Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Malena3
    26. Studeni 2020. 12:08

mara5

Maša ne odustaje od piškenja, da znaš da dođe i menida odem po jedan digitalac jer na njega nisam nikad

Hahaha šta si kupila onaj na kojem piše i koliko tj si trudna ili samo onaj koji pokazuje + 😂😂😂😂😂

Lora27621
    26. Studeni 2020. 12:22

Mallla

Lora ja sam radila OGTT u prvoj trudnoći, obično se radi cca u 5om mj trudnoće. Je to je ono kad dođeš na prazan želudac vadit krv, pa popiješ glukozu i vadiš krv nakon 2h otprilike a u međuvremenu nema pit ni jest. S tim da sam skontala da i u tome ima razlike od laboratorija do laboratorija. Tada mi je popit glukozu bilo kao da cedevitu pijem. Samo do tada i stanu mučnine, ne znam kako bi sad popila.
    Čim ti je šećer veći od 5 stavljaju ti dijagnozu gestacijski dijabetes. A dan prije vađenja možeš udarit mini dijetu i onda nalaz uglavnom bude dobar. Tipa da ne jedeš iza 20h, da taj dan ne jedeš slatko ni puno voća osim jabuke i lagano jedeš. To su neki mali trikovi!

Krasno, muka mi je cim pomislim na to, ne znam kako cu to popiti 🤦‍♀️🤦‍♀️ 

👩 26
    🧑31
    ➡️🤰 9/2020
    ➕ 17.11.2020.

mara5
    26. Studeni 2020. 12:22

Malena3

mara5

Maša ne odustaje od piškenja, da znaš da dođe i menida odem po jedan digitalac jer na njega nisam nikad

Hahaha šta si kupila onaj na kojem piše i koliko tj si trudna ili samo onaj koji pokazuje + 😂😂😂😂😂

ma imala sam zalihu onih iz dm, samo crticu pokazuju...  i toliko su jake crte bile da nije bilo potrebe za digitalcem... ali eto nisam nikad probala pa bi možda ošla  na taj sa tjednima 

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Mallla
    26. Studeni 2020. 12:28

Lora27621

Mallla

Lora ja sam radila OGTT u prvoj trudnoći, obično se radi cca u 5om mj trudnoće. Je to je ono kad dođeš na prazan želudac vadit krv, pa popiješ glukozu i vadiš krv nakon 2h otprilike a u međuvremenu nema pit ni jest. S tim da sam skontala da i u tome ima razlike od laboratorija do laboratorija. Tada mi je popit glukozu bilo kao da cedevitu pijem. Samo do tada i stanu mučnine, ne znam kako bi sad popila.
    Čim ti je šećer veći od 5 stavljaju ti dijagnozu gestacijski dijabetes. A dan prije vađenja možeš udarit mini dijetu i onda nalaz uglavnom bude dobar. Tipa da ne jedeš iza 20h, da taj dan ne jedeš slatko ni puno voća osim jabuke i lagano jedeš. To su neki mali trikovi!

Na ex nema druge. Što manje razmišljaš lakše je podnjeti. Iako iskreno sad u ovoj poziciji ne znam kako bi popila tj. Bi li zadržala u sebi nakon pijenja.... 

url=https://lilypie.com]

Lora27621
    26. Studeni 2020. 12:51

Mallla

Lora27621

Mallla

Na ex nema druge. Što manje razmišljaš lakše je podnjeti. Iako iskreno sad u ovoj poziciji ne znam kako bi popila tj. Bi li zadržala u sebi nakon pijenja….

Bas mi to i je problem, jucer su me uhvatile mucnine pa rijetko sta zadrzim u sebi😅

👩 26
    🧑31
    ➡️🤰 9/2020
    ➕ 17.11.2020.

• Malena3
    26. Studeni 2020. 13:13

Cure ja sam sada išla na wc i na papiru je bilo malo sukrvice i iscjedak.. Odmah sam se zabrinula. Javila sam se ginekologu i rekao mi je ako bude i dalje da ujutro dodem na pregled. 

• Toncica24
    26. Studeni 2020. 13:17

moze pitanjce,jer me zbunjuje ovo racunanje.
    Ako mi je ZM bila 18.10. koji sam ja sad tjedan ?
    Na internetu mi pise negdi - ti a na moj kalendar 5+4 .hmmm

1.8. Curetak stigao 💗

• Toncica24
    26. Studeni 2020. 13:20

*6 -TI

1.8. Curetak stigao 💗

Susika
    26. Studeni 2020. 13:28

Toncica24

moze pitanjce,jer me zbunjuje ovo racunanje.
    Ako mi je ZM bila 18.10. koji sam ja sad tjedan ?
    Na internetu mi pise negdi- ti a na moj kalendar 5+4 .hmmm

Tako je, 5+4 si, odnosno u 6. tjednu 
    iako je naravno do začeća došlo 2 tjedna kasnije, al tako se školski računa 

Susika
    26. Studeni 2020. 13:31

Mallla

Što se tiče manje trudnoće nego je po kalendaru cure ne brinite i ja sam minus 1 tjedan. Tu mi u potpisu piše 11+2 al to moram ispravit jer sam danas 10+1 zapravo. Tako je bilo i prvi put, a na kraju sam i rodila točno toliko kasnije. Nema brige, samo strpljivo i mirno. Ja sad čekam da prođu mučnine i povraćanja da se ko čovjek mogu napiti vode ili pojesti nešto. Toliko malo unosim u sebe, tek tolilo da ne dehidriram. Trbuh mi se već vidi, a nije čudno kad ni ne idem u wc redovno… Ovako se slabije javljam tu jer radim do 16h, imam gužvu na poslu, doma me dočeka 4godišnja gremlinica kojoj na kraju dam mobitel da gleda crtić dok ja mrvu odmorim i onda se kasnije srušimo obadvije od umora.
    Lakše mi je što radim jer tako manje razmišljam.
    E 2 pitanja!? Jeste li snimile negdje neki dobar popust što vrijedi ispucat za crni petak od opreme za bebu?
    I jeste li vadile krv urin, ono standardno na početku trudnoće? Da e još sam ja i odbila probir, već samo hoću anomaly scan, klasični? Jel bio tko već na probiru?

Također užasno malo jedem, nemam uopće apetita i baš mi mučno. Nisam se vagala al smršavjela sam sigurno par kila 
    Jedva čekam da prođe to razdoblje i da počnem normalno funkcionirati, baš sam si u banani..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.