Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Orhideja1
    23. Srpanj 2021. 15:09

Tiskanje…. Ja sam cijeli zadnji dio poroda govorila da ja to neću znati.pa su mi babice govorile, sve su istisle i ti ćeš. Meni su doslovno govorile kakaj, kakaj i dok sam tiskala uopće nisam bila sigurna je li to pravilno, a nakon 2i pol stisla moj bebač je bio vani🥰🥰
    A ja sam mislila kao će se sve to kod mene zaglaviti jer ja ne znam🤦‍♀️🤦‍♀️
    I mislim da sad odmah trebam ići rodit, da opet nebi bila sigurna kako ide i kako treba. 

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Mallla
    23. Srpanj 2021. 15:23

Tweetyce meni se više sviđa taj zen mode oko trudnoće nego stress mode a i oko bebe kasnije i dojenja...kod nas je stalno neki režim da su svi i smo svi stručnjaci pokusavamo kontrolirat sve, bebino plakanje, crijeva, bljucanje...a doktor nam treba valjda usput eto nek se nađe....tako da ukupno više mi se sviđa zen mode nego ovaj stress mode iako često sebe zatičem u ovom strees djelu.

url=https://lilypie.com]

Matejaa95
    23. Srpanj 2021. 15:54

Mpja cura nejde nikam za sad haha. Po velicinama je za 39 tj,a nama je jucer po zadnjoj m bio termin. Plodna voda super, i dalje jedan prst otvorena. Ona divlja ko luda, plazila jezik,lupala nogama. Tako da mi i dalje cekamo. Trudova nemaaaa😅🥰

15.12.23. zadnja menz
    9.1 .24. plusiccc
    Druga trudnoca😀
    Prvi pregled 30.1

CrazyDiamond
    23. Srpanj 2021. 16:11

Kiflica

Joj super vijesti, uspjela sam upravo izdahalicom izvuci kap kolostruma, mozda se probude cicke! I Mia ih je uspjela uhvatit ustima. Rano je jos, vjezbat cemo i trudit se, a u međuvremenu imamo adaptirano pa nije gladna. Tako je, kako bude - bude! :)

Super bebica 💗 
    Što sto dojenja tiče, samo polako... mlijeko može nadoći i 3 ili 4 dan... malo masiraj, malo odi pod topli tuš i moglo bi nadoći 😉 a i u drugom slučaju, ako je na  adaptiranom, nije drama! 

Lumile
    23. Srpanj 2021. 16:35

tweetyca

Mallla ma zatec cu i ja sebe 100%, ne moze sa dalmatinskom krvi nikako drugacije
    Meni sad iskreno ovo vise odgovara. ispocetka mi se nije svidjalo i tila san provjerit sve, ali trudnoca nije medicinsko stanje, nisi bolestan, zasto bi me tretirali ko da jesan. I dosta stvari sto se rade u nas na Balkanu kroz trudnocu i tijekom poroda jednostavno ni nemaju nikakve znanstvene podloge.
    .
    Ja sam dobila prvu "jel beba vani" poruku danas!! Woohoo! A svima sam rekla da je termin kasnije nego sto je i da ce znat kad bude.
    Ako se nastavi rekla sam da iskljucujem mobitel bez pardona.
    .
    Nego kako ste vi sa posjetama i sa tim svim? Mozda sam vec pitala, ali to je nesto o cemu smo mi doma pricali zadnja 2 dana. Imamo jako mal stan, nazalost od nijednog od nas familija nije blizu tako da ne moramo niti raspravljat o tome da li oni mogu doc posjetit vec cemo mi morat ic s bebom kad dobije prva cjepiva. Brinu me prijatelji i vec vidim poruke cim mala stigne da kad mogu doc posjetit itd. Ovde nema nekog koncepta da pustis mamu i bebu da odmaraju prvih mjesec dana. Ja nisam cijepljena, male bebe nemaju dobar imunitet, a u Svedskoj je sve po starome, maske nisu obavezne, nema nikakvih pravila, kao normalan svakodnevni zivot, restorani i kafici puni, itd. Mi zivimo u malom stanu i nemamo neki balkon ili terasu di bi mogli primit goste. Tako da mislim da bi meni psihicki bilo najdraze da nam nitko ne dolazi jer me stvarno strah da mala pokupi koronu jer ja nisam imala muda rec nekome da ne primamo posjete

Ako ne želiš riskirati ikakvu bolešćuru, zašto ne bi izašli van s djetetom i eventualno prijateljima? Ako je lijepo vrijeme, izađete na zrak, i super, neće biti neke nelagode ili stresa... Po mome je bolje naći neki kompromis nego ljudima govoriti, da ne dolaze... jer i njih treba shvatiti, pogotovo ako su to ljudi s kojima se družite, pa sigurno bi voljeli vidjeti i bebu... 😉😉😉

Aneee
    23. Srpanj 2021. 16:55

Tweetyca mi smo svima rekli da želimo biti sami prva 2 tjedna da se privikne beba na nas a i mi na bebu..i onda smo organizirali jedan dan da nam dođu njegovi na kolač i kavu...naručila sam fino torticu i super...a I bolje da sam tako napravila jer sam i ja trebala oporavak...i onda kad su svi otišli trebalo je isto tako srediti stan iza njih, a vjv onak direkt poslije poroda to nebih mogla

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Pjegica.
    23. Srpanj 2021. 17:29

Tweetyca nemoj se opterecivat oko toga kad rodis ces vidjet u kakvom si stanju kako ti je prosao porod i kako ce ici oporavak ako je lijepo vrijeme za jedno 2 tj odite iz kuce na zrak naci se s par prijatelja i na taj nacin rijesite te znatizeljne
    Moja prijateljica nije htjela da bebu diramo cak ni sa par mj starosti stoga ja cu po svom nahođenju imamo i balkon imamo i terasu prvo ide obitelj a onda idemo dalje kako se ja budem osjecala. Ko god me do sada pitao kad smiju doc sam rekla da cu vidjet kako sve bude teklo a nece sigurno na vrata doc bez zvanja a ko se oce ljutit slobodno moze 😁

Kiflica
    23. Srpanj 2021. 17:40

Heh za tiskanje- zapravo sam krivo naucila od nekih doula s youtubea, pa me stalno vuklo na to, a ne kako su mi u rađaoni sugerirali😅. Bolje da nis nisam prije gledala. Inace sam sve fino slusala njihove sugestije, pitala ih sta mi je bolje, oni bi meni fino objasnili i pitali jel smiju  i super je isla komunikacija na porodu.
    Mozda bi bila druga prica da sam bila hrabra za stolcic, ali previse je bolilo (a ja nisam navikla na bol- nadala se da imam visok prag boli, ali ipak imam puno srece) i poslusala sam njihov savjet da je u mom slucaju bolje nastavit s induciranjem, drip i epi, kad smo vec morali pocet s gelom, kad nije sve prirodno i krenulo, da se ne bi usporilo. I mislim da je to bila dobra odluka. A za pucanje isto, trudila sam se ja mazat, masirat i rastezati, ali uzalud😅. Mozda nedovoljno dugo, nedovoljno puta, a mozda jednostavno nisam imala sanse ne popucat, genetika, tip koze, konstitucija...cak i nije izletila u 2 truda, nego je glavica malo stajala na izlazu dok sam se ja trudila uzgurat ju u vise trudova, pa pauza, pa trudova...jedno desetak tiskanja barem... i samo uz pomoc rucnog guranja trbuha je islo - ali nije to bilo nikakvo skakanje po trbuhu, laktarenje i slicno...ona je njezno malo pritisnula gornji dio trbuha dlanom...

Kiflica
    23. Srpanj 2021. 17:48

A sto se tice posjeta i straha i sterilizacije...u bolnici su me "cijepili"protiv toga...🤣 Znaci, uvjeti su kakvi jesu - brizni. Tu smo 4 zene i 4 bebe nagurane u 1 sobi, u wc-ima kaos krvi i ulozaka posvuda, u tusu se voda vraca nazad, bebi dajem danima hranu u bocici koja se samo ispere vodom... E, a mi doma sterilizirali cijelu kucu, ne samo bocice i dude 🤣. I sad da mama ne smije blizu a tu mi je milion sestara, zena, babica, doktora, trudnica i rodilja bilo blizu bebice... Opustila sam se totalno sad nakon sto smo ovo sve prozivjeli i prezivjeli.😅 I moram pit antibiotik zbog neke bakterije koju nisam imala prije nego su me isprepipali u bolnici svi i kateter mi stavili. Ali meni je i dalje sve pozitivno iskustvo, jer smo zive i zdrave izisle i jer su se svi ljudi maksimalno trudili da sve bude dobro. A uvjeti su kakvi jesu nazalost, nije do njih...

Mallla
    23. Srpanj 2021. 17:52

Daa tiskanje je isto kao kakanje a ono imaš turbo zatvor 🤣 Brada na prsa i guraj na guzu....prvi porod je i meni trebalo 5-6 tiskanja, bila kratka pupcana vrpca pa potezala bebu nazad. A sad drugi put 2 tiskanja i gotovo a ja se pogubila krivo tiskala jednostavno me bolilo toliko da sam isla prodisavat umisto tiskat. Al dobro beba je izasla.

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.