Mislim da se konzumiranje alkohola i pusenje ne moze ni pod razno usporediti, cisto sumnjam da se netko ovdje napusava jer svi smanjuju i prestaju s cigaretama. Dijete kojem majka pije se rodi sa fetalnim alkoholnim sindromom tako mi nije isto zgrazavati se nad jednim kao i nad drugim. Vjerujem da si dobronamjerna medutim mislim da svi znamo da ne trebamo pusiti i da radimo na tome, da posramljivanje ne doprinosi nicem. Ima trudnica nepusaca koje jedu junk, jedu sve zabranjeno, tkd sebicno. Netko je super trudnica, a kasnije unisti dijete psihofizicki - guranjem tableta i mobitela pod ruke. Mislim da je to za mozak puno stetnije. Vjerujem da se svakom moze nesto naci, ali razlika je sto se mi ovdje ipak trudimo ispraviti sto se ne moze reci za svaki navedeni slucaj. Sigurno bi sve bile najsretnije da se moze skinuti "cold turkey" sto se kaze.
Nisam skontala odmah da se odnosi na mene. Zaista nisam bila zlonamjerna niti osudujem jer sam i sama bila strastveni pusac, kajala sam se sto pusim u trudnocama a nisam odustajala.Cak sam i krila da pusim jer me bilo stid.Mozda bih i danas pusila da nisam dobila astmu, ali znam kako je tesko prestati, cak sam i plakala i zudila za cigaretom.,ali sam dan za danom izdrzala, pa mozda moj savjet nekoj od nas pomogne, mozda pomogne kao sto je meni pomoglo.
Svatko moze pusiti, meni ne smeta, svatko ima pravo na slobodan izbor, niti koga osudujem, govorim iz vlastitog iskustva, sin mi ima senilnu degeneraciju makule koju smo otkrili u 6.godini zivota, te me je ljekar pitao jesam li bila pusac u trudnoci.Mozes zamisliti kako sam se osjecala pri pomisli da sam mozda ja kriva zbog pusenja za bolest ociju koja se razvila kod mog sina?
Kava smanjena na jednu malu dnevno, inače sam i kavopija, pila po 3 dnevno… Al te šugave cigare nikako prestat. Da, obično ne preporučuju nagli prestanak zbog šoka organizmu, da je gore to smanjivati.. Ništa curke, smanjujemo, a za prestati mislim da će mi kucanje srca biti dovoljno da ih bacim 🥰
Ma prestat ćemo mi svakako. Evo i ja sam već dosta smanjila, a uskoro ćemo se potpuno riješiti tog poroka. 🤗 Samo da nam dodju pregledi sto prije… 😍
Kad je ono tvoj pregled?? Ja neću moći dočekati…
Ja od simptoma imam žgaravicu, ovako u večernjim satima, mrtva umorna legnem i ne mogu zaspati preko sat vr, pa se probudim onako u 3 nadajući se da je jutro, baš neka nesanica.. Sve češće na wc, podrigivanje i vjetrovi kroz cijeli dan.. Muči me jedino iscjedak, razmišljala sam nazvati gin vezano za to ako je infekcija, ali opet idući petak nije tako daleko kad ću na pregled pa i da je infekcija ili nešto slično ne znam jel problem čekati tj dana s tim?
Pregled mi je tek 15.11, tako da ću čekati tjedan vise nego ti... 🙈
I ja imam problema sa nesanicom... kasno zaspem, dižem se na wc, rano se budim. Isto me muče vjetrovi i napuhanost, jajnici me bockaju povremeno i boli me donji dio ledja.. Sve dok nisu neki jači bolovi, dobro je. Sto se tiče tog iscjetka, imam ga i ja, ali ne mislim da je to ista strašno sve dok ne osjećaš peckanje i to.. Svakako ćeš sve to reci doktoru na pregledu, pa i u slučaju da je nešto, riješit ce se. 🥰
Cure slažem se s vama. Pušenje nije dobro ni za nas ni za naše bebice. Čemu uopće riskirati i strahovati da svakim dimom ugrožavamo to malo biće koje raste u nama... Jake smo mi i uspjet ćemo ostaviti to sranje. 💪 još ako nam krenu mučnine onda će nam se jos vise zgaditi. 😆
Mislimo pozitivno i sve će biti u najboljem redu. ❤️
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Isabella,mislila je na mene. Vjerujem da ti je doslo da vristis i nadjes nacin da vratis vrijeme unazad.
Nada ja isto imam grcice, ali sam uspjela shvatila da kod mene nisu ni jajnici ni maternica nego se javljaju svaki put kad imam zatvor, a bol je kao da cu dobiti menstruaciju. Imam zatvor vec 2. dan i bas me zateze donji dio trbuha. Danas sam popila Kivilaks i sutra cu pa bi trebalo biti bolje.
Meni su prestale mucnine i zgaravica, preporodila sam se. Jedini simptom mi je napuhnutost, ali moguce od utrica. Jedva cekam prestati s njima. Nada, u kojem si tjednu?
Pozdrav cure, zanima me dali koja ima od vas nesanice? Mene prate već par dana, ne spavam dobro, cijelu noć se okrećem, ne paše mi nijedna strana na kojoj pokušam zaspati? 🤯🙈 Dali spavate na bogu ili leđima? 💤💤
Pozdrav cure, zanima me dali koja ima od vas nesanice? Mene prate već par dana, ne spavam dobro, cijelu noć se okrećem, ne paše mi nijedna strana na kojoj pokušam zaspati? 🤯🙈 Dali spavate na bogu ili leđima? 💤💤
Jutro niki, eto jos jedne s nesanicom. Vec drugi dan se budim 100 puta i silim na spavanje ali ne ide. A mozda i zato sto danas imam pregled pa sam si sva u strahu i brizi nekoj. Bojim se da je prerano za ista vidit, moram nesto rijesavati i po pitanju komplikacija jer radim na terenu a sad dolazi lose vrijeme, kisa itd.ne zelim riskirati neke upale.
A mozda nas i nase tijelo priprema da nema vise spavanja kako mi zelimo😂
Jutro, da ne trazim ali da odg mamici sa losim urinom.
I meni nije dobar, al mi sestra nije rekla sta je nego da radim urinokulturu. Ali meni uvijek ima vise leukocita to vucem godinama i nikad nis ne naprave sa time.
Tako da mislim da to nije nista prestrasno.
Nesanica me drzala prvih mjesec i pol. Sad spavam ali se rano budim. Oko 5.30-6 vec sam naspavana, pogotovo sa ovom promjenom sati.
Ja se jako cesto nadem da spavam na ledima sta nikad nisam. Moja poza je trbuh i bok. Jos uvjek spavam i na trbuhu, a vi?
Jutro, da ne trazim ali da odg mamici sa losim urinom.
I meni nije dobar, al mi sestra nije rekla sta je nego da radim urinokulturu. Ali meni uvijek ima vise leukocita to vucem godinama i nikad nis ne naprave sa time.
Tako da mislim da to nije nista prestrasno.
Nesanica me drzala prvih mjesec i pol. Sad spavam ali se rano budim. Oko 5.30-6 vec sam naspavana, pogotovo sa ovom promjenom sati.
Ja se jako cesto nadem da spavam na ledima sta nikad nisam. Moja poza je trbuh i bok. Jos uvjek spavam i na trbuhu, a vi?
Ja sam inače veliki obožavalac spavanja na trbuhu uvijek bila 😍😍 ali sad kad sam trudna nekako me strah, prva mi je trudnoća i ne znam šta je dobro šta nije i uvijek se trudim čitati o tome možda zato loše spavam jer sam navikla na stomak i jastuk preko glave 😂😂 daa i ja se rano budim, pola 6 već budna, inaće dok sam radila plafon mi je bio 8h. Čak mi je jedna žena rekla da ako se sad ustajem u 6h da će mi se i dijete tako budit 😂😂 halooo mislim da će se dijete svakako rano budit jer će morati papati 😂 jel imate vi kakvih "pametovanja" i teorija zavjere hahahhahaha
Jutro niki, eto jos jedne s nesanicom. Vec drugi dan se budim 100 puta i silim na spavanje ali ne ide. A mozda i zato sto danas imam pregled pa sam si sva u strahu i brizi nekoj. Bojim se da je prerano za ista vidit, moram nesto rijesavati i po pitanju komplikacija jer radim na terenu a sad dolazi lose vrijeme, kisa itd.ne zelim riskirati neke upale.
A mozda nas i nase tijelo priprema da nema vise spavanja kako mi zelimo😂
Jutro oo 😍 vidim da si trudna dugo koliko i ja, ja sam bila na pregledu u utorak i trudnoća se vidi, ali srce još ne, tek za 2 tjedna sljedeći pregled i kaže gin da će tada srce već kucati 😍 ❤️ tako da znaš što od prilike očekivati, Sretnooo 🤭, mislim da čim kažeš gin koji posao radiš da ćeš dobit zabranu rada, ja sam sada na bolovanju do 12.11.i od 13.11.mi kreće zabrana rada 😊🙏🏻
Ja ne spavam jer moram na wc svakih sat vremena, zato zaspim vec u 8 navecer 🙄. Otkad mi je ukinula glucophage, imam mucnine samo ujutro. Zakljucili smo da mi je od njega muka navecer pa sad samo pazim sta jedem. Bez slatkisa i jednostavnih ugljikohidrata. Nekad si priustim kocku tamne cokse i pizzu, ali uglavnom pazim.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Sortiraj odgovore
Najstariji