Skakavac, kroz cijelu trudnocu je najsigurniji i preporuca se paracetamol. Uvijek ti je dobro krenuti s njim…u slucaju da bas ne pomaze u prva dva tromjesecja mozes koristiti lijekove iz skupine nesteroidnih protuupalnih (ibuprofen, ketonal, voltaren…), u trecem tromjesecju su ovi drugi strogo zabranjeni radi mogucih komplikacija koje tad mogu izazvati.
Zara, meni je ista situacija…od pocetka trudnoce imam neka krvaruckanja na faze…mirovanja. Jos mi je prosla trudnoca zavrsila u 8 tjednu. Missed ab. Razumijem sav taj stres, al nekako me tjesi sta mi je doktorica rekla, a to je da samo panicarenjem trenutno mogu napravit gore. Nekako mislim da kako god bilo, ionako ne mozemo utjecati na to, pa se bolje opustiti i sta manje razmisljati. Al taj stres…kad osjetis nekakav iscjedak, iako znas da je od utrica. Meni to smedarenje svako toliko se stalno javlja. Sad u intervalima od 10 dana -2 tjedna. U pocetku je bilo svako 2-3 dan
Hvala lipa na odgovoru :)
Cure, ti strahovi su normalni, pogotovo ako ste dugo cekale na trudnocu ili imale spontane...i ja sam jako u strahu, bas brinem...nisam depresivna i nisam lose volje, idem okolo i sve super, ali niksko se opustiti. Do 13.1.cu izluditi. Mislim da cu se onda malo primiriti ako bude ok🙏🙏🙏
💙
Vrapcic, ne znam zasto meni nikad nece direkt stavit fotku, a ovo uploadanje pa stavljanje linka mi je predugo pa evo:
Prvo tromjesečje
1. mjesec = tjedni 1, 2, 3, 4
2. mjesec = tjedni 5, 6, 7, 8,
3. mjesec = tjedni 9,10,11,12,
Drugo tromjesečje
4. mjesec = tjedni 13, 14, 15, 16, 17
5. mjesec = tjedni 18, 19, 20, 21, 22
6. mjesec = tjedni 23, 24, 25, 26, 27
Treće tromjesečje
7. mjesec = tjedni 28, 29, 30, 31
8. mjesec = tjedni 32, 33, 34, 35
9. mjesec = tjedni 36, 37, 38, 39, + 40
Dakle, u 1. i 3. tromjesecje traje po 4 tjedna =1 mjesec, a u 2.tromjesecju se svaki mjesec racuna po 5tjedana
lola777, uzimam utrogestan (takoder progesteron) i moram sve do 20.tjedna trudnoce. Tako da su smedarenja tu neovisno o tom. Radila sam panorama test i pokazao je dobre rezultate. Ali svejedno panicarim od svakog pregleda. Evo iduci je 16.1. Ne mogu ga docekat da vidim jel sve u redu pa da se smirim. Tada cu ujedno i sluzbeno uplovit u 2 tromjesecje :)
Danas sam 12+5
Prva trudnoca nakon IVF-a nisam se bojala nicega, bilo mi je sve ravno
Ova druga sada totalno druga priča, stalno se bojim..
Na pregledima sve super, jos sam na utricima, jucer sam bila na UZV za PAPP (kombinirani probir) i sve je ok, odmah vadila krv i cekam nalaze za kromosomije.
Uglavnom vjerujem da cubse opustit malo tek kad osjetim bebu
Na NIFTY nisam smjela ici jer su bile 2 gestacijske pa kaze dr da rezultat ne bi bio dobar...
5ICSI - sin
10/19 3 FET 2blastociste - 1beta 209, 2beta 625, 3beta 1877
Poz cure da li je neka imala kod impl.krvarenja ugurske. Ja sam jucer imala samo svjetlo smedji isjedak dok se jutros to sve pretvorilo u tamno crvenu blagu krv samo kad idem na wc i obrisem se. Sad sam ugledala ugrusak i to ne bas mali otprilike kao cep od flasice pa me brine da li je to uredu ili ipak ne
Izvadis krv u labosu, pokazat ce ti se rast bete sigurno, ako jesi trudna. Ja sam izvadila privatno, 160 kn, gotovo isti dan😊
Sretno!
Evo mene sa jos jednim problemom.... zubno meso 😥😥 moze li me ista zaobic?! Ima li ko kakav savjet? Ja san cackala cackalicom, pasalo mi je , i zaspala sad kad san se probudila sad me boli 6 puta jace 😏
Fluffy sve te razumin, tako mi je i samoj.
Lola ovo mi je prva trudnoca (uspjesna) iza sebe imam 3 koje su zavrsile neslavno.
Nisam nikad prije bila ovakva ni anksiozna ni panicar niti sam po prirodi bojazljiva osoba, dapace, ja san bas neki "ratoborni" tip osobe, a sad sebe ne pripoznan.
💞girl💞
Pozdrav,
evo pridružujem se forumu, prije nwkoliko dana testić pokazao plusić, nakon 10 dana kašnjenja.
Prvi pregled je početkom idućeg tjedna, pa još ništa ne znamo. Prema zadnjoj menstruaciji, već traje 6 tjedana i 4 dana, alj mislim da je implantacija bila prije 20 dana (bilo je malo krvi), mislila sam da je zapravo menstruacija, ali je trajalo samo jedan ipo dan. Pa mi to uz lagane bolove kao prije očekivane M koji su trajali 3 tjedna i bolne i broj veće grudi sve dalo posumnjati.
Bilo je nešto maaaalo mučnine, onako u pozadini, koja je u potpunosti prestala kako sam prestala piti kavu.
Ovo nam je prvo iskustvo, i željeno iskustvo pa se za sada nadamo da je se u redu.
Kada su vama počele mučnine?
Za sada je kod mene više manje stalno nekakav osjećaj u trbuhu, malo lagana tupa bol, pa leptirići, pa malo probadanja…
Nadamo se da je sve u redu 😊.
Sto se tice mucnina, ja ih niti nisam imala. Tek zadnjih cca tjedan dana, kad sam bila oko 10 tt. Mene i sad tu i tamo ulovi, ne svaki dan, vecinom popodne i predvecer. Tako da nema pravila ni kad pocinju niti kad zavrsavaju
Baby girl 💜
Evo mene sa jos jednim problemom…. zubno meso 😥😥 moze li me ista zaobic?! Ima li ko kakav savjet? Ja san cackala cackalicom, pasalo mi je , i zaspala sad kad san se probudila sad me boli 6 puta jace 😏
Fluffysve te razumin, tako mi je i samoj.
Lolaovo mi je prva trudnoca (uspjesna) iza sebe imam 3 koje su zavrsile neslavno.
Nisam nikad prije bila ovakva ni anksiozna ni panicar niti sam po prirodi bojazljiva osoba, dapace, ja san bas neki "ratoborni" tip osobe, a sad sebe ne pripoznan.
Ja sam danas 14+6.
Vec dva tjedna mi krvari zubno meso kad perem zube.
Frendica zubarica preporucila pastu Elmex, maaalo meksu cetkicu i cetkaj.
Kaze da ce proci kroz tjedan dva, samo da je bitno uredno cetkati.
Hvala na odgovorima i ohrabrenju.Ja sam inace " slabija" osoba,osjetljiva i anksiozna. Vjerojatno su ti strahovi jos jace izrazeni jer smo se " opekle".Ja sam isto imala jedan spontani u 8 tj.,drugu trudnocu mirovala zbog cerviksa,strepila svaki dan i kad sam rodila totalno svi strahovi su nestali jer sam dobila moje sunce.
Zelimo te bebice i strepimo od svakog pregleda pa budem mirna taj dan i opet ponovo,al bodrim se i ne smijem se predati jer me moji trebaju.
Ja sam cesto imala bolove od probave,al sam si pojacala Magnezij i sad ne boli na toj strani di me uvik bolilo.Sad am upalu mjehura pa boli s druge strane.
Zubno meso mi zna povremeno krvariti imam neku pastu koju sam dobila od zubara jer i inace imam problema sa tim.
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Sortiraj odgovore
Najstariji