Maša ne odustaje od piškenja, da znaš da dođe i menida odem po jedan digitalac jer na njega nisam nikad
Hahaha šta si kupila onaj na kojem piše i koliko tj si trudna ili samo onaj koji pokazuje + 😂😂😂😂😂
Lora ja sam radila OGTT u prvoj trudnoći, obično se radi cca u 5om mj trudnoće. Je to je ono kad dođeš na prazan želudac vadit krv, pa popiješ glukozu i vadiš krv nakon 2h otprilike a u međuvremenu nema pit ni jest. S tim da sam skontala da i u tome ima razlike od laboratorija do laboratorija. Tada mi je popit glukozu bilo kao da cedevitu pijem. Samo do tada i stanu mučnine, ne znam kako bi sad popila.
Čim ti je šećer veći od 5 stavljaju ti dijagnozu gestacijski dijabetes. A dan prije vađenja možeš udarit mini dijetu i onda nalaz uglavnom bude dobar. Tipa da ne jedeš iza 20h, da taj dan ne jedeš slatko ni puno voća osim jabuke i lagano jedeš. To su neki mali trikovi!
Krasno, muka mi je cim pomislim na to, ne znam kako cu to popiti 🤦♀️🤦♀️
👩 26
🧑31
➡️🤰 9/2020
➕ 17.11.2020.
Maša ne odustaje od piškenja, da znaš da dođe i menida odem po jedan digitalac jer na njega nisam nikad
Hahaha šta si kupila onaj na kojem piše i koliko tj si trudna ili samo onaj koji pokazuje + 😂😂😂😂😂
ma imala sam zalihu onih iz dm, samo crticu pokazuju... i toliko su jake crte bile da nije bilo potrebe za digitalcem... ali eto nisam nikad probala pa bi možda ošla na taj sa tjednima
🙅♀️30, 🙋♂️29
Lora ja sam radila OGTT u prvoj trudnoći, obično se radi cca u 5om mj trudnoće. Je to je ono kad dođeš na prazan želudac vadit krv, pa popiješ glukozu i vadiš krv nakon 2h otprilike a u međuvremenu nema pit ni jest. S tim da sam skontala da i u tome ima razlike od laboratorija do laboratorija. Tada mi je popit glukozu bilo kao da cedevitu pijem. Samo do tada i stanu mučnine, ne znam kako bi sad popila.
Čim ti je šećer veći od 5 stavljaju ti dijagnozu gestacijski dijabetes. A dan prije vađenja možeš udarit mini dijetu i onda nalaz uglavnom bude dobar. Tipa da ne jedeš iza 20h, da taj dan ne jedeš slatko ni puno voća osim jabuke i lagano jedeš. To su neki mali trikovi!
Na ex nema druge. Što manje razmišljaš lakše je podnjeti. Iako iskreno sad u ovoj poziciji ne znam kako bi popila tj. Bi li zadržala u sebi nakon pijenja....
url=https://lilypie.com]
Na ex nema druge. Što manje razmišljaš lakše je podnjeti. Iako iskreno sad u ovoj poziciji ne znam kako bi popila tj. Bi li zadržala u sebi nakon pijenja….
Bas mi to i je problem, jucer su me uhvatile mucnine pa rijetko sta zadrzim u sebi😅
👩 26
🧑31
➡️🤰 9/2020
➕ 17.11.2020.
Cure ja sam sada išla na wc i na papiru je bilo malo sukrvice i iscjedak.. Odmah sam se zabrinula. Javila sam se ginekologu i rekao mi je ako bude i dalje da ujutro dodem na pregled.
moze pitanjce,jer me zbunjuje ovo racunanje.
Ako mi je ZM bila 18.10. koji sam ja sad tjedan ?
Na internetu mi pise negdi - ti a na moj kalendar 5+4 .hmmm
1.8. Curetak stigao 💗
moze pitanjce,jer me zbunjuje ovo racunanje.
Ako mi je ZM bila 18.10. koji sam ja sad tjedan ?
Na internetu mi pise negdi- ti a na moj kalendar 5+4 .hmmm
Tako je, 5+4 si, odnosno u 6. tjednu
iako je naravno do začeća došlo 2 tjedna kasnije, al tako se školski računa
Što se tiče manje trudnoće nego je po kalendaru cure ne brinite i ja sam minus 1 tjedan. Tu mi u potpisu piše 11+2 al to moram ispravit jer sam danas 10+1 zapravo. Tako je bilo i prvi put, a na kraju sam i rodila točno toliko kasnije. Nema brige, samo strpljivo i mirno. Ja sad čekam da prođu mučnine i povraćanja da se ko čovjek mogu napiti vode ili pojesti nešto. Toliko malo unosim u sebe, tek tolilo da ne dehidriram. Trbuh mi se već vidi, a nije čudno kad ni ne idem u wc redovno… Ovako se slabije javljam tu jer radim do 16h, imam gužvu na poslu, doma me dočeka 4godišnja gremlinica kojoj na kraju dam mobitel da gleda crtić dok ja mrvu odmorim i onda se kasnije srušimo obadvije od umora.
Lakše mi je što radim jer tako manje razmišljam.
E 2 pitanja!? Jeste li snimile negdje neki dobar popust što vrijedi ispucat za crni petak od opreme za bebu?
I jeste li vadile krv urin, ono standardno na početku trudnoće? Da e još sam ja i odbila probir, već samo hoću anomaly scan, klasični? Jel bio tko već na probiru?
Također užasno malo jedem, nemam uopće apetita i baš mi mučno. Nisam se vagala al smršavjela sam sigurno par kila
Jedva čekam da prođe to razdoblje i da počnem normalno funkcionirati, baš sam si u banani..
Sortiraj odgovore
Najstariji