Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mare87
    05. Siječanj 2021. 13:51

Anomaly scan se radi i na redovitom pregledu kod soc. gibekologa, to je uobicajena procedura oko 20. tjedna, tako mi je objasnio moj gin. 

• Ancica23
    05. Siječanj 2021. 14:21

Book svima. Zanimaju me vaša iskustva. Saznala sam da sam trudna 7tj. Odmah zvala ginekologa da se naručim,da bih  me naručio tek za 2tjedna. Prije godinu dana sam imala spontani u 9tj i još imam problema sa štitnjačom. Naravno dok sam isto došla na red već je bilo kasno za duphaston piti i folnu kiselinu. Sve sam još objasnila sestri da li je moguće ikako ranije jer naravno nije mi svejedno toliko dugo čekati. Zasad mi je ginekolog  dao samo da dignem folnu kis.i pijem. 

• Embarasada
    05. Siječanj 2021. 14:38

ana0310

Lulu.Lu

Ja za probavu popijem dnevno šalicu kamilice sa malo šećera. To pijem od početka i pomaže mi. Ne baš svaki dan, kad osjetim da treba.
    A mini anomaly scan se radi većinom u 12. tjednu. Mjeri se nuhalni nabor, nosna kost i bedrena kost. U kombinaciji sa nalazom krvi se radi kombinirani probir.

Kad smo već kod toga cure, ćete ići na anomaly scan u 20.tjednu? Ja ću ići kod jedne doktorice u Poreču, gledaju se svi organi u 4d tehnologiji. Trebala bi se već naručiti jer je dosta gužva kod nje. Nadam se da će i muž moći samnom, ali sumnjam nekako 🙄

Da da, to gledam da privatno odem cisto da dobim jos jedno misljenje i 3d 😊 ako ima neko preporuke u zg neka vice samo!

Btw pozz novim trudnicama, ima nas 😄

Dr kos u ginekos.

• Embarasada
    05. Siječanj 2021. 14:42

Ancica23

Book svima.Zanimaju me vaša iskustva. Saznala sam da sam trudna 7tj. Odmah zvala ginekologa da se naručim,da bih me naručio tek za 2tjedna. Prije godinu dana sam imala spontani u 9tj i još imam problema sa štitnjačom. Naravno dok sam isto došla na red već je bilo kasno za duphaston piti i folnu kiselinu. Sve sam još objasnila sestri da li je moguće ikako ranije jer naravno nije mi svejedno toliko dugo čekati. Zasad mi je ginekolog dao samo da dignem folnu kis.i pijem.

Ne znam dal ih mozes natjerat da te naruče ako ne žele ali naruci se privatno vec dns i idi već ovaj tjedan. Ako ti privatnik izda recept za progrsteron, socijalni cr ti svakako dat.

• Pahuljica12
    05. Siječanj 2021. 14:50

Ancica23

Book svima.Zanimaju me vaša iskustva. Saznala sam da sam trudna 7tj. Odmah zvala ginekologa da se naručim,da bih me naručio tek za 2tjedna. Prije godinu dana sam imala spontani u 9tj i još imam problema sa štitnjačom. Naravno dok sam isto došla na red već je bilo kasno za duphaston piti i folnu kiselinu. Sve sam još objasnila sestri da li je moguće ikako ranije jer naravno nije mi svejedno toliko dugo čekati. Zasad mi je ginekolog dao samo da dignem folnu kis.i pijem.

Naruci se kod privatnika ako si u prilici i svakako kod endokrinologa, kad kazes da si trudna trebala bi brzo dobiti termin 😊

👨‍🦱35
    👱‍♀️26 Hipotireoza, Hashimoto, Euthyrox 88,

9/2020 Missed ab. 9tt 😔
    12/12/2020 +
    It's a girl ❤️

ana0310
    05. Siječanj 2021. 15:03

Hvala zenske na preporukamai! ❤ da da znam da se svakako radi taj anomaly scan. 

2021. M 💗

• mam1234
    05. Siječanj 2021. 15:23

Baš se veselim čitajući Vaše objave....ja idem tek na prvi pregled 13.1....nadam se da je sve uredu jer nemam niti jedan simptom da sam trudna....osim što nemam menstruaciju i što mi jako smeta sušeno meso

05. Siječanj 2021. 15:39

Dobrodosle sve nove trudnice, zelim vam urednu i skolsku trudnocu 😊
    Sto se tice kilaze, ja sam inace mrsavica i uvijek mi je bilo tesko nabacit koju kilu, stvarno mi je trebalo vremena i truda, a sad u 2 tjedna +2kg da nisam ni skuzila, i to jos sve u trbuh otislo, tako da izgledam barem 2mj vise trudna 😂
    Ja mislim da necu radit niti jedan prenatalni test niti kombinirani, vidjet cu jos sa svojom gin na pregledu za dva tjedna. Ali bi htjela privatno otici na dobar UZV na mini anomaly scan i anomaly scan. Sto se tice cijena, ono sto sam ja vidjela, mini je 400kn,a ovaj veci 500kn

Hedwig.Z
    05. Siječanj 2021. 16:09

mam1234

Baš se veselim čitajući Vaše objave….ja idem tek na prvi pregled 13.1….nadam se da je sve uredu jer nemam niti jedan simptom da sam trudna….osim što nemam menstruaciju i što mi jako smeta sušeno meso

Ne brini, nisam ni ja ništa imala na početku, nikakve simptome. Osim izostanka menstruacije i bolova u trbuhu i grudima, a to mi je bilo isto kao i pred menstruaciju. Simptomi su mi počeli oko 9 tjedna. I to je trajalo oko 3 tjedna i gotovo. Mislim na mučnine i mirise, jedva sam ručak spremala, sve mi je smrdilo. A sad ništa, baš si danas razmišljam da nemam filing da sam trudna, osim trbuha. Jučer su me grudi dosta boljele, danas ful malo. 

Dominique_i_bebita
    05. Siječanj 2021. 16:49

Nisam planirala ici na nikakve dodatne testove, probire. Ne znam sto bih tocno s tim informacijama, a i cula sam da, osim onih dosta skupih, nisu bas pouzdani. Zasto osobno mislite da bi trebale na to ici? 

Sto se tice tezine, nije mi se jos nista promjenila, drzim se na 62, 170 cm. Slabo jedem jer nemam apetita, a onda budem gladna i postane mi mucno, ne znam sta da radim haha zacarani krug  Skuzila sam da mi dosta pasu slatki napici ili voda s okusom, jer mi podigne secer u krvi pa imam dojam da sam nesto pojela..nadam se da ce se to ubrzo unormalit! 

👱‍♀️25 👱‍♂️26 👰🤵 10.10.2020.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.