Ne, nikakvih bolova. Racunam da bi mozda moglo bit radi spolnog odnosa, ali to je bilo jucer, tako da valjda ne bi bilo krvi toliko kasnije. Doslovno je par jako malih kapljica zasad. Nadam se da ostane na tome
I ja sam imala malo smedjeg iscjedka nakon zadnjeg odnosa, ali odmah nakon. Znači to je bilo navečer, a u toku noći kad sam se digla za na wc isto sam vidjela par sitnih sitnih kapljica. Nakon toga ništa. Moguće da je od odnosa.
Dominigue, skuplji testtovi nisu i tocniji. Ja sam htjela ici na najskuplji test i uplatiti sve dodatme opcije za cijeli niz genetskih pogreski jer je pisalo da je 99.99 tocan. Onda sam dobila njihove papire di ti sve moraju jasno navesti i gdje vidis da je taj postotak samo za negativan rezultat. A za pozitivan su postotci uglavnom jako maleni, od 2% do 30% tocnosti kada je u pitanju pozitivan rezultat. Osim za Down i Edwards koji su preko 90%. U prijevodu, ako je negativno si mirna, a ako je pozitivno postoji velika (prevelika) sansa da bi onda isla pobaciti potpuno zdravo dijete. Zato ti onda savjetuju amniocintezu, koja nosi rizik spontanog pobacaja jer je invazivn
Znaci negdje sam procitala da ni amniocinteza nije 100% tocna 😳 i da nije tolko opasna, a sad...
Mislim ne opterecujem se time jer na kraju dana nakon ne znam kolko guglanja sam shvatila da nema nikakve garancije za ista, niko mi ne moze 100% sigurno rec e cuj ana dijete ti je savrseno zdravo i sve ce biti cici mici savrseno.
Planirala sam neki nipt test odraditi ako kombinirani ne bude dobar, na kraju gin na uzv vidio da sve stima i da je beba zdrava, kako je bio taj dan potres nisam vadila krvn i odradila to kak spada. U 20 tt idem na anomaly kod svog gina i jos kod privatnika za svaki slucaj da sam mirna i dobim drugo misljenje pa cu vidjeti dalje sta cu kako cu i dal ce ista trebati uopce. Makar imam dobar osjecaj u vezi svega, to mi je nekako najbitnije 😅
Nekako mislim da vecina nas razmislja o tim testovima i radi ih da se pripremi ako eventualno beba ima neki problem, a ne da pobaci.
napomena: Svako ima svoj izbor i nema smisla uopce da se ulazi u to, ja sam samo navela neka svoja razmisljanja i zakljucke, da se nebi neko nasao prozvan i uvrijeđen 😄
2021. M 💗
Ne, nikakvih bolova. Racunam da bi mozda moglo bit radi spolnog odnosa, ali to je bilo jucer, tako da valjda ne bi bilo krvi toliko kasnije. Doslovno je par jako malih kapljica zasad. Nadam se da ostane na tome
Moze biti da je zbog toga 😊 samo smireno, ako bude sta zovi gin 🤗
2021. M 💗
Pozdrav cure, evo popodne sam bila na pregledu i sve je u redu hvala Bogu, bebica dobro napreduje i živahna je. Doktorica kaže da misli da je curica ali još uvijek nije sto posto sigurna. Od zadnjeg puta sam na +2kg, a od početka trudnoće na +3, mislim da je to ok. Startala sam sa 54kg na 170 cm. Idući pregled 2.2 😊😊
Dominigue, skuplji testtovi nisu i tocniji. Ja sam htjela ici na najskuplji test i uplatiti sve dodatme opcije za cijeli niz genetskih pogreski jer je pisalo da je 99.99 tocan. Onda sam dobila njihove papire di ti sve moraju jasno navesti i gdje vidis da je taj postotak samo za negativan rezultat. A za pozitivan su postotci uglavnom jako maleni, od 2% do 30% tocnosti kada je u pitanju pozitivan rezultat. Osim za Down i Edwards koji su preko 90%. U prijevodu, ako je negativno si mirna, a ako je pozitivno postoji velika (prevelika) sansa da bi onda isla pobaciti potpuno zdravo dijete. Zato ti onda savjetuju amniocintezu, koja nosi rizik spontanog pobacaja jer je invazivna. To govorim o najnaprednijem nipt testu koji postoji trenuntno, nema sigurnije i tocnije varijante… Citala sam jos razne clanke o nipt testovima ukljucujuci i onsj u kojemu se same firme ograđuju da njihov test nije namijenjen siroj populaciji jer ne mogu garantirati tocnost, nego samo onima koji imaju obiteljsku predispoziciju. Edwards ne prezivi beba, pa je samo pitanje bi li pobacila Downica ili ne i koliko si spremna riskirati mozda zdravu bebu da ne bi ni slucajno dobila Down bebu. Ja sam sebi tako racionalizirala i odlucila, skupa s muzem da ne bi pobacili Down. Zapravo se to prvo treba pitati…ako vec znas da bi pobacila, onda je bolje ici na test pa da ti se ne desi zivot na kakav nisi spremna… a ako ne bi, onda ti test ne znaci nista… tako da, po mom misljenju ne moraju svi ici na sve testove, nego se svatko treba informirati i zapitati sto bi ucinio s rezultatom i po tome izabrati zelis ili ne…
Hvala ti na opsirnom odgovoru. E pa stvar je u tome sto mi isto nebi (ni u kojem slucaju) pobacili, a za nista drugo mi onda ne vrijede ti podaci koje bih dobila, a ako bih isla cisto da se mentalno pripremim, onda isto nema bas smisla ako vec ti pozitivni rezultati imaju tako nisku tocnost.
👱♀️25 👱♂️26 👰🤵 10.10.2020.
A Matea cestitam na super pregledu i na mozda curici. Vjerujem da je curica cim se u ovim tjednima ne vidi pisulinac.
Nipt testovi nepresusna tema 😄 al jos malo svi cemo u drugo tromjesecje pa cemo o drugim temama.
Bojana eee da vidila sam u katalogu da imaju i pamucne bodice. Inace po meni lidllov pamuk je naj naj. I imam pitanje...kako oblaciti bebu ljeti, procitala sam svasta i sigurno cu jos al to mi je ogroman upitnik. Imala sam zimsku bebu i to mi je bilo laganica...al ljeto 🙄
url=https://lilypie.com]
Twetyca vjerujem da ti je to samo neka žilica pukla. Sad je dole pipi otečena, prikrvljena i osjetljiva. Dovoljno je malo da se ukaže krv. Naravno ako primjetiš da je obilnije ili se pojavi bol onda pravac Hitna.
I ja sam odustala od tih dodatnih prenatalnih testova. Mislim da su preveliki stres, a mogu biti lazni rezultati. Ionako se detaljno sve gleda na anomaly scanu. Ja zivim u Njemackoj i ovdje zdravstveno placa 3 glavna uzv, oko 10., 20. i 30. tjedna. Ja sam platila da mi se radi svaki put uzv, znaci jednom mjesecno. Tako sam mirnija, vidim bebu, gin provjeri jel ok, dobijem slikice a traje samo par minuta. 🙂
I ja sam u De, isto sam se odlucila za paket kojim imam UZV svaki mjesec. Prenatalni test nisam htjela ali mi ga je doktorica uspjesno "prodala" (tako mi muz kaze, radi na klinici pa vec zna kako ide), ili ja opet kazem.. mozda i bolje, jer na screeningu u 12. sedmici nije vidjela Ductus venosus kod bebe pa da iskljuci hromosomske anomalije. Inace moja doktorica za redovne kontrole, ne vidi razlog za brigu, sve i da ga ne vide opet u 20. sedmici, kaze beba se zasad najnormalnije razvija i bez njega se moze zivjeti.
Pa eto, ako je koja cula za takvo iskustvo ili prosla kroz isto, sta moze znaciti nepostojeci ductus venosus u bebe ? (pitam jer se sjecam iz doba studiranja da su spominjali ipak neke komplikacije ali eto nista mi nije konkretno receno) :/
I još jedna zanimljivost, danas mi kolegica javila da je trudna, drugi put u 2 godine. I sad ju frka reć šefici jer prvo otpadam ja i ona je trebala preuzeti vecinu posla...a sad ce ici i ona. Inace nas je jako malo na poslu pa odlazak jedne je velika stvar, a dvije turbo velika....jedva cekam face i komentare sefice i drugih kolega koji sam sigurna da ce bit svakakvi. A ja sam zapravo presretna sto ce biti puuuno bebica 😍
I ja sam odustala od tih dodatnih prenatalnih testova. Mislim da su preveliki stres, a mogu biti lazni rezultati. Ionako se detaljno sve gleda na anomaly scanu. Ja zivim u Njemackoj i ovdje zdravstveno placa 3 glavna uzv, oko 10., 20. i 30. tjedna. Ja sam platila da mi se radi svaki put uzv, znaci jednom mjesecno. Tako sam mirnija, vidim bebu, gin provjeri jel ok, dobijem slikice a traje samo par minuta. 🙂
I ja sam u De, isto sam se odlucila za paket kojim imam UZV svaki mjesec. Prenatalni test nisam htjela ali mi ga je doktorica uspjesno "prodala" (tako mi muz kaze, radi na klinici pa vec zna kako ide), ili ja opet kazem.. mozda i bolje, jer na screeningu u 12. sedmici nije vidjela Ductus venosus kod bebe pa da iskljuci hromosomske anomalije. Inace moja doktorica za redovne kontrole, ne vidi razlog za brigu, sve i da ga ne vide opet u 20. sedmici, kaze beba se zasad najnormalnije razvija i bez njega se moze zivjeti.
Pa eto, ako je koja cula za takvo iskustvo ili prosla kroz isto, sta moze znaciti nepostojeci ductus venosus u bebe ? (pitam jer se sjecam iz doba studiranja da su spominjali ipak neke komplikacije ali eto nista mi nije konkretno receno) :/
Iskreno ni ne znam sto je to i prvi put cujem 😌 Nadam se da ipak sve bude ok!
Sortiraj odgovore
Najstariji