Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bojana2017
    13. Lipanj 2021. 14:28

I da, i ja potpisujem tu povezanost sa tatom koja se razvija oko druge godine. Jednostavno bebama je mama glavna, i to je neminovno. 
    Mi smo i danas bile na kupanju, pa je mama pozirala
    https://ibb.co/MBV8ck8

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Kiflica
    13. Lipanj 2021. 14:35

Amber, super pitanje, i mene zanima! 
    Ja citala nedavno o nekom slavnom paru koji si je rasporedio nocne smjene, pa sam si ja zamislila scenarij:  tata cuva, hrani, presvlaci i tjesi bebu od 19-02 h , a mama tad spava 7 h u komadu, a onda mama preuzima bebu od 02- 09 h pa tata ima 7 h  u komadu.
    Za taj scenarij smo i kupili dodatni putni krevetic, a kupili bi i mom dragom krevet koji bi mu stavili u kucni ured - pa bi imali 2 spavace zone.
    To vrijedi naravno ako ne dojim.
    E sad, ako dojim, a nadam se da hocu -  onda mi tu on nocu ne moze nikako pomoci jer dojim samo ja. Isto tako, na vise tecajeva su nas upozorili da bebi ne treba mijenjati pelene nocu, samo ih se razbudi, ne smeta ih da budu popiskeni i pokakani kroz noc. Po danu mijenjati cca 6 puta pelene. Tako da, onda bi ja po noci odrađivala hranjenja, a njega bi zaduzila za mijenjanje pelena po danu. On ce biti slobodan 2 tjedna, a nakon toga ce neko vrijeme raditi pola radnog vremena (plus jos sto radi od doma) pa ce moci uskakati. Trebat ce meni dodavati hranu, vodu, da ja ne presahnem, pocistiti...a mama i svekrva ce kuhati ruckove i donositi ih.  Ono sto me odusevilo kod njega je sto sam ne zeli da kupimo dodatni krevet, nego zeli biti s nama u spavacoj sobi. To mi je predivno, za povezivanje u pocetku, i jer bi mi falio da ga sad izbacimo cim beba dođe u drugu sobu, ali vec znam da ce nakon ta 2 tjedna patnje i buđenja uz njegov laki san ipak rado docekati taj drugi krevet u drugoj sobi. Mogao bi i u dnevnom na kaucu, ali preblizu je spavacoj, a on sve cuje i lako se budi. Ja pak se mogu prouditi i odmah lako zaspati, i spavati i popodne koji sat, pa da on brine o malenoj, pa cemo nekako izgurati!😊

Kiflica
    13. Lipanj 2021. 14:41

Bas me zanima sto kazu mame s iskustvom o ovim mojim zamisljenim scenarijima! I naravno, treci idealni - da beba spava cijelu noc i da moj muzic fino ostane u nasem bracnom krevetu i da smo svi zajedno❤ Svakako bi voljela da ostane, ako se bude moglo, ali ne bih ni htjela da se on pati, samo zato jer se ja patim, a ne moze pomoci. A ako ima nacina da pomogne nocu, javite! 😊

• Maryy29
    13. Lipanj 2021. 14:43

Pozdrav cure, ja imam takodjer zadnja dva dana problem sa oticanjem nogu. Sutra imam pregled, prosli tjedan doktorica je rekla da sam spremna da mi je ctg odlican, dobila sam uputnicu za rodiliste i mogu kad hocu. Sve cemo vidjet sutra.
    Sad da vam kazem iskustvo sa prvom curom i nocima. Ja bih nju presvukla u jedanaest kad bi i ja isla spavati i dala joj dojiti. Sljedeci put bi se probudila oko tri i ne bih je tad presvlacila nego tek sljedeci put oko sest.  Tako da mi muz nije ni trebao. 

👱‍♀️29
    👨‍🦱30
    Planiramo drugo djete od 06/2020
    + 22.10. 2020.
    Termin 01.07. Girl 💓

Kiflica
    13. Lipanj 2021. 14:50

To su sve scenariji u kojima ja zamisljam da sam nakon poroda posve nikakva, da samo lezim i da bi je beba na sisi non stop. No vrlo lako je moguce da cu ja biti nakon poroda brzo na nogama i hopsati u setnje i normalno funkcionirati u kuci, jer sam lako prehodala drugu polovicu trudnoce, isto kao i moja mama, a ona se vrlo brzo oporavila nakon poroda... I nadam se da ce moja curka biti dobra beba kao sto sam ja bila, pa da ce dojenje trajati 5-10 min hlapljivog gutanja, pa spavanje 2 h u komadu i tako u krug. No, odlucila sam ne stavljati si presinge da ista moram osim odmarati ako mi tako pase. Jedino ako mi bude pasalo biti aktivna, onda cu biti. 

Kiflica
    13. Lipanj 2021. 14:53

Mary, odlicno, dobra bebicaaaa❤E tako bi bilo jos najidealnije kako bi pozeljela! 👍
    Wuhu, sad si i ti u terminu i bez brige!🎉

Mallla
    13. Lipanj 2021. 14:57

Ovaj dio nocnog presvlacenja sam vise mislila na scenarij nemirne bebe koja je pojela i trebala bi nastavit spavat a ne spava, pa iduca akcija je presvlacenje, sto su dvije osnovne stvari zbog kojih moze bit nemirna, a onda ako je i dalje nemirna jbg...nosaj il snađi se druže. Izgleda da smo mi ovdje u većini imale bebe koje su noću mirne i dobre al scenariji su raznoliki.
    Moja se budila oko 4h, i onda bi pojela i umjesto sa nastavi spavati ona bi nekih sat vremena bila nemirna. Kako mi je mama bila tu ona bi preuzela taj dio i spasila me ta 2 tjedna dok sam se ja navikla nanta buđenja. Inače bila sam ogromna spavalica u strahu da necu cut bebu kad joj zatrebam!
    Kiflica kao da si opisala mog muza s lakim snom. U pocetku je bio s nama al on oka posteno nije sklopio pa je odselio u drugu sobu. Meni je u pocetku to smetalo, vjerojatno pod dozom hormona a onda mi je prestalo smetati.

url=https://lilypie.com]

ana0310
    13. Lipanj 2021. 15:03

Mallla

Al evo vodim se kao Orhideja idem bez šprance pa ćemo u hodu po malo!

Takoder, kad vidim kakva bude situacija cu vidjeti sto nam najbolje odgovara. Iskreno neda mi se razbijati glavu  s time posto stvarno nemam pojima sta nas ceka. 

2021. M 💗

Orhideja1
    13. Lipanj 2021. 15:04

Mallla

Tako je boobaboo, taman sam htjela nadodati ovaj dio o povezivanju s tatom. I moja cura i tata su se povezali baš tako oko 2 godine. Nije ona sad bila mama, mama al je mama najvažnija. Kad pričamo o bebi/novorođenče mama je život, sve u punom smislu. Bebe su u nama rasle 9mj, naš miris je njihova sigurnost, naša sisa je izvor njihove hrane, naš glas je njima harmonija….da bit ćemo sve lude od hormona i pucat ćemo, na muževe najviše jer su nanprvoj crti al realnost je ovo gore, mama za sve. A tata je tu da radi sve ono drugo, uskoči kad god treba, što god…obavi po kući što može, bebu mazi, nosi, bonda se s njom na xyz drugih načina. Pogotovo ako bude grčeva, tatina uloga vrlo raste jer se može podjeliti na ovaj dio mama za egzistenciju, a tata sa sve drugo! Nadam se da sam uspjela objasniti. Smatram važnom tatinu ulogu samo što nema straha o stvaranju privrženosti jer s vremenom se ona dogodi. Najvažnije su prve 3 😊
    Spavanje popodnevno ni sama nisam taj tip, al kad umor svlada san ne pita…zato sam već dogovorila tu pomoć za popodne…ne moram ja spavati al mogu otić na wc u miru, popit kavu, prosurfat ili prošetati a da netko drugi za to vrijeme preuzme bebu. Osobno mi je to jako jako važno. Osigurati sebi vrijeme koje je za mene. Vrijeme za mene nije vrijeme kad kuham, čistim, vješam veš i slično…prvi put sam s tim jako griješila i bila sam luđa od luđe….ovaj put želim pametnije ako me hormoni ne pometu da postanem opet nekontrolirana baba roga.

Sviđa mi se objava i jedne i druge.... Ali ja se na kraju krajeva najviše bojim sebe same, jer inače u životu jako teško prihvaćam pomoć. Ne zato što to netko drugi ne zna, nego ne želim nikog opterećivat i onda tako dok ne zagusti pa baš puknem.
    Upravo me najbolja prijateljica koja me baš pozna pitala hoće li muž samnom na porod, a ja joj kažem da nisam sigurna da ja želim jer.......... bi meni bilo teško što je njemu teško jer je meni teško...... Zvuči kao jednadžba.
    Njen zaključak...opet ne želiš nikom pokazat kad  ti je teško i da te netko žali iz bilo kojeg razloga.
    Ali da to sam ja🤷‍♀️

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Bojana2017
    13. Lipanj 2021. 15:19

Moja beba nije bila baš spavalica i mirna. Imala je grčeve, znala se buditi po 5-6 puta u toku noći, nekad i više. Jedino dobro je bilo što je rano zaspivala, uveče u 7 ili 8 je bila u dubokom snu.
    Ovaj put ću biti srećna ako ne bude više od 3-4 buđenja u toku noći. 
    Kiflica to si sve lijepo osmislila ali od bebe zavisi kako će to sve funkcionisati u praksi. Svakako ne treba postaviti prevelika očekivanja 🤷🏼‍♀️ pa se bolje pozitivno iznenaditi 😉

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.