Bok cure, imala sam jučer uzv za nuhalni nabor, 1 mm, sve je super, beba mi je izgledala kao da pleše pole dancing oko pupčane vrpce 😂
Sljedeći pregled kod gin 20.1., biti ću u 14.tjednu pa se nadam nekim naznakama spola ☺️
Mi smo već rekli svima iz obitelji i prijateljima, bili smo jako nestprljivi za podijeliti vijesti…
Super. Ja idem tek 15.01. na taj uzv u vinogradsku. Jel to obican pregled k'o kod ginekologa? Vaginalno ili? I jesi li vadila mozda krv - kombinirani test probira?
Ja sam u Puli, običan pregled koji se radi vaginalno, samo što gleda te bitne stvari, da nema nekih anomalija. Kombinirani probir sam odbila jer se nisam htjela zamarati nekim nepouzdanim statističkim podacima, a i uzv je potvrdio da je sve u redu tako da nije bilo ni potrebe. Sretno na tvom!
2020. - 🌸It's a girl🌸
2025. - trying again 🍀
Ispricavam se unaprid jer je pitanje sigurno vec postavljeno. Zanima me koje tablete protiv bolova mogu biti u prvom tromjesečju. Pridruzujem se također, sa 6+1 da sam malaksala, najbolja za spavat. Neman volje za setnjom, bar ne sada. Dva tjedna prije Bozica, trenirali sam tri puta tjedno. Nakon toga, pojila vagon hrane i pri kraj mj utvrdila kako sam trudna. U svakom slucaju, dobrodošao je i savjet za vjezbe. Po savjetovat cu se naravno sa svojom gin, ali sudeći po iskustvu, primit ce me kroz mj dana a dotada sam ja skoro u 11 t.
Curke od 18.tjedna je 5.mjesec trudnoće, od 23.tjedna je 6.mjesec trudnoće, od 28.tjedna je 7.mjesec trudnoće, od 32.tjedna je 8.mjesec trudnoće i 9.mjesec je od 36.tjedna trudnoće? Imam neku tablicu al ne znam i dalje objavljivati slike pa rekoh da provjerim je li netko to prokomentirao sa doktorom?
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Molim vas recite mi kako se objavljuju slike?
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Lola skroz te razumin, ja isto iman filing da cu se smrit tek kad uzmen dite u ruke. Meni je trudnoca prestresno razdoblje.
Takoder meni mater kaze sta izvodis nesmis tako, beba to osjeti, ja san svega toga svjesna i ja nebi volila da se tako ponasan ni osjecan al jace je od mene. I ja bi tila gustat, uzivat, ali jednostavno straj je jaci i nadvlada sve.
Meni je toliki straj u glavi da nesto nece bit oke da se ja bojim rec na glas da sam trudna. Ja to nemogu izgovorit nekome jer mislim da ce svaki cas nesto krenit po zlu. Uzasno mi je, a niko me ne razumi. Kome god sam rekla kazu a dobro to je normalno pa svasta si prosla, oke normalno je, al kako da si pomognen, ja nezelin bit ovakva do 6og miseca dok ne rodim...
💞girl💞
Skakavac, kroz cijelu trudnocu je najsigurniji i preporuca se paracetamol. Uvijek ti je dobro krenuti s njim...u slucaju da bas ne pomaze u prva dva tromjesecja mozes koristiti lijekove iz skupine nesteroidnih protuupalnih (ibuprofen, ketonal, voltaren...), u trecem tromjesecju su ovi drugi strogo zabranjeni radi mogucih komplikacija koje tad mogu izazvati.
Zara, meni je ista situacija...od pocetka trudnoce imam neka krvaruckanja na faze...mirovanja. Jos mi je prosla trudnoca zavrsila u 8 tjednu. Missed ab. Razumijem sav taj stres, al nekako me tjesi sta mi je doktorica rekla, a to je da samo panicarenjem trenutno mogu napravit gore. Nekako mislim da kako god bilo, ionako ne mozemo utjecati na to, pa se bolje opustiti i sta manje razmisljati. Al taj stres...kad osjetis nekakav iscjedak, iako znas da je od utrica. Meni to smedarenje svako toliko se stalno javlja. Sad u intervalima od 10 dana -2 tjedna. U pocetku je bilo svako 2-3 dan
Lolaskroz te razumin, ja isto iman filing da cu se smrit tek kad uzmen dite u ruke. Meni je trudnoca prestresno razdoblje.
Takoder meni mater kaze sta izvodis nesmis tako, beba to osjeti, ja san svega toga svjesna i ja nebi volila da se tako ponasan ni osjecan al jace je od mene. I ja bi tila gustat, uzivat, ali jednostavno straj je jaci i nadvlada sve.
Meni je toliki straj u glavi da nesto nece bit oke da se ja bojim rec na glas da sam trudna. Ja to nemogu izgovorit nekome jer mislim da ce svaki cas nesto krenit po zlu. Uzasno mi je, a niko me ne razumi. Kome god sam rekla kazu a dobro to je normalno pa svasta si prosla, oke normalno je, al kako da si pomognen, ja nezelin bit ovakva do 6og miseca dok ne rodim…
Jesi li imala problema u trudnoci ili si jednostavno takva i inace? Ako smatras da to prelazi granice normalnog straha popricaj s nekim strucnim.
Ja sam vidila a nisam ok i da ne idem u dobrom smjeru pa sam potrazila savjet psihologa.
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Curke od 18.tjedna je 5.mjesec trudnoće, od 23.tjedna je 6.mjesec trudnoće, od 28.tjedna je 7.mjesec trudnoće, od 32.tjedna je 8.mjesec trudnoće i 9.mjesec je od 36.tjedna trudnoće? Imam neku tablicu al ne znam i dalje objavljivati slike pa rekoh da provjerim je li netko to prokomentirao sa doktorom?
https://ibb.co/QYWRzdB
Skakavac, kroz cijelu trudnocu je najsigurniji i preporuca se paracetamol. Uvijek ti je dobro krenuti s njim…u slucaju da bas ne pomaze u prva dva tromjesecja mozes koristiti lijekove iz skupine nesteroidnih protuupalnih (ibuprofen, ketonal, voltaren…), u trecem tromjesecju su ovi drugi strogo zabranjeni radi mogucih komplikacija koje tad mogu izazvati.
Zara, meni je ista situacija…od pocetka trudnoce imam neka krvaruckanja na faze…mirovanja. Jos mi je prosla trudnoca zavrsila u 8 tjednu. Missed ab. Razumijem sav taj stres, al nekako me tjesi sta mi je doktorica rekla, a to je da samo panicarenjem trenutno mogu napravit gore. Nekako mislim da kako god bilo, ionako ne mozemo utjecati na to, pa se bolje opustiti i sta manje razmisljati. Al taj stres…kad osjetis nekakav iscjedak, iako znas da je od utrica. Meni to smedarenje svako toliko se stalno javlja. Sad u intervalima od 10 dana -2 tjedna. U pocetku je bilo svako 2-3 dan
Fluffy, pijes li duphaston tj. hormon progesteron? Ja sam ga pila do 16 tj.
Polly, kako si, pridruzi nam se razgovoru, mozda ce nam biti lakse?
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
I sad.. Po toj tablici sta sam objavila - evo uzmimo primjer mjesec 4ti.. On je od 14-17 tjedna. Ali tek kad zavrsi 17ti tjedan ja sam trudna puna 4 mjeseca.. A vec 18 tjedan usla sam u 5ti mjesec. To se tako gleda.. Bar su meni tako objasnili.
Znaci kad me neko pita koliko sam trudna necu rec 5 mjeseci, nego cu rec "u petom sam mjesecu" .. Jer 5 mjeseci bi znacilo da sam ih vec napunila..a ovako znaci da sam puna 4 a usla sam u 5ti ..
Eto.. Tako je meni rečeno. 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji