Nikita meni eto danas baš neka nagla probadanja, recimo kad se dignem. Onak baš zaboli na trenbi stane. A jučer sam dosta sjedila na vrlo neudobnom stolcu u kazalištu puna dva sata. Pa to nekako povezujem. Što vi curke mislite jel može biti od sjedenja? Ja mislim da su to sve nama nekakva širenja maternice… Uglavnom ukoliko bol nije grozna baš onda se nekako nadam i vjerujem da je sbe ok.
Daisy vjerujem da je tečaj koristan i nadam se da ćemo sve koje budemo išle nešto naučiti. 😁
Žuža hvala na podijeljenom iskustvu! A što to znači privatna priprema za porod? Imaju li to ginekološke ordinacije u ponudi? Nisam se još susrela s tim..? Oni te tamo dodatno upute i pripreme?
Hm ja sam isto jučer sjedila nekoliko sati u komadu... Ko zna. A ta probadanja na svako ustajanje su mi prije nekih tjedan dana bila i trajala 2 dana.
Jedno jutro sam kihnula... Sjedila sam lagano nagnuta prema stoliću. Tako užasno me presjeklo u donjem dijelu trbuha da sam ostala bez zraka, ko da me netko rasjekao s nožem. Bolilo me lagano još 2-3 minute nakon toga. Od tad se bojim i kihnuti 😅
2020. - 🌸It's a girl🌸
2025. - trying again 🍀
Ja uopce ne razmisljam jos o porodu.
Kada sumiram sve price koje sam cula, dolazim do zakljucka da ima jako puno faktora koji utjecu na sve.. od same trudnice, do doktora, anesteziologa, kakve su oni volje, kakva je guzva kada dodjemo, ima li u to vrijeme koji hitan slucaj pa mi ne dobijemo epiduralnu jer je anesteziolog na hitnom carskom, itd.,itd. Bas sam se svega naslusala.
Žuža, i ja razmisljam o privatnom porodu, ali opet ne zelim toliko daleko jos razmisljati jer tko zna sto se sve moze izdesavati do tada..
zadnji put kad sam bila u bolnici je zena morala roditi u 31.tjednu, bebica je imala 1 kg.
Tako da na neke stvari mi ne mozemo utjecati.
Nikita ja ti imam posebne mjere prije kihanja, nekako se stisnem, skrvrčim.... Razumijem te skroz, baš zaboli, savjet: kad si doma kihaj sa otvorenim ustima, puno je lakše. Kad sam među ljudima ne mogu se ponašati baš kao divljak i kihati ustima širom otvorenim tako da to vrijedi za doma 😂😂😂
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Tiki ma ja vjerujem da nije sve kako se prica i nazalost uvijek se jace cuju negativna iskustva. Mislim da ovisi o puno faktora kao sto je Leonie rekla.
Vrapcic i ja sam primjetila jaci pritisak i grceve kad dugo sjedim.
Vrapcic, ja sam radjala jako dugoo od prvog truda sto me zasarafio pa do poroda je proslo 24.5sata, prvo moji trudnovi, pa drip, pa carski. Da boli, boli ali eto sve to prodje i na kraju zaboravis na tu bol. Nemoj se bojati niti brinuti o tome. Priroda se pobrinula da mi zene to mozemo! Vidis mene, nakon tog iskustva eto me opet i ne znam kako cu zavrsit sad, hoce li biti dogovoreni carski, hoce li probat prirodno opet.. kako bude proci ce, beba mora van kako god. Ali bit ce sve ok! Mi to mozemo💪
Poz cure, da li itko vodi trudnoću privatno?
ja vodim privatno
E super.. Kako to funkcionira? Da li svaki pregled posebno placas ili ima neka fixna cijena? I sto sve uključuje taj pregled?
[link=https://lilypie.com][/link]
Lola, Rose pijem 2 litre vode snevno, nije tekucina, vjerojatno sta je Avokado rekla od antibiotika. Bas onako zuta ko sunce. Nikad mi nije takva bila.
Ali malo sam guglala kaze da je to u trudnoci normalno da minja boju, ako potraje dulje od 2 dana da onda posjetim doktora.
Sta se tice poroda, nemam izbora, KBC Split, ali lezala sam.na ginekologiji 3 puta, i postupak sam radila u bolnici i imam predivna iskustva sa doktorima i sestrama, a sad... mislim da je stvar srice koji doktor te potrefi, jel ima ih divnih ima ih mesara.... dosad sam imala srice heh.
Ako nista stvarno je nase rodiliste opremljeno vrhunski i mislim da slobodno mogu rec da mozemo uz bok privatnim svjetskim klinikama. Sve je na nivou.
💞girl💞
Zaraa, ne znam jel uzimas i jel ti dr.preporucila i neke probiotike sad kad si na antibioticima, ali svakako bi ti bilo pametno! jer oce od antibiotika i gljive i svasta nesto, malo pobije i dobro uz sve ono lose iz organizma pa tu uleti probiotik da spasi stvar!
Ja isto nemam izbora za porod, OB Pula. Mogu se samo nadati da ću roditi kad se presele u novosagrađenu bolnicu 😁
Ali čujem u zadnje vrijeme lijepa iskustva za babice i doktore pa me nije jako strah.
2020. - 🌸It's a girl🌸
2025. - trying again 🍀
Ivcy uf nije ti bilo lako, 24.5 sata je zaistaa punooo 😳 No u pravu si, hrabre smo mi žene, izdržat ćemo mi to sve👍
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji