Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bojana2017
    16. Svibanj 2021. 20:16

Toncica24

Kad smo kod poroda,cure koje ste vec rađale ,u kojem ste tjednu rodile?na termin ili prije ?

Ja sam rodila 3 dana prije termina, termin bio 22.12.a ja rodila 19.12. ☺️

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Mallla
    16. Svibanj 2021. 20:29

Da i pravi školski trud vam je kao prelazak preko vala, ležećeg policajca ili brdašca...trud krene kao menstrualna bol i osjecate intenzitet koji se pojacava, dođe do vrhunca i odmah nakon vrhunca popušta i onda je pauza. Nemoguce je ne prepoznati takav trud. Al kad pocinju znaju biti svakakvi...stezati samo trbuh ili ici od leđa prema trbuhu. Al vjerujte prepoznat cete da je to to kad dođe!

url=https://lilypie.com]

james
    16. Svibanj 2021. 20:42

Toncica24

Kad smo kod poroda,cure koje ste vec rađale ,u kojem ste tjednu rodile?na termin ili prije ?

Ja sam rodila s 39+1 s time sam ujutro bila na pregledu your nije bilo naznaka da ce porod krenuti, a popodne je samo odjednom puknuo vodenjak.

james
    16. Svibanj 2021. 20:51

bachatera94

Pozdrav cure, pratim vas i citam redovno, stvarno dosta toga nisam znala dok eto nisam procitala, sad sam se malo uplasila citajuci o vitaminima, ja redovno uzimam od pocetka Novalac prenatalne i planirala sam i dok cu dojiti, a i svaki put me pita gin jel uzimam pa sam mislila da se mora da ne bi falilo nama, nikad nisam razmisljala da bi mogla imati viska 😏 Htjela sam vas pitati da li koja razmislja o dobrovoljnom davanju maticnih stanica iz pupkovine (naravno ako je prirodni porod i sve bude ok). Ja imam vec pripremljene papire i htjela bi to dati ako sve bude okej jer planiram roditi na Merkuru a oni uzimaju to besplatno. Jedino ne znam jel to negdje treba naglasiti prije ili samo reci kad dodes roditi, ako neka zna nek pise info pleasee :))

Ja sam ih donirala prije tri godine kad sam rodila u Petrovoj. Nama su rekli na trudnickom tecaju u Petrovoj da je dovoljno samo ispuniti i potpisati papire i donijeti ih u faksiklu sa svim papirima o trudnoci kad dodemo na porod. Sjecam se da sam u boxu na pocetku poroda rekla sestri da bih ih ja donirala i da mi je rekla da je vidjela papire i da je vec pripremila pribor za uzimanje i stavila ga u moj box. Vjerujem da tako automatizmom ide i u Merkuru, ali mozda najbolje da pitas kad dodes u trudnicku ambulantu na pregled s 36+ tjedana. Jedino da te odmah upozorim da se nazalost ne pohranjuju svi uzorci. Par mjeseci nakon poroda sam kontaktirala zakladu Ane Rukavine pa su mi rekli da nije bilo dovoljno krvi u uzorku i da najcece ne bude kad su manje bebe (moj je bio oko 3kg), ali bez obzira na to opet planiram donirati :)

Mila12
    16. Svibanj 2021. 21:12

Tweetyca da istina da hoce bit lakse radi vrtica. Meni samo malo bed jer i on i ja medusobno na engleski pricamo, a engleski ju ne planiram uciti za sada. Kasnije ce ga svakako nauciti. 

Mene stalno strah da opet ne rodim tako ranije 38+1, radije bi da sam sto blize terminu bar da udem u 39ti.
    Uvijek sam termin racunala po ZM. I to je 4.9 ovog puta. I onda mi u bolnici kazu beba je veca i da je termin 30.8 i sta da si ja sad mislim, ne znam stvarno. 🙈

Linda_
    16. Svibanj 2021. 21:29

james

bachatera94

Pozdrav cure, pratim vas i citam redovno, stvarno dosta toga nisam znala dok eto nisam procitala, sad sam se malo uplasila citajuci o vitaminima, ja redovno uzimam od pocetka Novalac prenatalne i planirala sam i dok cu dojiti, a i svaki put me pita gin jel uzimam pa sam mislila da se mora da ne bi falilo nama, nikad nisam razmisljala da bi mogla imati viska 😏 Htjela sam vas pitati da li koja razmislja o dobrovoljnom davanju maticnih stanica iz pupkovine (naravno ako je prirodni porod i sve bude ok). Ja imam vec pripremljene papire i htjela bi to dati ako sve bude okej jer planiram roditi na Merkuru a oni uzimaju to besplatno. Jedino ne znam jel to negdje treba naglasiti prije ili samo reci kad dodes roditi, ako neka zna nek pise info pleasee :))

Ja sam ih donirala prije tri godine kad sam rodila u Petrovoj. Nama su rekli na trudnickom tecaju u Petrovoj da je dovoljno samo ispuniti i potpisati papire i donijeti ih u faksiklu sa svim papirima o trudnoci kad dodemo na porod. Sjecam se da sam u boxu na pocetku poroda rekla sestri da bih ih ja donirala i da mi je rekla da je vidjela papire i da je vec pripremila pribor za uzimanje i stavila ga u moj box. Vjerujem da tako automatizmom ide i u Merkuru, ali mozda najbolje da pitas kad dodes u trudnicku ambulantu na pregled s 36+ tjedana. Jedino da te odmah upozorim da se nazalost ne pohranjuju svi uzorci. Par mjeseci nakon poroda sam kontaktirala zakladu Ane Rukavine pa su mi rekli da nije bilo dovoljno krvi u uzorku i da najcece ne bude kad su manje bebe (moj je bio oko 3kg), ali bez obzira na to opet planiram donirati :)

Hvala James, spomenut cu svakako onda, nadam se samo da ce biti sve ok da mogu dati i da bude okej uzorak :)

04/25 💔 Missed ab
    2021 💙

Mila12
    16. Svibanj 2021. 21:51

Tweetyca, ajme, pa njima mozak stvarno radi 200 na sat onda 🤪
    E tak i moja kcer, cim dode kod svekrve prebaci se na madarski. U parkicu s djecom im na oba govori 😊

Mallla
    16. Svibanj 2021. 22:32

Mila to u tjedan dva razlike termina ti stvarno nije pretjerano bitno ni za tebe ni za bebu...jedino ako nemas neki drugi razlog. Meni npr. Prva T, termin po zadnjoj M bio 17.12, a po UZV 24.12., rodila sam 22.12. - kad se beba rodila rekli su da zaista je njena zrelost po UZV.
    Sada druga T, termin po ZM je 16.6. A po UZV 23.6. Vodim se tim kasnijim terminom....a zapravo terminska beba se računa od 37 do 42 tjedna tako da to je raspon kad je ok roditi!
    Doduše kod mene su kasne ovulacije pa je ova šetnja termina normalna za mene....ZM sam imala 8.9. A ovulacija po mojoj racunici je bila 1.10., 13.10 sam imala pozitivan test. I onda sam izabrala svima govoriti da mi je termin 23.6. Jer tko ce objasniti zbrku s terminima, a da ne kazem kad prođem 16.6. Koliko bi pilali kako jos nisam rodila 😁

url=https://lilypie.com]

Mila12
    16. Svibanj 2021. 23:11

Malla, da se onda vodim bolje po uzv terminu? 
    U prvoj trudnoci nisam imala nikakav novi termin na temelju uzv pa zato stvarno ne znam :( 

• Tonks6
    16. Svibanj 2021. 23:19

Jel to samo ja ostanem trudna u neplodnim danima i jos dobim prvu mengu? 😂😂
    Prva trudnoca mi je bila termin kao 26.05., a rodila 19.05., makar po mom izracunu je bio termin 17.05., a sad su i moji i njihovi izracuni isti jer znam kad smo napravili ovog😅
    A kaj se poroda tice ja sam pocela imat bolove u ledima oko 1 popodne, al kak sam dan prije ostala u bolnici zbog krvarenja mislila sam da sam se krivo zalezala i da su ti bolnicki kreveti krivi. I to je fakat bilo u nepravilnim razmacima, sve do jedno pola 5 kad su se smanjivali na jedno 10 min. S tim da ja nisam uopce kuzila da su to trudovi jer me samo u jedino u ledima bolilo, da bi nakon jedno sat vremena muz skuzio da su to trudovu i da su na 5 minuta i potjerao me u bolnicu. Imamo jedno 45 minuta do bolnice i kad smo dosli ctg ocitavao trudove, doktorica me pregledala i veli 6, 7 prstiju otvorena i pravac radaona. Kak se doktorica maknula tak je meni vodenjak puknuo, skoro po njoj😅 nisu me ni klistirali ni nista i onda nakon jedno sat vremena su me spojili na drip jer sam se previse otvarala, a preveliki razmak izmedu trudova bio. I u 23.18 rodio se moj mali. U principu od ulaska u box do poroda 3 sata proslo. Eto isto brzo za prvorotku🤷‍♀️ zelim i svima vama tak brzi porod

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.