LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    anja1707
    05. Siječanj 2020. 12:13

lola777

Nemo

Pozdrav,evo jucer i danas sam napravila testove,tri testa i svi su pozitivni,nisam jos niti zvala gin.jer su neradni dani,od simptoma imam samo napuhane grudi,i grceve.eto 😊

Cestitam na trudnocu i nek je ispunjena mirom.
    Anja,nakon spontanog u 8 tj. mi je otkrivena blago srcolika maternica.Spontani nije bio zbog toga,vec je bio blighted ovum- blizanacka trudnoca.Isla sam privatno na konzultacije,pitala svoju ginekologicu i zakljucili su da je to blago i da ne bi trebalo smetatati trudnoci.Rodila sam moju curu u 41 tj trudnoce,prirodnim putem.
    Mozda si naisla na mladjeg opreznijeg lijecnika pa te zeli cesce pratiti.Ne boj se ucestalih pregleda,naravno da je bolje sta manje,ali neki slucajevi zahtjevaju cesce preglede.Kazu strucnjaci da nisu uzv stetni.
    Ako ces bit mirnija otidi kod nekog privatnog,strucnijeg lijecnika po misljenje.

Ma sto je najbolje vodila sam sve preglede prije IVF-a i sam IVF u poliklinici Repromed i sad kad se desila spontana trudnoća na početku sam kod njih isto bila i ništa nisu vidjeli i bilo je sve u redu i kad sam otišla u Markur zbog smeđeg iscjedka oni su odmah vidjeli da nije u redu; tako da iskreno ni sama neznam vise kome šta vjerovati. A prva je trudnoća i sve mi je novo i strah je s time još veći 

🌼TiKi🌼
    05. Siječanj 2020. 12:18

amy11

Zene upomoć. Prvo se izvinjavam sto smaram svaki dan ali sam zabrinuta i neiskusna pa mi treba pomoc. Muz i ja smo "vrijedno" radili na bebi ovaj mjesec i jako jako je zelimo ali ja sam prije na 6 dana M ugledala smedji isjedak koji je trajao citav dan,jucer sam imala ugrusak tamno crvene boje i tokom dana je isla po mali tamno crvena krv ali blago skroz bukvalno samo kad se obrisem,od jutros isto tako kao i jucer. Ostalo je jos 3 dana do prave M kad je trebala da nastupi. Ne znam sta se desava rekle ste mi da je impl.krvarenje ali ne znam koliko to traje meni je vec treci dan danas. Nadam se da nije prava M jer ide skroz slabo a nije jos ni vrijeme

Mozda je implantacijsko, mozda je pad progesterona pred menstruaciju ili blagi hormonalni dizbalans... nazalost to nista nije sigurno, mozete sutra ujutro napraviti test s jutarnjim urinom.Meni je bio pozitivan 12. dan nakon inseminacije, znaci dva dana prije ocekivane menstruacije. Sretno! 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

05. Siječanj 2020. 12:22

anja1707

mrvičak

anja1707

Vrapcic123

Anja vjerujem da ti je to jako stresno. Možda da si pokušaš složiti nekako u glavi da ćeš sa stresom više štetiti bebici nego što će bebica sama sebi u tome rogu. Vjerujem da su ta mala bića jača nego što mislimo. Evo neke curke su rekle da znaju takvih slučajeva poput tvog i da su rodile normalno i sve je ok prošlo. A znam kak je iritantno kad su doktori onako neodređeni 🙄 Pokušaj si složiti nekako u glavi da će sve biti dobro. Meni osobno pomaže molitva, možda bi i tebi, ili nešto što bi te opustilo, čitanje, gledaj turske sapunice 😁, pokušaj pronaći nešto što te veseli…

A tješim se nekako da će brzo drugo tromjesečje pa da će bit malo lakše 🙂 planiram sad ta 2 tj smanjit preglede uzv barem na 1 mj pa mislim da će i tu lakše biti i manje stresa jer neću stalno biti na iglama.
    Jel ima koja možda iskustva sa plivanjem u trudnoći i sa “dozvolama” odlaska na bazene; ne u toplice di je milion ljudi nego na ove gradske bazene di većinom je škola plivanja i treninzi a malo manje građanstva svih vrsta. Vrlo rado bi 2x tjedno otišla se malo razgibati plivanjem jer pilates i kućne vježbe se nemogu natjerati sama radit 🙈

Ja rađe ne bi zbog bakterija. Ali to je moje mišljenje

A to si i ja razmišljam; a opet iskustva i mišljenja su podijeljena. Šteta sto je zimski period pa nemozemo uživati u morskim radostima 🙈😅

More je ok. Ali bazen nikako

Rose1
    05. Siječanj 2020. 13:06

amy11

Zene upomoć. Prvo se izvinjavam sto smaram svaki dan ali sam zabrinuta i neiskusna pa mi treba pomoc. Muz i ja smo "vrijedno" radili na bebi ovaj mjesec i jako jako je zelimo ali ja sam prije na 6 dana M ugledala smedji isjedak koji je trajao citav dan,jucer sam imala ugrusak tamno crvene boje i tokom dana je isla po mali tamno crvena krv ali blago skroz bukvalno samo kad se obrisem,od jutros isto tako kao i jucer. Ostalo je jos 3 dana do prave M kad je trebala da nastupi. Ne znam sta se desava rekle ste mi da je impl.krvarenje ali ne znam koliko to traje meni je vec treci dan danas. Nadam se da nije prava M jer ide skroz slabo a nije jos ni vrijeme

Test sutra ujutro i drzim figice🤞

💙

Vrapčić123
    05. Siječanj 2020. 14:52

Anja ja sam za more definitivno, no bazen nisam baš... Al pitaj doktora. To ti je najsigurnije.
    Nemo sretno i urednu trudnoću želim!
    Daisy samo uživajte, mi isto planiramo mslo za Uskrs u Austriju, baš se veselim 😍
    Amy sretno i nadam se da će biti ono čemu se nadate ❤️💙

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Rose1
    05. Siječanj 2020. 15:25

Nikako bazen, meni rekla ginekologica NE, a prijateljica kad dosla trudna u toplice, rekli joj da se ne kupa

💙

Žuža
    05. Siječanj 2020. 15:52

Pozz svima! Mislim da je kod suhomesnatih proizvoda, neopranog ili slabije opranog voca/povrca i mekanih sireva problem listerija. Bakterija moze izazvati bas velike probleme. No, da se razumijemo, ide mi isto na zivce svo to plasenje. Nista ne valja, ali sve silne tabletice valjaju 🙄🤦‍♀️
    Sto se tice ogradica za krevet, gnijezda i svega ostaloga ja to nikako necu koristiti i ne bi preporucila. Nece se bebe udarati do besvjesti u ogradicu krevetica, ne brinite. Sve su to jako velike potencijalne opasnosti. Ne daj Boze da se nesto dogodi... A zasto?! Ja sam nakosila madrac u kreveticu tako sto sam stavila rucnike ispod. Maleni je spavao od sredine kreveta prema kraju kreveta tako da nema gdje pasti. Bio je prekriven dekicom koju sam zatakla ispod madraca. Jer naravno da mi je jednom bio spuzao ispod jorgana u kreveticu i poceo je plakati i ako onda nisam premrla nikad necu. Onda sam se dosta o svemu informirala i bolje da njegov krevetic izgleda socijalno i ruzno, ali sigurno. 

Jeste planirale gdje bi isle roditi? Zasto bas tamo?

Amelie 1
    05. Siječanj 2020. 16:47

Žuža ja se dvoumim izmedu Siska i Petrove... bliza sam Sisku, ali me strah nakon svih prica o sisackom rodilistu.

Fluffy
    05. Siječanj 2020. 16:53

Žuža, da...toksoplazma vise kod mesnatih proizvoda, listerija u sirevima. Koja god od tih bakterija bila, previse je naslova o tom koliko treba izbjegavat takve proizvode da bi ostao ravnodusan, posebno kad si inace sam od sebe isprepadan cijelom trudnocom i sve sta se u njoj dogada. 
    Evo meni danas opet trag svjeze krvi na papiru...taman kad se malo smirim i opustim, opet me opali to krvaruckanje 😕 uuuh 😓

Amelie 1
    05. Siječanj 2020. 16:54

Listerija je opasna, opasna je i toksoplazmoza, ali ne zarazi se covjek samo tako s tim. Ja imam dvije macke koje spavaju s nama ponekad, cistila sam njihov wc i testirala sam se na toksoplazmozu, niti ju imam niti sam ju ikad imala.
    Sad ne cistim njihov wc, puno cesce perem ruke, salatu detaljno operem, voce ogulim... pripazim vise nego inace, ali zelim reci da to nije bas tako lako pobrat.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.