LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vrapčić123
    19. Siječanj 2020. 18:25

Dora ti si u privatnoj firmi pa nema naknade nakon 90 dana? U državnim i gradskim ima. Da, od Zg je 1800 kn u dvije rate, no zar to nisu povećali ili će tek izglasati? I da će u Zg biti 3600 kn ako se izglasa. A HZZO (država) daje 2320 kn. A od poslodavca (u mom slučaju država) 1600 kn za rođenje djeteta. Mislim da sam sve navela? Ispravite me ako je nešto krivo? 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Leonie90
    19. Siječanj 2020. 18:26

Cure, ja sad dobijem vise od duplo manje na komplikacijama, ali mislim da nije kod nas bas strasno kako bi moglo biti. Moja kolegica u austriji mora izabrati odmah kada rodi koliko ostaje kuci, maksimalno to moze biti do 2,5 godine, ali naknada joj je onda manja nego nasa na komplikacijama, sto za zivot tamo stvarno nije dovoljno. Kod njih se najvise isplati uzeti 6 mj cini mi se. Od kolegice sestra je u njemackoj i dobija manje takodjer nego mi na komplikacijama (nije imala neki super placen posao, ali kod njih je prosjek ipak visi h svemu), tako da mislim da je kod nas dobro sto ipak se komplikacije mogu uzeti kako tko hoce, oni koji su manje placeni idu na komplikacije, jer zasto bi radili kada dobijaju iste novce i doma itd. Za nas s vecom placom je sok naravno, ali kada se stavi taj visi cilj, izgura se nekako.
    Ja sam cula da je u svicarskoj porodiljni 2 mjeseca, i nakon toga morate natrag na posao. 

Vrapčić123
    19. Siječanj 2020. 18:27

Kaktusica skroz ok iznos ☺️ Sigurno si iz manjeg grada nekog? 🤩

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

mimoza
    19. Siječanj 2020. 19:08

Leonie to za Njemacku i nije bas tacno. Evo ja sam na komplikacijama od 14tt, poslodavac mi je dao zabranu i primam 100% svoju placu sve dok beba ne napuni 2mjeseca zivota, nakon toga mi placa moje zdravstveno osiguranje 67% od moje prosjecne place i to 1 godinu, ali mogu ostati maksimalno 3 godine kuci s djetetom i poslodavac je duzan da mi za to vrijeme cuva moje radno mjesto. 

19. Siječanj 2020. 19:22

mimoza

Leonie to za Njemacku i nije bas tacno. Evo ja sam na komplikacijama od 14tt, poslodavac mi je dao zabranu i primam 100% svoju placu sve dok beba ne napuni 2mjeseca zivota, nakon toga mi placa moje zdravstveno osiguranje 67% od moje prosjecne place i to 1 godinu, ali mogu ostati maksimalno 3 godine kuci s djetetom i poslodavac je duzan da mi za to vrijeme cuva moje radno mjesto.

Minoza, ja imam istu informaciju od prijateljice kao i ti. 

kaktusica
    19. Siječanj 2020. 19:23

Vrapcic123

Kaktusica skroz ok iznos ☺️ Sigurno si iz manjeg grada nekog? 🤩

Relativno malog a jako bogatog, Dubrovnik. Moglo bi to i bolje 

🌼TiKi🌼
    19. Siječanj 2020. 19:24

Zene, sta treba za tu naknadu nakon 90 dana bolovanja? Trazim po netu i ne mogu naci. Treba li ispuniti neki papir i donijeti uz doznake, ako da tko mi ga daje? 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

19. Siječanj 2020. 19:29

TiKi92

Zene, sta treba za tu naknadu nakon 90 dana bolovanja? Trazim po netu i ne mogu naci. Treba li ispuniti neki papir i donijeti uz doznake, ako da tko mi ga daje?

I mene zanima!
    Ako nemam kolektivni (kod privatnika radim) jel je o duzan po zakonu ili dobra volja? 

Trudy
    19. Siječanj 2020. 19:30

TiKi92

Ne treba nista. Evenutalno napisati samostalno zahtjev za isplatom naknade ako u racunovodstvu rade problem. Inace, pravo na to se ostvaruje svake godine. Pa ako je netko mozda vec u 2019.sakupio bar 91 dan bolovanja, a ove god do otvaranja porodiljnog ce skupit jos bar 91 dan, ima pravo na dvije te naknade, jednu za 2019., drugu za 2020.

Trudy
    19. Siječanj 2020. 19:31

MojeSve

TiKi92

I mene zanima!
    Ako nemam kolektivni (kod privatnika radim) jel je o duzan po zakonu ili dobra volja?

Cini mi se da za privatnike ne vrijedi, da je to njihova odluka. Neka me ispravi netko ako sam u krivu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.