Lora, draga, pa mi imamo toliko slicnosti. Meni je secer nataste bio 5.7, odmah su mi diagnosticirali gestacijski dijabetes, morala se javiti u dnevnu bolnicu, dobila aparatic za mjerenje secera i biljeznicu. Moram se bockati prije jela i 2 sata nakon i javljati im rezultate. Bila i na nekakvoj edukaciji za hranu, dobila popis sto smijem, na dijeti sam od 1800 kalorija. A jedva ista jedem zbog mucnina, i manje nego sto du mi propisali, pa mi je doma secer dobar. Mrni du rekli da me nece slati na taj oggt jer vec vide da imam gedt.dijabetes. A gle, ja se ne bih igrala tako da ih varam i jedem kako treba samo kad me pitaju i riskirala deformacije djeteta… ja se strogo frzim uputa i secer mi je onda super. Muka je u pocetku, ali ostat ce lakse s navikom, a ostat cemo fit trudnice sa zdravim brbacima!
Cini se draga....kako uspjevas s tim svim? Ja sam jaaako nedisciplinirana u hrani, imam brz metabolizam i dobru genetiku i nista se ne hvata pa se ubijam u hrani...Ja sam danas zvala za nalaz i pet puta me pitala jesam sigurno bila nataste. Kad smo obje skuzile da stvarno jesam odmah je poslala uputnicu u lab za ogtt i poslijepodne kod doktorice odmah. Nekako mi nije bilo svejedno....
👩 26
🧑31
➡️🤰 9/2020
➕ 17.11.2020.
Lucija je kucalo srce sa 6+3 ??
Reko mi je da on vidi kao cirkulaciju al da je to tolko sitno jer je plod jos uvijek jako mali, jedva se je vidio, morao ga je lovit po ekranu doslovno 🤣 sad strepim narednih tjedan da vidim hoce sve biti okej, ak ne otidem slucajno ranije kod privatnika. Mozda oni imaju neki bolji uzv di bi se nesto bolje vidlo i mozda bi mi znali rec pd kud ta sukrvica i smeđarenje, ne znam 🤷
👸 24g
🤴 26g
11.11.2020. ➕
Ja ujutro idem na pregled jer mislim da nije nešto ok. Nakon svakog pišanja kad se obrišem je krv. Sada sam baš loše. Ne mogu dočekat jutro.
Ja ujutro idem na pregled jer mislim da nije nešto ok. Nakon svakog pišanja kad se obrišem je krv. Sada sam baš loše. Ne mogu dočekat jutro.
Otidi na hitnu ako ne mozes izdrzat, oni ce ti dat neku terapiju ako je sve ok
👸 24g
🤴 26g
11.11.2020. ➕
Mara, mucnine su mi pocele u 6 tt.
Lora, hehe, i ja imam bez metabolizam. Prije trudnoce sam jela puno i cesto i s odlicnim apetitom, a vitka sam. I prije su mi uvijek svi nalazi bili savrseni, secer isto. Jedino sto se nisam bas nikad ubijala u kolacima, vise sam fan sĺanog i zdravijeg, pa mi nije toliko tesko palo to kako cu se morati hraniti. Nema neke prevelike razlike od onoga kako ja i jedem, jedino sto mi je sada zbog mucnina jako tesko ista jesti, a kamoli po nekom tocnom rasporedu... Ma moci cemo mi to, ne treba se prestrasiti odmah ( i googlati sve najgore , kako sam ja ) nego laganini, cujem dosta pozitivnih iskustava trudnica da je sve bilo u redu. :)
Lucija je kucalo srce sa 6+3 ??
Reko mi je da on vidi kao cirkulaciju al da je to tolko sitno jer je plod jos uvijek jako mali, jedva se je vidio, morao ga je lovit po ekranu doslovno 🤣 sad strepim narednih tjedan da vidim hoce sve biti okej, ak ne otidem slucajno ranije kod privatnika. Mozda oni imaju neki bolji uzv di bi se nesto bolje vidlo i mozda bi mi znali rec pd kud ta sukrvica i smeđarenje, ne znam 🤷
Meni u bolnici nisu znali reći zbog čega imam krvarenje/sukrvicu iako mi je kompletno pregled napravljen. Samo da je sve oke i da ne panicarim. Kada sam otišla kod svog privatnog, odmah je pronašao hematom te smo mogli predpostaviti odakle krvarenje... E sad dal je do UZV ili do zainteresiranosti...🤷
➕ 17.10.
👧 22.06.2021 - stigla curka
Otidi na hitnu ako ne mozes izdrzat, oni ce ti dat neku terapiju ako je sve ok
Pričekat ću jutro, imam dobrog privatnog ginekologa kojem vjerujem.
Ja cu isto bit 6+2 na prvom pregledu i nadam se da ce se cut srece :/
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
Malena drzi se 🤞🤞
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀