Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    matea1989
    10. Prosinac 2020. 12:27

Da ove godine je sajam beba online od 17.12. ako se ne varam, samo mislim da je realno prerano bar za mene da sada išta uzimam jer ću vjerojatno sto puta promijeniti mišljenje i vidjeti nešto bolje i ljepše 😂😂

mara5
    10. Prosinac 2020. 12:40

Da i meni je to stvarno jako rano🤷‍♀️ a moram viditi i sto cu sve nasljediti

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

• Embarasada
    10. Prosinac 2020. 13:08

Meni je druga trudnoća pa da podijelim iskustvo sto se tice kupovanja. Sve što sam mogla naslijediti sam uzela. Tu robicu djeca nose tako kratko, prljaju, pere se tisuću puta... stvarno sam puno robe naslijedila i sve je dobro došlo. Meni su najbolje dječje marke HM i Lidl, doslovno mi ne treba nijedan drugi ducan za robu jer su meni klasa iznad svega što se tiče omjera cijene i kvalitete. Kvaliteta je odlicna. 
    Sto se tice opreme dobro je pratiti sajmove i popuste (npr city centar ima zutu srijedu svaki mjesec 15% na sve u babycentru i magic babyju). 
    Nama je krevet iz ikee, madrac perfecta dreams, komada i presvlacilica ikea, kolica i jaje maxi cosi iz baby centra (jaje smo brzo prerasli jer je samo do 74cm sto nisam uopće gledala kad sam kupovala). Ima grupa na fejsu Rodine savjetnice za autosjedalice pa možete tamo pronjuškat za prijedloge za autosjedalice.
    Košaru od kolica smo koristili do 6 mj i dalje kolica gdje djete sjedi, zadovoljna sam. Stoje nam u prizemlju pa mi nije bitna težina a znam da je nekima to ključno. Kupila sam i torbu uz kolica, preskupo platila a mogla sam komotno nosit stvari u cekeru za 15kn i zbuksat ga u kolica :)
    Imala sam maramu za nošenje (ergobaby) i 2 nosiljke (marka Tula). To nošenje je bilo super i spas, curka i ja smo cijelu zimu bile u nosiljki, ona lijepo zaspe, ja uzmem coffee to go pa se setamo po šumi. Ne trebaju nikakve pripreme, samo ju doma ukopčam i u setnju  i uvijek bi zaspala.
    Dude i bočice - avent (dudu smo joj dali sa 1 ili 2 mjesec tek) a bočicu nije ni koristila.
    Imam ethereal par stvari, sve su odlicne i neuništive.
    Treba ce vam baby gym, to je podloga za pod i onaj luk na kojem vise igracke pa dijete nabija po tome(bitno da je šareno), imala sam naslijeđene, budu za kupit u kauflandu ili tako negdje za 150kn.
    Jastuk za nošenje smo kupili ali nismo koristili, rec ce vam dr i fizijatri da beba treba bit na rukama, da joj je to najugodnije i ima najviše prilike da jača misice vrata. Čim padne pupak, beba treba sto vise bit na podu i na trbuhu, tako se najbolje motoricki razvija.
    Izdajalicu nisam imala, posudila mi sestra ali nisam koristila. 
    Trudnicka roba - imam nešto iz HM i lidla ali većinom sam samo nosila obične siroke trenirke i veste.
    Kadica za kupanje - ikea.
    Ne mogu se vise ničega sjetit :)

Mallla
    10. Prosinac 2020. 13:23

Potpisujem Embarasada za H&M i Lidl i definitivno Lidl ima najmekši pamuk.
    Kod nas su dude bile MAM a boca Tomme tippe i izdajalica koju sam koristila. Uglavnom sam bila prezadovoljna! I da za robicu zabluda je da bebe hoćemo/možemo ušminkavat....iznimno u posebnim prilikama al to je tramak.
    I prakticirala sam baby handling i imam jednu malu motorički spretnu majmunicu a u početku je bila lagano hiper distonična, to smo vježbama brzo sredili. Npr. Podloga za pod odlična Casmantino....ja imam neku j3ftinu a ta mi je samo klizila što me je nerviralo, a kocke za pod nisu tako praktične kako se  čini.
    I da i meni je bilo nošenje zakon....bazingu smo iskoristili maksimalno!  Sad si mw Embqrasada podsjetila na svašta...čovjek to lako zaboravi.
    E meni je super stvar i noćno svjetlo tj. Ja ga imam u obilku mede kojem se pritisne trbuh pa ima da bude samo svjetlo ili projekcijq sarena uz twinkle twinkle little star, to i 4 godine nakon koristimo.

url=https://lilypie.com]

10. Prosinac 2020. 13:27

Bok cure, evo da se malo javim. Od jučer imam smeđkasti iscjedak, bila sam dns na pregledu. Gin mi je vidio GV i ŽV, ali ploda za sad nema. Ali rekao je da to za moje tjedne nije čudno i da je potrebno ponoviti UZV za 7 do 10 dana, da bi se tad trebalo sve vidjet. Nije vidio nikakvo unutarnje krvarenje, pa mi nije dao nikakvu terapiju za sad osim mirovanja. Naručena sam na prvi pregled kod svoje gin za točno tjedan dana i nadam se da će se do tada sve vidjeti i da će biti sve oke🙏

Nina27
    10. Prosinac 2020. 13:28

Hvala puno chocolina i Embarasada. Ovo je sve jako korisno. ❤️❤️🤗

👱🏼‍♀️ 27
    👱🏼‍♂️ 32
    ➕ 18.11. ❤️
    It’s a boy! 💙

• Embarasada
    10. Prosinac 2020. 13:34

Mallla

Potpisujem Embarasada za H&M i Lidl i definitivno Lidl ima najmekši pamuk.
    Kod nas su dude bile MAM a boca Tomme tippe i izdajalica koju sam koristila. Uglavnom sam bila prezadovoljna! I da za robicu zabluda je da bebe hoćemo/možemo ušminkavat….iznimno u posebnim prilikama al to je tramak.
    I prakticirala sam baby handling i imam jednu malu motorički spretnu majmunicu a u početku je bila lagano hiper distonična, to smo vježbama brzo sredili. Npr. Podloga za pod odlična Casmantino….ja imam neku j3ftinu a ta mi je samo klizila što me je nerviralo, a kocke za pod nisu tako praktične kako se čini.
    I da i meni je bilo nošenje zakon….bazingu smo iskoristili maksimalno! Sad si mw Embqrasada podsjetila na svašta…čovjek to lako zaboravi.
    E meni je super stvar i noćno svjetlo tj. Ja ga imam u obilku mede kojem se pritisne trbuh pa ima da bude samo svjetlo ili projekcijq sarena uz twinkle twinkle little star, to i 4 godine nakon koristimo.

E da, baby handling je definitivno nešto o čemu se treba raspitati prije bebe, da mamama malo vise samopouzdanja kako drzat i prevrtat bebu :)
    Recimo moj dom zdravlja u zg organizira radionice za baby handling i savjetovanje o dojenju, svakako se isplati poslušati. To je sve odvojeno od trudnickog tečaja. 

10. Prosinac 2020. 14:02

Hvala na korisnim postovima 🙏
    Sto se kadica za kupanje tiče, nisam pametna... Kako kupate bebu? Jel to kadica di beba kao leži il je naslonjena, ili imate pomoć pri kupanju? Koga god znam rade to u dvoje... I vidjela sam da ima kadica sa stalkom....jel to stabilno? 

sassy
    10. Prosinac 2020. 14:02

Zdravo cure,
    Maloprije sam isla piskit i primijetila sam svijetlo rozi iscjedak jako jako svijetlo i kad obrisem se drugi put, nestane toga i tako poslije svakog odlaska u wc. Sinoc sam isla na UZ i kontam da nije radi toga? Jeste li imali slicno iskustvo da li trebam ici dr obzirom da je jako oskudno i jako svijetlo?
    Inace imam bol u ledjima i neku nelagodu dole, bas kao kad trebam dobit

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

Bojana2017
    10. Prosinac 2020. 14:03

Ja bih rekla da stvarno ne treba bacati brdo novaca na robicu, pogotovo ne u prvoj godini jer bebe tako brzo izrastu iz toga. Ja sam sa prvom bebom pretjerivala pa puno toga je obukla jednom ili nijednom 
    Sada sam odlučila da ne pretjerujem u tome, ako bude i druga curica gotovo ništa neću kupovati (mada nam se godišnja doba ne poklapaju) prva je rođena 19.12. pa vjerujem da ću trebati malih stvarčica za početak.
    Dodala bih i Kik koji ima super stvari u odnosu na cijenu i još imaju super popuste, tako da sam curici kupovala tajice i majičice za 8 kn po komadu.

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.