Mari88
S obzirom da nije bilo prestanka radnog odnosa i da si cijelu placu primila ja ne vidim nijedan valjan razlog da ti ne daju i obrazac za 11mj? 🧐🧐🧐 Jesu dali bilo kakvo objašnjenje?
👩🏻 32 god.
🧔🏻 32 god.
1/2020 missed ab 10tt
11/2020 plusić 💫
27.07.2021. Ante 🤎
Mi imamo već spremna imena za oba spola. Za curicu nikakav problem - čak su nam dva predivna: Izabela i Laura. ☺️ A za muškića imamo ko i svi ostali probleme 😂 On želi Andrija (sto se meni bas nikako ne sviđa), a ja Gabrijel, ali posto želimo troje djece i ja mogu birat od ženskih koje će prevagnut, rekla sam aaaajde: prvo muška neka bude po tvom (makar i zadnje). Sad su to sve samo još slatka iščekivanja. 😇
Ja sam počela stvarno jučer vježbat i sve trudnice vježbe, ali hiit i cardio (sve ostalo bih se ubila od dosade 😅) sam bas pojačala i tak ću sad svaki drugi dan, a ostalo jednostavno sto vise hodat dok se ne počnem bolje osjećat, onak da sam bas fit, pa počinjem opet jogirat. Dns sam rekli i ljudima u uredu. 😁 onak gledaju gdje si 12 tjedana trudna, još si mršavija. 🤷🏻♀️ A jedna mi je rekla da će mi taman doc da se malo zaokružim. 😂😂
👱🏼♀️ 27
👱🏼♂️ 32
➕ 18.11. ❤️
It’s a boy! 💙
Ako bude curica bit će Vita najvjerojatnije. Osim sto mi je ime lijepo, znaci Život ☺️
Za dečkića ne znam, kakvo je vaše mišljenje o tome da se dijete zove po članu obitelji koji vise nije živ 😶
Ja bas i nisam za..
Pa ovisi, ako je neki pradjed koji je imao lijepo ime onda zasto ne. A mislim da ne bi dala po nekom mladom tko je tragično poginuo ili slicno. Nema smisla povezivati... treba dati ime koje ti se sviđa. Doduse, ako netko bas zeli dati ime u cast pokojnika to je isto ok. Mozda mislite da će vas tjerati na plac ali nema sanse, pa ipak vam je to dijete. To ime ce postati njegovo primarno i kad čujete to ime asocijacija ce biti to dijete.
Imam par primjera u okolini gdje su davali djeci suluda starinska imena jer se eto mora...to mi je bas besmisleno. Da sam ja na mjestu tog svekra/svekrve/strica/punice rekla bi roditeljima da ne izmisljaju i da daju ime koje žele.
Mari88
S obzirom da nije bilo prestanka radnog odnosa i da si cijelu placu primila ja ne vidim nijedan valjan razlog da ti ne daju i obrazac za 11mj? 🧐🧐🧐 Jesu dali bilo kakvo objašnjenje?
To sam sve preko sefice isla koja se ocito ne kuzi, zato cu ujutro nazvat knjigovodju. Ona meni kaze eto imas 6mj iz bivse firme pa to predaj, a mi mozemo samo 12 mj izdat. Palo mi na pamet mozda da nisam prijavljena, al ugovor sam potpisala di je pisalo od 1.11 ( kopiju ugovora mi naravno nisu dali ), platnu listu mi dali di pise od 1.11-30.11, zato ne shvacam. U slucaju da mi oni ne daju za 11mj jel ja mogu predat ovo sto imam iz bivse firme?
Inače, vidim da nitko nema moj problem, ali ja sam jako zabrinuta oko svoje kilaže. Od početka trudnoće sam dobila 5 kg, od toga odmah na početku 2 kg kada sam počela piti folate, a nakon toga još 3 i čini mi se da guram ka 4 kg. Sad sam se stavila malo na dijetu u smislu da manje obroke jedem i da gricnem voće između. Izbjegavam slatkiše. Ne želim pretjerane dijete jer smatram da treba svega unositi za bebu. Ti folati su me dotukli plus prestala sam pušiti, ali imam osjećaj da više kg dobijem nešto što unesem u zadnje vrijeme. Znači samo prema gore šiba. I trbuh mi se već vidi. Moram nositi ful široke bluze da me nitko ne skuži. Ginekologica me do sada nije vagala. Koliko sam skužila to će tek kad mi otvori trudničku koju mi ne želi otvoriti dok nije sigurna da je sve ok. Sljedeći pregled mi je 14.01. i tada bi mi trebala otvoriti i valjda me početi vagati. Za sada me nije slala ništa vaditi. Dr opće prakse mi je dala šećer, željezo i te neke stvari čak prije prvog pregleda kod ginekologa. Idem za štitnjaču jer imam Hashimoto, za sada svaki mjesec. Ne znam je li ovo normalno jer vidim da vi svi gubite, a ja samo dobivam 😔 Trudim se šetati svaki dan, ali evo baš se zaredala kiša u zadnje vrijeme, pa nisam redovita. Čak mi dođe da kupim onu traku za trčanje, samo podlogu, da šetam pred tvom 😂
Nisi jedina, ja sam 2 kg u plusu, vec mi se vidi trbuh i grudi su mi za broj i pol narasle.. Svi grudnjaci i hlace su mi male 🙈 i ja imam Hashimoto, mozda je do toga 🤔
👨🦱35
👱♀️26 Hipotireoza, Hashimoto, Euthyrox 88,
9/2020 Missed ab. 9tt 😔
12/12/2020 +
It's a girl ❤️
Kiflice godišnji od 2020. sigurno nećeš moći koristiti u 2022. Imala sam kolegicu kojoj sam unosila zahtjev za godišnji nakon porodiljnog i ovaj star dvije godine je jednostavno propao. Nisam ni ja znala da se može prekinuti porodiljni i koristiti godišnji.
Ja ću prije komplikacija potrošiti 2020. što mi je ostalo i 2021. cijeli godišnji. Ionako ću imati cijeli 2022. za potrošiti. Pošto mi je termin početkom 8 mj. taman ću se nakon ljeta vratiti. To mi dovoljno. Doktorica mi je preporučila što prije na komplikacije zbog zdravstvenog stanja i stresnog posla, ali evo čini mi se da sam ipak onaj plan da ću raditi do kraja 1. mj produljila na 2. mj 🙈
Inače, vidim da nitko nema moj problem, ali ja sam jako zabrinuta oko svoje kilaže. Od početka trudnoće sam dobila 5 kg, od toga odmah na početku 2 kg kada sam počela piti folate, a nakon toga još 3 i čini mi se da guram ka 4 kg. Sad sam se stavila malo na dijetu u smislu da manje obroke jedem i da gricnem voće između. Izbjegavam slatkiše. Ne želim pretjerane dijete jer smatram da treba svega unositi za bebu. Ti folati su me dotukli plus prestala sam pušiti, ali imam osjećaj da više kg dobijem nešto što unesem u zadnje vrijeme. Znači samo prema gore šiba. I trbuh mi se već vidi. Moram nositi ful široke bluze da me nitko ne skuži. Ginekologica me do sada nije vagala. Koliko sam skužila to će tek kad mi otvori trudničku koju mi ne želi otvoriti dok nije sigurna da je sve ok. Sljedeći pregled mi je 14.01. i tada bi mi trebala otvoriti i valjda me početi vagati. Za sada me nije slala ništa vaditi. Dr opće prakse mi je dala šećer, željezo i te neke stvari čak prije prvog pregleda kod ginekologa. Idem za štitnjaču jer imam Hashimoto, za sada svaki mjesec. Ne znam je li ovo normalno jer vidim da vi svi gubite, a ja samo dobivam 😔 Trudim se šetati svaki dan, ali evo baš se zaredala kiša u zadnje vrijeme, pa nisam redovita. Čak mi dođe da kupim onu traku za trčanje, samo podlogu, da šetam pred tvom 😂
Ja kad sam sa 12.tjedana radila pregled tad mi je otvorila trudnicku knjižicu i prvi put zapisala visinu, težinu prije trudnoće i težinu u 12.tjednu. Tada sam bila 1kg +. A sada mislim da sam dobila još 3kg, u nepuna 4tjedna. Ali tjesim se da su bili blagdani. I jedem dosta slatkog, baš me pita stalno. Nikako da se pokrenem i makar jogu da počnem vježbati, ima super videa na youtubu za trudnice.. Probat ću sutra pa javim 😁😁
A možda su tvoje kile povezane sa štitnjačom. 🤔
Rio vjeruj mi nećeš imati problem s imenom, tebi će to postati ime tcog djeteta i kad čuješ to ime prvo će ti tvoje djete doći na um. Moj rođak se zove Niko kao i moj dida. U početku sam bila protivnik tog imena a sad ga ne mogu zamisliti da se drugačije zove 🙂
Lullaby a gle ti si dobila sad i dobro je da ide ujednačen tempo, a kod mene će bit skok od 5kg u jednom mjesecu što nikako nije dobro. Mislim da vsljs paziti na prehranu ali se ne treba opterećivati. Osobno znam mršavice koje su u trudnoći dobile 25kg i nakon trudnoće su jednostavno postale kao prije....ja nisam te sreće al hoću reći svaka je različita i sve ć3mo do kraja dobiti bar 10kg jer ispod toga nije preporučljivo.
url=https://lilypie.com]
Cure, spominjete neke vjezbe za trudnice... Jel idete na neki tecaj za to u vasem gradu ili ste dobile nesto od doktora ili trazote videice po youtube-u?
Ja bih trebala poceti lagano vjezbati, jako sam strunula, nisam vjezbala zadnjih par godina, a u trudnoci vecinom lezim... Srecom genetika mi je dobra pa sam vitka i ne boli me kicma, ali svjesna sam da si lose cinom sto sam se ulijenila... nekad davno sam uvijek vjezbala. Koje vjezbe / linkove prrporucate za pocetak? :)
Da, može biti i do štitnjače. Ja baš pijem veliku dozu. Prije me nije mučila ta kilaža, pijem lijekove već preko 10 godina, ali zadnje 2-3 godine vidim da čim stanem i ne krećem se kile se baš onako abnormalno gomilaju. Trudim se dugo šetati, ali nisam baš druge vježbe radila. Malo me strah dok ne prođe prvih 12 tjedana.
Lulu javi za jogu, mogla bi tako nešto laganini doma 🙂 Bit ću ko kugla do kraja trudnoće 🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji