Btw. Cure koje ste već rađale - Jeste li našle neku "gensku" poveznicu s mamama / sestrama u smislu da ste rodile blizu termina kao i one ili da ste npr. prenijele dosta dana kao i one? 🤔
Ja sam par puta čula takve pričice koje su mi više držale vodu nego one da se curice rode ranije, a dečki kasnije.
Moj zaključak je da je više do žene, nego do spola.
Znam poznamicu koja je rodila svih troje djece u 41-42tt i onda mi njena mama kaže kako je ona njih svih 5 cura prenijela preko termina (čekamo ostale 4 sestre da koja rodi pa da napravimo statistiku)
Moja mama je nas troje rodila u 38tt....pa sad vidjet ćemo
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
Amber ako budete na bočici onda jedno buđenje ti jedno on. Ako je dojenje onda si ti. A muž neka pteuzme preko dana sve što može, bilo to gugutanje, nosanje, presvlačenje. Ne vidim smisao da se on budi i gleda sta vi radite…a realno mozda ce se sam od sebe buditi kad čuje plač, al ne na način da sad on mora nešto ekstra sudjelovati. Ako je beba u noći nahranjena i presvučena a nastavi plakati onda može uskočiti on da nuna dok se beba smiri.
Ovo mi se bas svidja kao ideja, ak se i probudi kad bude plac, nek spava dalje dok se mi hranimo, a onda ako zapne uspavljivanje toga lako ga zbudim da malo nuna i uspava. A i moze onda preuzeti vise preko dana da ja malo probam spavati. Dosad sam u zivotu bila strasno neuspjesna s bilo kakvih nadoknadjivanjem sna preko dana, nadam se da ce nakon poroda postati moguce :) uvijek ustanem s glavoboljom i jos mrzovoljnija nego sto sam otisla spavat.
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
E a sad malo ozbiljnije pitanje, primarno za mame koje su vec prosle, a onda i za vas koje ste raspravile sa svojim partnerima sto cete i kako… Pitao me jucer muz (on sad cita neke bebi knjige) jel svaki put kad beba place se budimo oboje, kaze to mu se cini malo glupavo, crknut cemo od neispavanosti. Slazem se s njim, trebalo bi nekako drukcije to organizirati. A opet, ako budem dojila, onda se ja svakako moram buditi svaki put kad treba dojiti… sta onda, njega ne budim uopce? Ili ga budim kad je beba pojela da je presvuce i uspava?
Sorry to je mozda sasavo pitanje, ali uopce ne znam sta da ocekujem. Vjerojatno ce biti malo drukcije kad se on vrati na posao, ali to nece biti jedno 4-6 tjedana, tak da nas zapravo najvise zanima za sam pocetak, kasnije cemo se vec uhodati nekako. U tih prvih 6 tjedana se ne preporuca izdajanje, jel? U tom slucaju i tak ne moze on nahraniti nego samo ja… Pliz pomagajte vi koje ste dijelile s muzevima te nocne obveze, kak ste to rijesile da se ne osjecate kao da sve same radite a s druge strane da ih ne dizete bezveze da sjede i gledaju kak dijete sisa?
Ovo je dobro pitanje....
Ja ču pokušat ne zacrtat si nikavu šprancu jer bi kod odstupanja i hormona mogao biti još veći lom 🤯🤯, ali svakako očekujem njegovu suradnju kada bebe ne cica ili u bilo koje vrijeme unutar 24 sata da preuzme ulogu kako bi se ja malo adaptirala. Isto se odnosi na sami početak, poslije ćemo se već nekako uhodat.
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
E a sad malo ozbiljnije pitanje, primarno za mame koje su vec prosle, a onda i za vas koje ste raspravile sa svojim partnerima sto cete i kako… Pitao me jucer muz (on sad cita neke bebi knjige) jel svaki put kad beba place se budimo oboje, kaze to mu se cini malo glupavo, crknut cemo od neispavanosti. Slazem se s njim, trebalo bi nekako drukcije to organizirati. A opet, ako budem dojila, onda se ja svakako moram buditi svaki put kad treba dojiti… sta onda, njega ne budim uopce? Ili ga budim kad je beba pojela da je presvuce i uspava?
Sorry to je mozda sasavo pitanje, ali uopce ne znam sta da ocekujem. Vjerojatno ce biti malo drukcije kad se on vrati na posao, ali to nece biti jedno 4-6 tjedana, tak da nas zapravo najvise zanima za sam pocetak, kasnije cemo se vec uhodati nekako. U tih prvih 6 tjedana se ne preporuca izdajanje, jel? U tom slucaju i tak ne moze on nahraniti nego samo ja… Pliz pomagajte vi koje ste dijelile s muzevima te nocne obveze, kak ste to rijesile da se ne osjecate kao da sve same radite a s druge strane da ih ne dizete bezveze da sjede i gledaju kak dijete sisa?
Ovo je dobro pitanje….
Ja ču pokušat ne zacrtat si nikavu šprancu jer bi kod odstupanja i hormona mogao biti još veći lom 🤯🤯, ali svakako očekujem njegovu suradnju kada bebe ne cica ili u bilo koje vrijeme unutar 24 sata da preuzme ulogu kako bi se ja malo adaptirala. Isto se odnosi na sami početak, poslije ćemo se već nekako uhodat.
Da, pametno zapravo. Znam da imam ogromnu privilegiju da on ima porodiljni i htjela bih to jako iskoristiti kako god mozemo, moj tata cijeli zivot zali sto je morao natrag na posao tjedan i pol nakon sto smo se rodili svi troje. I moram priznati da, premda imamo super odnos, osjetim ogromnu razliku da sam uvijek sa svim problemima isla mami, voljela bih da moje dijete moze i tati :)
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Imam osjecaj da stalno tupim isto, ali Amber, mislim da ce ti to ovisiti dosta o tebi samoj i bebi/bebinom tempu. Kod mojih - prvih mjesec dana bilo je svako budjenje = hranjenje i presvlacenje. E sad, kcer , s njom nije bio problem, jer bi se probudila, dala bi joj cicu, ona zaspe, tako uspavanu bi ju presvukla, ona se ni budila nije ni nista. Iduca 3-4 sata bih normalno odspavala. Muza budila nisam jer nije dobio sekunde slobodne od posla, a i tesko mu pada neispavanost. Sa sinom, skroz druga pjesma. Nocna budjenja su mi bila uzas, jer trebalo je pogoditi dali je puno/malo gladan/zivcan, stogod. Taj bi odmah krenuo urlati na najjace. Pa uvali cicu, pa pola sata nacicavanja, pa zaspe. Mijenjala mu pelenu doslovno samo ako sam bas morala, jer bi se inace razbudio, pa ajmo opet u krug, pa bi na kraju to nocno budjenje trajalo 2 sata, dok ga nahranim, presvucem, uspavam, razbudi se, opet uspavljuj, setaj... U svakom slucaju, iskreno, prali su me hormoni, bila sam ljuta jer muz ne doji, ne moze mi pomoci bas ni da hoce, lupao i mene feminizam i svasta jos nesto. Ali kazem, vidjet ces kakva ce biti beba.
Negativ, ko i kod Malle, mislim da izmedju mene i moje mame apsolutno nikakve poveznice nema u trudnocama, a ni sa dojenjem. Moja mama je nas rodila: na dan termina, 2. prenijela 3 dana, 3. 2 tjedna prije termina. Ja: 3 tjedna prije termina, 2. tjedan i pol iza termina, 3. nepoznanica za sada, ali sve mi se cini ako se okrene slucajno, da ce biti iza termina ( sad imam 12 dana do termina). Dojenje: moja mama ni jedno od nas nije dojila. Mojih dvoje na cici do 20/21 mjesec. Tako ce i najmladja izgleda. Naravno, na opce zgrazanje okoline 😜
E i ova povezanost s tatom : oboje mojih, koliko god se muz trudio, samo bi slusao: mama, mama, mami, kod mame... Mogao ih je pokusati podmititi s cim god, ne pali. Ali kod oboje, pojavila bi se privrzenost ocu tek kad bi napunili 1,5 /2 godine. Tada im je oboma jako zanimljivo kad ih odvede u park, kad s njima vozi bicikl, kad im cita pricice, ne znam, djeca su mi kompletno razlicitih osobnosti, ali ovo im je bas zajednicka karakteristika : tatu dozivjeli tek kad su postali svjesniji sami sebe, do tada , dok im se zivot svodi na ispunjavanje osnovnih zivotnih potreba ( hranjenje, spavanje, pisanje, kakanje - to je mamina sfera).
Tako je boobaboo, taman sam htjela nadodati ovaj dio o povezivanju s tatom. I moja cura i tata su se povezali baš tako oko 2 godine. Nije ona sad bila mama, mama al je mama najvažnija. Kad pričamo o bebi/novorođenče mama je život, sve u punom smislu. Bebe su u nama rasle 9mj, naš miris je njihova sigurnost, naša sisa je izvor njihove hrane, naš glas je njima harmonija....da bit ćemo sve lude od hormona i pucat ćemo, na muževe najviše jer su nanprvoj crti al realnost je ovo gore, mama za sve. A tata je tu da radi sve ono drugo, uskoči kad god treba, što god...obavi po kući što može, bebu mazi, nosi, bonda se s njom na xyz drugih načina. Pogotovo ako bude grčeva, tatina uloga vrlo raste jer se može podjeliti na ovaj dio mama za egzistenciju, a tata sa sve drugo! Nadam se da sam uspjela objasniti. Smatram važnom tatinu ulogu samo što nema straha o stvaranju privrženosti jer s vremenom se ona dogodi. Najvažnije su prve 3 😊
Spavanje popodnevno ni sama nisam taj tip, al kad umor svlada san ne pita...zato sam već dogovorila tu pomoć za popodne...ne moram ja spavati al mogu otić na wc u miru, popit kavu, prosurfat ili prošetati a da netko drugi za to vrijeme preuzme bebu. Osobno mi je to jako jako važno. Osigurati sebi vrijeme koje je za mene. Vrijeme za mene nije vrijeme kad kuham, čistim, vješam veš i slično...prvi put sam s tim jako griješila i bila sam luđa od luđe....ovaj put želim pametnije ako me hormoni ne pometu da postanem opet nekontrolirana baba roga.
url=https://lilypie.com]
Amber što se buđenja i hranjenja tiče apsolutno se slažem sa Mallom. Moj muž se sa prvom budio kad i ja i ustajao, al s obzirom da sam dojila samo bi ustaomi gledao da li pta može pomoći. Nakon dva-tri puta sam mu rekla da ne ustaje jer mi ne može pomoći. Ako bi čuo neki duži plač, ako bi ona imala grčeve tad bi ustajao i nosao, pomagao.
Nema nekog smisla da oboje budemo zombiji, kad već ja moram biti, radije da uskoči po danu.
Mi smo oboje lakog sna i doslovno smo se budili na njen okret u krevetiću.
Što se tiče poveznice moja sestra blizanka rodila prvo dijete u 35. sedmici, pukao vodenjak, bez trudova. Drugo par dana prije termina, beba krupna, zadržali je u bolnici, opet drip, bez trudova.
Ja prvo 3 dana prije termina, sa trudovima, bušili mi vodenjak, drip. Za drugo ćemo vidjeti 🙈
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
I da kratko dodam tata može izvest bebu u šetnju! Sad sam puna ideja to je što tata može obaviti ako je on otvoren za to.
Al evo vodim se kao Orhideja idem bez šprance pa ćemo u hodu po malo!
Ajme pišem na rate, soory...pišem i igram se s ovom mojom bistricom...ko fol je ona majstor pa je ja zovem da mi popravi stol 🤣🤣🤣
Mene danas žica po stomaku, pogotovo kad hodam. Moram stat i nekoliko sekundi prodisati. Nisu klqsični menga bolovi a ni klasični trudovi...uopće ne znam kako opisati....kao da mi se zavrne jajnik i to drži oštra bol koja onda uskoro popusti....evo ne znam bolje objasniti...Možda se nešto počelo događati...
Sortiraj odgovore
Najstariji