Sve ovisi kakva ce vam beba biti. Sa prvom bebom nisam budila muza osim ako sam bas trebala neku pomoc. Ipak sam ja na porodiljnom i doslovno sam spavala i kad beba spava kako bi nadoknadila ako mi je bilo potrebno. Slazem se da tatu treba ukljuciti sto je vise moguce ali vidjet cete bas kako su napisale cure, povezu se vise tek kad im budu 2-3 god.
Moj muz je znao reci, mene ne voli i samo hoce mamu a sada ne moze od njega otici na wc.
Mislim da je u tim prvim mjesecima ipak potrebnija mama i zenska intuicija tu igra veliku ulogu u tome sto bi i kako trebalo napraviti za bebu.
Druga beba ce biti veliki izazov jer tu je sad i prvo dijete koje treba i oca i majku. Bas me zanima kako cemo se prilagoditi jer ne zelim si nista planirati....inace ispadne skroz drugacije.
Mia 🥰 termin 27.7.
Cure kojima je druga beba, najvjerojatnije ce vam se izgubiti dio prisnosti s prvim djetetom, ali nakon nekog vremena ce i to doci na svoje.
A i za one kojima je drugo dijete, a prvo su dojile...dakle nemojte se iznenaditi, kad krenete dojiti, a cini vam se da imate trudove. Ja sam sa 2. djetetom umirala. Navodno je to zbog toga jer se maternica jos vise rastegne, pa joj je potreban veci napor da se vrati u prvobitno stanje. Uglavnom, prvih 4-5 dana, svako dojenje je bilo ajme majko.
Mi to ništa još ne planiramo i ne razbijamo glavu oko toga...jer ništa ne možemo planirati dok ne vidimo kakva ce biti beba i kakve potrebe će imati....možda mi preopusteno ulazimo u sve to, ali nekako mislim da mi nema smisla planirati kad na kraju mi ne odlučujemo kakve će potrebe beba imati...kao što muž kaze u praksi ćemo uz bebu učiti 😄
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Ooo boobabooo sta me to onda cekaaa 🥺 mene je maternica i grcevi i s prvom bebom rasturalo...da sam znala plakati dok dojim, stiskati zube, grčiti noge uglavnom kao da mi neki cijelu utrobu vuče i zateže
url=https://lilypie.com]
Hvala vam svima na komentarima i misljenjima, zaista korisno, hrpu stvari sam naucila. Recimo nisam imala pojma da bebu mozda ne treba presvlaciti sa svakim hranjenjem, mislim da sam nesto krivo pohvatala na trudnickom. I nisam znala da bebe nekad same zaspu nakon dojenja, nekak je u mojoj glavi to bilo svaki put budjenje full na neko vrijeme, pa hranjenje, presvlacenje, uspavljivanje ponovno... Dosta ste me smirile svim ovim sto pisete jer kuzim da zaista ne mora nuzno svaki put biti, a i vidjet cemo kakva ce nam biti beba, tko to zna.
Ovaj moj bas jako zeli da beba i njega voli, jako ga brine hoce li se vezati i s njim i to me stalno pita (mozda i zato sto sam nema odnos s tatom) pa bih voljela to svakako podrzati na svaki moguci nacin. Recimo procitao je negdje da bebe vole da ih tate kupaju i sad se sprema za kupanje bebe kao za ispit na faksu, cita, gleda videe, uci :D bas me veseli. Tako da, imat cu na umu ovo sve sto ste rekle, probat cu mu ocekivanja staviti na razumnu mjeru, a onda cemo pokusati naci i prilike da se ukljuci kad god moze da beba bude cim smirenija i s njim.
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Hvala vam svima na komentarima i misljenjima, zaista korisno, hrpu stvari sam naucila. Recimo nisam imala pojma da bebu mozda ne treba presvlaciti sa svakim hranjenjem, mislim da sam nesto krivo pohvatala na trudnickom. I nisam znala da bebe nekad same zaspu nakon dojenja, nekak je u mojoj glavi to bilo svaki put budjenje full na neko vrijeme, pa hranjenje, presvlacenje, uspavljivanje ponovno… Dosta ste me smirile svim ovim sto pisete jer kuzim da zaista ne mora nuzno svaki put biti, a i vidjet cemo kakva ce nam biti beba, tko to zna.
Ovaj moj bas jako zeli da beba i njega voli, jako ga brine hoce li se vezati i s njim i to me stalno pita (mozda i zato sto sam nema odnos s tatom) pa bih voljela to svakako podrzati na svaki moguci nacin. Recimo procitao je negdje da bebe vole da ih tate kupaju i sad se sprema za kupanje bebe kao za ispit na faksu, cita, gleda videe, uci :D bas me veseli. Tako da, imat cu na umu ovo sve sto ste rekle, probat cu mu ocekivanja staviti na razumnu mjeru, a onda cemo pokusati naci i prilike da se ukljuci kad god moze da beba bude cim smirenija i s njim.
Amber bas si sretnica s takvim muzem :) vasa beba ce biti jako sretna bebica s puno ljubavi s obje strane
👩🦰 - 31
👨- 40
Baby girl <3
Pa Amber to je odlicno sto hoce kupati, muskarcu je to lakse jer su mu ruke vece i snazniji je pa samim time prakticnije...odlicnooo...ma samo potici to. A privrzenost se stvara svakako s vremenom tako da nema on frke. Pogotovo kad beba pocme kuzit sebe i svijet oko sebe.
Malla, sa prvom, u rodilistu, sve cimerice su bile s drugim/trecim djetetom , sve su se grcile i dojile, meni nista nije bilo jasno. Jer me nakon prvog poroda uopce nista nije boljelo. Ali nakon drugog, strava. Kazem ti, imala sam osjecaj da mi jos 5 dana nakon poroda traju trudovi, na svaki podoj. Taman kad sam odlucila da necu vise trpjeti i da cu popiti tabletu neku, proslo. A imala sam i cimericu na proslom porodu sa 3. djetetom, njoj su te kontrakcije bile uzas da je odmah u rodilistu trazila da joj nesto daju protiv bolova. Meni bilo glupo, jer bolove bi aktiviralo samo dojenje i trajalo bi koliko i podoj. Dok ja popijem tabletu, dok krene djelovati, prodje voz.
To se slazem, ne vidim posebno svrhu tablete u tom slucaju, jedino da me boli između podoja. Al dobro valja biti spreman na to. Znaci pocme cak ranije, mene u bolnici nije bolilo ali doma bas je jako. Trajalo je pa sigurno 10ak dana ako ne i duze, s vremenom je bilo podnosljivije al bas je bilo kao da ce mi utrobu isisati!
Cure, meni danas popodne pocelo curkati vjerojatno sluzbi cep.. plodna voda nije? Jer nisam nis osjetila da je puklo.
I sad osjetim tu i tamo kao menstrualna probadanja.. vidjet cemo
Sortiraj odgovore
Najstariji