LRP Lipikar. Mustelu smo proslijedili, bacen novac. Za tjemenicu je Mustelin sampon dobar, a krema smrdi. Ukoliko budete imali problem bolja je krema Ducray Kelulal no otom potom...Nadobudno sam krenula s dojenjem iako je slabo vracao bolnicku kilazu, na kraju sam pokusala s izdajanjem. Svakako nije islo i zavrsili smo na kombinaciji dojenje/izdajanje/adaptirano mlijeko. Najbeskorisnije sto smo kupili su gnijezdo i kadica, a to sam primjetila i kod drugih ( sto se kadice tice).Pritom mislim na skuplje kadice. Prijateljica je imala onu koja mjeri temperaturu i kilazu no nije bila precizna, nakon mjesec dana je vec kupala bebu u umivaoniku jer je najbrze islo. Ja sam kupila kadicu jane plus nastavak za kadu i to me izaslo cca 600 kn sve skupa, a promasaj. Koristimo jos uvijek jer se ne usudim u umivaonik, da mi je sadasnja pamet kupila bih kadicu na napuhavanje od 150 kn.  Kolica sam uzela 3 u 1, zapravo to je najveci promasaj jer su teska i nezgodna. Da se mogu vratiti uzela bi Babyzen yoyo 0+  jer time rjesis i kisobran kolica. Bas sam dosta zena vidala da ih koriste od 0 odnosno kosaru.

mara5
    05. Siječanj 2021. 22:24

Kaki opsirni odgovori, hvalaaa! 🙏🤗

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Mallla
    05. Siječanj 2021. 22:26

E yvete da znas da si puno pomogla. Tako sam nekako i mislila o robici i jako me zanimalo što s klimom. Dakle odgovorila si mi na pitanja koja nisam pitala. HVALA!  Još si spomenula babyzen i to mi je želja, malo me samo muči jesu li jako niska? Nisam ih nikada vidjela u živo! I potpisujem priču za kadu i za kolica. Doduše imam običnu kadu i nisam se pokajala ali imam preteška kolica i ne bi ih koristila opet. 
    Htjela sam još pitati kako je roditi po ljeti? Stanje u rodilištu i kasnije podnošenje vrućine. Ja sam rodila pred Božić i iskreno u rodilištu sam umirala od vrućine, pa me zanima kako je ljeti? Hvala ti puno!
    Netko je pitao za šetnju, ja sam rodila vaginalno i pukla 2 mini šava. Odmah sam mogla na noge samo ne dugo, nakon pola sata bi mi bio pritisak i morala bi sjesti. Išla sam 13ti dan u šetnju (4.1.2017.)
    Robica, moja mala je dugo nosila 56 s tim da su nam se lidlovi modeli pokazali dosta većima, a ona je bila fit bebica, nije brzo dobivala na težini cca 600g mjesečno. A svi oko nas su gotovo nakon 20 dana vec bili u 62, pa planiram pripremiti 56 i 62 za početak.

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.